Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Εκδήλωση - Συζήτηση για την κατοικία


Η ανοικτή συνέλευση μηχανικών διοργανώνει εκδήλωση  - συζήτηση με θέμα: "Αγώνες για την κατοικία και η κρίση στη νεοφιλελεύθερη πολη: παραδείγματα από τη Μαδρίτη" με φιλοξενούμενο το Michael Janoschka καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, στις 8μμ στο Παρκάκι της Τσαμαδού, στα Εξάρχεια (βλέπε εδώ).

Στις τρέχουσες συνθήκες κρίσης που όλοι μοιραζόμαστε είναι κρίσιμο η ανοιχτή συνέλευση να ξεκινήσει μια προσπάθεια σύνδεσης με τα ευρύτερα κοινωνικά κινήματα. Ως μηχανικοί που θέλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τον κοινωνικό μας ρόλο  στη σημερινή συγκυρία πρέπει να ανοιχτούμε σε κάθε μορφής συλλογικότητες  που διεκδικούν δικαιώματα στέγης και κατοικίας, παραγωγής στην πράξη δημόσιου χώρου και γενικότερα εναντίωσης στην κατάργηση των δημόσιου χώρου ως κοινωνικό αγαθό και την εκμετάλλευσή του στη υπηρεσία του «δημόσιου» χρέους.
 
Ο Michael Janoschka είναι γεωγράφος και διδάσκει πολιτικές επιστήμες στο αυτόνομο πανεπιστήμιο της Μαδρίτης. Έχει πλούσια ερευνητική εμπειρία και ενεργή συμμετοχή στα κινήματα των πόλεων και ιδιαίτερα στο Μ15 των Ισπανών Indignados. Παρακολουθεί από κοντά  αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε πόλεις της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής, διερευνώντας το θέμα «κοινωνικά κινήματα και νεοφιλελευθερισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου