Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Βασικές Διεκδικήσεις για το ΤΣΜΕΔΕ και τους ασφαλισμένους

                                                                   Αθήνα, 25/11/2014

Βασικές Διεκδικήσεις για το ΤΣΜΕΔΕ και τους ασφαλισμένους

Συνάδελφοι,
        Δυστυχώς οι εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί για το νέο ασφαλιστικό που θα φέρει σύντομα η Κυβέρνηση σε συνεννόηση με ΕΕ-ΔΝΤ και το οποίο καταργεί ουσιαστικά το Ταμείο μας, δημιουργεί ένα μόνιμο μηχανισμό μείωσης των κύριων συντάξεων, εξαϋλώνει πλήρως τις επικουρικές και το εφάπαξ, διαλύοντας την Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα (ή ότι έχει απομείνει από αυτήν), επιβεβαιώνονται απολύτως με την δημοσιοποίηση των "μυστικών συμφωνιών και εγγράφων" του αρμόδιου υπουργού προς την τρόικα.
        Για να μη βρεθούμε για άλλη μια φορά πίσω από τις εξελίξεις που θα σηματοδοτήσουν αυτή τη φορά όχι απλά μια χαμένη μάχη αλλά τον πόλεμο, θεωρούμε ότι η επιτροπή οφείλει να ολοκληρώσει το έργο της αποτύπωσης των ζητημάτων που απασχολούν το Ταμείο και τους ασφαλισμένους και να καλέσει το ΤΕΕ και όλους τους φορείς των μηχανικών σε δράση και κινητοποίηση:
α)  Ενημέρωση των Μηχανικών μέσω μιας μεγάλης πολύπλευρης καμπάνιας όλων των Φορέων τους και
β)  Σχέδιο κινηματικών δράσεων που θα εξελιχθεί με στόχο την ανατροπή των  επιλογών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Βασικά Ζητήματα Διεκδίκησης – Προτάσεις.

1.      Κατάργηση των διατάξεων του Ν. 3986/2011, άρθρο 44, § 14 κ΄15 που αφορούν στις αυξήσεις των εισφορών για τους προ του 1993 ασφαλισμένους και την υποχρεωτική μεταπήδηση κάθε 3 χρόνια σε επόμενη ασφαλιστική κατηγορία (μέχρι 14 ασφ. Κατηγ.) για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους. Παράλληλα επιβάλλεται στα πλαίσια της διαμορφωμένης οικονομικής κατάστασης του Κλάδου (ιδιαίτερα έντονης μετά το 2008) να υπάρξει ριζική μείωση των εισφορών, που να αντιστοιχίζεται με τα οικονομικά δεδομένα.

2.     Ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών με :
α) Τόκους επί των οφειλών ίσους με αυτούς που αποφέρουν τα αποθεματικά, χωρίς καμιά άλλη προσαύξηση
β) ύψος δόσεων όχι μεγαλύτερο του 20% του εισοδήματος των οφειλετών,
γ) μη απώλεια διακανονισμού σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής κάποιων δόσεων
δ) αναδρομική παραγραφή οφειλών και πρόσθετων για όσους αποδεδειγμένα δεν είχαν επαρκές εισόδημα τα προηγούμενα χρόνια.

3. Οργανωμένη και καλά σχεδιασμένη  διαδικασία διευκόλυνσης των Μηχανικών με αναστολή της υποχρεωτικότητας εισφορών στο Ταμείο κατ΄ αρχάς μέχρι 3 χρόνια (2017) (με αποφάσεις ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ) για όσους δεν έχουν επαρκές εισόδημα, με ταυτόχρονη δυνατότητά τους να εξαγοράσουν στο μέλλον τον χαμένο ασφαλιστικό χρόνο, έτσι ώστε να μην θίγονται ή αλλοιώνονται οι βασικές αρχές :
    α)  Άδειας άσκησης του Επαγγέλματος (ΤΕΕ) και  
    β)  Ασφάλισης της ιδιότητας του Μηχανικού (ΤΣΜΕΔΕ).
Να διεκδικηθεί η δυνατότητα αυτή να ισχύσει και αναδρομικά από το 2008, για όσους δεν άσκησαν το επάγγελμα ή δεν είχαν επαρκές εισόδημα.

4.    Πλήρης και χωρίς όρους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, ανεξάρτητα από οφειλές προς το ταμείο (η στέρησή της είναι απαράδεκτη ως "τιμωρία" του οφειλέτη, ενώ ο συνδυασμός αυτής της στέρησης με την διατήρηση της οφειλής παράλογος). Εναλλακτικά και ως ελάχιστο μέτρο ανακούφισης, ο διαχωρισμός των εισφορών του Κλάδου υγείας ή η καταβολή δύο μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών για ετήσια υγειονομική κάλυψη (ανάλογα με τα 50 ένσημα του ΙΚΑ).

5.    Διεκδίκηση των αποθεματικών που κλάπηκαν από το ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ με την υποχρεωτική εφαρμογή του PSI και παράλληλα του ποσού που οφείλεται από το Κράτος από την εφαρμογή της τριμερούς (Ν. 2084/1992). Επαναφορά της τριμερούς χρηματοδότησης σε όλους τους κλάδους ασφάλισης.

6.    Αποσύνδεση των οφειλών προς το ταμείο από ΕΦΟΡΙΑ, ΚΕΑΟ  ή οποιονδήποτε άλλο αντίστοιχο φορέα, που θα ποινικοποιεί τις ασφαλιστικές οφειλές και θα λειτουργεί ως κατασχετικός μηχανισμός. Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Στελέχωση και ενεργοποίηση του υπηρεσιακού μηχανισμού για την είσπραξη εργοδοτικών οφειλών και οφειλών ατομικών που δημιουργούνται από πρόθεση και όχι εξαιτίας της κρίσης.

7.    Κατάργηση του Ν.3863/10 για το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, (βασική και αναλογική), χωρίς χρηματοδότηση (360 €) του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Ταμεία που χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την Βασική Σύνταξη. Διασφάλιση αξιοπρεπούς σύνταξης.

8.    Όχι στην ενοποίηση με άλλα ταμεία και στα “επαγγελματικά ταμεία” που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

9.    Αλλαγή θεσμικού Πλαισίου για το πλαφόν των 15.000 € οφειλής  για την προώθηση συνταξιοδοτικής απόφασης, με σημαντική αύξηση του (40.000 €), ώστε και οι εγκλωβισμένοι ασφαλισμένοι να συνταξιοδοτηθούν και το Ταμείο να εισπράξει τις οφειλόμενες εισφορές 

10.  Μεταφορά του πόρου της § 2 του άρθρου 44, του Ν. 3986/2011, που κατευθύνεται στον ΟΑΕΔ και αφορά την πρόβλεψη επιδόματος ανεργίας (ανεφάρμοστο για ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) στον Κλάδο Ειδικών Παροχών με ταυτόχρονη έκδοση ΥΑ για τον Κανονισμό Λειτουργίας του  (Ν. 3518/2006) ώστε το ΤΣΜΕΔΕ να καλύπτει ανεργία και χαμηλό εισόδημα για τους  ασφαλισμένους του Ταμείου με μεγαλύτερη επάρκεια.

11.  Αποσύνδεση της ασφαλιστικής ενημερότητας από την δυνατότητα πρακτικής άσκησης του επαγγέλματος.

12.  Διασφάλιση των αποθεματικών του ταμείου και αποσύνδεσή τους από κάθε επισφαλή χρηματιστηριακή επένδυση και Τραπεζικά – Επιχειρηματικά παιχνίδια.

13.  Άμεση απομάκρυνση και απονομή ευθυνών στον Πρόεδρο του ΕΤΑΑ, Σελλιανάκη για τις διαλυτικές του ενέργειες σε βάρος του ταμείου.

14. Προστασία της μητρότητας με διεκδίκηση δυνατότητας πρόωρης συνταξιοδότησης για μητέρες ανήλικων τέκνων και άλλες παροχές.


Παναγιώτης Μούζιος
Πετρόπουλος Δημήτρης

11 σχόλια:

  1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΑΜΩ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ.ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΚΕΑΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΘΑ ΦΑΝΕ ΓΑΜΗΣΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαινεται πως καποιος Πανταζοπουλος παιρνει σχολια και κανει copy-paste.Θα του συνιστουσα να πει την αληθεια στα μελη του γκρουπ του που τους προτρεπει μονο για μαζικες διαγραφες να μας πει ποιο κομμα ειναι πισω του.Το λεω γιατι ολο σταμπαρει τον καθενα κομματικα.Ηδη εκανε ανταρτικο απο το αλλο γκρουπ γιατι ειναι επαναστατης του κολου.Τραβα να πιεις κανα χαμομηλι κολοπαιδο και μετα ελα να πουλησεις πατριδογνωσια που θα μας κανεις και μαθηματα οταν μια κολοαιτηση κανεις 1 χρονο να τη καταθεσεις.

      Διαγραφή
  2. ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολες οι επισημανσεις σας είναι στην σωστή κατεύθυνση
    Όμως
    1 πρεπει να ιεραρχήσετε τα θέματα θέτονυας προτεραιότητες
    2 πρέπει να προτείνετε τρόπους διεκδίκησης
    Θα ήθελα όμως να επισημάνω τα εξής
    Καταφέρεστε κατα του κ Σελλιανάκη, όμως δεν αναφέρεστε καθόλου στον πρόεδρο του ΤΕΕ και τον πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ που έχουν την συνολοική ευθύνη για την καταστροφή του ταμείου μας
    1 Δεν έκαναν , όπως όφειλαν καμία νομική ενέργεια κατά της Τρ Ε,. η οποία :ι,
    Ως θεσμικό κρατικό όργανό (Ν. 3424/1927) και ως αποκλειστικός θεσμικός διαχειριστής των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων και του ΤΣΜΕΔΕ (ΑΝ 1611/50, Ν. 2216/1994 και Ν. 2469/1997), θα έπρεπε βάσει των άνω νόμων να επενδύει με ασφάλεια τα χρήματα του Ταμείου.
    Αντ΄αυτού τα τοποθέτησε σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ ή EFSF) και όχι σε Έντοκα γραμμάτια Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ) που δεν θα υφίσταντο καμία μείωση από το επερχόμενο κούρεμα
    ΚΑΙ
    Γιατί και μετά το PSI, δεν ρευστοποίησε τα ομόλογα (ΟΕΔ ή EFSF) για να αγοράσει νέα Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου με ρήτρα Βρετανικού Δικαίου, που είχαν τότε αφενός εξευτελιστική τιμή (15-25% της αξίας τους), αφ’ ετέρου μεγαλύτερη ασφάλεια, και που πολλαπλασίασαν, τους αμέσως επόμενους μήνες, την αξία τους κατά 120%. Κίνηση αυτονόητη από μία τράπεζα-διαχειριστή, που θα έσωζε τα Ταμεία
    Ο τότε και σήμερα Πρόεδρός του ΤΕΕ δήλωνε στον τύπο τον Φλεβάρη του 2012 (Καθημερινή 2-2-2012) :
    «Στην περίπτωση που απειληθούν να χαθούν χρήματα από τα αποθεματικά μας θα διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα απολεσθέντα. Κανένας νόμος δεν δίνει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει με τα αποθεματικά μας χωρίς να μας ρωτήσει ή ενημερώσει».
    ΠΕΡΑΝ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΟΥΔΕΝ εξ όσων γνωρίζω,
    δεδομένου ότι απαξίωσε ακόμα και να απαντήσει στην υπ’ αρ. πρωτ. 18425/11.7.2014 αίτηση που του υπέβαλα και του ζητούσα στοιχεία αναφορικά με τις ενέργειες του ΤΕΕ για την ολέθρια αφαίμαξη των αποθεματικών μας των 2,41 δις
    Όσο για τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ, που μόνο αυτοί έχουν το αναφαίρετο κατά Νόμο δικαίωμα να προσφύγουν άμεσα και δικαστικά κατά της ΤρΕ, ως υπεύθυνου κατά νόμο διαχειριστή των αποθεματικών μας, έχουν αμελήσει προκλητικά να το πράξουν.
    συνεχιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την ίδια τακτική μη διεκδίκησης ακολούθησαν οι ως άνω Πρόεδροι των συλλογικών μας οργάνων και μετά την άρνηση της κυβέρνησης να επιχορηγήσει το ΤΣΜΕΔΕ με την νομοθετημένη απο το 1992 τριμερή επιχορήγηση (Ν 40982/1992) που ανέρχεται από το 1992 έως τις 3.12.2011 στα 642.207.129 €. Και μέχρι σήμερα ξεπερνά τα 670 εκ €.
    ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΗΝ 31/12/2014, ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ 1/1/15 ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
    ΤΕΛΟΣ
    Με τον ίδιο λαθεμένο τρόπο διαχειρίζονται το πρόβλημα της Τρ Αττικής όπου
    Το Ταμείο κινδυνεύει να χάσει τα μέχρι σήμερα επενδεδυμένα κεφάλαια , από κακή διαχείρηση και κακή διοίκηση της Τραπεζας κατά την δική μου άποψη (Το 2013, διέθεσε με εισήγηση του προέδρου του ΤΣΜΕΔΕ και συγχρόνως προέδρου της Τρ. Αττικής, και απόφαση του ΔΣ του ταμείου, 400 εκ € για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας από το 1,5 δις € που έχει απομείνει στο ταμείο μετά την απώλεια που υπέστη από το PSI).
    To 2014 η ίδια διοίκηση της Τράπεζας εξαγγέλει νέα ανακεφαλαιοποίηση, χωρις ο Πρόεδρός της να γνωρίζει, ως όφειλε, γιατί αυτή επιβάλλεται, όπως δήλωσε ο ίδιος στους μετόχους στην πρώτη Γ. Συνέλευσή τους το 2014.
    Και σάν να μήν έφθανε αυτό, ανακοινώνεται στα μέσα πληροφόρησης ότι αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για την οικονομική ουσιαστικά ανάκαμψη της τράπεζας.
    Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται η ανικανότητα της υπάρχουσας διοίκησης, γεγονός που συνδιαζόμενο με την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης, οδηγεί σε μείωση της αξίας της μετοχής πάνω απο 50% με αποτέλεσμα το ΤΣΜΕΔΕ να χάσει άμεσα 200 εκ € από τα 400 εκ € που κατέβαλε το 2013.
    Και κάτω από τις άθλιες αυτές συνθήκες πλήρους υποβάθμισης της Τράπεζας, η Διοίκηση αναζητά στρατηγικό επενδυτή, αντί να ζητήσει χρηματοδότηση από το χρηματοπιστωτικό ταμείο στήριξης, με χρονικό ορίζοντα επιστροφής των κεφαλαίων στήριξης την τετραετία.
    Λυση εξαιρετικα ευνοικότερη διότι : Εάν το 2018 η Τράπεζα δεν είναι σε θέση να επιστρέψει τα κεφάλαια στο Ταμείο στήριξης, τότε η αξία τους αντισταθμίζεται με μετοχές της τράπεζας στην τρέχουσα τιμής τους που σίγουρα θα είναι υψηλότερη από αυτήν που έχουν σήμερα.
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ
    Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ.
    ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ, την δικλη μας ουσιαστικα περιουσία
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΟΛΙΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΠΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ
    Και αναφέρομαι και στους δύο γιατί ο Προεδρος =του ΤΕΕ έχει ορίσει τον Προεδρο του ΤΣΜΕΔΕ καθώς και τους αντιπροσωπους του ΤΕΕ στο ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ, όπως δε ανακοινώνεται στον τύπο αυτός συζητά με τον Στουρνάρα για την Τρ Αττικής
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ
    ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΛΛΗΑΝΑΚΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε πολύ για τις επισημάνσεις σας και συμφωνούμε με πολλά από όσα γράφετε (έχουμε τη γνώμη ότι η "επένδυση¨στην Άττικα ήταν εξαρχής λάθος και σκάνδαλο και δε σώζεται).
    Το παραπάνω αποτελεί πρόταση διεκδικήσεων που έχει κατατεθεί στα όργανα του ΤΕΕ (Διοικούσα Επιτροπή και επιτροπή της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ για το ασφαλιστικό), οπότε δε θα μπορούσε να έχει κυρίως "εσωτερική" στόχευση.
    Αυτή την κριτική την κάνουμε συστηματικά -όπως θα έχετε δει- από το μπλογκ μας (και δυστυχώς είμαστε πολύ μόνοι μας σε αυτή.

    Να προσθέσουμε ενημερωτικά ότι:
    Το ΤΕΕ έχει κάνει μια απλή μυνητήρια αναφορά για την κλοπη του PSI
    To ΤΣΜΕΔΕ τώρα συζητάει να προσφύγει στα δικαστηρια (δεν έχει προσφύγει ακόμα 2,5 χρόνια μετά)
    η Άττικα με νόμο έχει εξαιρεθεί από το ΤΧΣ

    Τεράστιες οι ευθύνες και οι ολιγωρίες τους αλλά ο κος Σελιανάκης παίζει πραγματικά σε άλλο επίπεδο (η ιστορία θα τον τοποθετήσει δίπλα στον ΓΑΠ, τον Παπαδήμο, το Σαμαρά, το Βενιζέλο, το Φούχτελ, τον Καρατζαφέρη κλπ)

    δπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1 θα παρακαλούσα να μου γνωστοποιήσετε τον Νόμο με τον οποίοη Α΄ττικα έχει εξαιρεθεί απο ΤΧΣ(ταμείο χρηματοπ/κης στήριξης. Δεν βρήκα κάτι σχετικό πουθενά
      2 Η μυνητήρια αναφορά έγινε στην ουσία για τα μάτια του κόσμου ,όπως λεει ο λαός
      ότι δήθεν αντέδρασαν!!!!!
      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΣΘΕ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ,ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΎΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ?
      ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ
      ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΊΠΕΔΟ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ?
      ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ Ο κ ΓΑΜΒΡΙΛΗΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ 200 000 000ε ΕΞΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΠΩΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
      ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ !!!!
      ΔΕΝ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΊ ????????

      ΤΕΛΟΣ
      ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
      ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΉ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ?

      Διαγραφή
    2. Νομοθεσία ΤΧΣ
      http://www.hfsf.gr/el/legislation.htm
      άρθρο σχετικό:
      http://www.hfsf.gr/el/legislation.htm

      επειδή και εμείς δεν περιμένουμε κάτι από το ΤΕΕ μάλλον θα κινηθούμε όπως προτείνετε κι εσείς απευθείας στους συναδέλφους

      Διαγραφή
  6. Εμείς μπορουμε να κανουμε κατι να τους μπλοκαρουμε?Δε μιλαω για κατι ακτιβιστικο (βεβαια αν φτασουν εκει τα πραγματα γιατι οχι).Δεν αρκει μια συμμετοχη σε μια απεργια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για εμένα η λύση είναι
      -μη πληρωμή τσμεδε για όσους έχουν μπλοκάκι ή βάζουν υπογραφή
      -διαγραφη από τσμεδε τεε για όσους είναι μισθωτοί και δεν χρειάζεται να υπογράφουν

      το θέμα των μηχανικών δεν έχει μπει ποτέ στον δημόσιο διάλογο και ούτε θα μπει, ακούμε για οαεε ακούμε για δικηγόρους γιατρούς για εμάς τίποτα

      μόνο νέες αυξήσεις μας περιμένουν

      Διαγραφή
  7. Συμφωνα με τα παραπανω τοτε ο Γαμβριλης και ο Σπιρτζης ειναι η πετρα του κακου και οχι τοσο ο Σελλιανακης.Εννοω πως τα φορτωνουν στο Σελλιανακη ενω θα μπορουσαν να κανουν κατι.Αρα ηρθε η ωρα των προσοποποιημενων ευθυνων.Ετοιμαστειτε κυριοι να λογοδοτησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή