Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 16-11-2017



Αρ. Πρωτ. :7209
Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στην εποχή της βαρβαρότητας των μνημονίων, της συστημικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας, περικοπών και αναδιαρθρώσεων που επιβάλλουν κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ.
Στην εποχή της εξαθλίωσης των εργαζομένων, της γενίκευσης της ελαστικής εργασίας, των μισθών πείνας, της εκτεταμένης ανεργίας, της μετανάστευσης των νέων.
Στην εποχή που επανέρχονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι επεμβάσεις, όπου η κυβέρνηση παραχωρεί γη και ύδωρ για τους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αναβαθμίζοντας τη λειτουργία των βάσεων, στην εποχή των εναγκαλισμών Τσίπρα και Τραμπ και της νέας αγοράς πολεμικού εξοπλισμού ύψους 2,4 δις.
Στην εποχή της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων προς όφελος της ιδιωτικής κερδοφορίας.
Στην εποχή του αυταρχισμού, του νέου αντι-συνδικαλιστικού νόμου που διαπραγματεύονται, των αντιαπεργιακών διατάξεων, της ποινικοποίησης των αγώνων και των εκδικητικών διώξεων.
Στην εποχή που το φασιστικό τέρας ξανασηκώνει κεφάλι
τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα, ο αγώνας για ψωμί – παιδεία – ελευθερία, πρωταρχικό λαϊκό αίτημα
Σήμερα χρειαζόμαστε όλο και περισσότερο παραδείγματα που δείχνουν ότι η κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται με αγώνες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η καθεστωτική βία και ο πολιτικός αυταρχισμός επιβάλλονται με την ανοχή, την ιδιώτευση και τη μοιρολατρία του λαού.
Καλούμε τους συναδέλφους πανελλαδικά να δώσουν το παρόν τους τόσο στις εκδηλώσεις εορτασμού του Πολυτεχνείου όσο και στους αναγκαίους σημερινούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου