Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Υπάρχει άραγε κίνδυνος ποινικοποίησης της αριστεράς;


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΛΑΝΤΗ από το Ίσκρα

Κατά το τελευταίο διάστημα, παρατηρούμε δίπλα στην δικαιολογημένη ικανοποίηση των αριστερών για την ποινική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής και στο αίσθημα δικαίωσης όλων όσων είχαν καταδείξει εδώ και πολύ καιρό τον όχι μόνο ναζιστικό αλλά και άμεσα εγκληματικό χαρακτήρα αυτής της οργάνωσης και είχαν καταγγείλει την συγκάλυψή της δράσης της από την κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατία μια στάση εφησυχασμού της Αριστεράς. Εφησυχασμού απέναντι στην προοπτική ποινικοποίησης της ίδιας ή και τμημάτων της στην βάση ιδίως της «βίας» ως έννοιας-κλειδί. Μιας έννοιας-κλειδί, η οποία επιτρέπει να συγκρίνονται, να συμποσούνται και να συμψηφίζονται τελείως ανόμοια και διαφορετικά πράγματα και φαινόμενα με το αιτιολογικό ότι όλα τους ανήκουν και υπάγονται στον χώρο έξω από το συνταγματικό τόξο. Η επιθετική βία του κράτους και του κεφαλαίου μέσα από τις μνημονιακές πολιτικές, η άμεση υλική βία είτε στρατιωτική είτε οικονομική κατά των εργατών και των μεσαίων στρωμάτων, η πολιτική της εξαθλίωσης και των χιλιάδων αυτοκτονιών ταυτίζεται με τις συλλογικές κινηματικές πρακτικές αντίστασης και ανυπακοής από τους πληττόμενους της κρίσης. Ηθικό δίδαγμα : αν θέλετε να είστε «μη βίαιοι», δεχθείτε την δημοκρατία των πραξικοπημάτων, του νοσηρού κοινοβουλευτισμού αλά Σαμαρά και του καναπέ.

Όπως έχουμε ξανατονίσει αλλά και όπως πρόσφατα έχει εύστοχα υποστηριχθεί (π.χ. από τον συνάδελφο Γιώργο Κατρούγκαλο), η Αριστερά, χωρίς να έχει καμία λογική φετιχισμού της βίας ή αντιμετώπισής της ως πανάκειας , γνωρίζει να ξεχωρίζει ανάμεσα α) στην δομική βία του καπιταλισμού (που αντιστοιχεί στην αντίφαση ανάμεσα στις δυνατότητες αυτοπραγμάτωσης κάθε ανθρώπου και στα πλαίσια που θέτει το κοινωνικό σύστημα) αλλά και στην επιθετική βία των κρατούντων κατά των κυριαρχούμενων και β) στις συλλογικές αντιστάσεις των κυριαρχούμενων, ακόμη και αν αυτές φτάνουν στην ειρηνική πολιτική  ανυπακοή προς την αντιδραστική και αντιλαϊκή νομιμότητα (η οποία συχνά βαφτίζεται και αυτή ποινικά ως βία) ή στην αναγκαία και αναλογική αυτοάμυνα προς την «νόμιμη» κρατική βία ή και στην δια της βίας προάσπιση του πολιτεύματος (άρθρο 120 παρ. 4 Σ) ή στην διάπραξη παραβιάσεων σε βάρος ποινικών διατάξεων που είναι παράλογες και άδικες (όπως η νομική απαγόρευση των καταλήψεων) – η αμυντική κοινωνική βία διαχωρίζεται σαφώς και πάντοτε από την μειοψηφική «τρομοκρατική» βία.Επίσης, η Αριστερά δεν έχει κανένα λόγο να αποκηρύξει συλλήβδην την συλλογική πολιτική βία, η οποία υπήρξε αναγκαίο μέσο των μεγάλων αστικών και σοσιαλιστικών επαναστάσεων του παρελθόντος (της Γαλλικής, της Ρώσικης, της Αμερικάνικης του 1776, της Κινέζικης του 1946-1949 κλπ) και μπορεί να αποτελέσει και διάσταση των ανατροπών του μέλλοντος. Αν σε αυτά συμφωνούμε, μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η απαιτούμενη «γενική αποκήρυξη της βίας» σημαίνει ουσιαστικά την αποδοχή του κρατικού και καπιταλιστικού μονοπωλίου νόμιμης βίας, το οποίο ξεκινά από την αστυνομική και στρατιωτική εσωτερική βία και φτάνει ως την διεξαγωγή των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών επιθετικών ενόπλων συγκρούσεων. Αυτό το «νόμιμο» μονοπώλιο βίας και τις βίαιες αιτίες που το γεννούν δεν είναι δυνατόν να το συνυπογράφουμε παραμένοντας αριστεροί.

Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που καταστρέφει τα δάση μας.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ!

Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που καταστρέφει τα δάση μας.

WWFTo Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) προωθεί νομοσχέδιο που αφαιρεί την προστασία από εκατομμύρια στρέμματα οικολογικά πολύτιμης γης. Τεράστιες εκτάσεις που καλύπτουν περίπου το 15% της ελληνικής επικράτειας και τώρα φιλοξενούν μεσογειακή δασική βλάστηση και σχηματίζουν μοναδικά τοπία, ουσιαστικά χαρίζονται για να χτιστούν.
Με αυτό το σχέδιο νόμου που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης:
  • ανάβει το φυτίλι στα χέρια των επίδοξων εμπρηστών, καθώς οι εκτάσεις αυτές δεν θα μπορούν πλέον να κηρυχθούν αναδασωτέες μετά από πυρκαγιά.
  • προετοιμάζεται το έδαφος για το ξεπούλημα εκτάσεων «φιλέτων» στα νησιά της χώρας μας και σε παραθαλάσσιες περιοχές.
  • ανοίγει ο δρόμος για σοβαρές και μεγάλης κλίμακας επεμβάσεις, ακόμα και στα δάση και τις δασικές εκτάσεις που το νομοσχέδιο ισχυρίζεται ότι προστατεύει.
Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να αποσύρει άμεσα το σχέδιο νόμου «Δασικά οικοσυστήματα: Ορισμοί, μέτρα προστασίας, ανάπτυξης και διαχείρισης», το οποίο μόνο ως δασοκτόνο μπορεί να χαρακτηριστεί.
Η προστασία των δασών μας δεν στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη. Η καταστροφή τους όμως υποσκάπτει κάθε ελπίδα για μια ζωντανή πραγματική οικονομία.

Κινητοποίηση της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών στο ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα 21/10

Ενημέρωση από τη χθεσινή ανοικτή συνέλευση μηχανικών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΕΜΠ σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων του (οι οποίοι σήμερα 19/10 στις 2μμ έχουν πορεία σήμερα από τα Προπύλαια και συναυλία)

Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε παρέμβαση στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ τη Δευτέρα 21/10 (ραντεβού στις 2:45μμ) στην Κολοκοτρώνη (μια και η επόμενη δευτέρα 28/10 που θα ήταν προτιμότερη θα είναι αργία), εκεί θέτουμε τα εξής θέματα:

1. Στάλθηκαν ήδη τα ειδοποιητήρια του Β εξαμήνου του 2013 (χωρίς τις αυξήσεις μια και εκκρεμεί η εκδίκαση στο ΣτΕ) αλλά η ημερομηνία εξόφλησης τους παραμένει η 31 Οκτώβρη, οπότε διεκδικούμε την παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής χωρίς επιβαρύνσεις μέχρι 31 Δεκέμβρη.

2. Ζητάμε από το ΤΣΜΕΔΕ να καταδικάσει την αθλιότητα της διαδικασίας διακανονισμού οφειλών, η οποία είναι εξαιρετικά αυστηρή και επικίνδυνη (αν χάσεις μια δόση χάνεις το διακανονισμό, υποχρέωση τραπεζικού λογαριασμού, εξόφληση των τρεχουσών εισφορών, τοκογλυφικό επιτόκιο 8% κα) και να διεκδικηθεί η διαδικασία αυτή να επανέλθει στις αρμοδιότητες του ταμείου.

3. Απαιτούμε να μη φύγει από το ταμείο κανένα όνομα συναδέλφου με οφειλές άνω των 5000 στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα διεκδίκησης τους με κατασχέσεις, δεσμεύσεις λογαριασμών, σπιτιών κλπ

4. Επαναφέρουμε το ζήτημα για το οποίο είχαν δεσμευθεί την άνοιξη, ότι δηλαδή θα επιστραφούν πίσω τα χρήματα όσων πλήρωσαν το Α εξάμηνο με τις αξημένες εισφορές (ή με προσαυξήσεις μέχρι να βγει η απόφαση παράτασης). Στα ειδοποιητήρια που στάλθηκαν δε συμψηφίζουν τα χρήματα αυτά

5. Διεκδικούμε να επανέλθει η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των συναδέλφων με οφειλές η οποία διακόπηκε από το Μάιο. Να υπάρξει επίσης μόνιμη πρόβλεψη για τις περιπτώσεις μισθωτών, όπου ο εργοδότης δεν καταβάλλει την εισφορά και οι συνάδελφοι χάνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αυτά σε άμεσο επίπεδο, ενώ συζητήσαμε το πως από εδώ και πέρα θα προτάξουμε και ζητήματα ριζικής μείωσης των εισφορών, διαγραφής προσαυξήσεων αλλά και οφειλών, ταμείου ανεργίας, μη υποχρέωσης καταβολής εισφορών αν δεν υπάρχει εισόδημα, καθολικής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης κλπ

Για τα παραπάνω μαζί με το πολύ σημαντικό θέμα της επικοινωνίας μας (ηλεκτρονικής και όχι μόνο) με τους συναδέλφους, συναντιόμαστε την επόμενη παρασκευή 25/10 στις 6:30μμ στο ΕΜΠ ξανά.

υγ. στο τέλος μια και δεν υπήρχε χρόνος για παραπάνω συζήτηση, υπήρξε σύντομη ενημέρωση για την πρόσκληση να παρεβρεθούμε σήμερα σε δράση για το ζήτημα της κατοικίας και του δικαιώματος στην πόλη (12μμ στην πλ. Κουμουνδούρου)

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Νιάλα, μια ξεχασμένη σελίδα της ιστορίας

Πάνω στα χιόνια και μέσα στις χιονοθύελλες έχουν γραφτεί πολλές σελίδες της παγκόσμιας και της ελληνικής ιστορίας. Το περιστατικό που συνέβη στα Άγραφα, στον αυχένα της Νιάλας και ενώ ο εμφύλιος πόλεμος βρισκόταν στο αποκορύφωμά του, είναι απο τα συγκλονιστικότερα. Το γεγονός συνέβη τον Απρίλιο του 1947 και καταγράφηκε ως "τραγωδία της Νιάλας" ή "συμφιλίωση της Νιάλας". Μονάδες ανταρτών και κυβερνητικού στρατού αδελφώθηκαν για μια μόνο νύχτα στη Νιάλα των Αγράφων μπροστά στην μανία της φύσης.

Καλοκαίρι 2012, Νιάλα. Ο Βασίλης Φυτσιλής εξήντα πέντε χρόνια μετά ξεδιπλώνει το νήμα αυτής της τραγωδίας.

Διαβάστε και

ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗ ΝΙΑΛΑ – Μια ξεχασμένη σελίδα…

Ένα κείμενο του ΑΠΤ*
για το blog "Ευρυτάνας Ιχνηλάτης"


Το τρένο της μεγάλης αρπαγής

Παραχωρούν σε ιδιώτη τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου πληρώνοντας 350 εκατ. ευρώ για 7 χρόνια - Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το κράτος επιχορηγεί τους ιδιώτες.

Μετά τα τρένα και την επισκευαστική βάση τους, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει σε ιδιώτες και τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, με «προίκα» 350 εκατ. ευρώ για 7 χρόνια και πιθανότατα τον πανάκριβο εξοπλισμό που είχε αγοραστεί πριν από μερικά χρόνια γι΄αυτόν τον σκοπό.

Στον αέρα κινδυνεύουν να μείνουν περίπου 1.060 υπάλληλοι του ΟΣΕ που απασχολούνται σήμερα σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα. Ο διαγωνισμός ετοιμάζεται για τον Ιανουάριο.

Ανάλογη κίνηση που εφαρμόστηκε στη Βρετανία είχε τραγικές συνέπειες -συχνά ατυχήματα και αύξηση του κόστους συντήρησης- με αποτέλεσμα να προχωρήσουν τελικά σε ανάταξη.
Σε ιδιώτες εκχωρείται και ο νευραλγικός τομέας της συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου, που θα πάρουν εξασφαλισμένη από το Δημόσιο επιδότηση ύψους 350 εκατ. ευρώ για μία επταετία και ενδεχομένως τα μηχανήματα του ΟΣΕ.
Οι χαμένοι στο κυοφορούμενο ντιλ θα είναι οι επιβάτες, ενώ σε κίνδυνο βρίσκονται περίπου 800 θέσεις εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα στη συντήρηση.
Αλλά και η φύλαξη της γραμμής, με αφορμή τις συχνές κλοπές ηλεκτρολογικού υλικού, ετοιμάζεται να δοθεί σε εταιρείες σεκιούριτι. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθούν στον αέρα άλλοι 260 εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα.
Χώρισαν και το δίκτυο
Η αρχή έγινε με τον πρόσφατο νόμο 4199 της 11ης Οκτωβρίου 2013 του υπουργείου Μεταφορών, με τον οποίο ο ΟΣΕ παύει να είναι ο αποκλειστικός φορέας διαχείρισης της δημόσιας σιδηροδρομικής υποδομής και ανοίγει ο δρόμος για να μπουν ιδιώτες. Λίγες ημέρες αργότερα συνεδρίασε η ειδική γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης και χώρισε το εν λειτουργία σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας σε τρεις ενότητες (Αεροδρόμιο - Κιάτο, Πειραιάς - Πλατύ Ημαθίας και Πλατύ Ημαθίας - Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο) με προοπτική να δημοπρατηθεί τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια η διαδικασία να προηγηθεί σε σχέση με τους δύο, σχεδόν παράλληλους, διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη Rosco, τη νεοσύστατη εταιρεία για τη συντήρηση των τρένων. Στην πρώτη φάση έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τρεις όμιλοι, Γάλλοι, Ρώσοι και Ρουμάνοι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Γερμανοί, Γάλλοι και Ρώσοι για τη δεύτερη.
Η σπουδή της κυβέρνησης να προσθέσει και τρίτο «χαρτί» στο τραπέζι των ιδιωτικοποιήσεων προφανώς συνδέεται με τους δύο διαγωνισμούς, ενώ και το σπάσιμο του δικτύου σε τρία κομμάτια ταιριάζει με τα σχέδια των βασικών διεκδικητών του ΟΣΕ.

Σαββάτο, 19/10 – Πορεία – Συνέλευση συντονισμού – Συναυλία ΕΚΠΑ-ΕΜΠ

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που βρισκόμαστε σε απεργία διαρκείας από τις αρχές του Σεπτέμβρη καλούμε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε πορεία ενάντια στις απολύσεις και την απαξίωση της εργασίας και της ζωής μας.
Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας
Προσυγκέντρωση: Προπύλαια, 14.00
_________________________________
Καλούμε
τους εργαζόμενους όλων των φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συνέλευση συντονισμού
Κεντρικό κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών, 16.00
________________________________________
Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία για την προάσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές ΕΚΠΑ και ΕΜΠ
Προπύλαια, 18.00
_________________
Στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον και λέμε δυναμικά ΟΧΙ στην αμείλικτη πολιτική που επενδύει στο φόβο, διαλύει τον κοινωνικό ιστό, θυσιάζει πολύτιμα εργασιακά κεκτημένα και καταργεί κοινωνικές παροχές στο βωμό του δήθεν δημοσιονομικού συμφέροντος, ενώ στοχεύει στην πολυδιάσπαση του μετώπου των εργαζομένων και στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ – ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Στο σύνδεσμο το κάλεσμα της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

Η ΕΜΔΥΔΑΣ είσαι εσύ...

Συνάδελφοι Δημόσιοι Υπάλληλοι Μηχανικοί, συμπληρώνουμε την απογραφική δήλωση και πληρώνουμε τη συνδρομή μας στο σωματείο μας για τη δημιουργία του νέου Μητρώου Μελών:

Δημιουργία Νέου Μητρώου Μελών

Δύο (2) τρόποι υποβολής απογραφικής δήλωσης:

- Ηλεκτρονική υποβολή

- Έντυπη δήλωση (pdf) 

pdfΑνακοίνωση προς συναδέλφους 

pdf ΦΕΚ 1989

 



Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Οι πολίτες φρενάρουν τις εξώσεις

ΙΣΠΑΝΙΑ Την ώρα που η τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας πήρε απόφαση-σταθμό υπέρ δανειολήπτριας, στην Καταλονία το Κίνημα υπέρ των θυμάτων της υποθήκης σταμάτησε δυναμικά την εκδίωξη 16 οικογενειών από κτίριο.

Της Κορίνας Βασιλοπούλου από την ΕφΣυν

Πολίτες κατά των εξώσεων. Από χθες το βράδυ δεκάδες άνθρωποι έχουν περικυκλώσει ένα κτίριο στην πόλη Χιρόνα της Καταλονίας, για να εμποδίσουν να εκτελεστεί μια εντολή εκκένωσης που έχει οριστεί για σήμερα. Στο κτίριο, το οποίο χτίστηκε πριν από τρία χρόνια και έκτοτε έμεινε στα αζήτητα, έχουν καταφύγει 16 άστεγες οικογένειες, 43 άτομα συνολικά, ανάμεσά τους 11 παιδιά. Η «κατάληψη» έγινε τον περασμένο Μάρτιο υπό την αιγίδα της Πλατφόρμας των Θυμάτων της Υποθήκης (ΡΑΗ).

Η ίδια οργάνωση θα επιχειρήσει σήμερα να εμποδίσει την τράπεζα στην οποία ανήκει το κτίριο να πραγματοποιήσει την έξωση των οικογενειών. Μια ανθρώπινη αλυσίδα έχει σχηματιστεί έξω από την πενταώροφη πολυκατοικία που βρίσκεται στο Σαλτ, ένα προάστιο στη Χιρόνα. Μια αλυσίδα που αποτελείται από απλούς πολίτες, από συνδικαλιστές, πολιτικούς, πυροσβέστες που αρνούνται να συμμετάσχουν στις εξώσεις, επιστήμονες και διάφορους καλλιτέχνες, όπως ο ηθοποιός Σέρζι Λόπες και η τραγουδίστρια Αμπάρο Σάντσες.

Η ΡΑΗ ζητά από την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας να παρέμβει, έστω και την ύστατη στιγμή, και να σταματήσει την έξωση. Διαφορετικά, όπως λέει, «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηθούμε απέναντι στους αστυνομικούς και να περιμένουμε να μας διώξουν με το ζόρι. Ελπίζουμε ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα έρθουν».

Η κατάληψη άδειων κτιρίων ή διαμερισμάτων που έμειναν ξενοίκιαστα και απούλητα από τότε που έσκασε η φούσκα των ακινήτων, είναι ένα φαινόμενο που έχει κάνει την εμφάνισή του τα δύο τελευταία χρόνια. Σε μια χώρα όπου η οικονομική κρίση έχει εκτοξεύσει την ανεργία και τη φτώχεια στα ύψη, σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους. Κάποιοι από αυτούς βρίσκουν καταφύγιο στα άδεια σπίτια, τα οποία υπολογίζονται γύρω στα 3 εκατομμύρια σε ολόκληρη τη χώρα. Στην αρχή οι καταλήψεις αυτές γίνονταν με μεγάλη διακριτικότητα. Τελευταία όμως κάποιες γίνονται ανοιχτά, με τη βοήθεια της Οργάνωσης των Θυμάτων της Υποθήκης.

Για την οργάνωση το κτίριο στο Σαλτ της Χιρόνα έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία. Υπόκειται στη δικαιοδοσία της SAREB, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε πέρσι και διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία των τεσσάρων ισπανικών τραπεζών που «διασώθηκαν» με χρήματα του Δημοσίου. Είναι το πρώτο τέτοιο άδειο κτίριο που καταλήφθηκε ανοιχτά με την υποστήριξη της ΡΑΗ και το πρώτο που θα εκκενωθεί. Εκτός και αν καταφέρουν να αποτρέψουν την έξωση, γεγονός που θα αποτελούσε σταθμό για το κίνημα. H PAH ζητά οι κατοικίες που ανήκουν σε τράπεζες, οι οποίες έχουν διασωθεί με δημόσιο χρήμα, να παραχωρηθούν σε άνεργους και άστεγους έναντι ενός κοινωνικού ενοικίου, αντί να πουληθούν σε κερδοσκοπικά hedge funds του εξωτερικού, όπως είναι ο στόχος των τραπεζών. «Είναι γελοίο», λένε οι εκπρόσωποί της, «να υπόσχονται ότι θα χτίσουν κοινωνικές κατοικίες όταν υπάρχουν τόσα εγκαταλειμμένα κτήρια. Ούτε είναι δυνατόν το κράτος να σώζει τις τράπεζες χωρίς μια ελάχιστη ανταπόδοση».

Πρόσφατα η ΡΑΗ κατέλαβε άλλα δυο κτίρια, ένα στη Μαδρίτη κι άλλο ένα στη Βαρκελώνη, τα οποία ανήκουν σε διασωθέντα τραπεζικά ιδρύματα. Συνολικά έχει καταφέρει να στεγάσει 700 άστεγα άτομα σε 14 άδεια συγκροτήματα κατοικιών. Σε ό,τι αφορά το υπό κατάληψη κτίριο του Σαλτ έχει κάνει προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ζητώντας να σταματήσει η διαδικασία της έξωσης. Η απόφαση όμως μπορεί να καθυστερήσει για μήνες. «Προς το παρόν», λένε, «αυτό που επιδιώκουμε είναι να κερδίσουμε χρόνο».

Πάντως, σε μια «παράπλευρη νίκη» για το κίνημα κατά των εξώσεων, η τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας προχώρησε χθες στην πρώτη «κατάσχεση» σπιτιού από τράπεζα υπέρ δανειολήπτριας. Πρόκειται για μια άνεργη μητέρα δύο παιδιών.

Η εντολή έξωσης που είχε εκδώσει εναντίον της η τράπεζα αναστέλλεται για τρία χρόνια. Η δανειολήπτρια για αυτό το διάστημα θα καταβάλλει ένα κοινωνικό ενοίκιο το οποίο δεν θα ξεπερνά τα 130 ευρώ τον μήνα. Η Ανδαλουσία, σημειωτέον, είναι η μόνη αυτόνομη περιφέρεια της Ισπανίας η οποία ψήφισε πρόσφατα νόμο που παγώνει όλες τις εξώσεις για χρέη προς τις τράπεζες. Η χθεσινή απόφαση-σταθμός αποτελεί την πρώτη περίπτωση εφαρμογής του νέου νόμου.

18/10: Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι,

18 Σεπτέμβρη 2013, Κερατσίνι: Ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος

των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α, με δυο μαχαιριές στην καρδιά εκτελώντας εντολές ανωτέρων!
 
Ένα μήνα μετά…

Τίποτα δεν έχει αλλάξει…

Μετά από τόνους μελανιού σε εφημερίδες, εκατοντάδες αναλύσεις, δεκάδες τηλεοπτικά πάνελ…
Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια με σωρεία κατηγοριών, όμως μόνο ελάχιστοι προφυλακίστηκαν.
Οι καναλάρχες τους κλείνουν τα μικρόφωνα ενώ καθημερινά τους διαφήμιζαν.
Οι δημοσιογράφοι τους κατακεραυνώνουν, ενώ πριν τους εγκωμίαζαν.
Αυτοί που “δεν ήξεραν”, είχαν αποδείξεις από το 1987.
Οι εφοπλιστές που τους χρηματοδοτούσαν συνεχίζουν να κερδοσκοπούν στο απυρόβλητο.
Η αστυνομία που τους “κυνηγάει”, δεν ασχολείται με τους φασιστικούς θύλακες που είναι γεμάτα τα σωθικά της.
Η κυβέρνηση που επιβάλλει την «νομιμότητα» και «καταδικάζει την βία από όπου και αν προέρχεται» μέχρι πριν ένα μήνα έψαχνε συνεργασίες μαζί τους και ήθελε μια πιο «σοβαρή Χρυσή Αυγή», για να κυβερνήσει μαζί της. Ταυτόχρονα επιβάλλει και πιο βίαια μέτρα για τον λαό, καταστέλλει κινητοποιήσεις, ποινικοποιεί αγώνες και πετσοκόβει δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες!
 

…και τίποτα δεν είναι όπως παλιά!
Από την πρώτη κιόλας μέρα της δολοφονίας χιλιάδες λαού βγήκαν στο δρόμο, εκατοντάδες διαδηλώσεις σε όλη την χώρα και το εξωτερικό βροντοφώναξαν “σιγά μην φοβηθώ”, οι γειτονιές μας ξανάσμιξαν, τα καφενεία μας ξαναζωντάνεψαν, νέοι και νέες εξεγέρθηκαν, εργαζόμενοι-γονείς αφυπνίστηκαν!
Όλα αυτά για να μας υπενθυμίσουν κάτι που οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας ήξεραν χρόνια και το πλήρωσαν με αίμα, ότι :
 

«Απ’ τα τσακάλια δε γλιτώνεις μ΄εύχες και παρακάλια»
Καμία αστυνομία δεν πρόκειται να εξιχνιάσει τις βρωμιές της Χ.Α και τον φασισμό,
γιατί διαπλέκονται μαζί τους εδώ και χρόνια.
Κανένα κράτος δεν πρόκειται να πατάξει το παρακράτος γιατί είναι το μακρύ τους χέρι.
Καμιά κυβέρνηση δεν θα τους ξεσκεπάσει ολοκληρωτικά, ειδικά με τον λαό αμέτοχο, γιατί έχουν άμεσα συμφέροντα από αυτούς, για να επιβάλλουν τον φόβο και το σύγχρονό δουλεμπόριο.

Ο φασισμός τσακίζεται μόνο με πάλη λαϊκή!
Νέε, άνεργε, εργαζόμενε, μαθητή, γονέα, κάνε δική σου υπόθεση το ξερίζωμα τυράννων-φασιστών από την γειτονιά μας, τα σχολεία μας, τα στέκια μας, την δουλειά μας!
Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να ξεριζώσει την σκουριά του φασισμού και του συστήματός του από τις γειτονιές μας, όπως και το ’40. ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΘΕΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
 

ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΑΓΩΝΑ

ενάντια στην φτώχεια, τα μνημόνια, την κυβέρνηση, τον ολοκληρωτισμό, τον φόβο και τον φασισμό

Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου Δραπετσώνας Περάματος

Γ. Γαμβρίλης: "Θα γίνουμε τράπεζα των μικρομεσαίων"

Αναδημοσίευση από Capital.gr. Εκτός των 200 εκατ. € που μόλις πρόσφατα αφαίμαξε από το ταμείο μας, η διοίκηση του ετοιμάζεται για νέες μεγάλες επιτυχίες. Συνάδελφοι, πριν πάτε στις κάλπες του ΤΕΕ στις 24/11 για ψάξτε τι λένε τα διάφορα ψηφοδέλτια για το θέμα της Άττικα και του ΤΣΜΕΔΕ.

Η Attica Bank αποτελώντας μοναδική εξαίρεση, κάλυψε με ιδία μέσα τη διόλου αμελητέα αύξηση κεφαλαίου των 400 εκατ. ευρώ αποτελώντας σήμερα τη μόνη τράπεζα που είναι πλήρως ιδιωτική, χωρίς να υπόκειται σε κανενός είδους έλεγχο από την τρόικα.
"Το κεντρικό μας σύνθημα εξ΄ αρχής ήταν ότι δεν κάνουμε αύξηση για την αύξηση" σημειώνει σε συνέντευξη που παραχωρεί στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ ο Γιάννης Γαμβρίλης, πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της Attica Bank και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ.

"Η αύξηση κεφαλαίου ήταν το μέσο για να μπορέσουμε να μετασχηματίσουμε την τράπεζα σε έναν ευέλικτο οργανισμό που θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την οικονομία, δίνοντας έμφαση στη ραχοκοκαλιά της", τονίζει ο ίδιος σχετικά. 

Όπως εξηγεί, το πλάνο της διοίκησης της Attica Bank κινείται προς τρεις κατευθύνσεις.

1. Στην οριστικοποίηση της πολιτικής πιστοδοτήσεων με στόχο την επικέντρωση σε εξωστρεφείς και καινοτόμους κλάδους με προοπτικές ανάπτυξης.

2. Στην εσωτερική αναδιοργάνωση της τράπεζας, με αλλαγή του οργανογράμματος και αξιοποίηση του στελεχικού δυναμικού, ώστε να λειτουργεί πιο αποδοτικά και συγκεντρωτικά, με στόχο να μειωθεί η "απόσταση" που  χωρίζει την κεντρική της διοίκηση από τον πελάτη.

3. Στην καλύτερη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου, με την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνικών μέτρησης και ελέγχου του ρίσκου και με διατήρηση επιθετικής πολιτικής προβλέψεων.

Τί θέση μπορει να έχει ωστόσο ένα πιστωτικό ίδρυμα με μονοψήφια μερίδια σε ένα περιβάλλον όπου το μέγεθος αποτελεί κρίσιμη συνιστώσα για την εξασφάλιση χρηματοδοτικών πόρων από την ελεύθερη αγορά;

" Με την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχουμε εκπονήσει θα είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την οικονομία" απαντά ο κ. Γαμβρίλης.

Όπως εξηγεί: " Η ενίσχυση των καταθέσεων, που σήμερα ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, και η επανασύνδεση με τις αγορές θα επιτρέψουν  στην τράπεζα να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις".
Ως στόχος στις δανειοδοτήσεις, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, έχει τεθεί ο διπλασιασμός του μεριδίου αγοράς πάνω από το 3%. Στο υπό διαμόρφωση σχέδιο της τράπεζας η στόχευση ως προς τους κλάδους που θα ενισχυθούν έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί.
Έμφαση θα δοθεί στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε κλάδους με προοπτικές: γεωργία, τουρισμός, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κατασκευές, λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που υπάρχει με τις τεχνικές εταιρείες, δεδομένου ότι βασικός μέτοχος της Attica Bank, είναι το ΤΣΜΕΔΕ


Πηγή:www.capital.gr

Καταδικάζω τη βιασύνη απ’ όπου κι αν προέρχεται


Μέσα στην γενικότερη ηλιθιότητα στην οποία βουλιάζει η χώρα, βλέπουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τον Κωνσταντίνο Καβάφη να καταδικάζει τη βία. Πάλι καλά που δεν έβαλαν εκείνο το ποίημά του στο οποίο τάσσεται υπέρ της θεωρίας των δυο άκρων.

Ο στίχος είναι από ένα από τα αναγνωρισμένα ποιήματα του Καβάφη το «Εν μεγάλη Eλληνική αποικία, 200 π.X.»

Πιο συγκεκριμένα, ο Καβάφης γράφει:

«Ίσως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός.
Να μη βιαζόμεθα· είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία.»

Στο ούτως ή άλλως σαρκαστικό ποίημα, ο Καβάφης αναφέρεται στη βία ως βιασύνη αλλά εμείς στα λεωφορεία διαβάζουμε για τη βία.

Η απομόνωση φράσεων ή λέξεων -με σκοπό την διαστρέβλωση- είναι εξόχως γκεμπελική και είδαμε να την διαπράττει καθημερινά η Ομάδα Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας που απαρτίζεται από καθάρματα-φίλους του Αντώνη Σαμαρά, για να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή όποιον θεωρούν πως είναι ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν είναι μαζί τους.

Τώρα, με πρωτοβουλία του Αρχείου Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση, περάσαμε στην απομόνωση στίχων του Καβάφη.

Ήδη θα το κατάλαβες ψυχασθένεια τι σημαίνει.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο, το εν λόγω ποίημα σε παλαιότερη μας ανάρτηση, το Νοέμβρη του 2010 μια και πιστεύουμε ότι ο σαρκασμός του ταιριάζει απόλυτα στο μνημονιακό παραλογισμό της εποχής μας.

Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.

Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Αποικία
δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ' όλο που οπωσούν τραβούμ' εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.

Όμως το πρόσκομμα κ' η δυσκολία
είναι που κάμνουνε μια ιστορία
μεγάλη κάθε πράγμα οι Αναμορφωταί
αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ
δεν τους χρειάζονταν κανείς). Για κάθε τι,
για το παραμικρό ρωτούνε κ' εξετάζουν,
κ' ευθύς στον νου τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν,
με την απαίτησι να εκτελεσθούν άνευ αναβολής.

Έχουνε και μια κλίσι στες θυσίες.
Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη·
η κατοχή σας είν' επισφαλής:
η τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Αποικίες.
Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή,
κι από την άλληνα την συναφή,
κι από την τρίτη τούτην: ως συνέπεια φυσική·
είναι μεν ουσιώδεις, αλλά τι να γίνει;
σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη.

Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε,
βρίσκουν και βρίσκουν περιττά, και να παυθούν ζητούνε·
πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς.

Κι όταν, με το καλό, τελειώσουνε την εργασία,
κι ορίσαντες και περικόψαντες το παν λεπτομερώς,
απέλθουν, παίρνοντας και την δικαία μισθοδοσία,
να δούμε τι απομένει πια, μετά
τόση δεινότητα χειρουργική.

Ίσως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός.
Να μη βιαζόμεθα· είν' επικίνδυνον πράγμα η βία.
Τα πρόωρα μέτρα φέρνουν μεταμέλεια.
Έχει άτοπα πολλά, βεβαίως και δυστυχώς, η Αποικία.
Όμως υπάρχει τι το ανθρώπινον χωρίς ατέλεια;
Και τέλος πάντων, να, τραβούμ' εμπρός.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Τι αλλάζει με τα “μπλοκάκια” από 1.1.2014

Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, δεν έφεραν στη χώρα μόνο τους εργαζόμενους των 200 και 400 ευρώ, αλλά και τρόμο στο υπουργείο Οικονομικών
Picture 0 for Τι αλλάζει με τα “μπλοκάκια” από 1.1.2014
Γράφει ο Απόστολος Αλωνιάτης*
Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις,  στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, δεν έφεραν στη χώρα μόνο τους εργαζόμενους των 200 και 400 ευρώ, αλλά και τρόμο στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών δηλώσεων, από τους φορολογούμενους που συμπλήρωσαν τον κωδικό 11. «Είστε επιτηδευματίες που φορολογήστε με τις διατάξεις του άρθρου 45 ΚΦΕ;» (τα γνωστά μπλοκάκια) και το πλήθος των πολιτών που δήλωσαν ότι απασχολούνται με αυτόν τον τρόπο εργασίας.
Αποτέλεσμα να έχουμε αλλαγές στην φορολόγησή τους , βάζοντας εμπόδια ουσιαστικά στο να φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων.

Φορολόγηση εισοδημάτων της χρήσης 2013 (οικονομικό έτος 2014)
Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές από τούτη την σελίδα, με τον νόμο 4110/2013, άλλαξε ο τρόπος φορολόγησης που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα (ν.2238/1994). Έτσι πλέον οι πολίτες δεν φορολογούνται  ως φυσικά ή νομικά πρόσωπα, αλλά ανάλογα με την πηγή του εισοδήματος τους που είναι ουσιαστικά:

Α. Εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

Β. Εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Γ. Εισόδημα από κεφάλαιο.

Δ. Εισόδημα από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου.

Για πρώτη φορά, με τον ίδιο νόμο, δόθηκε η δυνατότητα στους επιτηδευματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν, ουσιαστικά, σχέση εξαρτημένης εργασίας με τους εργοδότες τους, να φορολογηθούν με την κλίμακα της μισθωτής εργασίας και των συντάξεων.

Οι προϋποθέσεις για να θεωρηθεί το εισόδημα από ατομική εμπορική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, αφαιρουμένων των ασφαλιστικών εισφορών, είναι οι ακόλουθες, και ισχύουν εφ’ όσον συντρέχουν σωρευτικά:

α) Να έχουν έγγραφη σύμβαση µε τα φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες τους, και  

β) Τα φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες δεν υπερβαίνουν τα τρία.
Επισημαίνεται ότι, εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτό, ποσοστό 75% των ακαθαρίστων εσόδων του εισοδήματος από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα προέρχεται από ένα από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν τις υπηρεσίες αυτές.

Προσοχή: Οι ανωτέρω υπόχρεοι δεν δικαιούνται την έκπτωση των δαπανών που αναφέρονται στο άρθρο 31 του Ν. 2238/1994, δηλαδή δεν μπορούν να εκπέσουν από το εισόδημα τους  καμία άλλη δαπάνη εκτός από τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Παράδειγμα 1:

Ελεύθερος επαγγελματίας έχει εισοδήματα από δύο επιχειρήσεις (με σύμβαση) 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα.

Πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ 4.184 ευρώ.

Έχει καταχωρήσει στα βιβλία του δαπάνες ύψους 2.424 ευρώ (τηλέφωνο, λοιπές δαπάνες)

Για το 2013 (δήλωση οικονομικού έτους 2014) θα φορολογηθεί με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων και για εισόδημα

Α. εργοδότης      5.000
Β. εργοδότης      3.000
Σύνολο:                 8.000
Ασφαλιστικές εισφορές: 4.184
Φορολογητέο εισόδημα: 3.816

Παράδειγμα 2:

Ο παραπάνω φορολογούμενος είναι και μισθωτός σε μία εταιρία και έχει ετήσιο εισόδημα 14.300 ευρώ.
Άρα το φορολογητέο εισόδημα του θα ανέλθει σε:
Από μισθωτές: 14.300
Από επιχειρηματική δραστηριότητα: 3.816
Σύνολο φορολογητέου εισοδήματος: 18.116

Παράδειγμα 3:

Ελεύθερος επαγγελματίας έχει εισοδήματα από δύο επιχειρήσεις (με σύμβαση) 15.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα.
Πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ: 4.184 ευρώ.

Έχει καταχωρήσει στα βιβλία του δαπάνες ύψους 8.424 ευρώ .(τηλέφωνο, λοιπές δαπάνες)
Για το 2013 (δήλωση οικονομικού έτους 2014) θα φορολογηθεί με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων και για εισόδημα
Α. εργοδότης   15.000
Β. εργοδότης    3.000
Σύνολο:             18.000
Ασφαλιστικές εισφορές: 4.184
Φορολογητέο εισόδημα:13.816

Παράδειγμα 4:

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Γης Μαδιάμ... στα ακίνητα την επόμενη διετία

Χωρίς φυσικά να συμφωνούμε με τις απόψεις του συντάκτη, αναδημοσιεύουμε άρθρο από το Capital.gr για ενημέρωση γύρω από τη φοροεπιδρομή στα ακίνητα και τις παράπλευρες επιπτώσεις της.

Η «χωνεμένη», από όλους, φούσκα του χρηματιστηρίου θα δείχνει απλή «μπουρμπουλήθρα» μπροστά στο «τσουνάμι» του 2014-2016 που θα πνίξει και την σημερινή αξία των ακινήτων. Και ενώ τα «καιρικά» αυτά φαινόμενα είναι ορατά στην Τράπεζα της Ελλάδος και στις εμπορικές Τράπεζες η κυβέρνηση τραβάει όλα τα σωσίβια που προσφέρονται και ανοίγει νέα ποτάμια. 
Αλλά και εμείς ενώ βλέπουμε την επερχόμενη καταστροφή που η Τράπεζα της Ελλάδος την εκτιμά σε ποσοστά 50% και άνω παίζουμε με τις λέξεις και τα παραπλανητικά φαινόμενα.

Εξετάζουμε μάλλον αναλυτικά και όχι με την ανάλογη ανησυχία το γεγονός ότι στην καμένη γη που θα παραδώσει η κυβέρνηση είναι και το «κάψιμο» της αξίας της ακίνητης περιουσίας όπως ακριβώς και το κάψιμο της αξίας των χαρτιών του χρηματιστηρίου ή το κάψιμο των καταθέσεων σε ομόλογα του δημοσίου στα οποία οι δικαιούχοι εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους και παρέλαβαν αξίες ικανές για να αγοράσουν κουλούρι και τυρί...

Συμπεραίνουμε ότι οι τιμές των ακινήτων είναι ακόμη σε υψηλά αγνοώντας ότι εργολάβοι και ιδιοκτήτες τρώνε το τελευταίο «λίπος» μετρητών που διαθέτουν και δεν ψάχνουμε να βρούμε εάν γίνονται πράξεις και εάν γίνονται πόσες ανταποκρίνονται τις υψηλές (ακόμη) τιμές που προσφέρονται τα ακίνητα. Αλλά και τι μορφή έχουν οι διακανονισμοί στις υψηλές αυτές πράξεις.

Μιλάμε για φούσκα στα ακίνητα και μάλλον αδιαφορούμε για την πιθανή ύπαρξη ακόμη και κάποιου (έστω και τραβηγμένου) σχεδίου συνδυασμένου με κίνητρα για την αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς και με το ενδιαφέρον «κορακιών» για εξαγορά παγίων εγκαταστάσεων επιχειρήσεων μέσα από την εξαγορά χρεών τους προς τράπεζες. Σχέδιο που επιβάλλει και στις δύο περιπτώσεις, ισχυρή πτώση των τιμών. 

Αισιοδοξούμε ότι ίσως γυρίσει η αγορά όταν τα οικονομικά μας παρουσιάζουν πλεόνασμα και δεν βλέπουμε την φορολογική επιδρομή στο όνομα... του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων με τους δύο αισχρούς και εγκληματικούς στόχους του. 

Αισχρούς στόχους, γιατί αφορούν ακόμη και τις ιδιοκτησίες των ανέργων και αυτών που έχουν μοναδικό έσοδο 300-400 ευρώ σύνταξη προκειμένου να μαζευτούν μέσα στο 2014 μέχρι και 5 δισ. ευρώ αν είναι εφικτό και χωρίς συμβιβασμό για κάτω από τα 3 δισ. ευρώ. 

Και εγκληματικούς στόχους γιατί με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θεμελιώνονται οι πλέον φρικτές «φορολογικές παγίδες» στην ιστορία φορολόγησης ακινήτων, ξεκινώντας ότι την φορολόγηση κάθε ακινήτου και όχι κάθε φορολογούμενου κατόχου ακινήτων όπως μέχρι σήμερα. 

Συγχώνευση Olympic - Aegean: Σκάνδαλο ιδιωτικοποίησης

Αναδημοσίευση από Εργατική Αλληλεγγύη

Την έγκρισή της για να προχωρήσει η συγχώνευση της Aegean με την Olympic Air έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για την ολοκλήρωση του σκανδάλου της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση Καραμανλή το 2009.
Η πρώτη πράξη του σκανδάλου παίχτηκε όταν ο τότε υπουργός Μεταφορών (και σημερινός Ανάπτυξης), Χατζηδάκης, ξεπούλησε, για μόλις 177 εκατομμύρια ευρώ, την πολλαπλάσιας αξίας Ολυμπιακή στον Βγενόπουλο. Πάνω από 5.500 θέσεις εργασίας και όλα όσα σήμαινε η δημόσια Ομυμπιακή (ασφάλεια, κοινωνικό έργο, πρόσβαση στις πιο απομακρυσμένες περιοχές συν πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, τεχνική βάση, πανάκριβα slots) έγιναν θυσία στο βωμό της “δυναμικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας”, του “ανταγωνισμού” και της “ανάπτυξης” που υποτίθεται εκπροσωπούσε το αφεντικό της MIG. Τέσσερα χρόνια μετά, βέβαια, το όνομα του Βγενόπουλου είναι συνδεδεμένο με τα μεγαλύτερα τραπεζικά σκάνδαλα που οδήγησαν στην χρεοκοπία της Κύπρου και όχι μόνο. Από τον κατάλογο των “επιτυχιών” του Βγενόπουλου δεν γλύτωσε η Ολυμπιακή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως της συγχώνευσης με την Aegean έπειτα από έρευνα που έκανε και στην οποία κατέληξε ότι η εταιρία σύντομα θα οδηγούνταν σε κλείσιμο. Το γιατί, βέβαια, και ποιος ευθύνεται που η Ολυμπιακή έφτασε σε αυτό το σημείο, δε φαίνεται να απασχολεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η συγχώνευση με την Aegean είναι η δεύτερη πράξη του σκανδάλου. Το πέρασμα στα χέρια του Βγενόπουλου το 2009 έγινε με βασικό επιχείρημα να μην είναι η Ολυμπιακή “κρατικό μονοπώλιο”. Σήμερα η εταιρία πωλείται στην Aegean για 72 εκατομμύρια ευρώ οδηγώντας στην ουσία σε ένα “ιδιωτικό μονοπώλιο”. Οχι τυχαία οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής που αγωνίζονταν τότε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση φώναζαν το σύνθημα “Είσαι της Aegean το τσιράκι, Χατζηδάκη”.
Αλλά ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο έρχεται η Aegean να καταπιεί ολόκληρη την αερομεταφορική αγορά της χώρας, είναι απόδειξη της απάτης της ελεύθερης αγοράς. Οι δύο εταιρίες επιδίωκαν από το 2010 μία τέτοια επιχειρηματική κίνηση, ωστόσο το αίτημά τους είχε απορριφθεί από την Κομισιόν γιατί θα δημιουργούνταν καθεστώς μονοπωλίου. Τώρα, το ίδιο το γεγονός ότι η Aegean θα έμενε, μετά από ένα πιθανό λουκέτο της Ολυμπιακής, ως ο μοναδικός ελληνικός αερομεταφορέας με πτήσεις εσωτερικού, οδήγησε στην έγκριση της συμφωνίας. “Ανεξαρτήτως της συγκέντρωσης, η Olympic σύντομα θα έπαυε να υπάρχει ως ανταγωνίστρια της Aegean. Κατά συνέπεια, η συγκέντρωση δεν στρεβλώνει τον ανταγωνισμό, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν θα υπήρχε”, είναι η επίσημη εξήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Lufthansa

Δράση για το δικαίωμα στην κατοικία και την πόλη: 19Οκτ, 12:00, πλ. Ελευθερίας

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ


Η κατοικία είναι δικαίωμα – Όχι εμπόρευμα


Βιώνουμε σήμερα μια εντεινόμενη στεγαστική κρίση. Όλο και περισσότεροι κάτοικοι δυσκολεύονται να διασφαλίσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους σε αξιοπρεπείς συνθήκες κατοικίας και ποιότητας ζωής, αντιμετωπίζοντας καθημερινά τον κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο για χρέη προς τις τράπεζες, το δημόσιο ή τους ιδιοκτήτες της κατοικίας τους. Όλο και περισσότεροι ενοικιαστές αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στα μειωμένα ενοίκια, ιδιοκτήτες δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου ή τους αυξημένους φόρους, νοικοκυριά δεν μπορούν να καλύψουν τα πάγια λειτουργικά έξοδα διαβίωσης, νέοι άνθρωποι αναγκάζονται να επιστρέψουν στην κατοικία των γονιών τους, οικογένειες στριμώχνονται σε ακατάλληλα σπίτια, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε κακές συνθήκες ή στο δρόμο.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες σπίτια παραμένουν άδεια, ενώ χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν σπίτι, ο μοναδικός φορέας εργατικής κατοικίας έκλεισε την περίοδο που είναι περισσότερο απαραίτητος, το πλαίσιο προστασίας της κατοικίας διαβρώνεται και οι πλειστηριασμοί -ακόμη και της πρώτης κατοικίας- παρουσιάζονται ως αναπόφευκτοι. Υπό τις επιταγές των Μνημονίων και της Τρόικα, αμφισβητείται συνολικά και με τον πιο σκληρό τρόπο το δικαίωμα στην κατοικία και την πόλη.

Επιδιώκοντας να συμβάλουμε στην ανάπτυξη συλλογικών αιτημάτων, κινητοποιήσεων και στρατηγικών για την υπεράσπιση της κατοικίας για όλους, καλούμε οργανώσεις, συνελεύσεις γειτονιάς, ομάδες και άτομα που αγωνίζονται καθημερινά να δώσουν απαντήσεις στα εντεινόμενα στεγαστικά προβλήματα των κατοίκων, να καταθέσουν τη μαρτυρία τους το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 12:00 το μεσημέρι στο θεατράκι της πλατείας Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) σε μια κοινή δράση και ανοιχτή συνέλευση για το Δικαίωμα στην κατοικία και την πόλη.

ομάδα EncounterAthens – Πρωτοβουλία για Συλλογική Δράση για την Κατοικία

Αξιοπρεπής κατοικία για όλους-Όχι πλειστηριασμοί-Όχι εξώσεις

Στη δράση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν*: Αλληλεγγύη για όλους, Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, Δίκτυο για το δικαίωμα στη στέγη και την κατοικία, Εργαζόμενοι ΟΕΚ, Εργαζόμενοι, φοιτητές και διδάσκοντες της Σχολής Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών ΕΜΠ, Ομάδα ΕΜΠΡΟΣ, ομάδα Before light, περιοδικό Κομπρεσέρ, Πολιτιστικός σύλλογος Αμπελοκήπων, ΣΑΔΑΣ Αττικής, Συλλογικότητα κατοίκων 6ου διαμερίσματος, Συντονισμός Συνελεύσεων Αττικής Ενάντια στους Πλειστηριασμούς
*Το καλεσμα είναι ανοιχτό για κάθε συλλογικότητα ή άτομο που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην κοινή δράση και τη συζήτηση

syntagma-kanena spiti

Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών, Παρασκευή 18/10 στις 6:30μμ στο ΕΜΠ


Η κυβέρνηση που απολύει πιο γρήγορα και από τη σκιά της!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
 
Η κυβέρνηση που απολύει πιο γρήγορα και από τη σκιά της!
 
Η κυβερνητική συμμορία ξαναχτύπησε... Αυτή τη φορά για να καταφέρει να βγάλει σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, για τους οποίους δεν διαθέτει στοιχεία, ξαναάλλαξε την Υπουργική Απόφαση Μητσοτάκη: με νέα Υπουργική Απόφαση  (που εκδόθηκε στο ΦΕΚ 2560/11-10-2013) προβλέπει ότι αν τα ΝΠΔΔ δεν αποστείλουν εγκαίρως τα στοιχεία των υπαλλήλων, τότε το εποπτεύον Υπουργείο εκδίδει σχετική πρόσκληση για την... αυτοαπογραφή των υπαλλήλων. Θα δημιουργήσει νέα, ειδικό πληροφοριακό σύστημα στο οποίο υποχρεούνται οι υπάλληλοι να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους εντός 5 ημερών, για να βοηθήσουν το Υπουργείο να τους... θέσει σε διαθεσιμότητα! Η ρύθμιση αφορά σήμερα τα πανεπιστήμια, αύριο τους ΟΤΑ και όλους τους εποπτευόμενους φορείς που θα βρεθούν στην ίδια θέση.
Η νέα Υπουργική Απόφαση συμπληρώνεται και με την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στις 11/10 στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας". Σε αυτό το τόσο σχετικό νομοσχέδιο, μεταξύ ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών, μαθαίνουμε τα νέα για αλλαγές στο ωράριο των εκπαιδευτικών, τις αποσπάσεις διοικητικών του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και την αλλαγή στο Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων! Συγκεκριμένα, με την τροπολογία προβλέπεται νέο πειθαρχικό παράπτωμα (το "ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα λγ") που οδηγεί τον υπάλληλο σε αυτοδίκαιη αργία. Το παράπτωμα είναι η "μη απογραφή υπαλλήλου εντός της οριζόμενης προθεσμίας εφόσον απαιτείται σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 3 της υπ' αρ. ΔΙΠΙΔΔ/Β2/2οικ.21634 απόφασης του ΥΔΙΜΗΔ, όπως ισχύει. (Πρόκειται για τη γνωστή Υπουργική Απόφαση Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα).
·         Αν αυτή η τροπολογία ψηφιστεί, τότε θα έχει εισαχθεί στον Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων ένα "ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα" που βασίζεται σε μια Υπουργική Απόφαση (!) και σε μια χρονική προθεσμία (!!). Και βέβαια, θα αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους από δω και πέρα.
·         Αν αυτή η τροπολογία ψηφιστεί, τότε το να μην "αυτοαπογραφείς" (δηλ. το να μη δώσεις μόνος σου τον εαυτό σου για απόλυση...) θα είναι πειθαρχικό αδίκημα τόσο σημαντικό όσο ο χρηματισμός, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, η χρησιμοποίηση της Υπηρεσίας για ίδιον όφελος κ.λπ. 
·         Αν αυτή η τροπολογία ψηφιστεί, τότε θα έχει στοιχειοθετηθεί το νομικό παράδοξο του "μεταβαλλόμενου αδικήματος". Αν σκεφτεί κανείς ότι από την έκδοσή της (2/8/2013) ως σήμερα η Υπουργική Απόφαση Μητσοτάκη έχει ήδη υποστεί τέσσερις τροποποιήσεις, το παράπτωμα που παραπέμπει σε αυτήν μπορεί να αλλάζει κάθε φορά. Με μόνη την υπογραφή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορεί να αλλάζει η Υπουργική Απόφαση και μαζί της θα αλλάζει και το "παράπτωμα", αφού στοιχειοθετείται από την ΥΑ "όπως ισχύει" κάθε φορά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν όλα αυτά. Μιλάμε για την ίδια κυβέρνηση που, μετά τον Ν. 4093/12, έβγαλε σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους των ΟΤΑ και των πανεπιστημίων διαγράφοντάς τους από το apografi.gr χωρίς να έχει καν στοιχεία από τους φορείς τους! Μιλάμε για την ίδια κυβέρνηση που έκλεισε την ΕΡΤ με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία δεν θα κατεβάσει καν στη Βουλή για κύρωση! Μιλάμε για την κυβέρνηση που έκανε διαγωνισμό πρόσληψης στη ΔΤ, στον οποίο ο καθένας μπορούσε ηλεκτρονικά να συμπληρώσει ό,τι προσόντα ήθελε να παρουσιάσει πως έχει, είτε τα είχε είτε όχι. Αρκεί να ήταν "πρόθυμος"...

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Το ψηφοδέλτιο της συσπείρωσης αριστερών μηχανικών

Αναρτούμε το ψηφοδέλτιο της συσπείρωσης αριστερών μηχανικών, όπως αυτό κατατέθηκε σήμερα στο ΤΕΕ για τις εκλογές της 24ης Νοέμβρη 2013. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ανατολική Κρήτη δεν κατεβάζουμε υποψηφίους μια και εκεί λειτουργεί η συναγωνιστική παράταξη Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης. Επίσης όπως και στις εκλογές του 2010 στις 7 από τις 9  Επιστημονικές Επιτροπές συνεργαζόμαστε με την Αριστερή Ενωτική Πρωτοβουλία μέσω των σχημάτων, που συμμετέχουν στους αντίστοιχους επιστημονικούς συλλόγους (τα ψηφοδέλτια συνεπώς εκεί είναι κοινά με την ΑΕΠ-ΕΜ). Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να αφήσουμε εκτός ψηφοδελτίων αρκετούς εκλεκτούς συναγωνιστές και συναδέλφους μια και στην Αττική και Κ. Μακεδονία υπήρχε πλεόνασμα διαθεσιμοτήτων.



Συνδυασμός: ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
1 ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Χ
2 ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν. Αγρ. Τ.
3 ΒΑΪΔΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Φ. Μλ
4 ΒΑΛΩΜΕΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ Α
5 ΒΑΤΑΒΑΛΗ ΦΕΡΕΝΙΚΗ Α
6 ΓΑΪΤΑΝΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. Αγρ. Τ.
7 ΓΚΙΝΟΣΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. Αγρ. Τ.
8 ΓΚΙΟΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Α. Η
9 ΓΚΟΥΜΑ ΒΑΪΑ Β. Αγρ. Τ.
10 ΓΚΟΥΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ) Π. Χ
11 ΓΚΟΥΦΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ(ΛΙΛΗ) Α. Α
12 ΓΟΥΔΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. Μ/Η
13 ΖΕΠΑΤΟΥ ΑΛΙΚΗ Α
14 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Α. Αγρ. Τ.
15 ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Β. Η
16 ΙΣΑΡΗ ΜΑΡΙΑ Γ. Μλ
17 ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. Α
18 ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. Α
19 ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Η
20 ΚΑΝΕΛΗ ΑΝΝΑ Α
21 ΚΑΡΑΒΙΤΗ ΕΥΑΝΘΙΑ Γ. Α
22 ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Ε. Η
23 ΚΛΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ Μλ
24 ΚΛΕΦΤΟΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. Α
25 ΚΟΝΤΟΜΑΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ε. Χ
26 ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε. Μλ
27 ΚΟΥΒΑΡΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ
28 ΚΟΥΝΑΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α
29 ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Π
30 ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Φ. Π
31 ΚΩΣΤΑΚΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ Π. Η
32 ΛΑΥΡΕΝΤΑΚΗ ΖΩΗ Α
33 ΛΟΥΪΖΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Α
34 ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Λ. Χ
35 ΜΑΟΥΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Γ. Α
36 ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Αγρ. Τ.
37 ΜΕΓΑΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΜ
38 ΜΕΘΥΜΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ Α
39 ΜΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. Μλ,Χ
40 ΜΙΚΡΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Α
41 ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΟΛΓΑ Α
42 ΜΠΑΛΑΤΣΑ ΙΩΑΝΝΑ Φ. Αγρ. Τ.
43 ΜΠΑΡΟΥΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. Η
44 ΜΠΕΤΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Π
45 ΜΠΛΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ε. Μλ
46 ΜΠΟΛΟΒΙΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α. Η
47 ΜΠΟΥΚΗ ΕΛΕΝΗ Α
48 ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ Θ. Π
49 ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ Α
50 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ
51 ΝΟΜΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Μ. Η
52 ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Α. Α
53 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Α. Αγρ. Τ.
54 ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΓΕΡΟΣ) Ι. Π
55 ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. Χ
56 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. Η
57 ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Α
58 ΠΙΤΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ. M
59 ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π
60 ΣΙΑΤΙΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Ι. Α
61 ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Π
62 ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Π. Α
63 ΣΥΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α. Μ/Η
64 ΤΕΡΡΟΒΙΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Θ. Η
65 ΤΟΥΡΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Γ. Π
66 ΤΡΙΒΙΖΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Μ
67 ΤΣΑΠΟΓΑ ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΤΣΑ) Δ. Μλ
68 ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Χ
69 ΤΣΙΩΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α. Η
70 ΦΛΟΥΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μλ
71 ΦΟΙΝΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α
72 ΦΥΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Μλ
73 ΧΗΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ Μ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ