Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Οι αποφάσεις της Συνάντησης των Πανεπιστημιακών Δασκάλων

Ανακοίνωση από τη Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων
Την Παρασκευή 25.10.2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Συνάντησης Πανεπιστημιακών Δασκάλων για να εκτιμηθεί η κατάσταση, η οποία διαμορφώνεται μετά από 7 εβδομάδες απεργίας των Συλλόγων των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Κατά την εβδομάδα αυτή, η Κυβέρνηση αφού όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα απέτυχε να εκβιάσει τις Πρυτανικές Αρχές να συναινέσουν στη διαθεσιμότητα / απόλυση του μεγαλύτερου μέρους του διοικητικού τους προσωπικού και στη διάλυση των Ιδρυμάτων τους, μετέφερε την πίεση στους ίδιους τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Η Κυβέρνηση με την πλατφόρμα απογραφής, διάτρητη νομικά, συνταγματικά και τεχνικά, μαζί με την τροπολογία που ψήφισε στη Βουλή, η οποία ουσιαστικά ποινικοποιεί το δικαίωμα της απεργίας και μάλιστα με την απειλή της πειθαρχικής δίωξης, επιχείρησε να μετατρέψει ένα συλλογικό αγώνα υπεράσπισης του δικαιώματος στη δουλειά και υπεράσπισης του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου σε ατομικό δίλημμα.

Μετά από 7 εβδομάδες συλλογικού αγώνα δεν είναι εύκολο να απαντήσει κανείς ατομικά. Στους διοικητικούς υπαλλήλους που στάθηκαν υπερήφανα και αγωνιστικά απέναντι στην κυβερνητική τρομοκρατία και δεν απογράφηκαν αξίζει ο σεβασμός όλων μας. Κατανοούμε όμως και την πίεση του ανέντιμου κυβερνητικού εκβιασμού που ασκήθηκε επάνω σε εκείνους τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι τελικά, βασανιστικά, αποφάσισαν να απογραφούν. Το πρωτοφανές κίνημα που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες πρέπει να προχωρήσει ενωμένο. Κανείς δεν είναι “διαθέσιμος”. Ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης συνεχίζεται με την ίδια αποφασιστικότητα.

Οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στα ΑΕΙ, οι οποίες ακολούθησαν μετά την απογραφή, με τη μαζική συμμετοχή όλων και οι ομόφωνες αποφάσεις να συνεχιστεί ο απεργιακός αγώνας μέχρι την τελική νίκη, την ανάκληση της ΚΥΑ, δείχνουν ότι ανεξάρτητα από το ποιος απογράφηκε ή όχι, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ έχουν βαθειά συνείδηση ότι μόνο η ενότητα στον κοινό αγώνα μπορεί να ανατρέψει την καταστροφική για τα πανεπιστήμια κυβερνητική πολιτική. Η ωριμότητα, η ενότητα και αποφασιστικότητα του κινήματος αυτού αποτελεί τη δύναμή του.

Η Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων με συνέπεια στη μέχρι τώρα πορεία της:

Να κυρηχθούν αναδασωτέες παράνομα εκχερσωθείσες δασικές εκτάσεις

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης (Ανακαλούν την ανάκληση και η καταστροφή της Λακωνίας συνεχίζεται!!!) αναρτούμε αίτηση συμπολίτη μας για να επαναχαρακτηριστούν ως αναδασωτέες εκτάσεις στη Λακωνία, όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

-  Προς τον Κο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
-  Προς την Διεύθυνση Δασών Λακωνίας  (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών)
-  Προς το Δασαρχείο Μολάων
-  Προς τον Κο Ειδικό Γραμματέα Δασών

Κοινοποίηση  - Αξιότιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
                        - Αξιότιμο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης
                        - Αξιότιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας
                        - Γραφείο Πρωθυπουργού
                        - Γραφείο Υπουργού ΠΕΚΑ
                        - Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
                         
Αίτηση οφειλόμενης νομίμου ενέργειας

Κανδηράκη Αντωνίου, του Ηρ. Αγίου Μελετίου 114, Τ.Κ. 104 46, ΑΔΤ Ν 022634, τηλ.2108620390

1) Με τις αποφάσεις 2645/2011 και 2646/2011 του Ε΄ Τμήματος ΣτΕ, οι οποίες κοινοποιήθηκαν με τα υπ’ αριθ. 7804/2010/18-7-2012 και 7651/2010/3-4-2012 έγγραφα του Συμβουλίου της Επικρατείας  στο  Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στον Δασάρχη Μολάων και στην Διεύθυνση Δασών Λακωνίας, ακυρώθηκαν οι αποφάσεις 1255/31-5-2010 και 1291/31-5-2010 του Γενικού Γραμματέα Περιφερείας Πελοποννήσου με τις οποίες κηρύχθηκαν αναδασωτέες εκτάσεις 157,3 στρεμμάτων στις θέσεις «Γκρόπες-Ράχη Γκιώνη» και 128.6 στρεμμάτων στις θέσεις «Καλογεροβούνι-Πούλος» Δήμου Μονεμβασιάς Νομού Λακωνίας και η υπόθεση των οφειλόμενων ενεργειών αναπέμφθηκε στην διοίκηση για νέα νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη κρίση στο ζήτημα του εμβαδού της ακριβούς έκτασης που πρέπει να κηρυχθεί αναδασωτέα.
Έκτοτε οι παρανόμως κατεστραμμένες δασικές εκτάσεις στις εν λόγω ορεινές θέσεις εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μονεμβασιάς, παραμένουν απροστάτευτες καθώς δεν έχουν προσέτι λάβει χώρα οι οφειλόμενες εκ του νόμου ενέργειες της διοίκησης, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η διαταραχθείσα ισορροπία του δασικού οικοσυστήματος στις ανωτέρω θέσεις και περιοχή. Δεν έχει προσδιορισθεί επακριβώς  η έκταση που εκχερσώθηκε παράνομα  καθ' υπέρβασιν των υπό του νόμου 998/79  "Περί προστασίας των δασών και των δασικών εν γένει εκτάσεων της Χώρας" προβλεπομένων εξαιρέσεων, δεδομένου ότι σημειώθηκαν εκτεταμένες υπερβάσεις των υπ’ αριθ. 1407/25-11-1999 και 1408/25-11-1999 εγκρίσεων κατασκευής (επέμβασης) Διεύθυνσης Δασών Ν. Λακωνίας/Γενικού Γραμματέα Περιφερείας Πελοποννήσου. Η πραγματοποιηθείσα, τελικά, οδοποιία πρόσβασης και επικοινωνίας μεταξύ των ανεμογεννητριών και για τις δύο θέσεις, δεν ήταν η εγκεκριμένη-θεωρημένη από το δασαρχείο Μολάων και ως προς την χωροθέτηση της και ως προς τις διαστάσεις της.

Απρόβλεπτα εμπόδια για το σχέδιο του κ. Τατούλη

Αναδημοσίευση από ΠΡΟΣΥΝΑΤ. Έτσι δουλεύουν οι ΣΔΙΤ...

Μπροστά σε απρόβλεπτα εμπόδια βρίσκεται ο «υποδειγματικός», κατά τον αμετροεπή κ. Τατούλη, διαγωνισμός για τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτά, προς το παρόν, έχουν να κάνυν με τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων και τις σχετικές ΜΠΕ. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά:


Στις 8/10/2013, κατατίθεται στο ΥΠΕΚΑ η ΜΠΕ, από την ανάδοχο (σύμφωνα με τον κ. Τατούλη).

Οι κάτοικοι της Καλλιρρόης του δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, όπου προβλέπεται η κατασκευή μιας εκ των τριών μονάδων επεξεργασίας, ξεσηκώνονται.

Στις 11/10/2013, ο κ. Τατούλης δίνει συνέντευξη τύπου, στην οποία ανακοινώνει ότι έχει γίνει ιδιωτική χωροθέτηση -υπερηφανεύτηκε, μάλιστα, γι αυτό- και ανακοινώνονται οι θέσεις χωροθέτησης. Ισχυρίζεται ότι η οριστική επιλογή αναδόχου θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014 και ότι το έργο θα υλοποιηθεί μέχρι το τλεος του 2015. Σε ότι αφορά στη χωροθέτηση:
·         Για την 1η διαχειριστική ενότητα (που περιλαμβάνει την Αργολίδα, την Κορινθία και την Αρκαδία, πλην Μεγαλόπολης και Γορτυνίας) η μονάδα θα γίνει στην Παλαιόχουνη Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης
·         Για τη 2η διαχειριστική ενότητα (που περιλαμβάνει τη Μεσσηνία, τη Γορτυνία και τη Μεγαλόπολη) η μονάδα θα γίνει στην Καλλιρρόη του Δήμου Οιχαλίας και
·         Για τη 3η διαχειριστική ενότητα (Λακωνία) η μονάδα θα λειτουργήσει στη Σκάλα του Δήμου Ευρώτα.
·         Οι δύο σταθμοί μεταφόρτωσης θα γίνουν σε περιοχή του Δήμου Άργους - Μυκηνών (περιοχή Νέας Κίου) και η δεύτερη σε περιοχή του Δήμου Κορινθίων.

Ο κ. Τατούλης επιζητεί και παίρνει (αλλοίμονο!) εν λευκώ εξουσιοδότηση  της ΕΕ του περιφερειακού συμβουλίου. Σε νεότερες δηλώσεις αποκαλύπτει ότι ο ίδιος πληροφορήθηκε τις θέσεις χωροθέτησης μετά την κατάθεση της ΜΠΕ(!!!). Ομολογείται, δηλαδή, ότι έγινε επιλογή αναδόχου, χωρίς να είναι γνωστή η χωροθέτηση των εγκαταστάσεων (!!!).

Με παρέμβασή της η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ΓΓ του ΥΠΕΚΑ, που κατάγεται και πολιτεύεται στη Μεσσηνία, υποστηρίζει ότι:
·         Η ΜΠΕ δεν κατατέθηκε από τον ανάδοχο, αλλά από την περιφέρεια
·         Η ευθύνη της χωροθέτησης ανήκει στην περιφέρεια και όχι στον ανάδοχο
·         Ο κ. Τατούλης γνώριζε τις θέσεις χωροθέτησης, πριν την κατάθεση της ΜΠΕ στο ΥΠΕΚΑ
·         Θεωρεί λαθος τη χωροθέτηση της μονάδας επεξεργασίας στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας
·         Δεν θα υπογράψει την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, αν η ΜΠΕ δεν εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για τη χωροθέτηση
·         Θεωρεί σημαντικό ζήτημα τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών

Τώρα, ο κ. Τατούλης τρέχει και δεν προλαβαίνει … Προσπαθεί, μάταια, να πείσει τους κατοίκους της Καλλιρρόης, καλεί την ΤΕΡΝΑ στο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ δέχεται και τα πυρά της αντιπολίτευσης. Η υπόθεση φαίνεται ότι θα τραβήξει σε μάκρος και θα περιμένουμε να δούμε τα επόμενα επεισόδια μιας επιλογής, που τόσο πολύ διαφημίστηκε από το επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Τατούλη, παρά την εντυπωσιακή αδιαφάνεια που τη χαρακτήρισε. Να σκεφτεί κανείς-μία ότι περιμένουμε τη δημοσιοποίηση της ΜΠΕ για να πληροφορηθούμε την τεχνική λύση που επιλέχθηκε.

Προσωρινή διαχείριση

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Victor Jara Manifiesto


Όχι στους πλειστηριασμούς ακινήτων των υπερχρεωμένων Ελλήνων



Λέμε ΟΧΙ στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών!
Λέμε ΝΑΙ στην παράταση της αναστολής τους για 3 χρόνια με τους όρους που ισχύουν!

Επειδή…

Δεν έχουν εκλείψει οι κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι που υπαγόρευσαν την κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των πλειστηριασμών, αλλά αντίθετα έχουν επιδεινωθεί...

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, άτομα ή μικροεπαγγελματίες, δεν μπορούν πλέον όχι μόνο να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά ούτε καν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια…

Η αγορά ακινήτων ήδη ασφυκτιά και μια μαζική εισροή ακινήτων προς πώληση θα καταλήξει σε μεγαλύτερη απαξίωσή τους…

Χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο, ενώ θα οφείλουν ακόμα στις τράπεζες χρήματα για το ακίνητο που έχασαν και πρέπει να ξεπληρώσουν…

Χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες θα κινδυνεύσουν να χάσουν, όχι μόνο την κατοικία τους, αλλά και την επαγγελματική τους στέγη, οδηγούμενοι οριστικά και αμετάκλητα στο περιθώριο της ζωής…

Εντός 30 ημερών οι κατασχέσεις για χρέη από ασφαλιστικές εισφορές

Αναδημοσίευση από www.dikaiologitika.gr. Ξεκίνησε το πάρτυ των κατασχέσεων, από 1/1/2014 και κοντά μας (ΤΣΜΕΔΕ). Υπενθυμίζουμε σήμερα στις 6:30μμ στο ΕΜΠ ανοικτή συνέλευση μηχανικών.
 
Εντός 30 ημερών οι κατασχέσεις για χρέη από ασφαλιστικές εισφορές Ξεκινούν οι κατασχέσεις σε οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων από το ΚΕΑΟ αφού από χθες είναι σε ισχύ η διαδικασία που θα μεταβιβάζονται οι οφειλές από τα ασφαλιστικά ταμεία στο ΚΕΑΟ. Οι οφειλέτες σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του θα έχουν συνολικά 30 ημέρες να ενταχθούν σε ρύθμιση ή να πληρώσουν στο σύνολο τις οφειλές ώστε να μην του γίνει κατάσχεση.

Συγκεκριμένα όσοι έχουν οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία αντιμετωπίζουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από το ΚΕΑΟ αφού από χθες είναι σε ισχύ η απόφαση του υπουργού Εργασίας για την αποστολή των οφειλών απο τα ασφαλιστικά ταμεία στυο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών). Σύμφωνα με την απόφαση που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr οι οφειλέτες που δεν ανταποκριθούν στις ειδοποιήσεις του ΚΕΑΟ εντός 30 ημερών θα αντιμετωπίζουν κατασχέσεις των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων τους. 
Πως θα γίνει η διαβίβαση της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). 
Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί διαβιβάζουν την Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής που εκδίδουν στο ΚΕΑΟ, εντός μηνός από τη σύνταξή της.Η διαβίβαση των Πράξεων από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς στο ΚΕΑΟ γίνεται αυτοματοποιημένα, μέσω μηχανογραφικής εφαρμογής. 
Οι Πράξεις διαβιβάζονται μεμονωμένα σε πραγματικό χρόνο μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας (web service), ή γίνεται ομαδοποίησή τους και αποστέλλονται συγκεντρωτικά μέσω ηλεκτρονικού αρχείου. 
Οι τεχνικές προδιαγραφές της ηλεκτρονικής αποστολής καθορίζονται από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΚΕΑΟ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των ασφαλιστικών οργανισμών και την ΗΔΙΚΑ. 
Στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται τα στοιχεία που περιλαμβάνει η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής. 
Οι Πράξεις Βεβαίωσης Οφειλής ταξινομούνται ανά ασφαλιστικό οργανισμό και ανά κατηγορία, ανάλογα με το είδος της οφειλής. Σε κάθε ασφαλιστικό οργανισμό και σε κάθε κατηγορία δίνεται διακριτό χαρακτηριστικό. 
Κατά την παραλαβή της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής γίνεται έλεγχος πληρότητας, ορθότητας και συνέπειας στοιχείων από το πληροφοριακό σύστημα του ΚΕΑΟ. Σε περίπτωση που τα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί είναι ελλιπή ή λανθασμένα, ώστε να μην είναι δυνατή η ταυτοποίηση του οφειλέτη, ενημερώνεται άμεσα ο ασφαλιστικός οργανισμός, και η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής τίθεται σε εκκρεμότητα μέχρι την αποστολή των αναγκαίων στοιχείων από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. 

Τα ψηφοδέλτια που στηρίζουμε στα Περιφερειακά Τμήματα του ΤΕΕ

Αναρτούμε λίστα με τα περιφερειακά ψηφοδέλτια στα οποία συμμετέχουν μέλη και φίλοι της συσπείρωσης αριστερών μηχανικών και συνεπώς στηρίζουμε. Όπου έχουμε δυνάμεις κάναμε προσπάθειες να υπάρξουν ενωτικά αριστερά και αγωνιστικά ψηφοδέλτια και στηρίζουμε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια. Όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα ψηφοδέλτια καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν αριστερούς και αγωνιστικούς συνδυασμούς.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ


Τμήμα Κεντρικής ΜακεδονίαςΤμήμα Κεντρικής Μακεδονίας  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ


Τμήμα Δυτικής ΕλλάδαςΤμήμα Δυτικής Ελλάδας  ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ)

Τμήμα ΘράκηςΤμήμα Θράκης

Τμήμα Ανατολικής ΜακεδονίαςΤμήμα Ανατολικής Μακεδονίας

Τμήμα Δυτικής ΜακεδονίαςΤμήμα Δυτικής Μακεδονίας

Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής ΘεσσαλίαςΤμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Τμήμα Νομού ΜαγνησίαςΤμήμα Νομού Μαγνησίας   ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Τμήμα Ανατολικής Στερεάς ΕλλάδαςΤμήμα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας   ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Τμήμα ΗπείρουΤμήμα Ηπείρου   ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τμήμα Νομού ΔωδεκανήσουΤμήμα Νομού Δωδεκανήσου   ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Τμήμα Ανατολικής ΚρήτηςΤμήμα Ανατολικής Κρήτης   ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (Α.Μ.Α.Κ.)

Τμήμα Δυτικής Κρήτης  Τμήμα Δυτικής Κρήτης   ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ & ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΕΕ

Τμήμα ΠελοποννήσουΤμήμα Πελοποννήσου   ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Τμήμα Νομού ΚερκύραςΤμήμα Νομού Κερκύρας

Τμήμα Νομού ΑιτωλοακαρνανίαςΤμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ)

Τμήμα Βορειοανατολικού ΑιγαίουΤμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ & ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Τμήμα Νομού ΕυβοίαςΤμήμα Νομού Ευβοίας

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Λευτεριά στου πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία

Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους!

Ψήφισμα συμπαράστασης



Τον τελευταίο καιρό η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε εφόδους σε σπίτια και χώρους εργασίας πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία. Η αστυνομία τους συλλαμβάνει, τους φυλακίζει και δρομολογείται η έκδοσή τους στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του BULUT YAYLA που τον απήγαγαν στη μέση του δρόμου, τον παρέδωσαν στο καθεστώς Ερντογάν με τρόπο γκανγκστερικό, ισχυριζόμενοι μάλιστα πως η σύλληψή του έγινε στην Τουρκία!
Τέσσερις αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ελληνικές φυλακές και υπάρχει γι' αυτούς αίτημα για την έκδοσή τους από Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία. Το "έγκλημά" που τους καταλογίζεται από τις χώρες αυτές είναι η πολιτική τους δράση. Αν ο AHMET DUSGUN YUKSEL εκδοθεί στην Γερμανία θα φυλακιστεί για 3 χρόνια σε καθεστώς απομόνωσης. Πολύχρονη φυλάκιση περιμένει και τον ERDOGAN CAKIR, αν εκδοθεί στη Γαλλία. Η έκδοση στην Τουρκία των HASAN BIBER και MEHMET YAYLA θα σημαίνει για τους δύο αγωνιστές φυλάκιση, βασανιστήρια, εξόντωση.
Οι 4 φυλακισμένοι αγωνιστές βρίσκονται σε απεργία πείνας αορίστου χρόνου από τις 24 Σεπτέμβρη ενάντια στις άδικες δικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους και με αίτημα τη μη έκδοσή τους.
Υποστηρίζουμε τα αιτήματά τους. Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια σε μια επιλογή (την έκδοση των αγωνιστών στους διώκτες τους), η οποία είναι πέρα και έξω από κάθε λογική δικαίου, ανθρωπιάς, σεβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ο ελληνικός λαός, ο οποίος έζησε δραματικά την προσφυγιά, τις πολιτικές διώξεις, ακόμα και το φασισμό διαθέτει εξαιρετική ευαισθησία στα ζητήματα που αφορούν τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.
Καλούμε την ελληνική Πολιτεία να μην ενεργήσει αντίθετα από τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός περιβάλλει με αισθήματα φιλίας, αλληλεγγύης και υποστήριξης τους αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία οι οποίοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό τους. 


Η αλληλεγγύη είναι πιο δυνατή από τις διώξεις. Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.

Αναδημοσίευση από εδώ

Επειδή φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν……
Επειδή η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας…
Επειδή ολόκληρη η Ευρώπη βυθίζεται στο σκοτάδι της άκρας δεξιάς…
Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika επιστρέφουν με ένα νέο ντοκιμαντέρ.
Θέλουμε να σας διηγηθούμε μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Το νέο ντοκιμαντέρ θα συνεχίσει στα βήματα του Debtocracy και του Catastroika, όπου περιγράψαμε τα αίτια της κρίσης χρέους, τις επιπτώσεις του μνημονίου, την κατάλυση της δημοκρατίας και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας.
Το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε φιλοδοξεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει τα αντιφασιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα να συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Για άλλη μια φορά απορρίπτουμε κάθε χρηματοδότηση από κόμματα και εταιρείες και ανακοινώνουμε ότι το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς χρήσης και αναμετάδοσης. Και σε αυτή την περίπτωση σας θέλουμε όλους συμπαραγωγούς μας. Ενισχύστε οικονομικά την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ στέλνοντας οποιοδήποτε ποσό μέσω Paypal ή τραπεζικού λογαριασμού αναφέροντας εάν θέλετε να MHN εμφανίζεται το όνομά σας στους τίτλους τέλους.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αρ. λογ.:5102063603321 (Κ.Χ)
ΙΒΑΝ:GR40 0172 1020 0051 0206 3603 321
BIC: PIRBGRAA

Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας για Κέντρα Κράτησης "Λαθρομεταναστών"

Στη σελίδα 9 (από τις 13) της πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης για την "Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας" συναντάμε το παρακάτω απόσπασμα (ευχαριστούμε τη συναδέλφισσα που μας το επισήμανε):

"κγ. Για απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός μέτρου (1,00 μ.) ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό, γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές ή περίφραξη με πρόχειρη κατασκευή (όπως συρματόπλεγμα) σε οικόπεδα μη ρυμοτομούμενα σε εντός σχεδίου περιοχές καθώς και για την οριοθέτηση με πασσάλους των κορυφών οικοπέδου ή γηπέδου κατατίθεται:
1) αντίγραφο του Τοπογραφικού διαγράμματος της οικοδομικής αδείας ή της άδειας δόμησης εφόσον υπάρχει ή το προσαρτώμενο σε δικαιοπραξία στο οποίο σημειώνεται η περίφραξη ή η θέση των πασσάλων και οι διαστάσεις της.
Σε περίπτωση που το ακίνητο βρίσκεται σε παραθαλάσσια περιοχή κατατίθεται και υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού στην οποία δηλώνει ότι το γήπεδο απέχει περισσότερο από 500 μέτρα από τη θάλασσα.
Ειδικά για γήπεδα όπου προβλέπεται η λειτουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών, δεν απαιτείται η ως άνω έγκριση εργασιών έστω και αν η περίφραξη γίνεται με χρήση οποιουδήποτε υλικού και σενάζ όπως ορίζεται με την υπ’ αρίθμ. 18908/2012 (ΦΕΚ 121 ΑΑΠ) Υπουργική Απόφαση."

Έχει γίνει δεύτερη φύση στα κυβερνητικά στελέχη η ακροδεξιά ρητορία και η ευκολία με την οποία σε δημόσια κείμενα αναφέρονται σε "λαθραίους" ανθρώπους δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. Η πολλαπλή "κατάσταση εξαίρεσης" που επικρατεί στις συνθήκες εγκλεισμού και κράτησης των "λαθραίων" μεταναστών, από την άλλη όμως αποτελεί δείγμα για τις πρακτικές ελέγχου και πειθάρχησης που ετοιμάζουν για ολόκληρη την κοινωνία. 

Βλέπε και παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις μας:

Το συρματόπλεγμα τύπου ΝΑΤΟ του Χρυσοχοίδη: φασισμός και μπίζνες

Για τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης

Tα κέντρα κράτησης μεταναστών ως δομή πληθυσμιακής διαχείρισης

Ερχονται απολύσεις και για τους πανεπιστημιακούς, 30.000 επιπλεόν διαθεσιμότητες το 2014

Tης Αννας Ανδριτσάκη από την ΕφΣυν. Μόνο όσοι εφυσηχάζουν με τα παραμύθια των "success story" τους πιστεύουν. Η πραγματικότητα των υπογραφών τους για 150.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους και οι ομολογίες των στελεχών της κυβέρνησης λένε άλλα.

Ολοι υποψήφιοι για διαθεσιμότητα. Μετά τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ-ΤΕΙ, χτυπάει καμπανάκι και για το εργαστηριακό και διδακτικό προσωπικό των Πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τον σύμβουλο του ΥΠΑΙΘΑ, οι διαθεσιμότητες του 2014 δεν θα είναι 25.000, αλλά 30.000! «Εμείς θα συνεισφέρουμε σε κάθε κύμα διαθεσιμότητας. Και δυστυχώς οι επόμενες διαθεσιμότητες δεν θα είναι με τους ίδιους όρους…» ομολογεί ο εκπρόσωπος του υπουργείου

Την ώρα που πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών παλεύουν για να μην γκρεμιστούν από το μπαλκόνι της πολιτικής του εφησυχασμού, την ώρα που με μεγάλο ζόρι προσπαθούν να κρύψουν τη νέα επέλαση μέτρων σε μια εξουθενωμένη πλέον κοινωνία, όλο και περισσότεροι ψιθυριστές και παροικούντες την αυλή της κυβέρνησης ομολογούν τ’ ανομολόγητα.
Στην αυλή του υπουργείου Παιδείας η αλήθεια δεν μπορεί άλλο να κρυφτεί. Η διαθεσιμότητα στα Ανώτατα Ιδρύματα μόλις άρχισε! Σύντομα θ’ ακολουθήσουν διδακτικό, εργαστηριακό και άλλες κατηγορίες προσωπικού και μάλιστα με ανοιχτό χρονικό ορίζοντα. Το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασιστεί να είναι μόνιμη δεξαμενή της διαθεσιμότητας. Δεν πρόκειται για εκτιμήσεις, αλλά για αποφάσεις ειλημμένες τις οποίες προαναγγέλλουν σύμβουλοι του ίδιου του υπουργού με άκρα μυστικότητα σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους!
Η συνομιλία
Η «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει τη συνομιλία που διημείφθη μεταξύ συμβούλου του υπουργού Παιδείας και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ (ΕΕΔΙΠ), κατόπιν αιτήματος των τελευταίων ώστε να συζητηθεί η σοβαρή εκκρεμότητα αυτής της κατηγορίας εργαζομένων. Με τον νόμο Διαμαντοπούλου οι θέσεις τους μετατράπηκαν σε θέσεις κατηγοριών ΕΕΠ και ΕΔΙΠ, χωρίς ωστόσο να ορίζονται οι όροι ένταξης στις νέες κατηγορίες, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα η υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού αυτού.
Πήγαν για μαλλί, αλλά θα βγουν σε διαθεσιμότητα μαζί με πολλούς άλλους. Αυτά έμαθαν ο πρόεδρος Γιάννης Γούσιος και η ειδική γραμματέας-μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Ζαμπία Κατσανεβάκη από τον -προφανώς εξουσιοδοτημένο για τη σχετική ενημέρωση- σύμβουλο του υπουργού, όταν τους δέχτηκε στο υπουργείο, στις 15 Οκτωβρίου, ημέρες αδιεξόδου στη «μάχη» με τους διοικητικούς.
Οπως μας μεταφέρει η ίδια η γραμματέας της ομοσπονδίας, ο σύμβουλος ανέλαβε, χωρίς περιστροφές, να τους ενημερώσει ότι όχι μόνο δεν θα ρυθμιστεί το ζήτημα που τους αφορά, αλλά θα ενταχθούν και εκείνοι στη διαθεσιμότητα μαζί με επίκουρους και λέκτορες, στην επόμενη φάση, τον Δεκέμβριο. Για να πείσει δε για το αδιαπραγμάτευτο μέλλον των εργαζομένων στα ΑΕΙ, προεξόφλησε τη συμμετοχή των Ιδρυμάτων και στη διαθεσιμότητα του 2014, η οποία θα αφορά 30.000 και όχι 25.000 εργαζομένους (!), σχολιάζοντας πως «το υπουργείο είναι το πιο πολυπληθές και θα συνεισφέρουμε σε κάθε κύμα διαθεσιμότητας». Την ίδια στιγμή παραδέχτηκε πόσο δύσκολη υπόθεση είναι η διαθεσιμότητα στα αυτοδιοίκητα Πανεπιστήμια.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μονιμοποιείται το "έκτακτο" χαράτσι - Φοροληστεία σε χωράφια, σπίτια, μαντριά

Αναδημοσίευση από Left.gr. Όπως έχουμε γράψει και αλλού, αποτελεί απόλυτα βάρβαρο μέτρο και κεφαλικό φόρο, να φορολογείς το κάθε ακίνητα χωριστά και όχι τον κάτοχο των ακινήτων με βάση το σύνολο της περιουσίας που κατέχει. Με τον τρόπο αυτό επιβαρύνονται όσοι κατέχουν ένα σπίτι και ελαφρύνονται όσοι έχουν μεγάλη περιουσία.
 
 Οι ιδιοκτήτες σπιτιών χωρίς ρεύμα, χωραφιών και μαντριών που πριν δεν πλήρωναν χαράτσι, είναι τώρα αναγκασμένοι να πληρώσουν, όπως υποδεικνύει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Το χαράτσι της ΔΕΗ παίρνει μόνιμο χαρακτήρα, ενώ για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται η αναλγησία της μνημονιακής κυβέρνησης.


Τι ισχύει το 2013:

1. Επιβάλλεται φόρος επί του συνόλου της αξίας της περιουσίας των φυσικών προσώπων (όχι όμως και για τα γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού), με αφορολόγητο όριο τις 200.000€, ανά φυσικό πρόσωπο, και προοδευτικό συντελεστή φορολόγησης από 0,2% έως και 1%.

2. Στα νομικά πρόσωπα επιβάλλεται φόρος επί του συνόλου της αξίας της περιουσίας, με συντελεστές 0,1% και 0,6% για τα κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα, και 0,1% και 0,3% για τα μη κερδοσκοπικά που επιτελούν κοινωφελείς σκοπούς. Υπάρχουν διάφορες απαλλαγές νομικών προσώπων (κυρίως για ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα), κανένα όμως πρόσωπο δεν είναι πλήρως απαλλασσόμενο πλην του Ελληνικού Δημοσίου.

3. Σε όλα τα πρόσωπα που έχουν ηλεκτροδοτούμενα κτήρια (κατοικίες, επαγγελματικές στέγες, επαγγελματικά κτήρια κ.λπ.), για το έτος 2013 (ορίζεται ρητά στο νόμο), καταβάλουν ένα έκτακτο τέλος (ΕΕΤΑ). Και για τα έτη 2011 και 2012 ίσχυε επίσης ένα έκτατο τέλος (ΕΕΤΗΔΕ), το οποίο όμως αντικαταστάθηκε γιατί δεν μπορούσε να έχει μόνιμο χαρακτήρα, σύμφωνα με το συμβούλιο επικρατείας.

Νέα φορολογία:

Ανακαλούν την ανάκληση και η καταστροφή της Λακωνίας συνεχίζεται!!!

Αναδημοσίευση από εδώ

 Με απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ (αρ.πρωτ 171122/16-10-2013) και με θέμα: ¨Ανάκληση της υπ’ αρ. 199088/10.05.11 Απόφασης µε την οποία ανακλήθηκε η υπ’αρ.  133877/23.12.10  Απόφαση  για  Έγκριση  περιβαλλοντικών  όρων  του  έργου: «Αιολικός Σταθµός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), συνολικής ισχύος 36 ΜW, στις θέσεις «ΓΚΡΟΠΕΣ - ΡΑΧΗ ΓΚΙΩΝΗ» και «ΚΑΛΟΓΕΡΟΒΟΥΝΙ - ΠΟΥΛΟΣ» και  έργα  οδικής  πρόσβασης  και  ηλεκτρικής  διασύνδεσης,  Δήµου  Μονεµβασίας (πρώην Δήµων Ζάρακα και Μολάων), Νοµού Λακωνίας».¨ , ανάβει το ¨πράσινο¨ φως για την εγκατάσταση 40 ανεμογεννητριών σε θυγατρικές εταιρείες της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Ένα μικρό ιστορικό:
2010: Με υπογραφή Μπιρμπίλη - Μωραΐτη χορηγείται η ΑΕΠΟ
2011: Ανακαλείται η έγκριση επέμβασης με το αιτιολογικό ότι η έκταση έχει κηρυχτεί αναδασωτέα
2011: Ανακαλείται η ΑΕΠΟ
2011: Το Ε’ Τµήµατος του ΣτΕ, ακυρώνει την απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου µε την οποία κηρύχτηκε αναδασωτέα έκταση
2012: Επαναϋποβάλλεται η αίτηση των ενδιαφερομένων εταιρειών ΑΛΦΑ  ΑΙΟΛΙΚΗ  ΜΟΛΑΩΝ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ  ΑΕΒΕ  και  ΑΙΟΛΙΚΗ  ΜΟΛΑΩΝ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ  ΑΕΒΕ 
2013: Γνωμοδότηση της Δ/νσης Νοµοθετικού Έργου σύµφωνα µε το οποίο «δεν υφίστανται οι λόγοι οι οποίοι αποτέλεσαν την αιτιολογική βάση  της  υπ’  αρ.  οικ.  199088/10.5.11  ανακλητικής  απόφασης  της  υπ’  αρ.133877/23.12.10  ΑΕΠΟ,  δύνασθε  να  προβείτε  σε  ανάκληση  της προαναφερόµενης ανακλητικής απόφασης».

Και....

16/10/2013: Με υπογραφή του υπουργού ΠΕΚΑ αποφασίζεται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ).

Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι οι περιοχές αυτές είναι προστατευόμενες, όπως οι περισσότερες άλλωστε και συγκεκριμένα:
¨Το Αιολικό Πάρκο στη θέση ΚΑΛΟΓΕΡΟΒΟΥΝΙ-ΠΟΥΛΟΣ και τμήμα του Αιολικού Πάρκου στη θέση ΓΚΡΟΠΕΣ-ΡΑΧΗ  ΓΚΙΩΝΗ  βρίσκονται  στην  περιοχή  ΟΡΗ  ΓΙΔΟΒΟΥΝΙ,  ΧΙΟΝΟΒΟΥΝΙ,  ΚΟΡΑΚΙΑ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΒΟΥΝΙ,  ΚΟΥΛΟΧΕΡΑ  ΚΑΙ  ΠΕΡΙΟΧΗ  ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ  με  κωδικό  GR  2540001  που περιλαμβάνεται στον κατάλογο NATURA 2000 των τόπων κοινοτικού ενδιαφέροντος καθώς επίσης  και στην περιοχή ΟΡΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ με κωδικό GR 2540007 που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Σημαντικών Περιοχών για πουλιά (SPA). ¨.

Για να καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνουν τα παραπάνω :
Πρώτα εκχέρσωσαν την περιοχή οι εταιρίες για να εγκαταστήσουν τις ανεμογεννήτριες, μετά οι αρμόδιοι κήρυξαν την περιοχή αναδασωτέα, έβαλαν πρόστιμα, παρενέβη ο εισαγγελέας και άσκησε μάλιστα και ποινικές διώξεις, μετά ήλθε το ΣτΕ και είπε ότι δεν είναι αναδασωτέες οι εκτάσεις  και στο τέλος HΑPPY END!!! Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών προχωρά κανονικά και με το νόμο!!!

Διαβάστε επίσης και τις αντιδράσεις φορέων της περιοχής, όπως τις είδαμε ΕΔΩ
(Η φωτό από: http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2011/01/blog-post_1074.html )

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου η αναγνώριση 2-7 πλασματικών χρόνων

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΕΤΑΑ
Αναγνωρίστε προϋπηρεσία από 2 μέχρι 7 χρόνια για να πάρετε σύνταξη νωρίτερα από την ηλικία των 62 (μειωμένη) ή 67 (πλήρη)
Τρέξτε να προλάβετε να αναγνωρίσετε από δύο έως επτά πλασματικά έτη, για να μην αναγκαστείτε να φύγετε στα 62 (με πρόωρη) ή στα 67 (κανονική), όπως επιτάσσουν οι νέοι νόμοι. Το μέτρο αφορά πάνω από 100.000 ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και εμπίπτουν στις διατάξεις περί αναγνώρισης προϋπηρεσίας για το 2010, ώστε να αποφύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας και να συνταξιοδοτηθούν ταχύτερα από δύο μέχρι και επτά χρόνια. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι διασώζονται από την αύξηση του ορίου ηλικίας και δεν χρειάζεται να κάνουν υπομονή μέχρι τα 67 για πλήρη σύνταξη ή τα 62 για μειωμένη.
Πάνω από 100.000 είναι οι ασφαλισμένοι που πρέπει να αναγνωρίσουν τα πλασματικά έτη μέχρι το τέλος του χρόνου, με βάση τις διατάξεις περί αναγνώρισης προϋπηρεσίας για το 2010, για να αποφύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας και να συνταξιοδοτηθούν ταχύτερα από δύο μέχρι και επτά χρόνια.
Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι διασώζονται από την αύξηση του ορίου ηλικίας και δεν χρειάζεται να κάνουν υπομονή μέχρι τα 67 για πλήρη σύνταξη ή τα 62 για μειωμένη (που ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2013).
Τι αναγνωρίζεται
Αναλυτικά οι εν λόγω πλασματικοί χρόνοι είναι:
1. Στρατιωτική θητεία. Μπορεί να αναγνωριστεί με καταβολή εισφορών και αντιστοιχεί σε 30 ημέρες το μήνα.
Οταν η αναγνώριση γίνεται με σκοπό την προσαύξηση της σύνταξης, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Ο εργαζόμενος μπορεί, όποτε ο ίδιος θέλει, να αναγνωρίσει το χρόνο της στρατιωτικής θητείας ως χρόνο ασφάλισης στο Ταμείο του.
Οταν η αναγνώριση όμως γίνεται με σκοπό να συμπληρωθούν οι απαραίτητες χρονικές προϋποθέσεις για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (το 2010 για τους άντρες 10.500 ημέρες ή 35ετία για τα 58) απαιτείται ο εργαζόμενος να έχει συμπληρώσει το 58ο έτος της ηλικίας του και 3.600 ημέρες ασφάλισης. Διαφορετικά η αναγνώριση χρησιμοποιείται μόνο για προσαύξηση της σύνταξης.
Εξαίρεση από τον κανόνα αυτό αποτελούν οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 7.500 ημέρες ασφάλισης σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και συνταξιοδοτούνται με συνολικό αριθμό 10.500 ημερών ασφάλισης.
Στην περίπτωση αυτή, για τη συμπλήρωση των 10.500 ημερών ασφάλισης συνυπολογίζεται και ο χρόνος στρατιωτικής θητείας που θα αναγνωριστεί ακόμη και σε ηλικία κάτω των 58 ετών.
Η αναγνώριση του χρόνου στρατιωτικής θητείας για τους μισθωτούς και επαγγελματίες που επιθυμούν ή έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη θεμελίωση ώς το 2010 γίνεται πάντοτε με καταβολή των σχετικών εισφορών (εξαγορά). Η εισφορά που καταβάλλεται για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται, ανέρχεται στο 20% των αποδοχών που είχε ο εργαζόμενος τον προηγούμενο μήνα από εκείνον που κατέθεσε την αίτηση.
Σε κάθε περίπτωση οι αποδοχές επί των οποίων υπολογίζεται το ποσό που θα πληρώσει ο εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι μικρότερες από το 25πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Επίσης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από το ποσό της ανώτερης ασφαλιστικής κλάσης που ισχύει κάθε φορά.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η καταβολή του ποσού γίνεται είτε εφάπαξ με έκπτωση 15% είτε σε μηνιαίες δόσεις που δεν μπορούν να υπερβαίνουν τον αριθμό των μηνών που αναγνωρίζονται.
Ωστόσο χρειάζεται προσοχή, καθώς για την περίπτωση αναγνώρισης του χρόνου της στρατιωτικής θητείας για θεμελίωση μέχρι το τέλος του 2010 δεν ισχύει η έκπτωση του 30% στις εισφορές που θα καταβληθούν (ισχύει για θεμελίωση μετά την 1η Ιανουαρίου 2011).
Παραδείγματα

Ξαναπληρώνουν τα πληρωμένα, αυθαίρετα και ημιυπαίθριοι


Αναδημοσίευση από http://www.enet.gr/.Θα υποβάλουν πάλι τα χαρτιά για τη νομιμοποίησή τους, φοροεισπράκτορες οι μηχανικοί...


ΠΑΝΩ από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες, που έχουν ήδη υπαχθεί στους νόμους τακτοποίησης αυθαιρέτων του Γ. Παπακωνσταντίνου και της Τ. Μπιρμπίλη, καλούνται τώρα -μέσω ιδιώτη μηχανικού- να τα ξανα-νομιμοποιήσουν! Να ενταχθούν στο νέο νόμο νομιμοποίησης αυθαιρέτων του υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι 385.535 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων καλούνται από το ΥΠΕΚΑ να σπεύσουν να υπαχθούν στο νέο νόμο για να μην αντιμετωπίσουν εμπλοκές και προβλήματα σε πωλήσεις και μεταβιβάσεις των ακινήτων τους. Οι περίπου 700.000, που υπέβαλαν δηλώσεις τακτοποίησης ημιυπαίθριων και άλλων χώρων, προβλέπεται ότι για να ενταχθούν στο νόμο Καλαφάτη θα πληρώσουν ξανά πρόστιμο, το οποίο κυμαίνεται από 500 ευρώ για τις συνηθισμένες υπερβάσεις έως 4.000 ευρώ για υπερβάσεις άνω των 4.000 τετραγωνικών μέτρων!

Πάνω από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες που έχουν ήδη υπαχθεί στους νόμους τακτοποίησης αυθαιρέτων (Ν. 4014/2011 του Γ. Παπακωνσταντίνου και Ν. 3843/2010 της Τ. Μπιρμπίλη) καλούνται μέσω ιδιώτη μηχανικού να ενταχθούν στο νέο νόμο νομιμοποίησης αυθαιρέτων του υπουργείου Περιβάλλοντος (Ν. 4178/2013 του Σ. Καλαφάτη).

Από τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, όπως γίνεται γνωστό από επίσημες πηγές του υπουργείου, άρχισε να λειτουργεί η ηλεκτρονική εφαρμογή για την εκ νέου υποβολή των δηλώσεών τους.

Και στις δύο περιπτώσεις η υπαγωγή δεν είναι υποχρεωτική αλλά όσοι την αποφύγουν, λέει το υπουργείο, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι:

Για αυθαίρετα

■ Οι 385.535 ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέβαλαν συνολικά 562.263 δηλώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων με το Ν. 4014/2011 του Γ. Παπακωνσταντίνου μπορούν να υποβάλουν εκ νέου τις δηλώσεις τους, ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι σε δικαστικές προσφυγές και νέες περιπέτειες. Ο λόγος είναι ότι εκδόθηκε επισήμως και είναι πλέον σε ισχύ η απόφαση του ΣτΕ που «κατεδαφίζει» το νόμο ως αντισυνταγματικό.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος διαβεβαιώνει ότι οι ιδιοκτήτες που εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις τακτοποίησης με το Ν. 4014/2011 είναι απολύτως καλυμμένοι και ότι με μία απλή αίτηση μπορούν να ενταχθούν σε καθεστώς οριστικής νομιμοποίησης, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, που είναι σε ισχύ από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κατά συνέπεια, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, οι ιδιοκτήτες που έχουν υπαχθεί στο νόμο Παπακωνσταντίνου με καταλογισμό προστίμων συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, από τα οποία έχουν ήδη καταβάλει 912 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, καλούνται από το ΥΠΕΚΑ να σπεύσουν να υπαχθούν στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα, για να μην είναι ευάλωτοι σε προσφυγές και για να μην αντιμετωπίσουν εμπλοκές και προβλήματα σε πωλήσεις και μεταβιβάσεις των ακινήτων τους.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αντιφασιστική διαδήλωση, Σάββατο 26 Οκτωβρίου, πλ. Βικτωρίας στις 12.00μμ

Ανοιχτό γράμμα στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα 



Γείτονες γειτόνισσες

Η εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από οργανωμένη ομάδα χρυσαυγιτών και τα όσα βγήκαν στην φόρα μετά, αποκάλυψε πλατιά αυτό που το αντιφασιστικό κίνημα λέει εδώ και χρόνια: η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια ακόμα πολιτική άποψη αλλά μια ναζιστική συμμορία εγκληματιών.

Αξίζει όλοι να αναρωτηθούμε. Η εκλογή Μιχαλολιάκου στο Δήμο Αθήνας το 2010 και τα ψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις υποβαθμισμένες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας σε τι ωφέλησαν την περιοχή μας; Σε τίποτα είναι η απάντηση.

Οι γειτονιές μας παρέμειναν υποβαθμισμένες, η ανεργία και η φτώχεια θεριεύουν. Οι χρυσαυγίτες πάτησαν ελάχιστες φορές το πόδι τους στο δημοτικό συμβούλιο ή στο διαμέρισμα. Και όταν πήγαν έχουν να επιδείξουν τον ναζιστικό χαιρετισμό Μιχαλολιάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είχαν καμία ουσιαστική πρόταση να κάνουν. Ούτε στο Δήμο ούτε στη Βουλή. Το μόνο που πέτυχαν είναι να κλείσει η μοναδική παιδική χαρά του Α.Παντελεήμονα.

Πέτυχαν επίσης - μπολιάζοντας με μίσος τα μυαλά νέων ανθρώπων - να οργανώσουν συμμορίες ανηλίκων που να κυνηγούν και να μαχαιρώνουν ανθρώπους επειδή είχαν διαφορετικό χρώμα.

Τα μαγαζιά της νύχτας, οι οίκοι ανοχής, τα κυκλώματα μαστροπών και εκβιαστών, το ξενοδοχείο New Dream της οικογένειας Μιχαλολιάκου στην πλατεία Αττικής, συνέχισαν να κάνουν χρυσές δουλειές με τις πλάτες χρυσαυγιτών, πολυεθνικών μαφιών και της αστυνομίας.

Οι χρυσαυγίτες το πρωί κυνήγαγαν μετανάστες και το βράδυ έκαναν δουλειές με τη ρουμάνικη ή τη νιγηριανή μαφία. Παρίσταναν τους αντισυστημικούς και ήταν κολλητοί με τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος.

Με τη σύλληψη του πρώην διοικητή ασφαλείας του ΑΤ Α.Παντελεήμονα αποκαλύφτηκε η διασύνδεση των Ναζί με το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Με τη σύλληψη της Θ.Σκορδέλη με τις παχυλές καταθέσεις και τα παράνομα cd & dvd αποκαλύφτηκε η υποκρισία των επαγγελματιών «αγανακτισμένων» της περιοχής μας.