Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Θα δοθεί εξάμηνη παράταση στους προσωρινούς ενεργειακούς επιθεωρητές

Θα δοθεί εξάμηνη παράταση στους προσωρινούς ενεργειακούς επιθεωρητές, μαζί με την παράταση δηλώσεων για τα αγροτικά φωτοβολταϊκάΟ Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε σήμερα ότι θα παραταθεί ως τα τέλη του έτους η προθεσμία συμμετοχής των Ενεργειακών Επιθεωρητών στις εξετάσεις.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Απόφαση του Υπουργείου είναι να παραταθεί ως την 31η Δεκεμβρίου 2015 η προθεσμία επιτυχούς συμμετοχής των Ενεργειακών Επιθεωρητών στις εξετάσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις του π.δ. 100/2010. Η σχετική ρύθμιση συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο "Βοσκήσιμες Γαίες Ελλάδας και Άλλες Διατάξεις" που το Υπουργείο μας έχει ήδη καταθέσει στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

Με άλλη ρύθμιση που συμπεριλαμβάνεται στο ίδιο νομοσχέδιο παρατείνεται και η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων που όφειλαν να καταθέσουν για το έτος 2014 οι κατ' επάγγελμα αγρότες – κάτοχοι φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος έως 100kW, για τη διατήρηση ή μη της ιδιότητας του κατ' επάγγελμα αγρότη, όπως προβλέπει ο ν.4254/2014. Αντιμετωπίζεται έτσι το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε καθώς μεγάλος αριθμός αγροτών, είτε λόγω έλλειψης ενημέρωσης είτε εκ παραδρομής και μη εξοικείωσης με την τεχνολογία, δεν υπέβαλε εμπρόθεσμα την ως άνω δήλωση για το έτος 2014».

Πηγή: http://www.b2green.g...=26087&lang=el#

Κατάργηση των εξετάσεων και των πιστοποιήσεων - δεν υπάρχει άλλη λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου