Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών μπλόκαρε με κινητοποίηση τις αυξημένες εισφορές στην Αθήνα

Υπενθυμίζουμε ότι και τη Δευτέρα το πρωί (7:30πμ) η ανοικτή συνέλευση μηχανικλων θα βρίσκεται στο ΤΣΜΕΔΕ για να επαναλάβει την κινητοποίηση. Στη συνέχεια θα γίνει παρέμβαση στο ΣτΕ όπου εκδικάζεται η προσφυγή τυο ΤΕΕ και το μεσημέρι στις 3μμ θα γίνει παρέμβαση στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ.

Σήμερα (προχθές δηλαδή) Παρασκευή 2/5 πραγματοποιήθηκε από τις 8 το πρωί μπλοκάρισμα από την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών οποιαδήποτε έκδοση γραμματείου είσπραξης με αυξημένες εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ (Κολοκοτρώνη 4).
Μηχανικοί μπήκαν πρώτοι στον 1ο όροφο στα γκισέ, όπου διαπιστώσαμε ότι πράγματι έχουν επιβάλει τις νέες αυξημένες εισφορές, ενημερώσαμε τους παριστάμενους συναδέλφους και τους υπαλλήλους ότι αυτό αποτελεί μια παράνομη και αντικοινωνική ενέργεια και επι τόπου μπλοκάραμε οποιαδήποτε έκδοση γραμματείου είσπραξης με αυξημένες εισφορές.
Οι αυξήσεις έχουν περαστεί και αναδρομικά μόνο για όσους χρωστούν εισφορές προηγουμένων ετών, σε όσους έχουν εξοφλήσει μέχρι και το 2013, έχουν περαστεί αυξήσεις μόνο για το Α εξάμηνο 2014 (δείγμα και αυτό της προχειρότητας και των παρανομιών της διαδικασίας).
Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Ταμείου συνεχίστηκαν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα (θεωρήσεις βιβλιαρίων, λοιπές πληρωμές, εκδόσεις βεβαιώσεων, ασφαλιστικές ενημερώτητες κλπ). Οι υπάλληλοι του ταμείου συμπαραστάθηκαν έμπρακτα στην κινητοποίησή μας εξυπηρετώντας τους συναδέλφους.
Οι συνάδελφοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκδήλωναν τη συμπαράσταση τους και κανείς δε ζήτησε να πληρώσει.
Επίσης να αναφέρουμε ότι κοινοποιήθηκε (σήμερα) το έγγραφο της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ που απαντά στο Βρούτση σχετικά με την “απόφαση” ΕΤΑΑ της 11/3, στους υπαλλήλους, τις διευθύνσεις και τα περιφερειακά τμήματα του ΤΣΜΕΔΕ. Αυτό βοήθησε και τους υπαλλήλους να ενημερώνουν σχετικά ότι δε βγάζουν εντάλματα, με βάση αυτό, θα πρέπει επίσης στο μηχανογραφικό σύστημα να επαναφέρουν τις μη αυξημένες εισφορές.
Όπως πληροφορηθήκαμε στην επαρχία δυστυχώς τυπώθηκαν γραμμάτεια είσπραξης με αυξημένες εισφορές
Τέλος τη Δευτέρα 5/5 είναι η εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής του ΤΕΕ για τις αυξήσεις
Να σημειωθεί ότι τη Τετάρτη 30/4 στο ΔΣ ΕΤΑΑ δόθηκε παράταση μέχρι 30/8 στην εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΜΕΔΕ για το Α’ εξάμηνο 2014

3 σχόλια:

  1. εγω παντως συντροφοι, ειχα παει στο τσμεδε την προηγουμενη παρασκευη (9 ημερες πριν), ζητησα ειδοποιητηριο πληρωμης εισφορων, μου το τυπωσε ενας κυριος σε γραφειο πισω απο το γκισε του 1ου οροφου (σε αυτον εστελναν ολους οσους ηθελαν ειδοποιτηρια εισφορων και βεβαιωσεις εφοριας για το 2013) και οι εισφορες δεν ηταν οι αυξημενες, ηταν οι ιδιες με το β εξαμηνο 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από 2/5 ξεκίνησε η εφαρμογή των αυξήσεων, μέχρι της 30/4 ζητούσαν τις κανονικές

      Διαγραφή
  2. σοβαρα?...χαχα...τι ειναι αυτοι ρε, ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή