Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

Τάσος Λειβαδίτης - Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις
τα χείλη σου θα ματώσουν απ' τις φωνές.
Το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες
μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου θα΄ ναι μια πετριά
στα τζάμια των πολεμοκάπηλων.
Κάθε χειρονομία σου θα΄ ναι
για να γκρεμίζει την αδικία.
Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις,
ούτε στιγμή να ξεχαστείς.
Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε.
Μια στιγμή αν ξεχαστείς,
αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται
στη δίνη του πολέμου,
έτσι και σταματήσεις
για μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα
θα γίνουν στάχτη απ΄ τις φωτιές.
Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις
για να ζήσουν οι άλλοι.
Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι
ένα οποιοδήποτε πρωινό.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι
μπρος στα ντουφέκια!

Κάτω τα χέρια σας από το κτήμα Δρακόπουλου

Αναδημοσιεύουμε από το blog της επιτοπής κατοίκων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε τυχαία ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προχωράει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για να πουλήσει 143 ακίνητα ιδιοκτησίας “του”, μεταξύ αυτών και το σύνολο του Κτήματος Δρακόπουλου. Η διαδικασία ανατέθηκε στη Real Estate εταιρεία Δανός, είναι κατεπείγουσα και έχει προθεσμία υποβολής προσφορών την Παρασκευή 18/11 στις 16:00. Στη λίστα ακινήτων προς πώληση περιλαμβάνεται, όπως διαπιστώσαμε, στις θέσεις 73-81, το σύνολο των 9 στρεμμάτων του κτήματος, καθώς και το σύνολο των διατηρητέων κτισμάτων που βρίσκονται εντός του κτήματος (βίλα, κτίριο γραφείων, κτίριο επί της οδού Πατησίων 356). Το κτήμα και τα κτίσματα (περιγράφονται μάλιστα ως διαμερίσματα) χωρίζονται σε δύο ασαφείς ενότητες με τίμημα 6.825.000 και 3.525.000 € η καθεμία.
Η ενέργεια αυτή του ΕΕΣ είναι τόσο παράνομη όσο και απαράδεκτη και πρέπει να ματαιωθεί. Δεν αναφέρει πουθενά ότι το σύνολο του κτήματος έχει χαρακτηριστεί με το Π.Δ. 573/83 χώρος πρασίνου και τα κτίρια που βρίσκονται σε αυτό διατηρητέα. Δεν αναφέρει πουθενά ότι οι κάτοικοι έχουμε καταθέσει προσφυγές στο ΣτΕ και στο Διοικητικό Εφετείο για να ακυρώσουμε τις παράνομες πράξεις αποχαρακτηρισμού του ΥΠΠΟ και του ΥΠΕΚΑ, καθώς και της κατεδάφισης του εργοστασίου τον Αύγουστο του 2009. Προσφυγές που εκκρεμούν και πρόσφατα αναβλήθηκε η εκδίκασή τους. Δεν αναφέρει πουθενά ότι ο Δήμος Αθηναίων από το 1985 έχει μετατρέψει σε δημοτικό πάρκο το μεγαλύτερο μέρος του κτήματος, ενώ οι κάτοικοι το Σεπτέμβρη του 2009 ανοίξαμε και μετατρέψαμε σε πάρκο και παιδική χαρά το υπόλοιπο, με πολύ κόπο και προσωπική εργασία. Δε διστάζουν στο πωλητήριο του κτήματος να χρησιμοποιούν φωτογραφίες από την κούνια, την τσουλήθρα, το πηγάδι, τα δέντρα που εμείς φυτέψαμε. Δεν αναφέρουν κουβέντα για το ότι το κληροδότημα Δρακόπουλου σαφώς ορίζει ότι μεταβιβάζεται για κοινωφελείς χρήσεις (και όχι για εμπορικές - κερδοσκοπικές) και ότι υπάρχουν ζητήματα νομιμότητας και για τις μέχρι σήμερα μεταβιβάσεις. Δεν αναφέρουν ότι το υπουργείο Πολιτισμού έχει χαρακτηρίσει διατηρητέα όλα τα υφιστάμενα κτίρια και υποχρεώνει σε αποκατάστασή τους, ενώ ο ΕΕΣ τα άφηνε να ρημάζουν αν και αποτελούν αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία (από τα πρώτα βιομηχανικά κτίρια στην Αθήνα). Έχει χαρακτηριστεί ως τόπος με ιστορική σπουδαιότητα γιατί αποτελεί αδιάσπαστη ενότητα αστικής κατοικίας και βιοτεχνίας από τις ελάχιστα σωζόμενες στην Αθήνα. Και πάνω απ’ όλα δεν αναφέρει πουθενά ότι όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι και ειδικά τα παιδιά έχουν αγκαλιάσει αυτό το πάρκο, που τόσο το έχουμε ανάγκη στα Πατήσια, και δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσουμε να τσιμεντοποιηθεί.
Έστω αυτή την ύστατη στιγμή καλούμε το συμβούλιο του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος, το Δήμο Αθηναίων και τις δημοτικές παρατάξεις να κινηθούν, ώστε να αποτραπεί αυτό το έγκλημα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες του Δήμου, και δεν τις ξεχνάμε, γιατί με την αδιαφορία του ή προηγούμενες ενέργειές του φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση. Όμως αυτή τη στιγμή προέχει να διατηρηθεί το πάρκο, να σωθούν τα κτίρια και να αποδοθούν στους κατοίκους για πολιτιστικές χρήσεις.
Καλούμε τους συμπολίτες μας με τον αγώνα τους, όπως στη δεκαετία του ΄80 και από το 2009 έως σήμερα, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Όπως τα καταφέραμε τότε, έτσι και τώρα θα νικήσουμε. Προειδοποιούμε, τέλος, τον ΕΕΣ και τους υποψήφιους αγοραστές ότι χάνουν το χρόνο και το χρήμα τους.
Το πάρκο θα μείνει τσιμέντο δε θα γίνει
Επιτροπή Κατοίκων για τη Διάσωση του Κτήματος Δρακόπουλου
EpitropiKtimaDrakopoulou@gmail.com

Ξεκινάει το πλιάτσικο της Δημόσιας περιουσίας

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Πόλυ Τακόπουλου από την ΠΑΣΑ 


ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Δεν πρόλαβε να ορκιστεί, η άθλια τρικομματική και ημιφασίζουσα Κυβέρνηση Παπαδήμου και με την πρώτη απόφασή της, παραχωρεί στον πραγματικό της αφέντη, την Τρόϊκα,την Δημόσια περιουσία της Ελλάδας, τους δρόμους, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα νερά, τα Ταχυδρομεία, την Δημόσια γη, τις Τράπεζες.

Και όλα αυτά με ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Τόσο απλά!!!!

Η Είδηση είναι ότι

Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.
Σ’ αυτά περιλαμβάνονται οι συμμετοχές του δημοσίου στις τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, όπως και στον ΟΠΑΠ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.”…..

Για να θυμηθούμε τι ακριβώς είναι το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου που συστάθηκε με το Μεσοπρόθεσμο, υπενθυμίζω ένα κείμενο που είχα δημοσιεύσει το Καλοκαίρι όταν είχε ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο με τίτλο “Ελληνικό και Μνημόνιο”. Έχει ελαφρά τροποποιηθεί με βάση και τις εξελίξεις μέχρι σήμερα.


ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όπως αναφερόταν στο Μεσοπρόθεσμο, είχε προβλεφθεί σε δύο στάδια η εκποίηση του Ελληνικού. Ένα Τμήμα το 2011 (Ελληνικό 1) και το άλλο το 2012 (Ελληνικό 2).

Ήδη σε εφαρμογή των διατάξεων του Μεσοπρόθεσμου, με απλή διυπουργική απόφαση, το Ελληνικό, ως δημόσια περιουσία, μεταβιβάστηκε στο (δήθεν)Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου.

Για να γίνει κατανοητό πως ξεπουλάνε και πλιατσικολογούν πάνω στην Δημόσια περιουσία, περιγράφονται παρακάτω οι σχετικές ρυθμίσεις του λεγομένου Ταμείου Αξιοποίησης που περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο, σε σχέση με το Ελληνικό. Ανάλογα ισχύουν και για την άλλη δημόσια περιουσία που μεταβιβάζεται σ’ αυτό το Ταμείο που θάπρεπε πιο σωστά, να ονομάζεται ΤΑΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Παραπλανητικός τίτλος που κρύβει την αλήθεια.

Ο σωστός θάπρεπε να είναι

ΤΑΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Άρθρο 1

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Πάλι για το "κούρεμα"

Αναρτούμε ψήφισμα του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το ΤΣΜΕΔΕ. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης απάντησε με οργισμένη επιστολή στο ψήφισμα αυτό, με την οποία προσπαθεί να απαντήσει με εμφανή εκνευρισμό, αποκαλύπτοντας όμως και διάφορα ενδιαφέροντα, όπως το ότι τα αποθεματικά αποτελούν θέμα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά και ότι η δράση του ΤΕΕ έχει φέρει θετικά αποτελέσματα στους μηχανικούς (εδώ πραγματικά γελάμε).

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αρ. Πρωτ. 8249/11.11.2011
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 10ης ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΚΜ σχετικά με τις εξελίξεις στο ΤΣΜΕΔΕ
Τα τελευταία τρία χρόνια οι συνάδελφοι Μηχανικοί έχουν υποστεί σημαντική μείωση του εισοδήματος τους εξαιτίας της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει πλέον τα αποδεκτά όρια, όχι μόνον για τους νέους, αλλά και για τους παλαιότερους συναδέλφους. Η ανεργία και η υποαπασχόληση πλήττει όλους τους Μηχανικούς. Τεχνικά Γραφεία, Εργοληπτικές Επιχειρήσεις, λόγω της άτυπης στάσης πληρωμών, εκ μέρους της πολιτείας, της ύφεσης και της παντελούς σχεδόν απουσίας αντικειμένου, αντιμετωπίζουν πραγματικά πρόβλημα επιβίωσης. Στρατιές συναδέλφων, ιδιαιτέρως νέων, ψάχνουν διέξοδο για εργασία εκτός Ελλάδας. Οι Έλληνες Μηχανικοί είναι επιστήμονες που έχουν λάβει, με μεγάλο κόστος για την πολιτεία, πολύ υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, έχουν σχεδιάσει, μελετήσει και κατασκευάσει έργα με σημαντικό βαθμό δυσκολίας, και συναγωνίζονται με επιτυχία το τεχνικό δυναμικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο σημερινό εκρηκτικό οικονομικό μείγμα που βιώνουμε καθημερινά, και έχει διαμορφωθεί από την ανεργία, τους ανεξόφλητους λογαριασμούς του δημοσίου και τις δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ, σε συνδυασμό με τις μειωμένες παροχές και την απαράδεκτη - προσβλητική λειτουργία των καταστημάτων του, η κυβέρνηση, με άλλοθι το μνημόνιο και την υποταγή στις απαιτήσεις της «τρόϊκας», έχει δρομολογήσει και συνεχίζει να δρομολογεί νέες παράλογες αυξήσεις εισφορών και ζοφερές εξελίξεις στον ασφαλιστικό μας φορέα και τα αποθεματικά του.

Προβλήματα των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου σχετικά με την εφεδρεία

Το γεγονός είναι ότι αν εφαρμοστεί η εφεδρεία σε όσους μέχρι τέλος χρόνου έχουν 33 χρόνια ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ (συμπεριλαμβανομένης τυχόν εξαγοράς χρόνου, θητεία ή πλασματικός), όπως επιδιώκουν αυτή τη στιγμή, θα οδηγηθούν στην απόλυση χιλιάδες συνάδελφοι με κίνδυνο εγκλωβισμού τους στην ανεργία για μια 5ετία (μέχρι να δικαιούνται σύνταξη από το ΤΣΜΕΔΕ). Το πραγματικό ζήτημα όμως είναι ότι η ΕΜΔΥΔΑΣ αντί να ασχοληθεί να οργανώσει αγώνες για να διώξουμε τη συγκυβέρνηση που με πραξικοπηματικό τρόπο επιβλήθηκε και στόχο έχει να απολύσει χιλιάδες και να ακυρώσουμε το άθλιο πολυνομοσχέδιο, κάνει παρεμβάσεις στα υπουργεία σε "θετικό κλίμα". Ανακοίνωση σχετικά με την εγκύκλιο της αναγνώρισης χρόνου υπηρεσίας έχει βγάλει και η ΑΔΕΔΥ (ακολουθεί στο τέλος).

Θέμα: Προβλήματα των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου από την εφαρμογή των άρθρων 33 και 34 του Ν. 4024/2011.

Με το έγγραφό μας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν για τους Διπλ. Μηχανικούς του Δημοσίου από την εφαρμογή των άρθρων 33 και 34 του Ν. 4024/2011 και ειδικότερα τις παραγράφους που αναφέρονται στην    "προσυνταξιοδοτική  διαθεσιμότητα" για τους μονίμους υπαλλήλους και την "εφεδρεία" για τους συμβασιούχους και καθιστούν δυσμενέστατη τη θέση τους, σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο υπάλληλο στον οποίο εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις. 
1.      Για τους μονίμους υπαλλήλους Διπλ. Μηχανικούς σας επισημαίνουμε ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι υπόχρεοι διπλής ασφάλισης στο Δημόσιο και στο ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ. Οι προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδότησης είναι διαφορετικές, με δεδομένο ότι στο ΤΣΜΕΔΕ το ηλικιακό όριο είναι τα 60έτη, ο υποχρεωτικός δε χρόνος ασφάλισης σύμφωνα με τον Ν. 3863/2010 αυξάνει πέραν των 35 ετών από το 2011 κατά 1 έτος και μέχρι τα 40 έτη. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την υφιστάμενη ασφαλιστική νομοθεσία εάν η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για το ΤΣΜΕΔΕ δεν είναι ταυτόχρονη ή εντός διαστήματος μέχρι 6 μηνών από την συνταξιοδότηση από το Δημόσιο, η σύνταξη του ΤΣΜΕΔΕ δίνεται με την συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας ή με ποινή 3% για κάθε έτος που μεσολαβεί  μέχρι το παραπάνω ηλικιακό όριο. 
Γίνεται συνεπώς αντιληπτό ότι η παραπάνω κατηγορία υπαλλήλων που θα ενταχθεί στο καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, δηλ. το 2013 θα συμπληρώσει 35 έτη πραγματικής Δημόσιας υπηρεσίας και τουλάχιστον το 55ο έτος ηλικίας, οπότε και απολυόμενη συνταξιοδοτείται από το Δημόσιο, καταδικάζεται στην μη λήψη της δικαιούμενης σύνταξης του ΤΣΜΕΔΕ λόγω των περιορισμών της ασφαλιστικής νομοθεσίας που αναφέρθηκαν, πληττόμενη οικονομικά με τρόπο δυσμενή και άνισο σε σύγκριση με κάθε άλλη κατηγορία υπαλλήλου.
2. Για τους συμβασιούχους υπαλλήλους Διπλ. Μηχανικούς του Δημοσίου όπως και για ένα αριθμό μονίμων υπαλλήλων οι οποίοι κατά την μονιμοποίησή τους διατήρησαν ως ασφαλιστικό Φορέα μόνο το ΤΣΜΕΔΕ, προκύπτει το πρόβλημα της διαφορετικής θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Το 2013 δηλ. για να συνταξιοδοτηθεί ένας Μηχανικός αυτής της κατηγορίας απαιτούνται όχι 35 χρόνια ασφάλισης αλλά 38 χρόνια ασφάλισης και φυσικά ελάχιστο όριο ηλικίας τα 60 έτη.
Με δεδομένο ότι οι διοικητικές υπηρεσίες συντάσσουν ήδη τους πίνακες με τα δεδομένα που περιγράφονται στο Ν. 4024/2011, χωρίς να γνωρίζουν και συνεπώς να λαμβάνουν υπόψη τους τις παραπάνω ιδιαιτερότητες για τους Διπλ. Μηχανικούς του Δημοσίου, απαιτείται άμεση παρέμβαση για την επίλυση αυτού του ζητήματος που συνιστά άνιση μεταχείριση και τεράστια αδικία σε βάρος μας.
Είναι προφανές ότι η μη επίλυσή του θα εγείρει σωρεία βάσιμων νομικών προσφυγών με απρόβλεπτες συνέπειες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και στην κατεύθυνση αυτή είμαστε πρόθυμοι να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια όπως και διευκρινήσεις που πιθανώς απαιτηθούν.     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΑΔΕΔΥ


Οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για απολύσεις εκατοντάδων – χιλιάδων υπαλλήλων μέσω εφεδρείας ή προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας συνεχίζονται. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια είναι η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε τη νέα πολιτική της τρομοκρατίας και των απειλών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που εκβιάζει και πανικοβάλει τους εργαζόμενους να αναγνωρίσουν, εδώ και τώρα, όποια εργασιακή προϋπηρεσία έχει ο καθένας, προκειμένου να τους εντάξουν άμεσα και πρόωρα σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

Φοβάμαι...

Μανώλης Αναγνωστάκης

Φοβάμαι
τους ανθρώπους που εφτά χρόνια
έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι
και μια ωραία πρωία –μεσούντος κάποιου Ιουλίου–
βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας
«Δώστε τη χούντα στο λαό».
Φοβάμαι τους ανθρώπους
που με καταλερωμένη τη φωλιά
πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.
Φοβάμαι τους ανθρώπους
που σου 'κλειναν την πόρτα
μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια
και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο
να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.
Φοβάμαι τους ανθρώπους
που γέμιζαν τις ταβέρνες
και τα 'σπαζαν στα μπουζούκια
κάθε βράδυ
και τώρα τα ξανασπάζουν
όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη
και έχουν και «απόψεις».
Φοβάμαι τους ανθρώπους
που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν
και τώρα σε λοιδορούν
γιατί, λέει, δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.
Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους.
Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο.


Το ποίημα «Φοβάμαι» γράφτηκε τον Νοέμβρη του 1983 και δημοσιεύτηκε στην εφημ. Αυγή.

υγ. άραγε θα βρεθεί κάποιος στο μέλλον (σε ποιό μέλλον άραγε?) να περιγράψει τόσο όμορφα την κατάντια της "σιωπηλής πλειοψηφίας" που στηρίζει ή σιωπά ή απέχει?

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Φωτογραφίες από την πορεία του Πολυτεχνείου

Ζωντανή αναμετάδοση από την πορεία του Πολυτεχνείου #17ngr

17 Νοέμβρη 2011: Να διευρύνουμε τις ρωγμές


17 NOEMBΡΗ 2011: ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΩΓΜΕΣ

Nα πάρουμε τον λόγο.
Να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας, να αναζητήσουμε διαφορετικές πολιτικές επιλογές.
Να αντιτάξουμε τις δικές μας απαντήσεις,
να μην εκχωρήσουμε την λήψη των αποφάσεων που μας αφορούν, στους επαγγελματίες πολιτικούς.

Ως εδώ! Να σταματήσουμε να είμαστε αυτό που είμαστε.
Να νικήσουμε συλλογικά τον φόβο, να κατακτήσουμε την διαρκή κριτική σκέψη.
Χρειαζόμαστε δράσεις, όχι μόνο λόγια αναλύσεις και θεωρίες,
χρειαζόμαστε στράτευση στα καθημερινά, τα απλά και τα δύσκολα.

Να δημιουργήσουμε τις δικές μας δομές, τα δικά μας κύτταρα άμεσης δημοκρατίας.
Να επαναπροσδιορίσουμε τις ανάγκες μας, τις αξίες μας.
Να προωθήσουμε την αλληλέγγυα οικονομία,
πέρα από την εμπορευματοποίηση των δραστηριοτήτων μας.
Να δημιουργήσουμε δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης
για τους για τους άνεργους, για τους άστεγους, για τους μετανάστες.
Να δημιουργήσουμε αυτοδιαχειριζόμενους αστικούς αγρούς,
παραγωγικούς και καταναλωτικούς συνεταιρισμούς.

Να συσπειρωθούμε γύρω από συλλογικότητες
αυτόνομες και ανεξάρτητες από τους κρατικούς μηχανισμούς, από τα κομματικά επιτελεία.
Να μην αφήσουμε ανεξέλεγκτη την εκάστοτε εξουσία.
Να βρεθούμε μαζί με όσους ασφυκτιούν,
να ονειρευτούμε, να οραματιστούμε την αυριανή κοινωνία.
Μέσα από τις συνελεύσεις στις πλατείες, στις γειτονιές, στα χωριά,
στους χώρους δουλειάς και σπουδών
να συναντηθούμε με τους άλλους, να τους ακούσουμε, να μάθουμε απ’ αυτούς,
να αποφασίσουμε για το τι θέλουμε, να αποφασίσουμε πώς θα το κάνουμε,
ξεπερνώντας οτιδήποτε μας εμποδίζει, οτιδήποτε μας καθηλώνει.

Να διευρύνουμε τις ρωγμές του παλιού κόσμου, ώσπου να καταρρεύσει.
Να αντισταθούμε δημιουργικά, εδώ και τώρα, χτίζοντας έναν άλλο κόσμο,
με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης, της ισότητας, της ελευθερίας,
της πολύ-πολιτισμικότητας, της άμεσης δημοκρατίας.
Χτίζοντας έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι και η φύση θα αξίζουν περισσότερο
από το χρήμα και τα κέρδη.
Πάνος Τότσικας
17.11.2011

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Κάτω η νέα εθνικο- σοσιαλιστική κυβέρνηση

Πρώτη φορά δεν επιτρέπεται να παραχωρηθεί ούτε λεπτό ανοχής απέναντι στη νέα κυβέρνηση, όχι μόνον από τους πολιτικοποιημένους αριστερούς πολίτες, αλλά ακόμη από κάθε στοιχειωδώς ορθολογικά σκεπτόμενο άνθρωπο ο οποίος έχει υποστεί τις συνέπειες της πολιτικής που αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα εντείνει.
Ετσι λοιπόν η σύνθεση της νέας κυβέρνησης μικρή σημασία έχει για το μέλλον του λαού μας. Αυτός θα είναι στο ίδιο έργο θεατής. Και αυτό θα συμβεί διότι αυτή η κυβέρνηση:
*Είναι προϊόν της ξεδιάντροπης, εκβιαστικής, κατοχικού τύπου, επέμβασης του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κέντρου για συναίνεση στην κορυφή, έτσι ώστε αυτή να μπορέσει, όσο γίνεται, να αντισταθμίσει τη δεδομένη απώλεια κοινωνικής συναίνεσης από τη βάση. Αυτό είναι αναγκαίο για να συνεχιστεί, όσο πιο απρόσκοπτα για τους κυρίαρχους, η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
*Η ιδέα του σχηματισμού της υιοθετήθηκε και στηρίχθηκε με πάθος από τους ιδεολογικούς εκπροσώπους της αστικής τάξης και με λιγότερη ή περισσότερη θέρμη από τις συνιστώσες του μπλοκ αστικής εξουσίας, δηλαδή από το κατέχον το πρώτο βραβείο νεοφιλελευθερισμού ΠΑΣΟΚ, το προς στιγμήν «δεν σε παίζω με την μπάλα μου» κυβερνητικό εξαπτέρυγο ΛΑΟΣ, τη δήθεν αντιμνημονιακή Ν.Δ., τη δήθεν ταγμένη στη συναίνεση, για να επιβιώσει πολιτικά, «Δημοκρατική Συμμαχία», και πιο χαλαρά από τους Πασόκους με πολιτικά της αστικοθεσμολάγνου «Δημοκρατικής Αριστεράς».
*Είναι προϊόν της σχετικής αυτοτέλειας των πολιτικών του συστήματος, οι οποίοι ναι μεν είναι υπηρέτες της αστική τάξης, από την άλλη όμως προσπαθούν να διαφυλάξουν και τα προσωπικά τους ιδιοτελή συμφέροντα, λειτουργώντας όπως γράφει ο Νίτσε σαν «ειδωλολάτρες» του εξουσιαστικού θρόνου, ή «αναρριχητικοί και ακόλαστοι» πίθηκοι.
Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα τόσο από τη εμμονή του Γιώργου Παπανδρέου να παραμένει γαντζωμένος με νύχια και με δόντια στην εξουσία όσο και από την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να υποστεί τη φθορά της πριν καν τη γευτεί.

Ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση του χαρατσιού της ΔΕΗ

Κυκλοφόρησε από τη ΜΗΧΑΝΗ ένας ευσύνοπτος νομικός οδηγός για την αντιμετώπιση των υπαλλήλων της ΔΕΗ, για το χαράτσι, τη ρευματοκλοπή κ.α. Λόγω της καταιγιστικής εξέλιξης των γεγονότων και αναμένοντας τις αντιδράσεις του κράτους και της ΔΕΗ, ο οδηγός θα ενημερώνεται όσο συχνότερα γίνεται στη σελίδα: www.mhxanh.org/reyma. Μπορείτε επίσης να τον κατεβάζετε ενημερωμένο και έτοιμο προς εκτύπωση στη διεύθυνση: http://mhxanh.org/reyma/reyma-pdf
μικρό εγχειρίδιο
για τη νομική αντιμετώπιση
καυτών ενεργειακών ζητημάτων
[έκδοση 1.0.1 / 11 Νοεμβρίου 2011]
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


1. Για να μην παρεξηγιόμαστε

2. Απαντώντας σε βασικά ερωτήματα:
α. Ποια είναι η σχέση μας με τη ΔΕΗ και τι δικαιώματα έχει απέναντί μας;
β. Μπορώ να εμποδίσω τον ΔΕΗτζή που έρχεται να πάρει την ένδειξη του μετρητή ή να κόψει το ρεύμα;
γ. Τι ισχύει για το ειδικό τέλος ακινήτων;
δ. Μπορώ να πάω στη ΔΕΗ και να ζητήσω να πληρώσω μόνο την αξία του ρεύματος ή να καταβάλω κάποιο ποσό με επιφύλαξη;
ε. Ισχύει ότι αν πληρώσω το λογαριασμό μέσω τραπεζικού ΑΤΜ, μπορώ να μην καταβάλω το ποσό που αντιστοιχεί στο χαράτσι και στα υπόλοιπα τέλη;
στ. Είναι αλήθεια ότι όσο η οφειλή μου προς της ΔΕΗ είναι κάτω από 5.000 ευρώ, δεν έχω κίνδυνο ποινικής δίωξης;
3. Αναζητώντας την ελεύθερη πρόσβαση στο ρεύμα
α. Μπαλαντέζα: Η πρώτη κίνηση αλληλεγγύης
β. Η επανασύνδεση του μετρητή
γ. Η απευθείας σύνδεση στο δίκτυο
δ. Το “πείραγμα” του μετρητή
ε. Σημειώσεις για το άνοιγμα της “χελώνας”
4. Κατακλείδα

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Για να μην παρεξηγιόμαστε


mpriza.jpgΣτις γραμμές που ακολουθούν μην περιμένετε να βρείτε κάποιο έξυπνο τερτίπι για να ξεγελάσετε τη ΔΕΗ, ούτε κάποιο μαγικό κόλπο που θα σας απαλλάξει από την υποχρέωση πληρωμής χωρίς συνέπειες. Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν, παρά μόνο σε γνωστά παραμύθια ύποπτης πολιτικής προέλευσης, με πριγκιπόπουλα που αγαπάνε το λαό τους και μαγικές φασολιές που καθαρίζουν για πάρτη μας ενώ εμείς αράζουμε στον καναπέ μας.
Αντιθέτως, αυτό που θα βρείτε στο φυλλάδιο αυτό είναι κάποιες (χρήσιμες ελπίζουμε) πληροφορίες για το νομικό καθεστώς που διέπει τη σχέση μας με τη ΔΕΗ και για το πώς αντιμετωπίζεται μέχρι σήμερα από το νομικό οπλοστάσιο του κράτους το ζήτημα της “αυθαίρετης” επανασύνδεσης του ρεύματος. Πληροφορίες δηλαδή που ενδεχομένως να σας βοηθήσουν στην οργάνωση του αγώνα για την πρόσβαση στην ενέργεια στην πολυκατοικία σας ή στη γειτονιά σας. Ενός αγώνα που στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο επιτακτικός, καθώς το απίστευτα υψηλό κόστος της ενέργειας σε συνδυασμό με τον εκβιαστικό μηχανισμό είσπραξης νέων φόρων μέσω της ΔΕΗ, απειλεί να βυθίσει χιλιάδες κατοικίες στο σκοτάδι.

Σημείωση: Καθώς το θέμα είναι καυτό και οι εξελίξεις καταιγιστικές, τα νομικά δεδομένα μεταβάλλονται πολύ γρήγορα. Θα προσπαθούμε κατά το δυνατό να κρατάμε αυτόν τον οδηγό ενημερωμένο από τη σελίδα mhxanh.org/reyma (ήδη η τελευταία απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εμποδίζει την κατάθεση στο Παρακαταθηκών και Δανείων, μας οδήγησε στην έκδοση 1.0.1)

Υπάρχει δημοκρατία στην Ευρώπη;

Αναδημοσιεύουμε δύο από τα κείμενα του προχθεσινού αφιερώματος της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Το πρώτο του Σ. Κουβελάκη, το δεύτερο του Δ. Δουζίνα. Το σύνολο των άρθρων μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Αγορές - Ε.Ε. - μνημνονιακό μπλοκ: το νέο τρίγωνο της ανωμαλίας

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο King's College του Λονδίνου

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;» λέγεται ότι αναφώνησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη συγκυρία της υπόθεσης Λαμπράκη.
. Η απάντηση τότε ήταν: το τρίγωνο παλάτι - στρατός - αμερικανική πρεσβεία, οι πυλώνες του μετεμφυλιακού «κράτους των εθνικοφρόνων». Το ίδιο ερώτημα τίθεται προφανώς και σήμερα και η απάντηση συνίσταται και πάλι σε ένα τρίγωνο πολιτικής ανωμαλίας. Ενα τρίγωνο νέου τύπου, που οι πλευρές του αποτελούνται από τις ονομαζόμενες «αγορές», δηλαδή το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, την Ε.Ε., και πιο συγκεκριμένα το γαλλογερμανικό διευθυντήριο, και το εγχώριο μνημονιακό μπλοκ, δηλαδή τη συμμαχία οικονομικών συμφερόντων και πολιτικής ελίτ που ανέλαβε να φέρει σε πέρας ένα αδιανόητο μέχρι πρότινος έργο κοινωνικής κατεδάφισης και νεοαποικιακής υποδούλωσης της χώρας.
Η δημοκρατία και πάλι στο απόσπασμα, λοιπόν, με εναρκτήριες πράξεις το μνημονίο και την υποταγή στην τρόικα. Με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών περάσαμε όμως σε ένα άλλο, ανώτερο στάδιο αυτής της διαδικασίας, που δεν μπορεί παρά να χαρακτηρισθεί «λευκό πραξικόπημα» ή πραξικόπημα με κοινοβουλευτικό μανδύα. Γιατί τι άλλο είναι ο τρόπος με τον οποίο τορπιλίστηκε από τα χρηματιστήρια και τους γαλλογερμανούς ηγεμόνες της Ε.Ε. η πρόταση ΓΑΠ για δημοψήφισμα, και ταπεινώθηκε με πρωτοφανή τρόπο ο ίδιος; Σε τι διαφορετικό παραπέμπει το παρασκηνιακό όργιο που προηγήθηκε του σχηματισμού της υπαγορευμένης από τα διεθνή και εγχώρια εξωθεσμικά κέντρα ενιαίας κυβέρνησης των μνημονιακών δυνάμεων; Δεν είναι απολύτως προφανές ότι οι απαιτήσεις που εκφράζουν με τον πιο ανοιχτό τρόπο οι Μέρκελ, Σαρκοζί, Ολι Ρεν και λοιποί ταιριάζουν μόνο σε χώρες όπου και τυπικά έχει καταλυθεί κάθε έννοια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας;
Η ύπαρξη μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, και μάλιστα συντριπτικής, πρόθυμης να στηρίξει ένα τέτοιο εξάμβλωμα δεν αίρει σε τίποτε το γεγονός ότι αυτή η δήθεν «εθνική» κυβέρνηση στερείται της στοιχειώδους δημοκρατικής νομιμοποίησης. Και όμως ετοιμάζεται να εκτελέσει αποφάσεις που θα δεσμεύουν τη χώρα για δεκαετίες και θα τη θέσουν σε μετωπική σύγκρουση με μια κοινωνία σε εξεγερτικό αναβρασμό. Η συντελούμενη ανατροπή συνιστά συνεπώς κάτι βαθύτερο από μια προσωρινού χαρακτήρα διακοπή της «δημοκρατικής ομαλότητας». Στην ουσία πρόκειται για την απαρχή μιας μετάλλαξης προς ένα «μεταδημοκρατικό» καθεστώς όπου οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες επιβιώνουν ως απλή πρόσοψη. Στόχος είναι να περάσει η διαχείριση της εξουσίας στα χέρια ενός πολιτικού προσωπικού αυτονομημένου από κάθε κομματική και κοινωνική βάση αλλά απευθείας συνδεδεμένου με τα κυρίαρχα επιχειρηματικά συμφερόντα και απόλυτα πειθήνιου στις εντολές του ευρωπαϊκού κέντρου.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Εγκύκλιος για το νέο Μισθολόγιο-Φτωχολόγιο

Αναρτούμε την εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε χτες προς εφαρμογή του νέου φτωχολόγιου. Να σημειώσουμε 3-4 ζητήματα που έχουν ενδιαφέρον. Πρώτον ο πλεονάζων χρόνος μετά την κατάταξη σε βαθμό και κλιμάκιο χάνεται. Δεύτερον αναφέρονται πλεόν και ονομαστικά ως "τα επιδόματα μηχανικών" μέσα σε αυτά που καταργούνται (για να φύγουν και οι τελευταίες αμφιβολίες). Τρίτον παραμένει αδιευκρίνιστο αν περιλαμβάνεται το πρώην 7%0 στο σύνολο των αποδοχών επί των οποίων υπολογίζεται το πλαφόν μείωσης 25%. Επιπλέον η σύνταξη αλλά και οι εισφορές θα υπολογίζονται όχι επί των νέων μισθών, αλλά επί των παλαιών (31/10/2011). Δηλαδή οι αλήτες νομοθετούν να κοπεί η δυνατότητα λίγο καλύτερης σύνταξης στους παλιούς συναδέλφους, αλλά να διατηρηθούν οι υψηλότερες εισφορές στους νέους συναδέλφους (των οποίων οι αποδοχές μειώνονται πολύ). Τέλος επιβεβαιώνει αυτά που ήδη έχουμε γράψει ότι μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες θα γίνουν χιλιάδες απολύσεων μέσω συγχώνευσης υπηρεσιών και κατάργησης οργανικών θέσεων. Συνάδελφοι μη φωνάζετε όμως πολύ, μπορεί να ξυπνήσει η ΕΜΔΥΔΑΣ (για την ΑΔΕΔΥ δεν ανυσηχούμε καθόλου).

Ανακαταλάβετε το πολυτεχνείο!

Αναδημοσιεύoυμε από τον Δρόμο της Αριστεράς (12/11/2011) και τη στήλη Εναλλάξ άρθρο του ΚΙΜΠΙ.
 
Για όσους βιάζονται να κλείσουν όπως-όπως τον περίφημο «κύκλο της µεταπολίτευσης», έχω να πω τούτο: Μη βιάζεστε, παλικάρια. Μπορεί να κλειστείτε εσείς απ’ έξω απ’ τον κύκλο. Η Ιστορία έχει αφήκει ανοιχτούς, ορθάνοιχτους λογαριασµούς. Ανοιχτούς από τον Νοέµβριο του 1973. Που δεν έχουν να κάνουν µ’αυτό που λέµε «γενιά του Πολυτεχνείου», αλλά µε τον ανεξόφλητο λογαριασµό µιας «άλλης Ελλάδας».

Τι πάει να πει γενιά; Μαζί τα κάναµε ή µαζί τα φάγαµε: Ξεπεράστε το «σύνδροµο της γενιάς», σύντροφοι. Άλλοι εξαργύρωσαν αδρά το στιγµιαίο πέρασµά τους απ’ τις κατειληµµένες αίθουσες, τη σωριασµένη πύλη. Κι άλλοι ακόµη το πληρώνουν. Άλλοι κωλοκάθισαν στις υπουργικές καρέκλες, παρέλασαν από κάθε πομφόλυγα του µεταπολιτευτικού χυλού, γαντζώθηκαν στην εξουσία, στις µπίζνες, στο σταριλίκι. Κι άλλοι ακόµη τρώνε τις σάρκες τους, πνιγµένοι σε τύψεις κι ερωτήµατα: «Πού κάναµε λάθος;» Κοµµένη η πλάκα, σύντροφοι. Ούτε στους µεν χρωστάµε τίποτα. Ούτε οι δε µας χρωστάτε τίποτα. Όλοι χρωστάµε στην Ιστορία.

Και η Ιστορία ξανανοίγει τον κύκλο του ’73. Η πύλη του Πολυτεχνείου ξαναπέφτει, συνθλίβεται. Όχι κάτω από ερπύστριες, ούτε µε βροχή από σφαίρες. «Η χούντα δεν τελείωσε το ’73». Αλλά µήπως κι η Κατοχή τέλειωσε το ’44; Σκεφτείτε το λίγο. Δεν υπάρχει καµιά υπερβολή σ’ αυτό. Το λέει ο κόσµος, ψιθυριστά ή φωναχτά, κάθε φορά που πληρώνει κερατιάτικα χαράτσια ή που τον φλοµώνουν τα χηµικά του «κοινωνικοπασόκου» Παπουτσή.

Ζούµε το νιοστό πραξικόπηµα από την πτώση της χούντας, απ’ τα πολλά που µας πρόσφερε η κοινοβουλευτική δικτατορία της παραπλάνησης. Αλλά είναι ένα πραξικόπηµα µεταλλαγµένο και κυρίως φθηνό, όπως πρέπει σε µια χρεοκοπηµένη χώρα. Δεν χρειάστηκε να καεί πετρέλαιο για να κινηθούν άρµατα µάχης, δεν χρειάστηκε να πληρωθούν υπερωρίες πρόθυµοι στρατόκαβλοι, δεν χρειάστηκε να ταϊστούν χιλιάδες φαντάροι για να θέσουν σε κατάσταση πολιορκίας τον εχθρό λαό. Άλλωστε, οι επιτηρητές δεν θα επέτρεπαν ούτε αυτή τη σπατάλη.

Επιστρατεύτηκε ο φόβος, η χρεοκρατία, η σιδερένια φτέρνα του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, η τραπεζοκρατία, η τροµοκρατία της ανεργίας, οι οµιλούσες κεφαλές της τηλεόρασης που κραυγάζουν «επιτέλους, habemus χούνταν, «εθνική σωτηρία» εθνοσωτήρες κι οι συνταγµατάρχες του ’67, εθνοσωτήρες τώρα κι οι κοµισιονάριοι της ΕΚΤ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, οι Καρατζαφέρηδες στα ντουζένια τους, Παπανδρέου και Σαµαράς σε διαγκωνισµό για το πώς θα εναλλαγούν σε ρόλους Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη, για να σώσουν τη δηµοκρατία από τον εαυτό της και τον λαό απ’ τις ελπίδες του.

Να ‘τοι πάλι, παραταγµένοι µπροστά στην πύλη του Πολυτεχνείου. Έτοιµοι να µας βοµβαρδίσουν µε απειλές για δόσεις δανείων που δεν θα καταβληθούν, για αποποµπή από το ευρώ (οποία απειλή!) για εξοστρακισµό απ’ την Ευρώπη, την ίδια Ευρώπη «οχυρό της δηµοκρατίας», που εφτά χρόνια παρακολουθούσε σιωπηλά και συνένοχα τη χούντα να τσακίζει κάθε υποψία αντίστασης, ενώ οι Αµερικανοί φίλοι της πρόσφεραν τεχνογνωσία βασανιστηρίων.

Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ.
Της 9ης Noεμβρίου 2011
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στη συνεδρίαση της 9ης Νοεμβρίου 2011, μετά από πρόταση της ΑΜΑΚ, σχετικά με τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ -ΤΣΜΕΔΕ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα παρακάτω :

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ
Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που περιλαμβάνεται στη νέα δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου απειλεί με κατάρρευση το ΕΤΑΑ και ιδιαίτερα το ΤΣΜΕΔΕ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του που έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, έχουν μετατραπεί σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ελληνικού δημοσίου, με κύρια ευθύνη του κράτους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, μετά το κούρεμα το ΤΣΜΕΔΕ θα μείνει με το 50% της αξίας των διαθεσίμων του, που προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές μας, και θα μετατραπεί από το υγιέστερο Ταμείο της Ευρώπης, σ’ ένα από τα πιο προβληματικά Ταμεία. Οι απώλειες για το ταμείο μας υπολογίζονται σε 1,5 δισεκατομμύριο Ευρώ.
Εξαιρετικά μεγάλη είναι η ευθύνη της Διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ, που χωρίς ποτέ να ενημερώσει τους μηχανικούς, όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά ενέκρινε το περασμένο καλοκαίρι τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρώτο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, καταγράφοντας ήδη απώλειες της τάξης των 500 εκατ. €. Η στάση αυτή μας προϊδεάζει και για τις προθέσεις της, απέναντι στο νέο πρόγραμμα.
Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα, η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια αποδέσμευσης από την Τράπεζα Αττικής αλλά μελετούσε, πότε την εξαγορά του 42%, που κατείχαν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (22,43%) και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (19,28%), πότε τη διάσωση της Proton Bank, πρωτοβουλίες που μαθαίναμε μόνο από δημοσιεύματα.
Η προοπτική υπαγωγής και της Τράπεζας Αττικής σε διαδικασία «κουρέματος», σηματοδοτεί κι άλλες απώλειες για το ΤΣΜΕΔΕ.
Όλες αυτές τις απώλειες, κυβέρνηση και Τρόικα, επιχειρούν να «αντισταθμίσουν» με νέα χαράτσια υπέρογκων αυξήσεων των εισφορών μας, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 90%, με ρυθμίσεις που προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, μετακυλώντας έτσι τις απώλειες σε μας τους ίδιους τους ασφαλισμένους οδηγώντας μας στον επαγγελματικό αφανισμό.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ, ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!
  • Κανείς εκτός από μας τους ίδιους δε νομιμοποιείται να αποφασίσει για τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ.
  • Καμία συμμετοχή του Ταμείου στη νέα κλοπή των αποθεματικών με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
  • Άμεση απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στο Ταμείο.
  • Άμεση μείωση των εισφορών στα προ του 1992 επίπεδα.
  • Άμεση ενεργοποίηση του Κλάδου Προνοιακών Παροχών με χρηματοδότηση από ανακατανομή των πόρων των κλάδων του ΤΣΜΕΔΕ, χωρίς νέα χαράτσια.
  • Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό για όλο το διάστημα ανεργίας για τους άνεργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους.
  • Πραγματικές διευκολύνσεις στους συναδέλφους που δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις εισφορές τους λόγω της οικονομικής κρίσης.
  • Παράταση του χρόνου της ασφαλιστικής ενημερότητας.
  • Άμεση συνδιάσκεψη των Δ.Ε. των περιφ/κών τμημάτων με τη Δ.Ε. ΤΕΕ με θέμα το
ΤΣΜΕΔΕ

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ο Μαρξ για το δημόσιο χρέος

Σε συνέχεια προηγούμενων αναρτήσεων αναρτούμε από το 7ο μέρους του Πρώτου Τόμου Του Κεφάλαιου του Καρλ Μαρξ το 24ο Κεφάλαιο (Η Λεγόμενη Πρωταρχική Συσσώρευση), το οποίο αναφέρεται στο Δημόσιο Χρέος
 
Το σύστημα της δημόσιας πίστης, δηλ. των κρατικών χρεών, που τις αρχές του τις ανακαλύπτουμε κιόλας στο μεσαίωνα στη Γένουα και στη Βενετία, διαδόθηκε σ’ όλη την Ευρώπη στη διάρκεια της περιόδου της μανουφακτούρας. Το αποικιακό σύστημα με το θαλάσσιο εμπόριό του και με τους εμπορικούς του πολέμους του χρησίμευσε σαν θερμοκήπιο. Ετσι στέριωσε πρώτα στην Ολλανδία. Το δημόσιο χρέος, δηλ. το ξεπούλημα του κράτους –αδιάφορο αν είναι απολυταρχικό, συνταγματικό ή δημοκρατικό κράτος– βάζει τη σφραγίδα του στην κεφαλαιοκρατική εποχή. Το μοναδικό κομμάτι τού λεγόμενου εθνικoύ πλούτου, που στoυς σύγχρονους λαούς ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού είναι το δημόσιο χρέος τους 1. Γι’ αυτό είναι πέρα για πέρα συνεπής η σύγχρονη θεωρία που λέει πως ένας λαός γίνεται τόσο πιο πλούσιος, όσο πιο βαθιά βουτιέται στα χρέη. Το δημόσιο χρέος γίνεται το credo [πιστεύω] του κεφαλαίου. Κι από τη στιγμή που εμφανίζεται η χρέωση του δημοσίου, τη θέση του αμαρτήματoς ενάντια στο άγιο πνεύμα, για το οποίο δεν υπάρχει άφεση, την παίρνει η καταπάτηση της πίστης άπέναντι στο δημόσιο χρέος.

Το δημόσιο χρέος γίνεται ένας από τους πιο δραστικούς μοχλούς της πρωταρχικής συσσώρευσης. Σαν με μαγικό ραβδί προικίζει το μη παραγωγικό χρήμα με παραγωγική δύναμη και το μετατρέπει έτσι σε κεφάλαιο, χωρίς να ‘ναι υποχρεωμένο να εκτεθεί στoυς κόπους και στους κινδύνους που είναι αχώριστοι από τη βιομηχανική μα ακόμα κι από την τοκογλυφική τοποθέτηση. Οι πιστωτές του δημοσίου στην πραγματικότητα δε δίνουν τίποτα, γιατί το ποσό που δανείζουν μετατρέπεται σε κρατικά ευκολομεταβιβάσιμα χρεώγραφα, που στα χέρια τους εξακολουθούν νά λειτουργούν, όπως θα λειτουργούσαν αν ηταν ισόποσο μετρητό χρημα. Ασχετα όμως κι από την τάξη των αργόσχολων εισοδηματιών που δημιουργιέται μ' αυτό τον τρόπο και τον αυτοσχέδιο πλούτο των χρηματιστών που παίζουν το ρόλο του μεσίτη ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο έθνος –καθώς και των φοροενοικιαστών, των εμπόρων, των ιδιωτών εργοστασιαρχών, που μιά καλή μερίδα κάθε κρατικού δανείου τους προσφέρει την υπηρεσία ενός κεφαλαίου πεσμένου απο τον ουρανό– το δημόσιο χρέος έχει δημιουργήσει τις μετοχικές εταιρίες, το εμπόριο με συναλλάξιμες αξίες όλων των ειδών, την επικαταλλαγή, με δυο λόγια: το παιχνίδι στο χρηματιστήριο και τη σύγχρονη τραπεζοκρατία.


3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στις 15/11

Συμμετοχή της ΕΜΔΥΔΑΣ στην 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

Αρ. Πρωτ. :6269
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ συμμετέχει στην 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 από12:00 έως τη λήξη του ωραρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι συνάδελφοι της Αττικής και της Θεσσαλονίκης καλούνται να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο άγαλμα Βενιζέλου αντίστοιχα.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική, η οποία –παρά το γεγονός ότι το κυβερνητικό σχήμα αλλάζει- εξακολουθεί να εφαρμόζεται και να διευρύνεται, πλήττοντας τον κόσμο της εργασίας, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, τα ευρύτερα λαϊκά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.
Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην εφαρμογή του πολυνόμου των απολύσεων στο Δημόσιο του βαθμολογίου της νέας ομηρίας και καθήλωσης του μισθολογίου της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Κάλεσμα Αλληλεγγύης και Αντίστασης από τη ΓΕΝΟΠ


ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.
ΤΩΡΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ Η/Ε ΩΣ ΜΟΧΛΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ, ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως ένα έντονα πολιτικοποιημένο ταξικό συνδικάτο με κουλτούρα κοινωνίας και όχι λογική συντεχνίας, όπως θέλουν να εμφανίζουν τον κάθε συνδικαλιστή και το κάθε συνδικάτο τα συμφέροντα του τόπου, ξεκαθαρίζει προς την κυβέρνηση του συστήματος εξουσίας που επιβλήθηκε, παρά τη θέληση του λαού, πως οποιαδήποτε κίνηση για πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης προς τους ιδιώτες θα σημάνει πόλεμο. Μια τέτοια απόφαση δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως στον τόπο και στον άνεργο, γιατί δεν πρόκειται για επένδυση, δεν πρόκειται για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά για «αρπαχτή» σε βάρος του Δημοσίου (αφού το μόνο που θα γίνει θα είναι μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων που φτιάχτηκαν με το υστέρημα του Ελληνικού λαού μέσα σε δεκαετίες αντί πινακίου φακής στους κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές). Σήμερα, με κάθε σοβαρότητα για πολλοστή φορά προειδοποιούμε και πάλι τη νέα κυβέρνηση των συμφερόντων του τόπου αλλά και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να μην δώσει εντολή διακοπής ρεύματος σε κανένα φτωχό άνεργο, μικροσυνταξιούχο ή μεροκαματιάρη επειδή δεν μπόρεσε να πληρώσει το κατάπτυστο και αντικοινωνικό χαράτσι.
Οι νόμοι είναι για να υπηρετούν τον πολίτη και όχι να γίνονται βρόγχος στον λαιμό του.
Αυτούς τους νόμους ο λαός έχει χρέος και δημοκρατικό δικαίωμα να τους ακυρώσει στην πράξη.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως ταξικό συνδικάτο που δρα και λειτουργεί μέσα στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία και για την κοινωνία, μαζί με τους χιλιάδες φορείς, τα χιλιάδες σωματεία, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες, τους κοινωνικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση
     Θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να πάει αυτός ο κατάπτυστος νόμος εκεί που του αξίζει, στο καλάθι των αχρήστων
     Θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού συνανθρώπου μας
ΓΙ’ ΑΥΤΟ καλούμε τα μέλη μας σε κάθε γωνιά της χώρας
όπου οι διακοπές ρεύματος γίνονται από τη ΔΕΗ
Να μην κόψουν το ρεύμα σε κανένα φτωχό άνεργο, μικροσυνταξιούχο ή μεροκαματιάρη
όπου οι διακοπές ρεύματος γίνονται από τον εργολάβο
Με δική τους πρωτοβουλία (ή όπου ήδη υπάρχουν πρωτοβουλίες από άλλους φορείς να ανταποκριθούν σ’ αυτές) να προτείνουν ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ σε κάθε γειτονιά ώστε να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού και άνεργου συνανθρώπου μας.
ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΩΣ ΜΟΧΛΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Υ.Γ.1         Σε όσους ,για μια φορά ακόμα είναι ενοχλημένοι από τη στάση και τη δράση μας και γιατί μπαίνουμε εμπόδιο στα συμφέροντά τους, δεν έχουμε να πούμε τίποτα.
Στα εκατομμύρια του κόσμου της εργασίας έχουμε να πούμε:
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΣΦΙΧΤΑ ΔΕΜΕΝΕΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΣ.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Υ.Γ.2         Κύριοι της Κυβέρνησης πως θα σας φαινόταν, αν είσαστε άνεργοι (!!!!) και δεν θα είχατε να πληρώσετε το χαράτσι, να σας έκοβαν και το ρεύμα; Έχετε σκεφθεί άραγε πως είναι να ζεις στο σκοτάδι; Εσείς θα μπορούσατε να ζήσετε έστω και ένα λεπτό χωρίς ρεύμα; ΝΤΡΟΠΗ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΝΟΜΟ ΣΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΦΤΩΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥ
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΑΜΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ «ΔΩΡΑΚΙΑ» ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα τη Δευτέρα


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
«ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»
Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων

Καμία «ψήφο εμπιστοσύνης» στη συγκυβέρνηση των τραπεζιτών
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 6 ΜΜ.

Οι πιο ακραίες και επιθετικές ομάδες του τραπεζικού κεφαλαίου, με επικεφαλής έναν άνθρωπο των τραπεζών, έναν τραπεζίτη με «κύρος» ορίστηκαν πραξικοπηματικά, να κυβερνήσουν και να «διασώσουν» τη χώρα.

Τρομοκρατημένοι από τον λαϊκό ξεσηκωμό, τον κίνδυνο ανατροπής των βάρβαρων πολιτικών τους, από την επίδρασή που θα είχε σε όλη την Ευρώπη, έτρεξαν πανικόβλητοι να ανασυγκροτήσουν το αστικό-μνημονιακό μπλοκ με την παρέμβαση ντόπιων και ξένων θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων και την συνδρομή ακόμη και της ακροδεξιάς.

Η κυβέρνηση των τραπεζιτών και του κεφαλαίου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των μνημονιακών κομμάτων Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, του μαύρου νεοφιλελεύθερου μνημονιακού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου που ενισχύθηκε και με άλλες πρόθυμες δυνάμεις για τις ανάγκες της «ευρωπαραμονής».

Αποστολή της «προσωρινής» συγκυβέρνησης είναι, η «μόνιμη» πρόσδεση και υποταγή της χώρας, του λαού και των εργαζομένων στο άρμα των μόνιμων μνημονίων κηδεμονίας και λεηλασίας, η διασφάλιση της άμεσης και απαρέγκλιτης εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου κορυφής της ΕΕ με νέα δανειακή σύμβαση και νέο πιο σκληρό Μνημόνιο φτώχειας, ανεργίας και ύφεσης.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, τα λαϊκά στρώματα δεν εγκλωβίζονται από τις «κραυγές σωτηρίας», δεν δίνουν καμία ψήφος εμπιστοσύνης, καμία περίοδο «χάριτος» στη μαύρη συγκυβέρνηση των μνημονίων. Δεν εφησυχάζουν, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τους αγώνες τους για να ακυρώσουν τους καταστροφικούς σχεδιασμούς και τις κατεδαφιστικές μνημονιακές πολιτικές τους.

Κατεβαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, τις καταλήψεις, τις απεργίες, τις αντιστάσεις μας ενάντια στα χαράτσια για να ανατρέψουμε αυτούς και τις πολιτικές τους.

Όλοι στη συγκέντρωση την ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 6 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ κατά της ψήφου εμπιστοσύνης της μαύρης συγκυβέρνησης των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και του κεφαλαίου.

Συνεχίζουμε Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

Να ανατρέψουμε την συγκυβέρνηση των τραπεζιτών και των νέων μνημονίων

Ρήξη με το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΣΥΝΤΑΓΜΑ (Οθωνος & Αμαλίας) ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11, 6μμ.