Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους φοιτητές του Φυσικού Κρήτης

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 12
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Τη Δευτέρα 21/11/2011, ενημερωθήκαμε ότι 12 άτομα του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικής (το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη της Γ.Σ.Τ.) καλούνται να «εκθέσουν τη γνώμη τους» στη Διοικητική έρευνα που διεξάγεται σχετικά με το γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Γενική Συνέλευση Τμήματος στις 10/10/2011. Μετά από συζητήσεις με καθηγητές, καταλάβαμε ότι πρόκειται για στοχοποίηση συγκεκριμένων φοιτητών οι οποίοι καλούνται ουσιαστικά να περάσουν πειθαρχικό και να απολογηθούν για την συγκεκριμένη κινητοποίηση του Συλλόγου.
Πιάνοντας, όμως τα πράγματα από την αρχή. Τον Σεπτέμβρη γίνονται Πανελλαδικές Φοιτητικές κινητοποιήσεις εναντία στο νέο νόμο διάλυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά από τη ψήφιση μιας σειράς μέτρων, μνημονίων και πολίτικων από κυβέρνηση και
Tρόικα που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας. Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων ο Σ.Φ.Φυσικου αποφασίζει να συμμετάσχει με κατάληψη μιας εβδομάδας και έτσι δεν δίνονται κάποια απ’ τα μαθήματα της εξεταστικής . Από τη λήξη της κατάληψης ο σύλλογος κινήθηκε με στόχο να αναπληρωθούν τα μαθήματα μέσα στην κενή εβδομάδα πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου με συζητήσεις με την επιτροπή σπουδών, με τον πρόεδρο του τμήματος και με τους καθηγητές των οποίων τα μαθήματα χάθηκαν. Αυτό όμως δεν επετεύχθητε από τη στιγμή που οι καθηγητές αρνήθηκαν να αναπληρώσουν τα μαθήματα που χάθηκαν εμπαίζοντας επί ένα μηνά τους φοιτητές που απαιτούσαν την εξεταστική τους .Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες τις υπόλοιπες σχολές της Ελλάδας οι καθηγητές σε συνεννόηση με τους φοιτητές όρισαν και πραγματοποίησαν κανονικά τις εξεταστικές μετά το τέλος των καταλήψεων.
Επομένως ο σύλλογος (το σώμα του συλλόγου) πήρε την απόφαση να πραγματοποιήσει κινητοποίηση και να παραμείνει στην γενική Συνέλευση του Τμήματος όπου θα συζητιόταν αυτό το θέμα, μέχρι να παρθεί απόφαση. Οι καθηγητές όμως αντί να πάρουν απόφαση για την εξεταστική, κάλεσαν την Αστυνομία , έδιναν ονόματα φοιτητών στην Ασφάλεια , απειλούσαν με διαγραφές κ μηνύσεις.
Ένα μήνα μετά η ιστορία δεν έχει τελειώσει. Όλο αυτό το διάστημα οι καθηγητές δημιούργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας στο σύλλογο καθώς δεν έμπαιναν σε μαθήματα, έσκιζαν λίστες εργαστηρίων, απειλούσαν προσωπικά φοιτητές σε διαδρόμους και αλλά πολλά. Έτσι φτάνουμε στο χθεσινό γεγονός όπου έκαναν πράξη τις απειλές τους ποινικοποιώντας το σύλλογο και τις αποφάσεις του. Αυτό έχει γίνει επανειλημμένα στο τμήμα μας, με τρανταχτό παράδειγμα την απόρριψη από μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος των 2 καλύτερων φοιτητών του έτους λόγω πολιτικών φρονημάτων πριν από 1 χρόνο. Είναι καταδικαστέο το να ποινικοποιούνται με αυτό τον τρόπο συλλογικοί αγώνες. Η όλη κατάσταση δείχνει ουσιαστικά την εφαρμογή του αυταρχικού νέου νόμου. Οι πρακτικές αυτές μας θυμίζουν τις εποχές της χούντας και μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχουν πια δημοκρατικές ελευθερίες στο πανεπιστήμιο.
Απέναντι σε όλα αυτά λοιπόν εμείς δηλώνουμε.
Ο σύλλογος μας αγωνιζόταν και θα αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών των εργαζομένων και της κοινωνίας!
ΖΗΤΑΜΕ την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση όλων για να μην διωχθούν φοιτητές και να δικαιωθούν οι αγώνες μας!


Αναφορά εισαγγελικής παρέμβασης για τη διαχείριση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ

Το ΤΕΕ, το ΕΤΑΑ, το ΤΣΜΕΔΕ και οι διοίκησεις τους, αφού σιωπούσαν ένοχα εδώ και μήνες, γνωρίζοντας ή και συναινόντας στο "κούρεμα" των αποθεματικών μας, βλέποντας ότι θα σηκωθούν και οι πέτρες να τους κυνηγήσουν, ξεκινούν το μόνο  που ξέρουν καλά. Φτηνές επικοινωνιακές κινήσεις και θόλωμα των νερών. Αναρτούμε το χθεσινό Δελτίο Τύπου του ΤΕΕ για την αναφορά εισαγγελικής παρέμβασης για τη διαχείριση των αποθεματικών.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Συντονισμός στην Κρήτη κατά των βιομηχανικών εγκαταστάσεων ανανεώσιμης ενέργειας γιγαντιαίας κλίμακας


Αναδημοσιεύουμε από τον Αγώνα της Κρήτης.
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ

Δελτίο Τύπου:

Οι τοπικές επιτροπές αγώνα, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, φορείς και πολίτες που μαζευτήκαμε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 από κάθε γωνιά της Κρήτης για να συντονίσουμε τις δράσεις μας κατά των βιομηχανικών εγκαταστάσεων ανανεώσιμης ενέργειας γιγαντιαίας κλίμακας που σχεδιάζονται στην Κρήτη, αποφασίσαμε από κοινού και συγκροτήσαμε Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα.

Ψήφισμα της 1ης Συνάντησης Πανόρμου

Η Κρήτη σήμερα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα απέραντο ενεργειακό εργοστάσιο, χωρίς όριο ισχύος, με έργα βιομηχανικής κλίμακας ( αιολικά, φωτοβολταϊκά, ηλιοθερμικά, αντλησιοταμιευτήρες ) όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για μια ολοκληρωτική, βάναυση και ισοπεδωτική επέλαση μεγάλων οικονομικών ομίλων και συμφερόντων, που θα έχει μόνιμες, καθοριστικές επιπτώσεις στην οικονομία, την κοινωνία, τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους του νησιού.

Η επέλαση αυτή, που εξελίσσεται στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης αγνοώντας την τοπική κοινωνία, έρχεται να ολοκληρώσει την  ανατροπή του παραγωγικού πρότυπου του νησιού.

Η άναρχη ανάπτυξη, η πολιτική υποβάθμισης του πρωτογενή τομέα, η καταστροφή των φυσικών και πολιτιστικών πόρων και των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας χρόνια τώρα δυναμιτίζουν και αποδυναμώνουν αυτό το πρότυπο.

Τα ενεργειακά έργα που δρομολογούνται καμιά σχέση δεν έχουν με την έννοια και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ),  πλεονεκτήματα που εξασφαλίζονται μόνο με την αυτοπαραγωγή, τη άμεση διάχυση των ωφελημάτων στην τοπική κοινωνία, την υποστήριξη και όχι την υποκατάσταση των παραγωγικών δραστηριοτήτων, την εξοικονόμηση ενέργειας και   φυσικών πόρων.

Δεν πληρώνω το χαράτσι της ΔΕΗ...

Αναδημοσιεύουμε από το Aformi video από την πολύ μαζική εκδήλωση που διοργάνωσε η Λαϊκή Συνέλευση Νέας Σμύρνης ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ. Η ομιλία είναι από το Δημ. Σαραφιανό μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, εκπροσώπου της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων. Η παράταξη αυτή (με την οποία έχουμε συναγωνιστικούς δεσμούς ετών) έχει αναρτήσει στο site της και πρότυπες προσφυγές:

Κατεβάστε εδώ το πρότυπο προσφυγής κατά ΔΕΗ



Πάλι εκτός Βαρέων και Ανθυγιεινών οι μηχανικοί?

Σύμφωνα με τη νέα λίστα ειδικοτήτων και χώρων εργασίας που εντάσσονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, που αναρτούμε από κάτω, βλέπουμε για άλλη μια φορά να απουσιάζουν επιδεικτικά όλες οι κατηγορίες μηχανικών που απασχολούνται στη βιομηχανία, στις κατασκευές, στα εργοτάξια κλπ. Έβαλε και εδώ το χεράκι του το ΤΣΜΕΔΕ? Με βάση τη νέα λίστα ΒΑΕ, που υπέγραψε χθες ο Γ. Κουτρουμάνης, διαγράφονται ειδικότητες στις οποίες απασχολούνται σήμερα πάνω από 180.000 εργαζόμενοι και προστίθενται νέες ειδικότητες, κυρίως από το δημόσιο τομέα και τη ΔΕΗ, στις οποίες απασχολούνται περίπου 14.000 εργαζόμενοι. Κοντολογίς, σχεδόν 2 στους 5 εργαζομένους στις συγκεκριμένες ειδικότητες «χάνουν» το εν λόγω πλεονέκτημα.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κάτω τα χέρια σας από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του λαού μας

«ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»

Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6 μμ στο ΜΕΤΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ

Η νέα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ–ΝΔ -ΛΑΟΣ, δε δίστασε να δείξει το αποκρουστικό της πρόσωπο, με τη βίαιη επέμβαση στην κατάληψη του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος και τη σύλληψη συνδικαλιστών της ΔΕΗ και αλληλέγγυων που συμμετείχαν στην κατάληψη. Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που έχει εγκαθιδρύσει στη χώρα, το κεφαλαίο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θέλησε με αυτό τον τρόπο, να στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα στην κοινωνία που αντιστέκεται και απειθαρχεί, πως, θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την επιβολή της κοινωνικής εξόντωσης του κόσμου της εργασίας.

Τώρα είναι η ώρα να υψωθεί ένα μεγάλο, δυνατό και αποφασιστικό τείχος υπεράσπισης των κοινωνικών αγώνων που η κυβέρνηση θέλει να θέσει στην παρανομία. Σήμερα χωρίς καμία αναστολή συλλαμβάνουν εργαζόμενους της ΔΕΗ, αύριο θα επιχειρήσουν στη Χαλυβουργία και σε κάθε αγώνα που θα αναπτύσσεται σε κάθε εργοστάσιο, γειτονία, υπουργείο, σχολείο ή σχολή.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να στηρίξουν κάθε αποφασιστικό αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης. Να μην πληρώσουμε τα χαράτσια με οργανωμένη άρνηση πληρωμής. Να αποτρέψουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν και να καταργηθεί αυτός ο νόμος, μαζί με όλους τους αντεργατικούς νόμους. Οι αγώνες μας να γίνουν ποτάμι ανατροπής που θα σαρώσει τα χαράτσια της εξαθλίωσης, κυβερνήσεις, τρόικες και μνημόνια.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προκήρυξε 48ωρη απεργία στο χώρο για αύριο και μεθαύριο. Καλούμε σε συγκέντρωση στις 6 μμ στο μετρό της Εθνικής Άμυνας, για να πάμε όλοι μαζί στο Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος, (Μεσογείων 192).

Κανένα σπίτι εργαζόμενου, συνταξιούχου, άνεργου ή μετανάστη, χωρίς ρεύμα!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011

Η Τράπεζα Αττικής χρηματοδοτεί ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Αναδημοσιεύουμε από το DealNews άρθρο που προσθέτει μια ενδιαφέρουσα οπτική στη διαχρονική συναλλαγή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και παρατρεχάμενων τους, με το ΤΣΜΕΔΕ και τις θέσεις ευθύνης σε αυτό.

Πώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξεδίψασαν από… κλειστές τραπεζικές κάνουλες

Την ώρα που οι τράπεζες κλείνουν τη στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων, φοβούμενοι το άγνωστο οικονομικά μέλλον, τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να αναζωογονήσουν τα ήδη υπερχρεωμένα ταμεία τους, καταφεύγοντας στη λύση των δανείων.
Πώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξεδίψασαν από… κλειστές τραπεζικές κάνουλες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξασφάλισαν το καλύτερο δανειακό deal ύψους 3 εκατ. ευρώ μέχρι το 2017 προκειμένου να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες» τους.
Τα δύο κόμματα φαίνεται πως έχουν χάσει την αξιοπιστία τους και στην τραπεζική κοινότητα και κυρίως στις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, Marfin και Πειραιώς αφού χρωστάνε συνολικά 290 εκατ. ευρώ. Για το λόγο αυτό βρήκαν σανίδα σωτηρίας στην Τράπεζα Αττικής.
Δεν είναι μόνο ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν προεισπράξει μέρος των κονδυλίων που «δικαιούνται» έως το 2014, βάζοντας ως εγγύηση τα χρήματα που καλύπτουν τη χρηματοδότηση τους μέχρι τότε, αλλά και το ότι έχουν λάβει τα ποσά με βάση τα σημερινά ποσοστά που είχαν στις τελευταίες εκλογές του 2009: Το ΠΑΣΟΚ με βάση το 43% και η Ν.Δ. το 33%.
Για την ιστορία, το Β' τρίμηνο του 2011 το ΠΑΣΟΚ έλαβε περίπου 5,5 εκ ευρώ και η ΝΔ περίπου 4,2 εκ ευρώ.
Ενα εξίσου ενδιαφέρον παρασκήνιο, το οποίο διηγούνται βουλευτές, έχει να κάνει με την επιλογή της τράπεζας Αττικής. Τον έλεγχο της τράπεζας έχουν οι Μηχανικοί, πολλά από τα αποθεματικά του ταμείου των οποίων είναι τοποθετημένα εκεί. Ως εκ τούτου, παραδοσιακά πρόεδρος του Δ.Σ. εκλέγεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Φαίνεται λοιπόν ότι, η υποστηριζόμενη από τη Νέα Δημοκρατία, ΔΑΚΕ Μηχανικών (ΔΚΜ-Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών) αναγκάστηκε να συναινέσει στην ανανέωση της θητείας του «πράσινου» προέδρου του ΤΣΜΕΔΕ και πολιτικού μηχανικού κ. Ιωάννη Γαμβρίλη (προέδρου του Δ.Σ. και εντεταλμένου συμβούλου της τράπεζας Αττικής), ως αντάλλαγμα παρασκηνιακών διαβουλεύσεων προκειμένου να συναινέσει στη χρηματοδότηση των δύο μεγάλων κομμάτων.

Στάση εργασίας και συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και της ΕΜΔΥΔΑΣ

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Συμμετοχή στη 2ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

της ΑΔΕΔΥ

Από 13:00μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου

ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

την Πέμπτη 24-11-2011

Συμμετέχουμε και δηλώνουμε την αντίθεσή μας:

  • Στην εφεδρεία που απειλεί όλους μας και μας σπρώχνει στην ανεργία
  • Στην κατάργηση όλων των κλαδικών και επιχώριων επιδομάτων με την κατάθεση του νέου μισθολογίου
  • Στην ιδιωτικοποίηση του έργου των Τεχνικών Υπηρεσιών (έκδοση νέων οικοδομικών άδειών, τακτοποίηση αυθαίρετων, επιβλέψεις δημοσίων έργων από πιστοποιημένο σώμα ελεύθερων επαγγελματιών)
  • Στην αύξηση της φορολογίας σε όλους τους εργαζόμενους με την θέσπιση του αφορολόγητου στα 5.000€
  • Στην επιβολή της κάθε λογής χαρατσιών (κεφαλικός φόρος, εισφορά στα ακίνητα) σε όλους άδικα και ανεξέλεγκτα
  • Στην κλοπή των αποθεματικών των ταμείων (η απώλεια του ΤΣΜΕΔΕ από το κούρεμα των ομολόγων υπολογίζετε σε 550 εκ. ευρώ δηλαδή στο 1/6 των αποθεματικών του, ενώ η απώλεια όλων των ταμείων υπολογίζεται σε 5 δις ευρώ από τα 25 δις ευρώ που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Σχεδιάζεται νέο κούρεμα 50%)
Παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15)

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Συνέλευση Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών 24-11-2011

Η γενική συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών θα πραγματοποιηθεί 24 Νοέμβρη 2011, στις 6.30 μμ, στο  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΕΚΑ, (3ης Σεπτεμβρίου 48 Β & Μάρνη),
Η σχηματισμός της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ έρχεται για να συνεχίσει την πολιτική των μνημονίων και της φτώχειας:
  • να εξασφαλίσει στους πιστωτές μας το μέγιστο δυνατό ποσοστό αποπληρωμής των χρυσοπληρωμένων τοκογλυφικών δανείων τους οδηγώντας σε χρεωκοπία τους εργαζόμενους
  • να βάλει στο γύψο μισθούς και συντάξεις, εργατικά δικαιώματα για δεκαετίες, και να μετατρέψει τη χώρα  σε μια εκτεταμένη ευροκινεζική ζώνη βάρβαρης εκμετάλλευσης να ξεπουληθεί αντί πινακίου φακής σε ντόπια και ξένα μονοπώλια η δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά.
  • Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2012 είναι οδοστρωτήρας για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία.
Ο αγώνας ενάντια σε αυτά τα σχέδια και η ανατροπή τους είναι αγώνας επιβίωσης για όλους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη γενική συνέλευση του σωματείου την Πέμπτη 24 Νοέμβρη για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τα παρακάτω:
  • Νέες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών και το "κούρεμα" των αποθεματικών των ταμείων
  •  Ανεργία, μέτρα για την προστασία των ανέργων
  • Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • Χαράτσια

Η νέα εγκύκλιος για εφεδρεία

Αναρτούμε την νέα εγκύκλιο Κουτρουμάνη σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 34 παρ.3 και 4 του ν. 4024/2011 (εφεδρεία) και ειδικά το τμήμα της το οποίο αναφέρεται στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. 

Επιπλέον, σύμφωνα με την εγκύκλιο ΔΙΠΙΔΔ/Β.10 Ε.Ε./2/οικ. 22225 (ΑΔΑ : 457ΒΧ-Ν1Κ), στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης αυτής εμπίπτουν 
α) το προσωπικό με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ,
β) το μόνιμο προσωπικό, που υπάγεται στο κοινό ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή άλλων φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (π.χ. πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ )  και οι οποίοι συνταξιοδοτούνται όχι με βάση τις διατάξεις του Δημοσίου αλλά με βάση τις διατάξεις  του οικείου ασφαλιστικού τους φορέα, το οποίο προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί μέχρι 31/12/2013 με πλήρη σύνταξη που αντιστοιχεί σε 35 έτη ασφάλισης (ή παραπάνω), υπολείπεται από αυτήν (την πλήρη συνταξιοδότηση) το μέγιστο 2 έτη τόσο για τη συμπλήρωση των κατά περίπτωση απαιτούμενων ετών ασφάλισης όσο και για τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση ορίου ηλικίας (όταν αυτό απαιτείται).
  
Διευκρινίζουμε εδώ ότι με βάση τη βούληση του νομοθέτη για άμεση-πλήρη συνταξιοδότηση με 35 (ή παραπάνω) έτη ασφάλισης αμέσως μετά την αυτοδίκαιη λύση της σύμβασης εργασίας ή της υπαλληλικής σχέσης , απαιτείται κατά τη λύση της να έχουν συμπληρώσει τα ανωτέρω πρόσωπα αθροιστικά τόσο το όριο ηλικίας ( όπου αυτό απαιτείται), όσο και τον χρόνο ασφάλισης που απαιτούνται για άμεση λήψη πλήρους σύνταξης που αντιστοιχεί σε 35  χρόνια ασφάλισης μέχρι και την 31.12. 2013.
Αντίστροφα, για να τεθεί το ανωτέρω προσωπικό σε εργασιακή εφεδρεία απαιτείται να του υπολείπονται  μέχρι 31.12.2013 maximum δύο (2) έτη τόσο για τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για πλήρη συνταξιοδότηση που αντιστοιχεί σε 35 έτη ασφάλισης (ή παραπάνω) όσο και για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου κατά περίπτωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης (όπου αυτό απαιτείται).
Εννοείται , βέβαια, ότι σε περίπτωση προσώπων εκ των ανωτέρω κατηγοριών που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (ήτοι χρόνος ασφάλισης, που δεν υπολείπεται των 35 ετών ασφάλισης και όριο ηλικίας , αν αυτό απαιτείτο) , κατά την ημερομηνία θέσης σε ισχύ του ν. 4024 /2011, η σχέση εργασίας τους ή η υπαλληλική τους σχέση λύεται αυτοδικαίως.

Δ. ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ – ΤΣΑΥ)

Ασφαλισμένοι στους Τομείς Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.) και Ασφάλισης Υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.) του Ε.Τ.Α.Α. (αρχιτέκτονες, μηχανικοί κ.λπ. που είναι μέλη του Τ.Ε.Ε. –  ιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, κτηνίατροι)

            Δεδομένου ότι από 1/1/2011 οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 35ετίας για τους ανωτέρω Τομείς του Ε.Τ.Α.Α. έχουν μεταβληθεί, προκειμένου τα εν λόγω πρόσωπα να ενταχθούν σε καθεστώς εφεδρείας,  θα πρέπει να πληρούν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία τις κατά περίπτωση προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες είναι οι εξής:

1. Άνδρες

Έτος συμπλήρωσης 35 ετών
Απαιτούμενα
έτη ασφάλισης
για λήψη πλήρους σύνταξης
Απαιτούμενο όριο ηλικίας για λήψη πλήρους σύνταξης
2011
36
60
2012
37
60
2013
38
60

Επισημαίνουμε ότι οι ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης μέχρι 31/12/2010, συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας, χωρίς να απαιτούνται αυξημένες προϋποθέσεις.

2. Γυναίκες

Έτος συμπλήρωσης 35 ετών
Απαιτούμενα
έτη ασφάλισης
για λήψη πλήρους σύνταξης
Απαιτούμενο όριο ηλικίας για λήψη πλήρους σύνταξης
2011
36
58
2012
37
59
2013
38
60

Όπως και στην περίπτωση των ανδρών, οι ασφαλισμένες που έχουν συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης μέχρι 31/12/2010, συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας, χωρίς να απαιτούνται αυξημένες προϋποθέσεις.

Σας εφιστούμε την προσοχή ότι για τα έτη 2011 – 2013, οι ασφαλισμένοι ακολουθούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που ισχύουν το έτος κατά το οποίο συμπληρώνουν 35 έτη ασφάλισης.
Για παράδειγμα, γυναίκα η οποία συμπληρώνει 35ετία το 2011 θα συνταξιοδοτηθεί με τις προϋποθέσεις που ισχύουν το 2011 (36 έτη ασφάλισης και ηλικία 58 ετών), ακόμη και εάν οι προϋποθέσεις πληρούνται το 2012 ή το 2013.

 Στο χρόνο ασφάλισης συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας – ασφάλισης στον οικείο φορέα, χρόνος ασφάλισης σε οποιοδήποτε άλλο φορέα και το Δημόσιο, καθώς και χρόνος που έχει αναγνωριστεί (π.χ. στρατιωτική υπηρεσία, πλασματικός κ.λπ.).

Κατόπιν των ανωτέρω, οι ασφαλισμένοι του Ε.Τ.Α.Α. (μηχανικοί και υγειονομικοί που δεν εξαιρούνται από το καθεστώς της εφεδρείας), θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει μέχρι 31/12/2011 το 58ο έτος της ηλικίας τους οι άνδρες και το 56ο οι γυναίκες, και 35 έτη ασφάλισης, προκειμένου να εφαρμοστούν σε αυτούς οι διατάξεις του άρθρου 34 του ν.4024/2011.

Ούτε το ρεύμα, ούτε το νερό

Την παραπάνω αφίσα την είδαμε σε δρόμους της αθήνας, τη αλιεύσαμε από το http://www.autonomia.gr/autonomia/autonomoi_posters/autonomoi_posters_30.html και την αναδημοσιεύουμε μια και λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΕ του ΤΕΕ ξεσπαθώνει

Θαυμάστε ανακοίνωση της ΔΕ του ΤΕΕ. Διυλίζουν τον "κώνωπα" των σχέσεων με τους αποφοίτους των ΤΕΙ και καταπίνουν την "κάμηλον" της πλήρους διάλυσης του επαγγέλματος, με τα προσόντα, τις πιστοποιήσεις, την κατάργηση του κώδικα αμοιβών, την κλοπή του ΤΣΜΕΔΕ και τις εξοντωτικές αυξήσεις. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι χρησιμοποιούν το - απολύτως υπαρκτό - ζήτημα που δημιούργησε η κυβέρνηση τους με τις αθλιότητες της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για τις οικοδομικές άδειες για να αποπροσανατολίσουν και να πουλήσουν "αγωνιστικότητα"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕ ΤΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
Η ΔΕ ΤΕΕ με εισήγηση του Προέδρου της Χ. Σπίρτζη αποφάσισε την προσφυγή κατά των  αντισυνταγματικών ρυθμίσεων, που περιλαμβάνο νται στο νέο νόμο για τις οικοδομικές άδειες, την αποχή των εκπροσώπων του ΤΕΕ από όλες τις επιτροπές του ΥΠΕΚΑ και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με αφορμή όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΤΕΕ την κατάθεση και ψήφιση την τελευταία στιγμή σειράς απαράδεκτων τροπολογιών, οι οποίες αγνοούν νόμους, αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά προπαντός την ασφάλεια του πολίτη. Κι αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, μετά από μια μακρά περίοδο συζητήσεων με το αρμόδιο υπουργείο ΠΕΚΑ, με το οποίο το ΤΕΕ συνεργάστηκε, αλλά και τις διορθωτικές διατυπώσεις στο σχέδιο νόμου τις οποίες κατέθεσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα οδηγούσαν σε ένα καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο που θα αναβάθμιζε τους Μηχανικούς και θα εξορθολόγιζε τις διαδικασίες έκδοσης αδειών, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια του πολίτη, στην ποιότητα του επιστημονικού έργου, στην ανάληψη ευθύνης από τους Μηχανικούς, αλλά και στον απαραίτητο και αξιόπιστο μηχανισμό ελέγχου. Δυστυχώς, όμως – επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Δ.Ε. του ΤΕΕ – παρεμβάσεις των γνωστών πολέμιων του επιστημονικού κόσμου που βρίσκονται εντός του Κοινοβουλίου και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, ακύρωσαν όλη αυτή την πραγματικά σημαντική προσπάθεια.
Οι κ. Απόστολος Κακλαμάνης, Χρήστος Πρωτόπαππας (βουλευτές ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας) και ο … εκτάκτως επιστρατευθείς Θανάσης Μπούρας (βουλευτής ΝΔ, Περιφ. Αττικής, πρώην καθηγητής ΤΕΙ) έδιναν τυχαία μάχη για την εκλογική τους πελατεία, την ίδια ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου, δήλωνε την παραίτησή του, βγάζοντας το τελευταίο διάγγελμά του ως Πρωθυπουργός.  Μάχη σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα, τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, τις θέσεις του ΤΕΕ και δυστυχώς τις θέσεις, ως εκείνη τη στιγμή, του αρμόδιου Υπουργείου. Το δυστύχημα είναι ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Σηφουνάκης, υπαναχώρησε από τις θέσεις του και δέχθηκε τις τροπολογίες των τριών βουλευτών, που εντελώς τυχαία ταυτίζονταν σε όλα. Ακόμη και στην διατύπωση.
Δεν θα σχολιάσουμε τους χαρακτηρισμούς του κ. Κακλαμάνη που εκστόμισε κατά του ΤΕΕ και του Προέδρου του, οι οποίοι έφεραν σε δύσκολη θέση την προεδρεύουσα εκείνη την ώρα συνάδελφο  Ροδούλα Ζήση, προκαλώντας την κομψή και θεσμική παρέμβασή της.

Νίκη στον αγώνα των χαλυβουργών

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία, είναι αγώνας όλων μας και χρειάζεται την πλήρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας.
 
«Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό.
Συνάδελφοι, ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών.
Εμείς οι 400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.
Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.
Είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που, με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Οι απολύσεις έγιναν για τρομοκρατία, επειδή ομόφωνα η Γενική μας Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουμε 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών.
Η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά μας, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό συνάδελφό μας πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους.
Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση είναι αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι, αν δεν δεχτούμε να δουλέψουμε σκλάβοι, θα απολύσει 180 ακόμη εργαζόμενους.
Οι χαλυβουργοί τού δώσαμε την απάντηση που πρέπει. Νικήσαμε το φόβο, τους εκβιασμούς, την απειλή της πείνας. Κατεβήκαμε σε απεργία.
Είμαστε ήδη νικητές!
Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές, δεν μπορεί κανείς να μας λυγίσει. Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί, να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο. Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα! Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη. 16 μέρες όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Ενιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.
Στηριζόμαστε στη δύναμη της αλληλεγγύης. Δεκάδες σωματεία μάς στηρίζουν από την πρώτη μέρα. Το ΠΑΜΕ είναι δίπλα μας. Ενισχύστε τον αγώνα των χαλυβουργών με κάθε τρόπο.
Για τον χαλυβουργό δεν έχει γυρισμό! Χάνοντας εμείς, ανοίγει η πόρτα για το 5ωρο και την εργασιακή ζούγκλα και στις υπόλοιπες βιομηχανικές μονάδες, οι βιομήχανοι περιμένουν στη γωνία. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλη την εργατική τάξη. Γι' αυτό σας θέλουμε στο πλευρό μας, κοντά μας.
Ως εδώ! Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η επίθεση στη ζωή μας δε θα περάσει.
Στηρίξτε τους απεργούς χαλυβουργούς με κάθε τρόπο: Ψηφίσματα και αποφάσεις απ' τα συνδικάτα, φορείς της γειτονιάς, συλλόγους νεολαίας, γυναικών, παντού, την φυσική σας παρουσία έξω από την πύλη, τη συγκέντρωση χρημάτων για ενίσχυση των οικογενειών των χαλυβουργών, συγκέντρωση τροφίμων.
Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Μετάλλου και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, που εδώ και 16 ημέρες όχι μόνο δεν συνεδρίασαν για να συζητήσουν την οργάνωση της αλληλεγγύης, αλλά μας "συμβουλεύουν" να υποταχθούμε, μας συκοφαντούν, προσπαθούν να μας διαιρέσουν. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους προσπεράσουν και να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς.
Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας!
ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ
Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011».

Τα “κόλπα” στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης επανερχόμαστε στο καυτό ζήτημα των χιλιάδων απολύσεων που έρχονται στο δημόσιο, μέσω της κατάργησης οργανικών θέσεων. Αναδημοσιεύουμε σχετικό άρθρο από το Βήμα. Ήδη είναι σε εξέλιξη σχετικές διαδικασίες σε όλα τα Υπουργεία και ειδικά στη ΓΓΔΕ του ΥΠΥΜΕΔΙ προβλέπεται η σχεδόν ολοκληρωτική διάλυση της.
Ενα «colpo grosso» ώστε να παραµείνει ανοικτή η πόρτα των µαζικών απολύσεων προσωπικού στο Δηµόσιο, µετά και τις αφόρητες πιέσεις που ασκούνται από την τρόικα για δραστική µείωση του κράτους, έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση. Το «κόλπο» αυτό, µε το οποίο παρακάµπτονται οι συνταγµατικές απαγορεύσεις περί της µονιµότητας των δηµοσίων υπαλλήλων, επεκτείνεται τόσο στις ρυθµίσεις για την εργασιακή εφεδρεία όσο και κυρίως στις νοµοθετικές πρωτοβουλίες που προωθούνται για την αναδιοργάνωση των φορέων του Δηµοσίου.

Σύµφωνα µε το σχετικό για την εφεδρεία χρονοδιάγραµµα που έχει καταρτίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθµισης, ως τις 27 Νοεµβρίου 2011 οι γενικοί γραµµατείς όλων ανεξαιρέτως των υπουργείων θα έχουν εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις για την ένταξη περίπου 30.000 υπαλλήλων σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Με τις πράξεις αυτές:


Οι υπάλληλοι που έχουν υπερβεί το 55ο έτος της ηλικίας τους και έχουν συµπληρώσει ήδη 35 χρόνια πραγµατικής και συντάξιµης δηµόσιας υπηρεσίας απολύονται αυτοδικαίως από την υπηρεσία ως τις 27 Δεκεµβρίου 2011.


Τίθενται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για δύο χρόνια οι µόνιµοι υπάλληλοι οι οποίοι συνταξιοδοτούνται κανονικά ως τις 31 Δεκεµβρίου 2013. Ολοκληρώνονται, παράλληλα, και οι διαδικασίες για την ένταξη στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, που θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2012, των υπαλλήλων µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν στους φορείς του Δηµοσίου και στις υπό κατάργηση ή συγχώνευση ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση ωστόσο οµολογεί µε τον πλέον επίσηµο τρόπο ότι η απόλυση των περίπου 30.000 υπαλλήλων θα πραγµατοποιηθεί χωρίς καν την καταβολή αποζηµίωσης, αφού αυτή θα συµψηφίζεται µε το 60% του βασικού µισθού που θα τους καταβάλλεται για 24 ή για 12 µήνες, ανάλογα µε το σε ποια κατηγορία ανήκουν. Η... υποσηµείωση στις διαπιστωτικές πράξεις που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση είναι απολύτως σαφής:
«Η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας», αναφέρεται, «λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης για κάθε έννοµη συνέπεια και οι αποδοχές που καταβάλλονται στο προσωπικό που εντάσσεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας συµψηφίζονται µε την αποζηµίωση λόγω απόλυσης που τυχόν οφείλεται κατά τη λήξη του χρόνου της εργασιακής εφεδρείας».

Η διάταξη αυτή δεν είναι βεβαίως η µοναδική «κερκόπορτα». Η κυβέρνηση ως το τέλος του έτους αναµένεται να προωθήσει στη Βουλή δύο νέες νοµοθετικές ρυθµίσεις. Η πρώτη αφορά τη µείωση κατά 30% των δοµών του κράτους. Ηδη οι γενικοί γραµµατείς έχουν παραδώσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθµισης σχέδια νοµοθετικών ρυθµίσεων µε τα οποία, εκτός των άλλων, οι αρµοδιότητες εκτελεστικού χαρακτήρα των υπουργείων µεταφέρονται σε άλλα επίπεδα διοίκησης (Περιφέρειες, ΟΤΑ) ή ακόµη και στον ιδιωτικό τοµέα. Η κυβέρνηση ωστόσο δεν διασφαλίζει ότι το προσωπικό που εργάζεται σήµερα στους τοµείς που καταργούνται θα παραµείνει στην υπηρεσία του ή, στην καλύτερη περίπτωση, θα µετατεθεί σε άλλους φορείς του Δηµοσίου και δεν θα απολυθεί.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ενάντια στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων, στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο

ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,

στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.-Π.Ο.Θ.Α.-Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.-Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ-ΙΓΜΕ-ΟΔΔΥ-ΕΟΜΜΕΧ-ΕΘΙΑΓΕ-ΟΠΕΓΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ-ΗΔΙΚΑ-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ-ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.-ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ-ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ-ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ.ά.

 Αθήνα  18-11-2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Συντονιστικό συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις και κατέληξε επιγραμματικά ότι, η «νέα» διορισμένη κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει και επιταχύνει τα εφιαλτικά για το λαό μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και της Τρόϊκας, δείχνοντας ιδιαίτερο  «ζήλο» στη συρρίκνωση και διάλυση κοινωφελών φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου, στις απολύσεις-εφεδρεία χιλιάδων εργαζομένων και στο μισθολόγιο-φτωχολόγιο. Μάλιστα με πρόσφατη εγκύκλιο εκβιάζουν συναδέλφους να δηλώσουν όλη την προϋπηρεσία τους, ώστε να  βγάλουν όσο γίνεται περισσότερους στην προσυνταξιοδοτική εφεδρεία !! Παράλληλα προετοιμάζουν το έδαφος για το δεύτερο στάδιο που θα στείλει μέχρι τέλος του χρόνου στην εφεδρεία- απόλυση χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους με πρώτους αυτούς των κατηγοριών Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης, αλλά και όλους όσους εργάζονται σε φορείς και υπηρεσίες που καταργούνται και όσους δεν ολοκληρωθεί η συγχώνευσή τους μέχρι τέλη Νοεμβρίου.

ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ - ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟ ΤΟΥΣ


Το Συντονιστικό συνεχίζει και οργανώνει τη δράση του και πιο συγκεκριμένα :


·         Δεν συμπληρώνει  κανένας τις Υπεύθυνες δηλώσεις για την προϋπηρεσία.
·         Στηρίζουμε με κάθε τρόπο την 24ωρη Απεργία που έχει προκηρύξει το συνδικάτο του ΙΓΜΕ την Δευτέρα 21/11 και τη συγκέντρωση 12.30 στο υπ. Ανάπτυξης(Μεσογείων 119).
·         Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που συμμετέχουμε στο Συντονιστικό θα πραγματοποιήσουμε Απεργιακή κινητοποίηση την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ οπότε θα προχωρήσουμε από το πρωϊ σε καταλήψεις και «μπλοκάρισμα» των Διευθύνσεων προσωπικού, προκειμένου να μην στείλουν τις πρώτες λίστες προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας-απόλυσης. Στις 1 μμ. θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής  Οικονομίας στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ(κάτω πλατεία).
·         Ανάλογο «μπλοκάρισμα» των Διευθύνσεων προσωπικού και των γραφείων των Διοικήσεων θα γίνει και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, τελευταία προθεσμία για την αποστολή των κατάπτυστων λιστών εφεδρείας - απόλυσης συναδέλφων.
·         Με ευθύνη του Συντονιστικού θα οργανωθεί Επιτροπή Αγώνα Εφέδρων-Απολυμένων με στόχο να μην διώξουν κανένα από τη δουλειά του.
·         Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας.


ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία άλλων δημόσιων υπηρεσιών και φορέων να συσπειρωθούν στο Συντονιστικό και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τα τριτοβάθμια όργανα την προκήρυξη 24ωρης Απεργίας στις 24/11.


          ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :


·         Καμία κατάργηση -συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Φορέα και Υπηρεσίας. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους. ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις.

·         Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής  εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

·         Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, το εφάπαξ, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα. ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο

·         Να σταματήσει η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια !

Δεν υποβάλλουμε υπεύθυνες δηλώσεις για την εφεδρεία

Αναδημοσιεύουμε από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία άρθρο για την εφεδρεία το οποίο επαναφέρει αυτό που σε προηγούμενη ανάρτηση περιγράψαμε ως εγκλωβισμό των δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών. Η ΕΜΔΥΔΑΣ έχει εκδόσει την ανακοίνωση που ακολουθεί παρακάτω καθώς και σχετική υπεύθυνη δήλωση με την οποία καλεί όλους τους Διπλωματούχους Μηχανικούς να μην υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις που θα τους ζητηθούν για να εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία.
Αθήνα, 18 /11/ 2011


Αρ. Πρωτ. :6276                                                      
Προς : Μέλη ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ


Θέμα : Υπεύθυνη δήλωση συντάξιμης προϋπηρεσίας για ένταξη σε εργασιακή εφεδρεία,

Συνδελφοι,

Πληροφορηθήκαμε ότι, κατ’ επίκληση της εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΙΠΙΔΔ/Β.10 Ε.Ε./2/οικ. 22225 περί εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4024/2011 και εργασιακής εφεδρείας, καλούνται οι διπλωματούχοι Μηχανικοί, μέλη της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, που συνδέονται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στους φορείς της εν λόγω διάταξης (ήτοι του άρθρου 34 του ν. 4024/2011) να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις από τις οποίες να προκύπτει ο ακριβής συντάξιμος χρόνος ασφάλισης όχι μόνο στο φορέα που υπηρετεί αλλά και τυχόν συντάξιμη προϋπηρεσία που διαθέτει σε άλλους φορείς. Στην εν λόγω εγκύκλιο μάλιστα με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι περαιτέρω αναγράφεται, προφανώς στο πλαίσιο παράνομου εξαναγκασμού και εκφοβισμού των υπαλλήλων, ότι (θα) υπάρξει πρόβλεψη ώστε συντάξιμη υπηρεσία που δεν θα αναφερθεί με τις ως άνω υπεύθυνες δηλώσεις να μην προσμετρηθεί στον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου του υπαλλήλου κατά τη μελλοντική συνταξιοδότησή του.

Έτσι λοιπόν επιχειρείται να μετατεθεί στους εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα επανειλημμένα έχουν επιδείξει την αντίθεσή τους στο παράνομο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, η μέριμνα για την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 34. Με την προαναφερόμενη εγκύκλιο ζητούναι στοιχεία και δεδομένα τα οποία όφειλε η Διοίκηση να έχει στη διάθεσή σας, μετά και από την πρόσφατη απογραφή που πραγματοποιήθηκε. Προκειμένου δε να εξαναγκαστούν οι υπάλληλοι και να διευκολυνθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, προβλέφθηκε στην εγκύκλιο παντελώς παράνομα – δεδομένου μάλιστα ότι όπως πάγια γίνεται δεκτό από τα Δικαστήρια, οι εγκύκλιοι είναι εσωτερικά έγγραφα της διοίκησης χωρίς καμία νομική δεσμευτικότητα και δεν μπορούν ως εκ τούτου ούτε να θέτουν κανόνες δικαίου, πολύ δε λιγότερο μπορούν να προβλέπουν και να επιβάλλουν κυρώσεις – ότι τυχόν μη δηλωθείσα προϋπηρεσία δεν θα συνυπολογισθεί κατά τη συνταξιοδότηση (!).
Η αξίωση της Δημόσιας Διοίκησης να υπογραφεί μια τέτοια δήλωση και μάλιστα με στόχο την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, ξαναφέρνει στη μνήμη μας πέτρινα χρόνια, τα οποία είχαμε πιστέψει ότι είχαν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Καλούμαστε να συνηγορήσουμε και να συμπράξουμε στην υλοποίηση της εργασιακής εφεδρείας, μολονότι εξαρχής οι υπάλληλοι έχουν διατυπώσει σοβαρές επιφυλάξεις για τη νομιμότητα του νέου «θεσμού», κατά παράβαση του δικαιώματος που έχει κάθε πολίτης να αντιτεθεί σε παντός είδους ενέργειες, που αποσκοπούν και έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και που προσβάλουν τη προσωπικότητα. Σε κάθε περίπτωση, είναι ηθικά ανεπίτρεπτη η διατύπωση απειλών για την διαγραφή του χρόνου ασφάλισης, που τυχόν δεν θα συμπεριληφθεί σ’ αυτές τις δηλώσεις, που καλούνται να υπογράψουν οι Μηχανικοί.
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους Διπλωματούχους Μηχανικούς να μην υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις που θα τους ζητηθούν για να εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία.
 
Αθήνα, 21/11 2011
Αρ. Πρωτ. : 6282                                                          
Προς : Μέλη ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ


ΔΗΛΩΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ

Του/της …

Πρόταση της συσπείρωσης προς σωματεία, συλλόγους, φορείς μηχανικών


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ € ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που περιλαμβάνεται στη νέα δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου απειλεί με κατεδάφιση το ΕΤΑΑ και ιδιαίτερα το ΤΣΜΕΔΕ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του, που έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος (άνω των 3 δις), έχουν μετατραπεί σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ελληνικού δημοσίου, με κύρια ευθύνη του κράτους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, μετά το κούρεμα το ΤΣΜΕΔΕ θα μείνει με το 50% της αξίας των διαθεσίμων του, που προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές μας, και θα μετατραπεί από υγιέστατο Ταμείο, σ’ ένα από τα πιο προβληματικά. Οι απώλειες για το ταμείο μας υπολογίζονται σε 1,5 δισεκατομμύριο Ευρώ.
Εξαιρετικά μεγάλη είναι η ευθύνη της Διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ, που χωρίς ποτέ να ενημερώσει τους μηχανικούς, όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά μάλιστα ενέκρινε το περασμένο καλοκαίρι τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρώτο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, της 21ης Ιουλίου. Η στάση αυτή μας προϊδεάζει και για τις προθέσεις της, απέναντι στο νέο πρόγραμμα.
Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα, η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια αποδέσμευσης από την Τράπεζα Αττικής αλλά μελετούσε, πότε την αύξηση της συμμετοχής της, πότε τη διάσωση της χρεοκοπημένης Proton Bank, πότε την αγορά άλλων τραπεζικών μετοχών (Εθνική), πρωτοβουλίες που μαθαίναμε μόνο από δημοσιεύματα. Η προοπτική υπαγωγής και της Τράπεζας Αττικής σε διαδικασία «κουρέματος», σηματοδοτεί κι άλλες απώλειες για το ΤΣΜΕΔΕ, πέρα από τις τεράστιες απώλειες λόγω εξαΰλωσης των μετοχών. Την ίδια ώρα οι αδίστακτοι δανείζουν μέσω της Τράπεζας Αττικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (οι καλές δουλείες κάνουν τους καλούς φίλους πάντα).
Όλες αυτές τις απώλειες, κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ, επιχειρούν να «αντισταθμίσουν» με νέα χαράτσια υπέρογκων αυξήσεων των εισφορών μας (κυρίως μέσα από την υποχρεωτική αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας), που άμεσα ξεκινούν από 15-25% και μελλοντικά ξεπερνούν το 90%. Οι ρυθμίσεις αυτές προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, μετακυλούν τις απώλειες σε μας τους ίδιους τους ασφαλισμένους, οδηγώντας μας στον επαγγελματικό αφανισμό και στην έξοδο μας από το επάγγελμα. Επιπλέον νομοθέτησαν τη φορολόγηση των ασφαλιστικών εισφορών (ως εισόδημα) εκτινάσσοντας έτσι τον ετήσιο φόρο.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ, ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ!
  • Ούτε ένα ευρώ αύξηση εισφορών καμίας κατηγορίας ασφαλισμένου, άμεση μείωση τους στα προ του 1992 επίπεδα.
  • Επαναφορά της αφαίρεσης των εισφορών από το εισόδημα.
  • Καμία περικοπή σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής παροχής, αποκατάσταση τους στα προ μνημονίου επίπεδα.
  • Καμία συμμετοχή του Ταμείου στη νέα κλοπή των αποθεματικών με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
  • Άμεση απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στο Ταμείο.
  • Άμεση ενεργοποίηση του Κλάδου Προνοιακών Παροχών με χρηματοδότηση από ανακατανομή των πόρων των κλάδων του ΤΣΜΕΔΕ, χωρίς νέα χαράτσια.
  • Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό για όλο το διάστημα ανεργίας για τους άνεργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους.
  • Πραγματικές διευκολύνσεις στους συναδέλφους που δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις εισφορές τους λόγω της οικονομικής κρίσης.
  • Παράταση του χρόνου της ασφαλιστικής ενημερότητας.
  • Αποδέσμευση από την Τράπεζα Αττικής και τα χρηματηστηριακά παιχνίδια
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που ρίχνουν τα βάρη στους ασφαλισμένους και ειδικά στους νέους
Καλούμε το ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ να μην τολμήσουν να αποφασίσουν “κούρεμα” και αυξήσεις, καλούμε τους συναδέλφους ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να διώξουμε κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ και τους άθλιους νόμους τους

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Παραδίδουν άνευ όρων τα σκουπίδια στον εργολάβο

Ετοιμη να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των εργολάβων, χωρίς... πολυφωνίες και πολλές πολλές κουβέντες, εμφανίζεται η κυβέρνηση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι τρόποι διαχείρισης των σκουπιδιών που προωθούνται με πρωταγωνιστή τον όμιλο Μπόμπολα οδηγούν μάλιστα και σε πολλαπλασιασμό των δημοτικών τελών.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορούσε τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων που εντάσσονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό της Αττικής (ΠΕΣΔΑ). Η πίεση που ασκούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι τόσο μεγάλη, ώστε η ημερίδα είχε αρχικώς προγραμματιστεί για την περασμένη Τετάρτη χωρίς καν να έχουν ενημερωθεί πολλοί ενδιαφερόμενοι (των ΜΜΕ περιλαμβανομένων) και ενώ κορυφωνόταν η κυβερνητική κρίση. Τότε αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, αλλά χθες πραγματοποιήθηκε με κάποιες διαφορές (σε μικρή αίθουσα του 6ου ορόφου αντί για το αμφιθέατρο του ισογείου - χωρίς τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θ. Μωραΐτη), αλλά και πάλι χωρίς να ενημερωθούν πολλοί ενδιαφερόμενοι.
Διαγωνισμός
Κεντρικά πρόσωπα της ημερίδας, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος, που παρέμειναν στο κυβερνητικό σχήμα και είχαν την ευκαιρία να διατρανώσουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης (που δεν είχε πάρει ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης) να προχωρήσει «με μια φωνή» και εντός δύο μηνών στο διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή των επενδυτών. «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει, και να μη σκεφθεί κανείς ότι θα το αποφύγει επειδή έπονται εκλογές σε 4 μήνες», σημείωσε ο πρώτος. Ενώ ο κ. Κουκουλόπουλος, δήμαρχος Κοζάνης και πρόεδρος όλων των δημάρχων (ΚΕΔΚΕ) επί χρόνια, ανακοίνωσε επίσημα ότι οι δήμοι πετάγονται εκτός του φορέα υλοποίησης (ΦΟΣΔΑ), ο οποίος μετατρέπεται σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου με αλλαγή στον «Καλλικράτη» (επιβεβαιώνοντας πρόσφατο δημοσίευμα της «Ε», 2/11/11 - «Νέο παράθυρο από την κυβέρνηση για είσοδο ιδιωτών στη διαχείριση απορριμμάτων»).

Αθώοι οριστικά οι 6 φοιτητές για το “χτίσιμο” του αντιπρύτανη

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Μπάμπη Καλπάνη από το xanthipress.gr, στη δίωξη αυτή είχαμε αναφερθεί και παλαιότερα όσο υπήρχε ακόμα το έντυπο δελτίο του ΤΕΕ.

Οριστικό τέλος έλαβε το πρωί της Τετάρτης η υπόθεση με τους 6 φοιτητές  της Πολυτεχνικής Σχολής της Ξάνθης, οι οποίοι κατηγορούνταν για το «χτίσιμο» του γραφείου του πρώην αντιπρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, προέδρου του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών,  Αθανάσιου Καραμπίνη.
Το περιστατικό συνέβη κατά το 2005, σε μια εποχή που λάμβαναν χώρα κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της σίτισης του πανεπιστημίου.  Αφορμή στάθηκε η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο πρώην αντιπρύτανης εναντίον φοιτητή του Πολυτεχνείου, ζητώντας του αποζημίωση 200 χιλιάδων ευρώ. Τότε ο φοιτητικός σύλλογος του Πολυτεχνείου αποφάσισε να προβεί σε διαμαρτυρία με κατάληψη του γραφείου του κ. Καραμπίνη, απομακρύνοντας τον ίδιο και ταυτόχρονα χτίζοντας με τούβλα τις δυο πόρτες του γραφείου του, εξαναγκάζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την απομάκρυνση τόσο του ίδιου όσο και των συνεργατών του.

Σε βάρος των νεαρών είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τα γεγονότα και η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των 6 φοιτητών περιελάμβανε τα αδικήματα της παράνομης βίας από κοινού και κατά συρροή, της διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας από κοινού και της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας πράγματος χρησιμεύοντας στο κοινό όφελος, τελεσθείσα από κοινού.
Στις 27 Οκτωβρίου του 2009 η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης όπου και αποφασίστηκε ομόφωνα η αθώωση των κατηγορουμένων. Ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία και έκλεισε οριστικά το πρωί της Τετάρτης στο Εφετείο της Κομοτηνής.
Δεκτή έγινε η θέση της υπεράσπισης και η έφεση κρίθηκε απαράδεκτη.