Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ενημέρωση από την παρέμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ

Ενημερώνουμε από τη χθεσινή κινητοποίηση της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών στο ΤΣΜΕΔΕ
Καταρχάς από τη Δευτέρα 10/6 τα ταμεία του ΤΣΜΕΔΕ (στην Αθήνα) δέχονται πληρωμή με τις παλιές εισφορές (+ 60 € ΟΑΕΔ, βλέπε παρακάτω) και όχι με αυτές των ειδοποιητηρίων που στάλθηκαν, το γεγονός αυτό το επιβεβαιώσαμε από αρκετούς συναδέλφους που πλήρωσαν. Η απόφαση δηλαδή της αναστολής των αυξήσεων, μετά από πολλές καθυστερήσεις άρχισε επιτέλους να υλοποιείται.

Θέσαμε θέμα στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ να υλοποιήσει πλήρως την απόφαση της 29/4, δηλαδή να στείλει νέα ειδοποιητήρια, εναλλακτικά αν δεν προλαβαίνει να φτιάξει ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου να τα τυπώνουμε μόνοι μας, μέσω της ιστοσελίδας του ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να πληρώνονται και στις 2 τράπεζες (εθνική, αττικής) μέχρι 30/6 (κατ' αντιστοιχεία με την εφαρμογή των ιατρικών δαπανών για την εφορία).

Ζητήσαμε η επαναφορά στις προηγούμενες (προ αυξήσεων) εισφορές να ισχύσει και για τους διακανονισμούς (παλιούς και νέους), όπως και. να επιστραφούν τα χρήματα όσων πλήρωσαν ή έστω να γίνει συμψηφισμός με το επόμενο ειδοποιητήριο (αυτό είναι και το πιθανότερο) καθώς και να ενημερωθούν όλα τα κατά τόπους ΤΣΜΕΔΕ μια και δεν υλοποιήθηκε τη Δευτέρα παντού η απόφαση. Να υπάρξει επίσης ενημέρωση από το ΤΣΜΕΔΕ ότι η αναστολή αυτή αυξήσεων αφορά και τους μισθωτούς, ώστε να επιστραφούν οι αυξήσεις της Ειδ. Προσάυξησης από 1/12013. Στα παραπάνω εκφράστηκαν θετικά και αναμένουμε δράσεις.

Ενημερωθήκαμε ότι το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ έχει ήδη στείλει πρόταση στο Υπ. "Εργασίας" για την ένταξη των μηχανικών στη ρύθμιση  για την ανεργία την οποία και ζητήσαμε για να τη σχολιάσουμε.

Επίσης όπως διαπιστώσαμε η επικυρωμένη απόφαση της 29/4 και η ανακοίνωση του ΤΣΜΕΔΕ διαφέρουν στο εξής "σύμφωνα με τις τιμές που ίσχυαν πριν την εφαρμογή του άρθρου 44 του Ν. 3986/11", σύμφωνα με το οποίο εξαιρούν την αύξηση των 10 € το μήνα (ΟΑΕΔ) από την αναστολή αυξήσεων εισφορών. Σύμφωνα με τη λαθροχειρία αυτή του ΤΣΜΕΔΕ (που αλλοιώνει την απόφαση της 29/4 η οποία δεν κάνει διάκριση των αυξήσεων, συνεπώς αναφέρεται σε όλες) συνεχίζουν να κρατάνε τα 60 € το εξάμηνο.

Επιβεβαιώθηκε τέλος, ότι κατόπιν παρέμβασης του Υπ. "Εργασίας" που ζητά εξηγήσεις για το σφράγισμα βιβλιαρίων, η διαδικασία αυτή σταμάτησε από το ΤΣΜΕΔΕ (με μόλις 275 σφραγισμένα βιβλιάρια υγείας συναδέλφων μέσα στο 2013) από τις αρχές Μάη. Φυσικά απαιτήσαμε να ξεκινήσει το συντομότερο.

Είναι προφανές ότι μονάχα η κινητοποίηση των συναδέλφων μπορεί να επιβάλει λύσεις στα τεράστια προβλήματα των εργαζόμενων, ανέργων, υποαπασχολούμενων μηχανικών.

υγ. Υπενθυμίζουμε την εκδήλωση της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών την Πέμπτη 13/6 στις 8μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου