Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Όλοι την Κυριακή 11/11 ξανά στο Σύνταγμα

ΑΜΕΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/11 ΣΤΙΣ 5 μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΟΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑΛΙΑΣ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
Ο Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν με αποφασιστικό και μαχητικό τρόπο ενάντια στο βάρβαρο Μνημόνιο 3 και συνολικά στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης που προωθεί η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜAΡ, μαζί με την τρόικα ΕΕ, ΕΚΤ. ΔΝΤ.
Παρά το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας, την εκτεταμένη χρήση χημικών, τη χρήση των υδραντλιών σε βάρος των διαδηλωτών, τις προσαγωγές, τις αναίτιες συλλήψεις καθώς και τις επιθέσεις, τους ξυλοδαρμούς των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των εργαζομένων, ο κόσμος έμεινε και διαδήλωνε ως αργά το βράδυ. Η οριακή ψήφιση των μέτρων επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση βγήκε βαριά τραυματισμένη από τους αποφασιστικούς αγώνες των εργαζομένων, που τώρα πρέπει να κλιμακωθούν, γιατί είναι μόνη λύση για τη νικηφόρα πορεία του λαού.
Πρέπει να τους ανατρέφουμε! Μπορεί τα μέτρα να πέρασαν με ισχνή πλειοψηφία στη βουλή, όμως ο αγώνας συνεχίζεται νια να μην εφαρμοστούν, για να ανατραπεί η κυβέρνηση και συνολικά η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. 0 δρόμος για την ανατροπή τους δεν θα είναι εύκολος, ούτε σύντομος. Η μάχη θα είναι παρατεταμένη, πολύμορφη, κλιμακούμενη και αποφασιστική. Δεν θα διστάσουν να καταφύγουν στην ένταση της κρατικής βίας και τρομοκρατίας όλων των μορφών. Γιατί η άθλια πολιτική τους συμβαδίζει με την τρομοκρατία, την ανελευθερία και το φασισμό. Παράλληλα τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια του ΜΕΓΚΑ και των άλλων καθεστωτικών μέσων μαζικής εξαπάτησης θα τρομοκρατούν και θα παραπλανούν τον λαό.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα άμεσα να κάνει καθαρό με τους αγώνες του πως θα βρεθεί απέναντι σε κάθε αντιδραστική τομή. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ κάθε είδους σχέδια νια αντιδημοκρατική στροφή στη χώρα. Όχι σε κάθε αντιδημοκρατικό μέτρο κατά των εργατικών λαϊκών ελευθεριών και της δημοκρατικής ενημέρωσης. Έξω η αστυνομία και ο στρατός από τις διαδηλώσεις.
Τώρα είναι η ώρα για την μεγαλύτερη δυνατή εργατική αγωνιστική ταξική ενότητα, την συνειδητή και οργανωμένη πάλη εργαζομένων και λαού που θα ακυρώσει κάθε αντιδημοκρατικό αντιδραστικό σχέδιο, που θα υπερβεί την γραφειοκρατία της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που χωρίς σχέδιο κλιμάκωσης και διάθεση ανατροπής, εκτονώνουν τους αγώνες. Τώρα είναι η ώρα νια να περάσουν οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων! Τώρα είναι η ώρα νια ένα μαζικό αγωνιστικό εργατικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής.
Μπορούμε να νικήσουμε: Με τον κοινό και συντονισμένο αγώνα ΟΛΩΝ -των εργαζομένων, των ανέργων, των πρωτοβάθμιων σωματείων, του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, των κλαδικών συντονισμών Ομοσπονδιών και όλων των συνδικαλιστικών φορέων και κινήσεων που επιδιώκουν την ανατροπή των μνημονίων και της επίθεσης, υπερβαίνοντας τη γραφειοκρατία και τους σχεδιασμούς της.
Με τον συντονισμό των μαχόμενων κλάδων, των ομοσπονδιών και των συντονισμών των πρωτοβάθμιων σωματείων, μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε αγωνιστικά-απεργιακά μέχρι την νίκη!
Να ανατρέψουμε τον μνημονιακό εφιάλτη, τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ κεφαλαίου που ρημάζουν τη χώρα και τον λαό.
Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ από το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα

Αnτιφασιστικές εκδόσεις

Αναρτούμε από το http://www.antifascripta.net


ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
Sergio Bologna


Κρίση, κράτος πρόνοιας
και αντιφασιστική βία
στη Γερμανία του μεσοπολέμου

  Σεπτέμβριος 2011
2η έκδοση Ιούνιος 2012
για να διαβάσετε τον πρόλογο πατήστε εδώ

σελ.192, 12x16, 5





"ΜΑΛΑΚΑ, ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΜΠΙΖΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ"
Μια συνέντευξη από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, 1994-1995
Οι συνθήκες εισόδου των μεταναστών στη χώρα στα μέσα της δεκαετίας του '90, η υποδοχή που τους επιφύλαξαν το
κράτος και τα (μεγάλα ή μικρά) αφεντικά και ο ρόλος τουστρατού μέσα απ΄την προφορικη μαρτυρία ενός νέου φαντάρου.

  Φεβρουάριος 2012
για να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες πατήστε εδώ

σελ.16, 14x21, 1




SCALP
Η καταγωγή του γαλλικού ριζοσπαστικού αντιφασιστικού κινήματος (1984-1992)

Ιανουάριος 2011
για να διαβάσετε τα πρώτα κεφάλαια πατήστε εδώ

σελ.144, 20x20, 5




ANTIFASCIST `77
Martin Lux

Σύντομη ιστορία του βρετανικού
αντιφασισμού σε πρώτο πρόσωπο (1970-1980)

Σεπτέμβριος 2008
για να διαβάσετε τα πρώτα κεφάλαια πατήστε εδώ

σελ.256, 14x21, 6



Autonome Antifa
A.G. Grauwacke
Σύντομη ιστορία του γερμανικού αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος (1980-2003)

Απρίλιος 2007
για να διαβάσετε την εισαγωγή πατήστε εδώ

σελ.48, 20x20, 3

Πανελλαδικό Σωματείο Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρχιτεκτόνων

Πανελλαδικό Σωματείο

Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρχιτεκτόνων

Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών
Ανακοινώνουμε την ίδρυση και την έναρξη λειτουργίας Πανελλαδικού Σωματείου Ελεύθερων Επαγγελματιών Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών, το καταστατικό του οποίου εγκρίθηκε με την Απόφαση 3323/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς και καταχωρήθηκε με ΑΜ 4814 και Ειδικό Αριθμό 1420 στις 13.09.2012. Μπορείτε να κάνετε λήψη του καταστατικού του Σωματείου από αυτόν τον υπερσύνδεσμο (δεξί κλίκ - save as εάν θέλετε να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας).

Οι σκοποί του Σωματείου σύμφωνα με το καταστατικό είναι :

α) Η συνένωση όλων των αρχιτεκτόνων ελευθέρων επαγγελματιών με δεσμούς συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, θεωρώντας ότι οι υπάρχοντες φορείς που περιλαμβάνουν όλους τους αρχιτέκτονες ( ελεύθερους επαγγελματίες, δημόσιους υπαλλήλους, μισθωτούς, μέλη ΔΕΠ, κλπ ) αδυνατούν από τη σύστασή τους να ανταποκριθούν στις εξειδικευμένες απαιτήσεις των επαγγελματικών διεκδικήσεων και των επιστημονικών θέσεων των αρχιτεκτόνων που επιθυμούν να βιοπορίζονται ασκώντας δημιουργικά την αρχιτεκτονική.

β) Η υπεράσπιση των οικονομικών, επαγγελματικών, κοινωνικών, φυσικών κ.α. δικαιωμάτων των συναδέλφων αρχιτεκτόνων ελεύθερων επαγγελματιών και ιδίως η διασφάλιση της πρόσβασής τους στα πεδία εργασίας στα οποία δικαιωματικά ανήκουν, ο έλεγχος του αθέμιτου ανταγωνισμού από φυσικά και νομικά πρόσωπα που δεν έχουν την επιστημονική και επαγγελματική νομιμοποίηση να ασκούν την αρχιτεκτονική και η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των αρχιτεκτόνων.

γ) Η εξασφάλιση της αξιοπρέπειας στην εργασία των αρχιτεκτόνων και της δυνατότητάς τους να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν το αρχιτεκτονικό τους έργο σε ένα περιβάλλον χωρίς γραφειοκρατία και δαιδαλώδη πολεοδομική νομοθεσία.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

600 ευρώ η νέα «κεραμίδα» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Αναδημοσίευση από το Έθνος. Aπό τις αρχές του 2013 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα πρέπει να εξασφαλίσουν πιστοποιητικά για την ενεργειακή απόδοση, τα συστήματα θέρμανσης, αλλά και κλιματισμού των ακινήτων τους.


Ανενέωση κάθε 2 με 4 χρόνια   Τα νέα πιστοποιητικά δεν θα έχουν 10ετή διάρκεια, όπως το ενεργειακό, αλλά 2 έως 4 χρόνια, ανάλογα με την ισχύ του συστήματος θέρμανσης ή κλιματισμού και ανάλογα με το είΑνανέωση κάθε 2 με 4 χρόνια

Τα νέα πιστοποιητικά δεν θα έχουν 10ετή διάρκεια, όπως το ενεργειακό, αλλά 2 έως 4 χρόνια, ανάλογα με την ισχύ του συστήματος θέρμανσης ή κλιματισμού και ανάλογα με το είδος του καυσίμου
Τριπλό χαράτσι έως και 600 ευρώ θα βαρύνει από τις αρχές του 2013 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο νόμος για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που με βάση την κοινοτική οδηγία επέβαλε το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) προβλέπει ότι από την 1/1 οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν δύο ακόμη πιστοποιητικά.
Το πρώτο θα αφορά τα συστήματα θέρμανσης των κτιρίων και το δεύτερο τον κλιματισμό, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος και για τα τρία πιστοποιητικά να ξεπερνά τα 500 ή και 600 ευρώ, ακόμη κι αν σήμερα ισχύει η ελεύθερη διαπραγμάτευση με τους ενεργειακούς επιθεωρητές.
  • Για το ΠΕΑ, που είναι υποχρεωτικό για ακίνητα άνω των 50 τ.μ. που πωλούνται ή ενοικιάζονται ή σε περίπτωση αποπεράτωσης νέου ή ριζικής ανακαίνισης υπάρχοντος κτιρίου, το κόστος για ένα ακίνητο 100 τ.μ. κυμαίνεται κατ' ελάχιστο στα 150 με 200 ευρώ.
  • Από το 2013 θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να υπολογίζουν άλλα 100-150 ευρώ για το πιστοποιητικό θέρμανσης και τουλάχιστον 200 ευρώ για το πιστοποιητικό ελέγχου των κλιματιστικών.
Η επιθεώρηση περιλαμβάνει αξιολόγηση του βαθμού απόδοσης των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού Αναλυτικά, σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου, η αμοιβή για τη διενέργεια επιθεώρησης συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού θα καθορίζεται ελεύθερα, με έγγραφη συμφωνία των συμβαλλομένων μερών, δεν θα μπορεί ωστόσο να υπερβαίνει τις παρακάτω τιμές:

Η επιθεώρηση περιλαμβάνει αξιολόγηση του βαθμού απόδοσης των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού
  • 250 ευρώ για εγκατεστημένη ισχύ έως και 200kW,
  • 400 ευρώ για εγκατεστημένη ισχύ από 201 έως και 400 kW,
  • 800 ευρώ από 401 kW.
Το κακό για τους ιδιοκτήτες είναι ότι τα νέα υποχρεωτικά πιστοποιητικά δεν θα έχουν 10ετή διάρκεια, όπως το ενεργειακό πιστοποιητικό (ΠΕΑ), αλλά θα έχουν διάρκεια από 2 έως 4 χρόνια, ανάλογα με την ισχύ του συστήματος θέρμανσης ή κλιματισμού και ανάλογα με το είδος του καυσίμου (πετρέλαιο, αέριο).
Και τα κλειστά

Σαρώνουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και δαπάνες

Αναδημοσίευση από το http://www.eksegersi.gr/ άρθρου προδημοσίευση από την εφημερίδα Κόντρα, με αναλυτική καταγραφή των βάρβαρων μέτρων που ψηφίστηκαν προχθές.

Μια κυβέρνηση υπό κανονικές συνθήκες θα χρειαζόταν όχι ένα χρόνο αλλά μια ολόκληρη θητεία για να νομοθετήσει όλ’ αυτά που η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη νομοθέτησε μέσα σε μια μέρα. Είναι τόσος ο όγκος του συγκεκριμένου νομοθετικού τερατουργήματος και τέτοια η έκταση των θεμάτων που ρυθμίζει, που είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν όχι μόνο δεκάδες ερμηνευτικές εγκύκλιοι, αλλά και νέες νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου να ρυθμιστούν ασάφειες και λάθη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Στουρνάρας και ο Βρούτσης έφερναν μέχρι την τελευταία στιγμή διάφορες αλλαγές, οι οποίες ενσωματώνονταν στο νομοσχέδιο, χωρίς κανένας να τους δίνει σημασία. Τι σημασία να δώσουν άλλωστε σ’ ένα νομοσχέδιο οχτακοσίων σελίδων, που τους δόθηκε μερικές ώρες πριν αρχίσει η συζήτηση στις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και το οποίο δεν είχαν προλάβει να διαβάσουν ούτε διαγωνίως; Ηξεραν μόνο τα γενικά, όπως είχαν ανακοινωθεί: κόψιμο μισθών, κόψιμο συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας. Τα υπόλοιπα τα θεώρησαν «ψιλά γράμματα».

Είναι αστείο και να συζητάμε ακόμα για δημοκρατία με τέτοιες διαδικασίες. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά. Κάθε φορά αφήνουν τα πράγματα να φτάσουν στο παραπέντε και μετά εκβιάζουν τους βουλευτές τους με το καθιερωμένο «ψηφίστε το, αλλιώς χρεοκοπούμε». Και οι βουλευτές της πλειοψηφίας, όμως, τη γουστάρουν αυτή τη διαδικασία, διότι εμφανίζονται ως εκβιαζόμενοι και έχουν να λένε στους ψηφοφόρους τους: «τι να έκανα, να άφηνα τη χώρα να χρεοκοπήσει;». Ετσι λειτουργεί η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Τα περί διάκρισης των εξουσιών και κυριαρχικού ρόλου της Βουλής είναι παραμύθια για να εξαπατούν το λαό και να τον κρατούν εγκλωβισμένο στην κοινοβουλευτική λογική.

Πέρα από το περιεχόμενο του πολυνομοσχέδιου, υπάρχει μια καραμπινάτη αντισυνταγματικότητα. Απαγορεύεται ρύθμιση για συνταξιοδοτικά θέματα να έρχεται μαζί με ρυθμίσεις για άλλα θέματα. Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι, το επεσήμανε και το Ελεγκτικό Συνέδριο (πέρα από τις άλλες επισημάνσεις του), αλλά η συγκυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία το έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Πάντοτε το σύνταγμα το έκαναν λάστιχο, αλλά από τότε που άνοιξε η εποχή των μνημονίων ξεπέρασαν κάθε ιστορικό προηγούμενο.

Ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα δεν δίστασαν να φτύσουν κατάμουτρα την ίδια τη Βουλή, βάζοντας στο «άρθρο μόνο» του ογκωδέστατου πολυνομοσχέδιου τις διατάξεις που μόλις μια βδομάδα πριν είχε απορρίψει η Βουλή. Οι Πασόκοι εξέφρασαν την αντίρρησή τους, αλλά μέχρις εκεί. Το έκαναν για το θεαθήναι και μόνο.

Στο τέλος, έστησαν με τον Στουρνάρα και μια γκεμπελίστικου τύπου παγίδα στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κυριολεκτικά στο παραπέντε, ο Στουρνάρας κατέθεσε την τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής. Δεν ήξερε, άραγε, ότι απαγορεύεται να φέρει τροπολογία στο παραπέντε; Κι αν δεν το ήξερε αυτός, το ήξεραν εκείνοι που επεξεργάζονται νομοτεχνικά τέτοιες ρυθμίσεις. Το έκανε για ν’ αντιδράσει η αντιπολίτευση –πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ– και να βγει μετά η συγκυβέρνηση να δημαγωγεί καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση ότι υπερασπίζεται τους προνομιούχους, ενώ η συγκυβέρνηση δήθεν είναι ενάντια στα προνόμια. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη συγκυβέρνηση, τα ΜΜΕ των «νταβατζήδων» πήραν την είδηση και την έκαναν κύριο θέμα, με σκοπό να θολώσουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων του λαού, ιδιαίτερα στην επαρχία, όπου ο κόσμος ζει μακριά από τα γεγονότα και η σκέψη του διαμεσολαβείται από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Ακόμα και η κίνηση απόσυρσης της τροπολογίας έγινε για να στηριχτεί αυτό το γκεμπελικό παιχνίδι που έστησαν.

Δεν είναι δυνατόν σ’ αυτό το δισέλιδο αφιέρωμα να παρουσιάσουμε το πολυνομοσχέδιο αναλυτικά. Ούτε καν τις βασικές του διατάξεις. Και η δική μας επεξεργασία υπήρξε βιαστική, λόγω έλλειψης χρόνου. Θα χρειαστεί να επανέλθουμε και να ξαναεπανέλθουμε σε διάφορες πλευρές του. Ειδικά σε πλευρές που απαιτούν τεχνική επεξεργασία, όπως είναι για παράδειγμα η αύξηση κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Διότι είναι πάρα πολλές οι κατηγορίες των ασφαλισμένων (αποτέλεσμα των διαδοχικών αντιασφαλιστικών νόμων της τελευταίας εικοσαετίας) και οι επιπτώσεις είναι διαφορετικές. Θα υπάρξει, λοιπόν, στα επόμενα φύλλα αναλυτική παρουσίαση αυτής της αντιασφαλιστικής ρύθμισης.

Μιλώντας γενικά, θα λέγαμε πως με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο σαρώνουν ό,τι είχε απομείνει όρθιο από προηγούμενους «μνημονιακούς» νόμους. Οχι πως δε θα υπάρξουν άλλα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, αλλά αυτό το πολυνομοσχέδιο είναι κομβικής σημασίας.
 
Σύνταξη στα 67!

♦ Αυξάνονται κατά δύο χρόνια τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ετσι, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων θα συνταξιοδοτείται πλέον στα 67.
 
♦ Στα 62 μπορεί να υπάρξει σύνταξη μόνο με 40 πλήρη χρόνια ασφάλισης (12.000 ένσημα).
 
♦ Σύνταξη με τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης (15 χρόνια ή 4.500 ένσημα) στα 67.
 
♦ Ολα τα όρια ηλικίας και ο απαραίτητος αριθμός ημερών ασφάλισης, που έθετε ο αντιασφαλιστικός νόμος Λοβέρδου (3863/2010) για το 2015 αρχίζουν να εφαρμόζονται από 1.1.2013, δηλαδή δυο χρόνια πριν.
 
Ετσι, καταργείται η έννοια των «ώριμων ασφαλιστικών δικαιωμάτων», που μέχρι τώρα αναγνώριζαν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Δηλαδή, δεν έθιγαν εργαζόμενους που βρίσκονταν κοντά στη σύνταξη, ενώ εφάρμοζαν με χρονική κλιμάκωση τις διάφορες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις τους. Τώρα, όποιος πρόλαβε πρόλαβε μέσα στο 2012. Οπως γράφουμε και στον πρόλογο αυτής της ανάλυσης, τα ασφαλιστικά καθεστώτα είναι πάρα πολλά και στα επόμενα φύλλα θα χρειαστεί να επανέλθουμε με μια τεχνική ανάλυση για το τι ισχύει πλέον για κάθε κατηγορία.
 
Εκείνο που σημειώνουμε εδώ είναι η μεμιάς αύξηση των γενικών ορίων συνταξιοδότησης στα 67 και η βίαιη εφαρμογή ακόμα και σε ανθρώπους που θα έβγαιναν στη σύνταξη μέσα στο 2013. Κι αυτό έγινε για να μπορέσουν να έχουν άμεσο ταμειακό κέρδος από το 2013.

Το Άρθρο 2 που ξεπουλάει τη χώρα

Αναδημοσίευση από το ΔΡΟΜΟ. Ανυπολόγιστης αξίας οι δημόσιες επιχειρήσεις που βγαίνουν μέσω ΤΑΙΠΕΔ στο σφυρί. Επιμέλεια: Μαίρη Ευθυμιάτου

Mε ισχνή πλειοψηφία πέρασε τελικά την προηγούμενη Τετάρτη, το άρθρο 2 του νομοσχεδίου που αφορούσε την ιδιωτικοποίηση στρατηγικών επιχειρήσεων, μέσω της ένταξής τους στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο ασθμαίνων τρικομματικός θίασος έφερε εις πέρας την εντολή της Άνγκ. Μέρκελ, προκειμένου να ξεπουλήσει άνευ όρων όλους τους επικερδείς δημόσιους Οργανισμούς.
Τι προβλέπει το περιβόητο Άρθρο 2; Σύμφωνα και με το επίσημο κείμενο, την «Κύρωση της κατάργησης του ελάχιστου ποσοστού του δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας».
Το ελληνικό κράτος ξεπουλιέται άνευ όρων με πρώτο σταθμό το τέλος του έτους (και έπεται συνέχεια). Αυτό απαιτούν οι δανειστές, αυτό ορίζουν οι συμφωνίες -φανερές και κρυφές- μεταξύ των… αφεντικών και της ελληνικής κυβέρνησης. Ο στόχος σαφής και οι οδηγίες αυστηρές: η Ελλάδα θα πρέπει να αντλήσει 8,8 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις έως τα τέλη του 2015 και συνολικά 50 δισ. ευρώ έως το 2020.


Παραδίδουν τα μελλοντικά δημόσια έσοδα
Τι βγάζουν, όμως, στο σφυρί; Τις προβληματικές επιχειρήσεις που «πνίγουν» το Ελληνικό Δημόσιο και θα ήταν καλύτερα -κατά τα καθεστωτικά ΜΜΕ- να ξεφορτωθούμε; Η αλήθεια είναι πως εκχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι συμμετοχές τους, δηλαδή όλες οι επικαρπίες -ουσιαστικά- του Δημοσίου. Υπάρχει, δε, ρητός όρος στο καταστατικό λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στόχος του είναι «η διαμόρφωση νέων εθνικών πολιτικών καθώς και η δημιουργία νέων ρυθμιστικών αρχών, για τη μεταφορά μονοπωλιακών δραστηριοτήτων από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα»(!).
Μέγιστη ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι μία μόλις ημέρα πριν από τις επίμαχες ονομαστικές ψηφοφορίες που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή την Τρίτη) είδε το φως της δημοσιότητας η πιο πρόσφατη μελέτη της ICAP, αναφορικά με τις 10 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μερικές από τις οποίες είναι ΔΕΚΟ, που η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει! 
Αυτό ήταν και η καλύτερη απάντηση στον υπ. Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, που προσπαθεί να πείσει το λαό ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι απαραίτητες γιατί θα φέρουν «ζεστό δημόσιο χρήμα» που θα χρησιμεύσει βέβαια για να «μαγειρευτεί» λογιστικά η μείωση του χρέους. Το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό, καθώς πρακτικά χαρίζονται σε εξευτελιστικά ποσά τα φιλέτα του Δημοσίου, με το τελευταίο να απεμπολεί τα έσοδά του από κερδοφόρες επιχειρήσεις και να χάνει κάθε δικαίωμα μελλοντικής διαχείρισής τους. 

Στο σφυρί υποδομές εθνικής σημασίας
Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας και αυτάρκειας του ελληνικού λαού. Τι πωλείται; Ο βασικός πυλώνας ενέργειας της χώρας -ΔΕΗ- με όλη την περιουσία της (ακόμη και ο ορυκτός πλούτος), και στο επόμενο «πακέτο» οι ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Οι δύο βασικές δημόσιες (και λογικά μονοπωλιακές) επιχειρήσεις διαχείρισης υδάτων (ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ). Τα Ελληνικά Πετρέλαια με όλες τις επενδύσεις τους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και όλα τα βασικά λιμάνια της χώρας! Οι υποδομές της χώρας, που διασφαλίζουν την εθνική της κυριαρχία βγαίνουν στο σφυρί. 
Η πιο απλή μελέτη αναφορικά με τα «φιλέτα» που σχεδιάζεται να δοθούν πραγματικά έναντι πινακίου φακής, δείχνει ξεκάθαρα ότι παραδίδονται άνευ όρων όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.
Σταχυολογούμε μερικά από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα των υπό ιδιωτικοποίηση:

Κατάληψη Πολεοδομίας Σύρου

  Ερμούπολη,   08 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εχτές ζήσαμε στη Βουλή για άλλη μία φορά το σφαγιασμό των δικαιωμάτων, την ισοπέδωση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και τη διάλυση των δημόσιων δομών με ταυτόχρονο ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού. Το «τελευταίο» Μνημόνιο ήρθε να συμπληρώσει τη λαίλαπα των προηγούμενων μνημονίων που δυστυχώς δεν ολοκληρώνεται  σήμερα. Το επόμενο Μεσοπρόθεσμο που θα παρουσιαστεί σε λίγους μήνες, θα έχει ακόμη πιο δυσβάστακτα μέτρα.

Σήμερα το πρωί, οι μηχανικοί του δημοσίου του νησιού μας, σε Γενική Συνέλευση στο κτήριο της Πολεοδομίας Σύρου, αποφάσισαν για άμεση κατάληψη του κτηρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μνημονιακά μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση όλους τους μισθωτούς στο νησί και κατά συνέπεια σε οικονομικό μαρασμό  και των τοπικών επιχειρήσεων.

Με στόχο τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού την Κυριακή, καλούμε το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ.Γ.Δεκαβάλλα,, να κλείσει αύριο Παρασκευή το Δήμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ασκείται, η οποία δεν έχει αποδέκτες μόνο τους υπαλλήλους, αλλά και τους ίδιους τους ΟΤΑ τους οποίους στραγγαλίζει οικονομικά και τους προωθεί σε «εξυγίανση», με απολύσεις και μείωση του κοινωνικού τους έργου.

Καλούμε επίσης τον Συριανό λαό να αντισταθεί στα μέτρα εξόντωσης της κοινωνίας και της χώρας.

Η Γενική Συνέλευση θα συνεχιστεί αύριο Παρασκευή, στο κτήριο της Πολεοδομίας 9:00 το πρωί, όπου θα πάρουμε νέες αποφάσεις. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Π.Ε ΚΥΚΛΑΔΩΝ)
(www.synank.gr)

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία των 1000-Για ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό Μέτωπο Διεξόδου-Για την συμπαράταξη και την ενότητα της Αριστεράς

Αναδημοσιεύουμε πρωτοβουλία υπογραφών από το http://protovoulia-metopo.gr/, στην οποία συμμετέχουν και μέλη της συσπείρωσης αριστερών μηχανικών.

 Κείμενο Πρωτοβουλίας των 1000
Εμείς που συμμετέχουμε στην «Πρωτοβουλία των 1000» για ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο διεξόδου από την οικονομική και κοινωνική κρίση και για τη συμπαράταξη και την ενότητα της Αριστεράς, θεωρούμε πως ενώ η οικονομική και κοινωνική καταστροφή από την ολομέτωπη επίθεση κατά του κόσμου της εργασίας βαθαίνει, η λύση δεν βρίσκεται παρά έξω από το πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος. Τη λύση αυτή δεν μπορεί να τη δώσει παρά μόνο ένα τέτοιο Μέτωπο, με την προώθηση ενός προγράμματος ρήξης με τη σημερινή εξουσία.
Στην κατεύθυνση αυτή, υποστηρίζουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία και ενότητα στη δράση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, στη βάση ενός τέτοιου προγράμματος, αλλά και στον κοινό αγώνα για τη λαϊκή επιβίωση και αλληλεγγύη, στην πάλη ενάντια στα μνημόνια, την Τρόικα και την ελληνική άρχουσα τάξη, αρχής γεγομένης από το αίτημα «καμιά θυσία για το ευρώ».
Στηρίζουμε την προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν αποτελεί το τέλος του δρόμου, αλλά την απαρχή μιας πορείας ανάτασης του λαϊκού κινήματος και συγκρούσεων με το παρελθόν.
Επιδιώκοντας τον μεγαλύτερο διεθνή συντονισμό και τον κοινό αγώνα με τα κινήματα που αναπτύσσονται διεθνώς, αγωνιζόμαστε για μια ριζική ανατροπή στην Ελλάδα, που θα μπορέσει να πυροδοτήσει διεθνείς εξελίξεις.
Απευθυνόμαστε στο σύνολο των δυνάμεων και των αγωνιστών της Αριστεράς, ανεξάρτητα από τον πολιτικό και κοινωνικό χώρο που εντάσσονται, για τη διεύρυνση της απήχησης αυτών των θέσεων, των επιδιώξεων και των στόχων.
Καλούμε καθέναν και καθεμιά που συμφωνεί με τις γενικές αυτές κατευθύνσεις να συνυπογράψει το κείμενο υπογραφών και να συμμετάσχει ενεργά στις εκδηλώσεις-συζητήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην αμέσως επόμενη περίοδο σε ολόκληρη τη χώρα, στις οποίες θα αποφασιστούν, μέσα από ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο, οι περαιτέρω διαδικασίες προώθησης των στόχων μας.
Το κείμενο της Πρωτοβουλίας των 1000.
ΠρωτοβουλίαΠρωτοβουλία των 1000
Για ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό Μέτωπο Διεξόδου
Για την συμπαράταξη και την ενότητα της Αριστεράς

Δύο ενδιαφέροντα ψηφίσματα της συνέλευσης αρχιτεκτόνων Αττικής

Αναρτούμε δύο ψηφίσματα που εγκρίθηκαν από την πρόσφατη γενική συνέλευση του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ. Το πρώτο αφορά στην επέμβαση του Δήμου και της αστυνομίας στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης και το δεύτερο στο θέατρο Εμπρός. Και για τα δύο αυτά θέματα έχουμε ήδη αναφερθεί μέσα από το blog μας. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ένας σύλλογος δείχνει ευρύτερο ενδιαφέρον για κοινωνικά - πολιτιστικά θέματα. Επόμενη σύγκλιση  Γενικής Συνέλευσης στην Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2012 στις 17:30μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος).

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΕΜΠΡΟΣ”

Το ΕΜΠΡΟΣ, ένα ιστορικό κτήριο και σημαντικό θέατρο στο κέντρο της Αθήνας που παρέμενε κλειστό κι ανενεργό για χρόνια, τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία το Νοέμβρη του 2011 (με την πρωτοβουλία ενεργοποίησης του χώρου από την Κίνηση Μαβίλη, μια ένωση καλλιτεχνικών ομάδων καθαρά μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή και πάρα πολλών καλλιτεχνών και θεωρητικών των παραστατικών τεχνών, της μουσικής, των εικαστικών) με στόχο και προοπτική την δημιουργία ενός πρότυπου δημόσιου κέντρου έρευνας για το θέατρο, τον χορό και τις παραστατικές τέχνες, με ερευνητικό, εκπαιδευτικό και όχι εμπορικό χαρακτήρα.

Mετά από σχεδόν ένα χρόνο καλλιτεχνικών δράσεων στο θέατρο Εμπρός, η νεοσυσταθείσα ΕΤΑΔ (πρώην ΚΕΔ -εταιρεία διαχείρισης ακινήτων του Δημοσίου) προβαίνει στο κλείσιμο του καλλιτεχνικού και κοινωνικού χώρου του Εμπρός την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου με την συνδρομή της Αστυνομίας .

Σε μια κρίσιμη για τη χώρα χρονική στιγμή το Εμπρός αποτελεί ένα κέντρο πολιτισμικής άνθησης και δημιουργικής συνάντησης για ποικίλες κοινωνικά ομάδες. 'Ενα παράδειγμα αισιοδοξίας και δημιουργικότητας, ανταλλαγής, διαλόγου και έρευνας, ένα κέντρο Τεχνών με ανοιχτή δωρεάν πρόσβαση.

Υπό τις παρούσες συνθήκες όπου και ο πολιτισμός βάλλεται από παντού, δηλώνουμε απερίφραστα την στήριξη μας στο χώρο του Εμπρός ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του ως ένας Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού με καθαρά μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και με ανοικτή πρόσβαση σε όλες τις πολιτισμικές και κοινωνικές ομάδες της πόλης.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 25/10/2012 στις 10.00 το πρωί έξω από το Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή).


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους Δήμους, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (Μετρό, ΗΣΑΠ). Αναρτούμε την ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ, μια και οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι στο μάτι του κυκλώνα λόγω άμεσων απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων ΥΕ και ΔΕ με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 11 Νοέμβρη στις 5μμ.
 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. χαιρετίζει το γιγαντιαίο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας όλης της κοινωνίας απέναντι στα εξοντωτικά μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικα. Μέτρα υποδούλωσης, σκλαβιάς και εξαθλίωσης, για το σύνολο του Ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πάντα στη πρώτη γραμμή του αγώνα με τη μαζική συμμετοχή τους, δηλώνουν την κάθετη αντίθεσή τους στο μεσαίωνα που μας προσφέρουν. Ο αγώνας δεν τελείωσε, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους !!!
Με δεδομένο τη μαζική παλλαϊκή συμμετοχή αλλά και με το βλέμμα στο αύριο που για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. επιφυλάσσει απολύσεις εργαζομένων αλλά και την «επιτροπεία» στους Δήμους που δεν καταφέρνουν να ισοσκελίσουν προϋπολογισμούς που «κρύβει» νέες απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, μειώσεις μισθών και αύξηση φόρων στους δημότες, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε:
1. Προκηρύσσει 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012.
2. Αποχή από κάθε εργασία το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού.
Οι Σύλλογοι-Mέλη της Ομοσπονδίας ενημερώνουν με κάθε πρόσφορο μέσο για τις ανωτέρω κινητοποιήσεις ενώ κρατούν σε ετοιμότητα τους εργαζόμενους προκειμένου να συμμετάσχουν στις δράσεις και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν.
Χάνουμε τις δουλειές μας, Χάνουμε τα δικαιώματά μας αλλά τουλάχιστον ΕΜΕΙΣ θα κυκλοφορούμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ και με ψηλά το κεφάλι. Σε αντίθεση με αυτούς που αποφασίζουν για μας χωρίς ΕΜΑΣ.
Στην άθλια πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης εμείς αντιτάσσουμε την απόφασή μας για τον συνεχή αγώνα μέχρι ανατροπής αυτής της πολιτικής και της κατάργησης στην πράξη αυτών των βάρβαρων μέτρων.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος             Γιάννης Τσούνης

Πλήρωσε για να δουλέψεις - η περίπτωση των Ενεργειακών Επιθεωρητών

Αναρτούμε ηλεκτρονικό μήνυμα που λάβαμε από συνάδελφο Μηχανολόγο - Ηλεκτρολόγο, για το ζήτημα των σεμιναρίων, των εξετάσεων, των πιστοποιήσεων. Όσο για το κατά πόσο ο ΠΣΔΜΗ εκπροσωπεί τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των συναδέλφων αρκεί μια ματιά στη λίστα παρακάτω όπου μέλος του ΔΣ του ΠΣΔΜΗ και ο Πρόεδρος του ΠΣΔΜΗ Δυτ. Ελλάδος διδάσκουν σε σχετικά σεμινάρια.
Φίλοι και συνάδελφοι 

Είμαι Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ελεύθερος Επαγγελματίας από το 1991.

Δυστυχώς εδώ και 2 χρόνια το ΥΠΕΚΑ με την ΑΝΟΧΗ του ΤΕΕ και των άλλων συλλόγων  (ΠΣΔΜΗ) συμπεριφέρεται στους Μηχανικούς
 για το θέμα των
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ λες και είμαστε οι ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ της γειτονιάς.

Αφού ΆΝΟΙΞΕ και ΕΚΛΕΙΣΕ την διαδικασία των ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ δύο φορές, 
τώρα μας ΚΑΛΕΙ να ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ  700 ευρώ περίπου για
παρακολούθηση ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ και εν συνεχεία ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙ ΕΜΕΝΑ 46 ΧΡΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ και θα ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ή ΟΧΙ να ΑΣΚΩ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑ
 και ΑΣΚΩ επι 22 χρονια.

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ.

«ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ»
60 ΩΡΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση Μηχανικοί ΣΥΡΙΖΑ

Φιλοξενούμε πρόσκληση σε σύσκεψη μηχανικών του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σύντροφοι/ισσες,
βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα καταλύονται, ο δημόσιος πλούτος της χώρας μας ξεπουλιέται, οι δημόσιες επιχειρήσεις ιδιωτικοποιούνται και η πρόσβαση όλου του πληθυσμού στα βασικά αγαθά τίθεται υπό αμφισβήτηση από τις πολιτικές του μνημονίου και της "εθνοσωτήριας" τρικομματικής κυβέρνησης.
Σε αυτό το πλαίσιο η συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος μηχανικών, το οποίο θα συντονιστεί με τις ευρύτερες κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων για την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών αποτελεί αναγκαιότητα.
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω οι Μηχανικοί ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλούν σε ανοικτή ιδρυτική συνέλευση το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012, στις 11 πμ.
Αίθουσα συνεδριάσεων ΤΕΕ, Νίκης 4.
Επισυνάπτεται η αφίσα της εκδήλωσης.
Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την σελίδα μας και την εκδήλωση στο facebook.
Τέλος, σε μια προσπάθεια δημοκρατικής λειτουργίας, διαφάνειας, πραγματικής και ουσιαστικής διαβούλευσης επιλέγουμε να συνδιαμορφώσουμε μαζί με τους συμμετέχοντες το πλαίσιο συζήτησης της ανοιχτής συνέλευσης. Συνεπώς το επισυναπτόμενο κείμενο-κάλεσμα βρίσκεται υπό συνεχή διαβούλευση και μπορεί συνεχώς να εμπλουτίζεται από τις παρατηρήσεις όλων μας. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο για λεπτομέρειες. 
Συντροφικά,
Η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ΣΥΡΙΖΑ-Μηχανικών

Κάλεσμα σε ανοικτή ιδρυτική συνέλευση – Μηχανικοί ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι είμαστε, τι επιδιώκουμε, τι προτείνουμε

Μέλος της ΔΕ του ΤΕΕ στη λίστα Λανγκάρντ?

Αναδημοσίευση από Βοιωτία

Ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση για το δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC που αποκαλύπτει σύμφωνα με τους συντάκτες του τη περιβόητη Λίστα Λαγκάρντ, ένα δημοσίευμα που από πολλές πλευρές φαίνεται ελλιπές αλλά δεν παύει να είναι αποκαλυπτικό στο βαθμό που είναι αληθινό. Σύμφωνα με το περιοδικό μεταξύ των καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στην Ελβετία και στον αριθμό 1976 βρίσκεται ο Σπυρίδων Ζαννιάς, πολιτικός μηχανικός. Τα στοιχεία και ο λογαριασμός υπάρχει πιθανότητα να ανήκουν τον Βοιωτό πολιτικό μηχανικό Σπύρο Ζαννιά που διατελεί πρόεδρος της ΕΦΟΑ του τένις και είναι διακεκριμένος συνδικαλιστής στο ΤΕΕ με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ (μέλος της Δ. Ε. του ΤΕΕ με την ΠΑΣΚ-ΔΜ).

Ονόματα που ξεχωρίζουν στη λίστα (από το antinews.gr), και που επαναλαμβάνουμε δεν κατηγορούνται για τίποτε, απλά έχουν λογαριασμό σε μια ξένη τράπεζα είναι η Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη, ο επιχειρηματίας Γ. Μπόμπολας, ο αποθανών Θ. Λαναράς, μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου, Παπανδρέου Νίκος (chairman), Λαβρεντιάδης Λαβρέντης, Ξενάκης Δημήτριος και Δήμηρα (υπάλληλοι της Εφορίας Πειραιά), Συκιαρίδης Σπυρίδων και Νικόλαος, Λαναρά Ελένη, Πρινιωτάκης Σοφοκλής, πιθανόν της υπόθεσης των ομολόγων (Χρηματιστηριακή Ακρόπολις), Σκαλιστήρης Αλέξανδρος (πρώην βιομήχανος), Βαρδινογιάννη Αναστασία, Μιχαηλίδης Σάββας (βιομήχανος), Πατέρας Κώστας (και πολλά ακόμα ονόματα Πατέρα, πιθανώς της εφοπλιστικής οικογένειας, Ποταμιάνου Όλγα, Κοπελούζου Κυριακή, Ουζούνης Γιώργος, Τσάκος Νικόλαος, Μαρία (και άλλα ονόματα Τσάκου, πιθανώς της εφοπλιστικής οικογένειας), Λαλαούνης Ηλίας, Πατεράκης Γιώργος, Παμπούκης Γιώργος (πολιτικός μηχανικός), Γουλανδρης Γιάννης, Νομικός Χρήστος, Καλφόγλου Αλέξανδρος (βιομηχανος), Καπράλου Αθηνά, Παντερμαλής Ιωάννης, ο Κ. Καίσαρης, ο Χαΐτογλου, ο Μπενρουμπής, ο Ζούλοβιτς, η ηθοποιός Αμ. Μουτούση, ο δικηγόρος Ραγκούσης, ο επιχειρηματίας Ρ. Κάκαβας, ο Αλ. Μυλωνάς με τα αλουμίνια, ο Γιώργος Τράγκας και ο δημοσιογράφος Π. Λάμψιας ο οποίος με επιστολή του διαψεύδει ότι έχει οπουδήποτε στο εξωτερικό κάποιο τραπεζικό λογαριασμό.
Είναι, ασφαλώς, προφανές πως η καταγραφή ενός καταθέτη στη λίστα αυτή δεν σημαίνει αυτόματα πως είναι φοροφυγάς ή και διακινητής «μαύρου» χρήματος ή ότι εν πάση περιπτώσει έχει παρανομήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.


 

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις, 7 Νοέμβρη


Ζωντανή Αναμετάδοση των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα - #7ngr



Τραπεζική διακυβέρνηση: Η Νέα Τάξη, το «Μεγάλο Κόλπο» και η «Τελική Λύση»

Αναδημοσίευση από το politikokafeneio.com, το είδαμε στο "για την κοινωνική αριστερά"
Πριν δυο χρόνια, στην απαρχή της βαθιάς κρίσης, μιλώντας με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος Γαλλικής Τράπεζας που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, τον ρώτησα το εξής απλό: «Τώρα που ο κόσμος δυσκολεύεται να υποστηρίξει τα δάνεια του, τι σκέφτεστε να κάνετε; Μήπως αρχίσετε να κάνετε κατασχέσεις ακινήτων που είναι υποθηκευμένα;». Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη: «Αν χωρίς ρευστότητα οι Τράπεζες προχωρούσαν σε κατασχέσεις ακινήτων θα σήμανε την κατάρρευση της Τραπεζικής αγοράς. Δεν μπορεί μια Τράπεζα να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό. Θα ήταν καταστροφικό και ούτε που το σκεφτόμαστε». Σήμερα, με την αναχρηματοδότηση των Τραπεζών να προχωρά κανονικά μέσα από τα μνημόνια και τους πολίτες της χώρας να εξαθλιώνονται για να εξασφαλιστεί αυτή, οι Τράπεζες επανακάμπτουν και αποκτούν την πολυπόθητη ρευστότητα.

Μέχρι και πρότινος, οι Τράπεζες παρακαλούσαν τους δανειολήπτες να προσέρχονται στα οικεία καταστήματα για να κάνουν διακανονισμούς καταβάλλοντας μικροποσά, προκειμένου να εμφανίζουν κίνηση οι καρτέλες τους. Και όλοι χαρήκαμε, γιατί θεωρήσαμε ότι γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, οι δανειολήπτες αισθάνθηκαν έναν διαφορετικό άνεμο να φυσά απ την πλευρά των Τραπεζών. Τα τηλεφωνήματα δεν ήταν πλέον από εισπρακτικές εταιρείες μόνο αλλά και από δικηγορικά γραφεία.

Οι δικηγόροι των Τραπεζών εξηγούν στους δανειολήπτες ότι αν δεν ανταποκριθούν στις δανειακές τους συμβατικές υποχρεώσεις, οι Τράπεζες θα αναγκαστούν να καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις πετυχαίνοντας δικαστικά να κάνουν το συνολικό ποσό ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΟ!
Πολλοί δανειολήπτες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έλαβαν στην πορεία και έγγραφα εξώδικα, με τα οποία ενημερώνονταν από τις Τράπεζες για τον άμεσο κίνδυνο να καταπέσει η δανειακή τους σύμβαση.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση μιλάει για την ανάγκη εκταμίευσης της «δόσης» για να σωθεί η χώρα στη ζώνη του ευρώ! Και όπως όλοι γνωρίζουμε, σχεδιάζει μέτρα που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες σε απόλυτη αδυναμία να υποστηρίξουν τις δανειακές τους συμβάσεις με τις Τράπεζες. Γιατί αν σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών δεν μπορεί…, φανταστείτε τι θα συμβεί μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Και ως του θαύματος ανοίγει η συζήτηση για την
κατάργηση του νόμου που απαγορεύει στις Τράπεζες να κατάσχουν την πρώτη και κύρια κατοικία των δανειοληπτών τους!

Οι Τράπεζες επανακάμπτουν αποκτώντας ρευστότητα απ τον ιδρώτα του λαού, γιατί έτσι το σχεδίασαν οι κρατούντες. Και ο υποστηρικτικός τους μηχανισμός των μεγάλων ΜΜΕ που είτε ανήκουν σε Τραπεζίτες είτε διαπλέκονται με αυτούς εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα τους με δάνεια, με τον ίδιο τρόπο που διαπλέκονται με την εξουσία εξασφαλίζοντας ασυλία στην μη καταβολή των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, όχι απλά δεν μιλά για τις δραματικές εξελίξεις και το «μεγάλο κόλπο» που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν να πείσουν τις μάζες ότι δίχως τη δόση η χώρα θα καταστραφε
ί.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια, ότι
σε θέσεις κλειδιά των κυβερνήσεων σε αυτή την κρίση βρέθηκαν πρόσωπα που προέρχονται από το Τραπεζικό σύστημα. Αυτοί ξέρουν πώς να υλοποιήσουν το «μεγάλο κόλπο» για να φτάσουμε στην «τελική λύση». Οι πολιτικοί μαθαίνουν και εκπαιδεύονται…

Φτάσαμε λοιπόν στο παρά πέντε.


Το προσεχές έτος θα καταργηθεί η απαγόρευση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας και θα ξεκινήσει το τσουνάμι της κατάσχεσης περιουσιών
που σήμερα αν και επιτρέπονται δεν γίνονται ακόμα για τους λόγους που προανέφερα.

Αποτελέσματα εκλογών ΠΣΧΜ

Για ΔΣ
ΠΑΣΚ                225  33,4% (3 έδρες)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ      94   14%  (1 έδρα)
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Χ.Μ.  92  13,7% (1 έδρα)
ΔΑΠ                  75  11,1% (1 έδρα)
ΔΗΠΑΜ                66   9,8% (1 έδρα)
ΑΣΕΧΜ                65   9,7% (1 έδρα)
ΣΥΝ                  41    6%  (1 έδρα)
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ          15    2,3%

Για Εξελεγκτική επιτροπή

ΠΑΣΚ               210 (1 έδρα)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ     92 (1 έδρα) 
ΑΣΕΧΜ               86 (1 έδρα)
ΔΑΠ                 81
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝ.        79
ΔΗΠΑΜ               41
ΣΥΝ                 35
ΛΕΥΚΑ ΑΚΥΡΑ         32

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ο Δήμος Αθηναίων εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ARTUME SA


Η ρύθμιση της οικοδομικής και ρυμοτομικής γραμμής στο οικόπεδο του βιομηχανικού συγκροτήματος Κλωστοϋφαντουργία Μουζάκη προωθήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο με ανατροπή προηγούμενης απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και νέα απόφαση, η οποία ελήφθη κατά παράβαση της εισήγησης της υπηρεσίας του δήμου, με λευκή ψήφο της αρμόδιας αντιδημάρχου και αρνητική της Ανοιχτής Πόλης. Αυτή η φαινομενικά πολεοδομική διαφωνία είναι μόνο η κορυφή ενός παγόβουνου κατά συρροή παρανομιών, που έγιναν από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής σε πλήρη συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση, με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα συγκεκριμένης εταιρίας, της Artume SA η οποία ανήκει στο βρετανικό fund  “Macquarie Global Property Advisors (MGPA)” και επιδιώκει να κατασκευάσει ένα εμπορικό πολυχώρο στο οικόπεδο του βιομηχανικού συγκροτήματος Μουζάκη. Η MGPA έχει και άλλες παράνομες «επενδυτικές» επιδιώξειςτη δημιουργία γηπέδων γκολφ στη δασική έκταση Έξαρχος στην Αταλάντη και την υφαρπαγή έκτασης 20.350 στρεμστην παραλία των Σπετσών για εκμετάλλευση, κατά παράβαση των αποφάσεων του αρμόδιου δασαρχείου Πόρου. Όσον αφορά τις παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων στο χώρο του Βιομηχανικού συγκροτήματος Μουζάκη 
  • Η πολεοδομία του δήμου, με ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αβραντίνη, έδωσε άδεια κατεδάφισης του βιομηχανικού μνημείου, παρά το ότι υπήρχε απαγόρευση έκδοσης οποιασδήποτε άδειας στην περιοχή. Η κατεδάφιση σταμάτησε από το ΥΠΠΟ αλλά ήδη το σημαντικότερο τμήμα του συγκροτήματος είχε γίνει μπάζα. 
  • Ενώ η περιοχή είναι σήμερα «Βιοτεχνικό Πάρκο» και το νέο σχέδιο Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνα/Αττική προβλέπει συνολική ρύθμιση για την περιοχή, ο δήμος Αθηναίων τροποποιεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο σε ένα οικοδομικό τετράγωνο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας για τα Γ.Π.Σ. και συναφών αποφάσεων του ΣτΕ. 
  • Τέλος, ο δήμος προβαίνει σε ρύθμιση της οικοδομικής γραμμής, η οποία χαράσσεται τεθλασμένη, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει προκαταβολικά ο μεγαλοεπιχειρηματίας για τον εμπορικό πολυχώρο τον οποίο σκοπεύει να ανεγείρει.    
Όλα τα παραπάνω γίνονται με τρικομματική συναίνεση και σε σύμπλευση με το ΥΠΕΚΑ, που ξεκίνησε πρώτομε ενέργειες του τέως υφυπουργού Σηφουνάκη – την επιβολή των συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, καταπατώντας νόμους και διαδικασίες 
Ο δήμαρχος Αθηναίων, στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο (1/11/2012), παρά το ότι το θέμα αφορούσε πολεοδομική ρύθμιση, τοποθετήθηκε ευθέως υπέρ του επενδυτή, όπως ονομάζονται εσχάτως τα αρπακτικά του δημόσιου πλούτου και οι καταπατητές των νόμων της χώρας μας. Η θέση αυτή του κ. δημάρχου είναι φωτογραφική και μονομερής. Η ΓΣΕΒΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά τη δημιουργία Malls, τα οποία κλείνουν εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις και καταστρέφουν εμπόρους και άλλους επαγγελματίες στην περιοχή που αναφέρονται. Ο Εμπορικός Σύλλογος Περιστερίου απορρίπτει, επίσης, την εγκατάσταση Mall στο χώρο του βιομηχανικού συγκροτήματος Μουζάκη, το ίδιο και οι επαγγελματίες της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος. Η μαζική και μαχητική Επιτροπή Κατοίκων είναι ριζικά αντίθετη. Στο όνομα ποιών, λοιπόν, ενεργεί η τρικομματική κυβέρνηση του δήμου Αθηναίων, παρανομώντας κατά συρροή; Είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για ανάπτυξη αλλά για εργολαβική ανάληψη από το πολιτικό προσωπικό του δήμου της προώθησης των συμφερόντων ενός μεγαλοεπιχειρηματία, όπως επιβάλλει η μνημονιακή κεντρική πολιτική εκποίησης της χώρας και παράδοσης του συντεταγμένου νομικού και συνταγματικού της πλαισίου στο νόμο των αγορών