Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Γιατι θα ψηφισω ΟΧΙ

OXI
Οι τελευταιες εξελίξεις επιβεβαιωνουν περιτρανα την παγια τακτικη της ΤΡΟΙΚΑ μεχρι σημερα, να υποσχεται οικονομικη βοηθεια και να αναβαλλει συνεχως την καταβολη των μετρητων …με τον επαναλαμβανομενο εκβιασμο της πληρους αποδοχης και υπογραφης ενός  τριτου δυσβασταχτου μνημονιου. Ξεκαθαριζει πλεον το τοπιο ότι το μοναδικο ενδιαφερον και κινητρο των δανειστων  ηταν και είναι η διασφαλιση της διαχρονικης αισχροκερδειας εις βαρος της Ελλαδος, με την αδιαπραγματευτη συμμετοχη του ΔΝΤ ώστε να υπαρχει το σκληρο αλλοθι  της αποπληρωμης του χρεους  λογω οφειλης και σε καποιους που δεν εχουν  συναισθηματικους δεσμους  με τους Ελληνες όπως εχουν οι …Ευρωπαιοι (χα). Αυτή η σκληρη πρακτικη των Ευρωπαιων εταιρων απεναντι στην Ελλαδα του 2015, δυστυχως παραπεμπει στο μοντελο που εφαρμοζαν καποτε στις αποικιες τους στην Αφρικη, στην Ασια, στην Λατινικη Αμερικη και στα νησια του Ατλαντικου και Ειρηνικου Ωκεανου.
Η  “στρατηγικη της ανυπακοης” προς το ΔΝΤ με σκοπο την οριστικη εκδιωξη και απεμπλοκη του από την πολιτικη και οικονομικη ζωη της χωρας, ξεκινησε με την αρνηση στην πληρωμη της δοσης 1,6 δις στις 30/6/2015. Η οποιαδηποτε λοιπον επαναδιαπραγματευση από ’δω και περα, τηρωντας στοιχειωδως  την Συνθηκη της Λισαβονας, θα  ’πρεπε να εχει στο τραπεζι των συνομιλιων μονον τους Ευρωπαιους Εταιρους μας, οσον αφορα δε τις εκκρεμοτητες με το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ , ας τις τακτοποιησουν αυτοι που τους καλεσαν και τους ανεμιξαν μεσ’ τα εσωτερικα της Ευρωπαικης Ενωσης, τοσο υστεροβουλα και τοσο κουτοπονηρα.
Αυτή η ακρως τολμηρη και θαραλλεα επιθεση της Ελληνικης κυβερνησης “κατά μετωπον του  τρικεφαλου δρακου” , αυτης της ανιερης συμμαχιας , στηριζεται και απαιτεί για την οριστικη  διαλυση της, δυο σημαντικους υποστηριχτικους μηχανισμους. Πρωτον την λαικη εντολη μεσω ενός δημοψηφισματος και  δευτερον τον τραπεζικο ελεγχο εκροης  των αποθεματικων.
Είναι η πρωτη φορα που ο Ελληνικος λαος καλειται να εκφερει την γνωμη του απεναντι στην Ευρωπη και στις διαπραγματευσεις, δινοντας ψηφο εμπιστοσυνης στην κυβερνηση και τον Πρωθυπουργο ψηφιζοντας ΟΧΙ στην στην λιτοτητα, ΟΧΙ στην αισχροκερδεια των δανειστων, ΟΧΙ στην παραταση των συμφωνιων όπως υπεγραφησαν από το ΝουΔοΠασοκ.
Είναι η πρωτη φορα που μας δινεται η ευκαιρια να τοποθετηθουμε για το ποια Ευρωπη θελουμε δινοντας ένα ισχυρο μηνυμα σε ολο τον κοσμο ότι η Ελλαδα θελει και μπορει να ασκεί πολιτική με αυτονομία και αξιοπρέπεια.  Δεν ρωτηθηκαμε ποτε για την ενταξη μας στην ΕΟΚ τοτε το 1981, θεωρωντας ότι θα τους πιαναμε κοροιδα παιρνοντας μονον επιδοτησεις και πιστευοντας ότι η Ευρωπη θα θεραπευε “πασαν νοσον και πασα μαλακιαν” αυτης της χωρας. Δεν ρωτηθηκαμε ποτε για την ενταξη μας στην Νομισματικη Ενωση το 2002 εν γνώσει όλων, ημών και υμών, ότι δεν πληρουσαμε τις προυποθεσεις με αμεσο αποτελεσμα έναν πληθωρισμο 340% , αφου η ισοτιμια  1ευρω=340δρχ δεν τηρηθηκε πουθενα  στην αγορα,  πληρωνοντας 1 ευρω για ο,τι κοστιζε 100 δρχ. Δεν ρωτηθηκαμε ποτε για την υπογραφη δυο επαχθών μνημονίων το 2010 με 110δις δανειο και το 2012 με 172,7δις δανειο για την διασωση των τραπεζων, οποτε και αποκτησαμε κι αλλους αλλοδαπους νταβατζηδες στις εισπραξεις μας, πλην των εγχώριων που ειχαμε.
Δεν μπορω να φανταστω ποτε ότι καποιοι ψηφοφοροι, χωρις να εχουν τα ιδια οικονομικα συμφεροντα, θα ταχθουν στο κοινο μετωπο του ΝΑΙ μαζι με τους καναλαρχες, τους μεγαλοεργολαβους, το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ, τον Καμινη και τον Μπουταρη και ολους αυτους που πλασαρουν ότι ζουμε σ’ ένα περιβαλλον που λειτουργει κανονικα και κινδυνολογουν ότι οποιαδηποτε ριζοσπαστικη μεταρρυθμιση θα επιφερει το χαος και την καταστροφη. Η ερμηνεια που αρχισε να  διαδιδεται ότι η ψηφος  που αναφερεται στην επιλογη του ευρω – ευρωπης ειναι το  ΝΑΙ σε αντιθεση με το ΟΧΙ να θελει τη δραχμη  και τη χωρα  εκτος Ευρωπης ,μας φερνει στην μνημη άλλα ορέα κολπα του παρελθοντος του  στυλ “ψηφιστε ελευθερα καραμανλη η τανκς”. Προφανως οι ευθυνες της κυβερνησης είναι μεγαλες όταν εχει αφησει, 6 μηνες μετα την εκλογη της, την προπαγανδα της παραπληροφορησης και του λαικισμου να ζει και να βασιλευει χωρις καμμια απονομη δικαιοσυνης στα οσα εχει καταγγείλει και στα οσα όφειλε να εκδικασει προ πολλου. Προφανως, εάν υπηρχε στα ψηφοδελτια το ερωτημα εάν θελουμε την συνεχεια της πορειας μας μεσα στην Ευρωπη η στο ευρω το αποτελεσμα θα εδινε σχεδον 100% με ολους εμας οπαδους του ΝΑΙ.
Όμως, το  ερωτημα του δημοψηφισματος ΝΑΙ η ΟΧΙ αναφερεται σαφως στο αν αποδεχομαστε την  προταση του 3ου μνημονιου της ΤΡΟΙΚΑ της 26ης Ιουνιου 2015, που ειχε ως επακολουθο την αποχώρηση της Ελληνικης αντιπροσωπειας  και την αναγγελία της προσφυγης στις καλπες – ετυμηγορία του Ελληνικου λαου, χωρις να εχει καμμια σχεση  με την αμφισβητηση του ευρω και της Ευρωπης.
Αλλωστε το προβλημα της λογιστικης υπερχρεωσης  δεν είναι  μονον της Ελλαδος που, εντελως αδικα, μονον αυτή βρεθηκε σε τετοια δεινη θεση διακανονισμου του χρεους της, αλλα και των αλλων ασθενων οικονομικα κρατων μελων. Οι  υπολοιποι απλως, εχοντας σαν παραδειγμα προς αποφυγη την Ελλαδα, δεν καπελωθηκαν από εθνοσωτηρες  πρωθυπουργους σαν τους πρωην μεγαλουργησαντες εν Ελλαδι.

Γι αυτό λοιπον την Κυριακη 5.7.2015  θα ψηφισω ΟΧΙ

του συναδέλφου Ιακωβου Αλαβανου από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου