Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ξεκίνησε από την Πάτρα με προορισμό την Αθήνα, η «Μεγάλη Πορεία Αγώνα κατά της Ανεργίας»

Λίγο πριν τις 09:30 ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής από την Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα η «Μεγάλη Πορεία Αγώνα Κατά της Ανεργίας» που διοργανώνει ο Δήμος και πρόκειται να καταλήξει στην Αθήνα, στις 10 Απριλίου
Επικεφαλής της μεγάλης κινητοποίησης ο ίδιος ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ωστόσο σε αυτή συμμετέχουν και αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, καθώς και πολλοί πολίτες.

Όπως ο ίδιος ο Κώστας Πελετίδης δήλωσε, κύριο αίτημα προς την κυβέρνηση η άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων με μια πορεία που θέλει να στείλει μήνυμα ελπίδας στους πολίτες που έχουν μετατραπεί σε άβουλους θεατές από πολιτικές που τους θεωρούν «πρόβατα έτοιμα να θυσιαστούν χωρίς να πουν λέξη».
«Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε δουλειά για όλους με δικαιώματα, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων χθες και σήμερα, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία», προσέθεσε.

Όσον αφορά στην πορεία, ο Κώστας Πελετίδης είπε ότι «θα είναι ένα μεγάλο λαϊκό ποτάμι, όπου θα συναντηθούν οι Δήμοι της Αιγιάλειας, του Ξυλοκάστρου, του Κιάτου, του Βέλου-Βόχα, της Κορίνθου, του Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, των Μεγάρων, της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου, του Χαϊδαρίου, για να φτάσουμε στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 10 Απριλίου».


Κατά τη διάρκεια της πορείας, ανέφερε, «θα γίνουν σε όλες τις πόλεις όπου θα διανυκτερεύσουμε, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις». Ειδικότερα, στάσεις και συγκεντρώσεις θα γίνουν στο Αίγιο, στην Ακράτα, στο Ξυλόκαστρο, στην Κόρινθο , στους Αγίους Θεοδώρους, στα Μέγαρα, στην Ελευσίνα και στο Χαϊδάρι, ενώ οι συμμετέχοντες στην πορεία θα διανυκτερεύουν σε αθλητικά κέντρα των προαναφερόμενων πόλεων.

Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν οχήματα του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών.

Επίσης, κάθε πρωί θα αναχωρούν από την Πάτρα λεωφορεία για να μεταφέρουν όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που θα γίνονται στις πόλεις απ΄ όπου θα περνά η πορεία και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στην Πάτρα.

Την Κυριακή 10 Απριλίου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρουν στην πρωτεύουσα, όσους θέλουν να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου