Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Οι μισθοί, τα κλειστά επαγγέλματα και τα «αόρατα» κέρδη

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του Πέτρου Σταύρου από το http://www.rednotebook.gr/details.php?id=1301

Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων (π.χ. Ημερησία 20/12. «Ανοίγουν 160 κλειστά επαγγέλματα-αγορές») που αναφέρονται, τον τελευταίο καιρό, στο περίφημο νομοσχέδιο «σκούπα» που θα απελευθερώσει πολλά επαγγέλματα από τις στρεβλώσεις τους, επικαλούνται μια μελέτη του ΙΟΒΕ σύμφωνα με την οποία, η απελευθέρωση όλης της αγοράς των μη εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών (τομέας που παράγει αγαθά για την εσωτερική αγορά και μόνο) θα έχει εξαιρετικά θετικές μακροχρόνιες επιπτώσεις στην οικονομία (Αυξήσεις σε ΑΕΠ 13,5%, Ιδ. Κατανάλωση 15,5%, Ιδ. Επενδύσεις 12,4% Πρ. Μισθός 12,8% κλπ. http://www.iobe.gr/media/elloik/IOBEGreekb10.pdf).

Καταρχήν, να επισημάνουμε ξανά πως το οικονομικό υπόδειγμα της μελέτης εξετάζει τα μη εμπορεύσιμα αγαθά δηλαδή το μη ανταγωνιστικό κομμάτι της οικονομίας αυτό δηλαδή το κομμάτι που δεν εκτίθεται στο διεθνή ανταγωνισμό. Να πούμε ύστερα, πως η μελέτη του ΙΟΒΕ φαίνεται να μιλά για το συνολικό τομέα των μη εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών και όχι απλά για τα λεγόμενα «κλειστά» επαγγέλματα (δικηγόροι, μηχανικοί, μεταφορείς, λογιστές, φαρμακοποιοί κλπ). Άρα, οι αναγνώστες των εφημερίδων που καταλαβαίνουν πως η «απελευθέρωση» του φαρμακείου της γειτονιάς τους και του ταξιτζή της διπλανής πολυκατοικίας θα επιφέρει σημαντικότατες αλλαγές στην οικονομία, κακώς κατάλαβαν. Η μελέτη εννοεί την «απελευθέρωση» του συνολικού τομέα των υπηρεσιών που στην Ελλάδα αποτελεί το 75% της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας.

20 Χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα

Ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας Ο Νίκος Τεμπονέρας (1953 – 1991) ήταν  καθηγητής μαθηματικών σε σχολείο της Πάτρας. Το όνομά του έγινε ευρέως γνωστό, όταν αργά το βράδυ της 8ης δολοφονήθηκε από τον Ιωάννη Καλαμπόκα, τότε πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, στο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πάτρας. Ιανουαρίου του 1991
Εκείνες τις μέρες, επικρατούσε έντονος αναβρασμός στον χώρο της παιδείας, λόγω της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθούσε η κυβέρνηση (Νέα Δημοκρατία), ένα νομοσχέδιο που έμεινε στην ιστορία ως «νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου», από το όνομα του τότε υπουργού παιδείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλου.
Το νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου προέβλεπε μεταξύ άλλων μείωση αργιών, κατάργηση αδικαιολόγητων απουσιών, γραπτές εξετάσεις και επιστροφή της αριθμητικής βαθμολογίας στο δημοτικό, σύστημα πόντων για τον έλεγχο της συμπεριφοράς των μαθητών, ακόμα και εξωσχολικά, κατάργηση των μαθητικών γενικών συνελεύσεων του σχολείου, επιβολή «ομοιόμορφης εμφάνισης», έπαρση σημαίας, υποχρεωτικό εκκλησιασμό και πρόσληψη εκπαιδευτικών κατόπιν συνέντευξης ενώ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση προέβλεπε κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, εντατικοποίηση, περικοπή φοιτητικής συμμετοχής στα όργανα συνδιοίκησης των ΑΕΙ και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Η αντίδραση της νεολαίας στο νομοσχέδιο ήταν αναπάντεχη και εκφράστηκε μέσα από μαζικές καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων (πάνω από 65% των σχολείων της χώρας βρισκόταν υπό κατάληψη), ενώ σε όλες περίπου τις πόλεις της χώρας οι διαδηλώσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο.
Αλλά και στο κοινοβούλιο, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεχόταν τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης καθώς μάλιστα στελέχη του κόμματος εξέφραζαν την άποψη ότι οι καταλήψεις έπρεπε να σταματήσουν έστω και με την χρήση βίας.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ομάδες τραμπούκων αποτελούμενες κυρίως από μέλη της ΟΝΝΕΔ θα πραγματοποιήσουν, κάτω από τα «στραβά μάτια» της κυβέρνησης, επιθέσεις με ρόπαλα και λοστούς σε κατειλημμένα σχολεία όλης της χώρας, προκειμένου να διαλύσουν τις καταλήψεις.
Σε μια τέτοια επίθεση στο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πάτρας, περίπου στις 22:30 της 8ης Ιανουαρίου του ‘91, ο Ιωάννης Καλαμπόκας, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και επικεφαλής των τραμπούκων, δολοφόνησε τον Τεμπονέρα, που είχε σπεύσει στο σημείο για να βοηθήσει τους μαθητές του, χτυπώντας τον με σιδερολοστό στο κεφάλι.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Η δημόσια εξουσία στα χέρια ιδιωτών

Αναδημοσιεύουμε από το Βαθύ Κόκκινο

Αρκετά ενδιαφέροντα θέματα έχει το περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί. Εκτός από την ακτινογραφία που κάνει στην πολιτική διαδρομή του Θ. Πάγκαλου, το δισέλιδο του που ασχολείται με το ότι τα κυβερνητικά τζιμάνια «Αναθέτουν σε ιδιώτες τη δημόσια διοίκηση» μας δείχνει ότι οι πολιτικοί απατεώνες που στελεχώνουν την ραγιάδικη κυβέρνηση του ΓΑΠ είναι αποφασισμένοι, για να υλοποιήσουν τις εντολές ντόπιων και ξένων αφεντικών τους, να γυρίσουν το βιοτικό επίπεδο του εργατικού λαϊκού πληθυσμού της ελληνικής κοινωνίες δεκαετίες πίσω.

Παραθέτουμε εκτενή αποσπάσματα απ’ αυτό το δημοσίευμα και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους για το που μας οδηγεί η κυβέρνηση του ΓΑΠ και οι πάτρωνες του:

Ήδη από τις 27 Δεκεμβρίου του 2010 δημοσιεύτηκαν δύο κρίσιμες αποφάσεις και προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την αλλαγή του κράτους, οι οποίες θα ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο του πρόχειρου διαγωνισμού. Πρόκειται για την απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου «Αναμόρφωση του κράτους: Προς ένα επιτελικό κράτος» και το έργο «Λευκή Βίβλος για την αναμόρφωση του κράτους», το κείμενο, δηλαδή, με πυξίδα το οποίο θα γίνει η διοικητική αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση του κράτους.
Μελετώντας, βέβαια, και τις δύο αποφάσεις, καταλαβαίνει κανείς ότι προχωρούμε στη διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους χωρίς να έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και πολιτικές. Μέσα από γενικόλογες διακηρύξεις αρχών περί επιτελικού κράτους και χρηστής διακυβέρνησης, αφήνουμε ξένους εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες να αποφασίζουν, χωρίς συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις -πολλές φορές εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα-, για το ποια θα είναι η διοικητική δομή της χώρας μας τις επόμενες δεκαετίες. Και όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς τη σύμπραξη των στελεχών της στα κρίσιμα ζητήματα...

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Πρωτοβουλία Πολιτών για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της υπό συγκρότηση πρωτοβουλίας

Ενημερωτικό σημείωμα
Η δημιουργία «αστικών αγρών», αποτελεί, σε πολλές χώρες του κόσμου, μια εναλλακτική πρακτική παρέμβασης από ομάδες και κινήσεις πολιτών.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/12, στην Αθήνα, αλλά και στην «κινηματική διαβούλευση» που προηγήθηκε, κρίθηκε αναγκαία η οργάνωση μιας νέας ευρείας συνάντησης, με στόχο την συγκρότηση μιας συλλογικότητας πολιτών, η οποία θα διερευνήσει όλες τις προϋποθέσεις για την δημιουργία και λειτουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου αγρού σε επιλεγμένο τμήμα του χώρου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, στα πλαίσια ενός Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πράσινου που διεκδικείται από τον Δήμο, τοπικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης και θα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Πρωτοβουλία Πολιτών για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό
Τηλ.επικοινωνίας 210 9954362 - 6979 145366

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Μας φοβούνται – Δεν τους φοβόμαστε

Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 5/1/2011

Μας φοβούνται – Δεν τους φοβόμαστε

Το κίνημα κατά των διοδίων συνεχώς διογκώνεται και οι εταιρείες βρίσκονται σε πανικό. Οι πολιτικοί τους υπάλληλοι (βλ. Υπουργείο Μεταφορών) διαδίδουν ότι ετοιμάζουν μια άδικη και παράνομη ρύθμιση ώστε να αντιμετωπίσουν το πανελλαδικά διογκούμενο κίνημα των πολιτών που αρνούνται να πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων στους ιδιώτες και εν πολλοίς αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους.

Ο χαρακτηρισμός των διοδίων ως «δημοσίων εσόδων» ώστε η μη καταβολή τους να εξισώνεται με χρέος προς το Δημόσιο, είναι παράλογος, άδικος και παράνομος διότι τα διόδια εισπράττονται από ιδιωτικές εταιρίες στις οποίες παραχωρήθηκαν με χαριστικές και αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις οι αυτοκινητόδρομοι που φτιάχτηκαν (και φτιάχνονται) βασικά με κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Εξίσου παράλογη, αήθης και αυθαίρετη είναι η απόφαση της «Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» να παραχωρούνται στις ιδιωτικές εταιρίες τα στοιχεία των κατόχων των οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τις καρμανιόλες που η «ιδιωτική πρωτοβουλία» βαφτίζει αυτοκινητόδρομους.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ:

Όπως καταφέραμε να ακυρώσουμε την απόπειρα της κυβέρνησης να θέσει τον κρατικό μηχανισμό και την ΕΛ.ΑΣ. στην υπηρεσία των ιδιωτικών εταιριών, όπως κερδίσαμε τις δικαστικές αποφάσεις ενάντια στα αυθαίρετα της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ, όπως ματαιώσαμε την κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, ΚΑΙ αυτή τη φορά συνεχίζουμε μαζικά, συλλογικά και οργανωμένα!

Προκαλούμε τους θρασύτατους μεγαλοεργολάβους να πάμε στα δικαστήρια ώστε να συναντηθούμε μπροστά στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδείξουμε ποιος είναι ο παράνομος… Όταν ακόμα και πρώην κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται δημοσίως, ότι οι χαριστικές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών στους αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους υλοποιήθηκαν μέσα από κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Χαρακτηριστικά ο πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Δεν συζητήθηκαν ποτέ στην αρμόδια επιτροπή όλοι οι όροι της σύμβασης. Τα “ψιλά γράμματα” της σύμβασης δεν ήρθαν ποτέ στη Βουλή».

Κατόπιν τούτων, δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τους αεριτζήδες και τους πολιτικούς υπαλλήλους τους! Συνεχίζουμε, επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, και καλούμε όλους τους πολίτες να μην πληρώνει κανείς το χαράτσι διοδίων.

Όλοι την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 3:00 μ.μ.
στην κινητοποίηση για το άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα!


Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Κυριακή 9/1/2011 ανοίγουμε τα διόδια παντού

Στις 9/1/2011 και ώρα 15:00 ανοιχτοί όλοι οι σταθμοί διοδίων από τη Θεσσαλονίκη ως την Καλαμάτα

diodiastop.blogspot.com

Ο κ. Πάγκαλος, ο κ. Λοβέρδος και οι «Κοπρίτες»

Αναδημοσιεύουμε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών   (Α.Ρ.Σ.Ι.)  2-1-11

Ο κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ, Ο κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΚΟΠΡΙΤΕΣ»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έσπευσε να επιδοθεί πρόσφατα στο αγαπημένο του σπορ : να διεκδικήσει λίγες στιγμές δημοσιότητας (το συνηθίζει όταν εκτιμά ότι του ... κλέβουν τη δόξα άλλοι κυβερνητικοί αστέρες) βρίζοντας χυδαία τους εργαζόμενους και την αριστερά.
Μαζί με τις συνηθισμένες γραφικότητες (το ΚΚΕ ονειρεύεται την συγχωρημένη Σοβιετική Ένωση) και αλητείες (ο ΣΥΝ προστατεύει τρομοκρατικές ομάδες), ο κ. Πάγκαλος έσπευσε αυτή τη φορά να χαιρετίσει τον ερωτικό εναγκαλισμό της κυβέρνησής του με τα ακροδεξιά «μπουμπούκια» (και τους μπουμπούκους) του ΛΑΟΣ, αλλά και να αποκαλέσει συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα «κοπρίτες» που διορίστηκαν για να δίνουν σταυρούς στους πολιτικούς και πρέπει να αρχίσουν μαζικά να απολύονται (οι δημόσιοι υπάλληλλοι, όχι οι πολιτικοί ...)
Με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Πάγκαλος από την μία δείχνει το αποκρουστικό πολιτικό πρόσωπο της χούντας κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, και από την άλλη την έσχατη παρακμή του πιο προκλητικά «κλειστού» και «κληρονομικού» επαγγέλματος στη χώρα : αυτό του επαγγελματία πολιτικάντη των κομμάτων εξουσίας. Είναι πανκοίνως αυτονόητο ότι άν ο κ. Πάγκαλος δεν ήταν εγγονός του παππού του και ο κ. Πρωθυπουργός δεν ήταν γιός του πατέρα του (και είχαν προσπαθήσει να αναδειχτούν έστω και σε αυτό το ξεφτιλισμένο αστικό πολιτικό σκηνικό με τις προσωπικές τους ικανότητες) δεν θα τους ήξερε σήμερα ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς τους ...
Από την άλλη το πιο εκπληκτικό είναι ότι την ίδια στιγμή που ο κ. Πάγκαλος εκστομίζει τις ακαθαρσίες του, η κυβέρνησή του ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ «ΚΟΠΡΙΤΕΣ» με προκλητικό τρόπο !
Αφιερώνουμε στους κ.κ. Παπανδρέου, Πάγκαλο και Λοβέρδο :
1)      Την σχετική πρόσφατη εγκύκλιο του υπ. οικονομικών (2/91020/0020, 29-12-10) που εκδόθηκε (υποτίθεται) για να κατοχυρώσει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για το οποίο ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, ότι δηλαδή θα εξακολουθούν να υπάρχουν ειδικευόμενοι και αγροτικοί γιατροί. Μαζί με το αυτονόητο έχωσαν και το «κερασάκι» (ο πραγματικός λόγος που εκδόθηκε η εγκύκλιος) : από την κατάργηση προσλήψεων ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι υπάλληλοι των πολιτικών γραφείων υπουργών και πρωθυπουργού (!!) καθώς και οι δημοσιογράφοι των γραφείων τύπου των υπουργείων (!!!).    
2)      Μερικές από τις δεκάδες αποφάσεις των τελευταίων εβδομάδων για διορισμούς και αποσπάσεις υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία του υπουργού υγείας, των υφυπουργών και των ΓΓ του ίδιου υπουργείου ... Οι διορισμοί νοσηλευτών και γιατρών ΕΣΥ σταμάτησαν γιατί «η χώρα δεν αντέχει», όμως οι διορισμοί «κολλαούζων» συνεχίζονται μαζικά από πόρτες και παράθυρα.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΜΑΖΙΚΟΣ, ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ.  

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΔΝΤ - Τι μας περιμένει & Το δόγμα του Σοκ




Δείτε τα παρακάτω video. Το πρώτο αποτελεί απόσπασμα από το ελληνικό ντοκιμαντέρ του Σ.Κούλογλου - Η εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου και το δεύτερο είναι ντοκιμαντέρ των Michael Winterbottom- Mat Whitecross βασισμένο στο βιβλίο της Naomi Klein. Υποστηρίζει τη θέση ότι οι πολιτικές της ελεύθερης αγοράς κυριάρχησαν στον κόσμο μέσω της εκμετάλλευσης των λαών και των χωρών που είναι θύματα καταστάσεων σοκ. Φυσικές καταστροφές, οικονομικές κρίσεις και πόλεμοι χρησιμοποιούνται για να προωθήσουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα είναι συνήθως καταστροφικό για τον απλό κόσμο και ιδιαίτερα επικερδές για τις μεγάλες πολυεθνικές.
 

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Φωτοβολταϊκές αυταπάτες

Όταν οι κεντροευρωπαίοι οικολόγοι της δεκαετίας του 70 έλεγαν με την έπαρση της εποχής ότι οι εναλλακτικές τεχνολογίες είναι από τη φύση τους επαναστατικές και μη αφομοιώσιμες από τον καπιταλισμό και την Αγορά , δεν μπορούσαν να φανταστούν ούτε την «πράσινη ανάπτυξη» της εποχής μας με την τεράστια ‘’εναλλακτική’’ Αγορά, ούτε καν το πόσο οι θεμιτές τους προτάσεις για τη βιολογική γεωργία και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα μπορούσαν να αποτελούν βασικές αιχμές του συστήματος.

Η, με το ζόρι σχεδόν, «πράσινη ενέργεια» που προωθείται από το πολιτικό σύστημα με μαστίγια (Αιολικά πάρκα) και καρότα (φωτοβολταϊκά πάρκα, βιομάζα κλπ.)και μάλιστα στην Ελλάδα που επιτέλους έκανε και πράξη το σύνθημα των ελλήνων οικολόγων για «ξεχωριστό υπουργείο περιβάλλοντος» αποτελεί μια από τις ευκαιρίες αναθέρμανσης της Αγοράς και ισοπέδωσης της εναπομείνασας αγροτικής οικονομίας. Τα φωτοβολταϊκά δίπλα στο μαστίγιο των αιολικών πάρκων έρχονται σε μια εποχή αναγγελίας κατάργησης των αγροτικών επιδοτήσεων, με τις τράπεζες, τη βιομηχανία και υπηρεσίες της Αγοράς ενέργειας μπροστά σε μια σοβαρή επένδυση που θα βοηθήσει την κίνηση του χρήματος.

Με το τυράκι των 7,500 ευρώ το χρόνο εισόδημα κι αγοράζοντας το ρεύμα 55 λεπτά έναντι της τιμής των 15 λεπτών που το πουλά, ο «παραγωγός ρεύματος» αγρότης-ιδιώτης κλπ. εισάγεται στη φάκα των 45.000 ευρώ δανείου από τις τράπεζες καθώς και από τα γραφεία μελετών για την εγκατάσταση στο χώρο του, φωτοβολταϊκών. Η ιδεολογία της σωτηρίας του πλανήτη από τις επερχόμενες κλιματικές αλλαγές αποκρύβει ότι η καταστροφή του πλανήτη συνεχίζεται με την συνεισφορά της πράσινης ανάπτυξης που δεν αναιρεί τη βασική συνθήκη εκμετάλλευσης της Φύσης από το Κεφάλαιο. Η ‘’διέξοδος’’ αυτή, από την άλλη, απέναντι στη συρρίκνωση του εισοδήματος ανοίγει μια άλλη εποχή για την ελληνική κοινωνία και μια άλλη εποχή για την Αγορά. Η βύθιση στον τριτογενή τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και ανάπτυξη της τραπεζικής κινητικότητας βαθαίνει την εξάρτηση της κοινωνίας από τους χρηματοπιστωτικούς μηχανισμούς την κρατική γραφειοκρατία ενώ ανοίγει και τους ασκούς του Αιόλου για τη διατροφή μας, για τις τιμές των προϊόντων που πλέον θα παράγονται από μονοπωλιακές αγροτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ενώ η σταθερή τιμή των 55 λεπτών είτε μπορεί να αλλάξει θεσμικά ή τέλος πάντων να μην έχει την αναμενόμενη αξία σε μια πληθωριστική οικονομία μετά από την πάροδο κάποιων χρόνων. Εξ’ άλλου την υπερχρέωση της ΔΕΗ (από μεγάλους επενδύτες παραγωγούς ρεύματος) θα την πληρώσουν οι καταναλωτές με το ειδικό τέλος ΑΠΕ. Ένα απίστευτο αδιέξοδο κατασπατάλησης φυσικών πόρων στο έλεος της πράσινης Αγοράς και εξάρτησης της κοινωνίας ανοίγει αυτήν την περίοδο η «διέξοδος» των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Αναδημοσίευση από Indymedia

Δείτε επίσης και το -αποκαλυπτικότατο- άρθρο "Οι τέσσερις χάριτες" που σχετίζεται με το θέμα