Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Όλοι στο Σύνταγμα την Κυριακή 7/12 στις 5μμ

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100, 114 75 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282 FAX:210 64.61.296 e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ. :4130
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014, η συγκυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην ψήφιση ενός ακόμα αντιλαϊκού προϋπολογισμού που οδηγεί στην παραπέρα εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων και τη διαιώνιση της λιτότητας και της φτώχειας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού του 2015 είναι οι νέες περικοπές σε βασικές κοινωνικές δαπάνες της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Αυτοδιοίκησης και η ενίσχυση της φοροεπιδρομής σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Η Κυβέρνηση, μέσα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δρομολογεί νέα μέτρα, παραδίδοντας στα νύχια των αγορών το ασφαλιστικό, βάζοντας οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και στις συντάξεις. Παράλληλα, μέσω των "διαπραγματεύσεων" με ΕΕ και ΔΝΤ ετοιμάζεται να καταργήσει βασικά εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με πρώτο και κύριο το δικαίωμα στην απεργία και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, αλλά και να επιβάλει νέες περικοπές στους μισθούς του Δημοσίου (μέσω της κατάργησης της "υπερβάλουσας διαφοράς αλλά και της εξίσωσης προς τα κάτω των μισθών δημόσιου - ιδιωτικού τομέα), νέες μειώσεις συντάξεων αλλά και τη συγχώνευση-κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να υφαρπάξει όσα αποθεματικά του έχουν απομείνει.

Καλούμε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους Μηχανικούς μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους νέους, να συνεχίσουν τον αγώνα τους και στις 7 Δεκέμβρη να ξαναβρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, στις 5:00μ.μ. για να απαιτήσουν να μπει τέρμα στις πολιτικές της φτώχειας, των ιδιωτικοποιήσεων και της κοινωνικής καταστροφής.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και ώρα 5:00μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου