Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ψηφίζουμε ΟΧΙ και Αντιστεκόμαστε

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015
Στις 5 Ιουλίου να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στην πολιτική της κοινωνικής λεηλασίας.
ΟΧΙ στην βαρβαρότητα της συμφωνίας που θέλουν να επιβάλλουν οι εγχώριες, εθελόδουλες, παρασιτικές ελίτ (πολιτικές, επιχειρηματικές, μιντιακές), η Ε. Ε., το Δ.Ν.Τ. και η ΕΚΤ.
Για 5 χρόνια πληρώσαμε ακριβά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Ήρθε η ώρα που πρέπει τα χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα, οι άνεργοι, ο κόσμος της Εργασίας, της Εκπαίδευσης, της Υγείας και του καθημερινού μόχθου να υψώσει το ανάστημα του απέναντι σε όσους τον ήθελαν υποταγμένο, καθηλωμένο και συμμέτοχο στην υποδούλωσή του.
Απέναντι, στο τοκογλυφικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, την Ε. Ε και το ΔΝΤ, που ρήμαξαν και ρημάζουν την χώρα, απέναντι στους συνεργάτες τους τα κόμματα της διαφθοράς, της συναίνεσης και της εκμετάλλευσης που οδήγησαν:
  • σε 1,5 εκατομμύρια άνεργους μέσα από το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με τη χώρα να κατέχει το ρεκόρ της ανεργίας σε όλη την Ευρώπη,
  • σε χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά, χωρίς φαΐ, χωρίς στέγη και χωρίς μέλλον,
  • σε τεράστιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των εργατικών δικαιωμάτων, στη φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας.
  • στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και στην κλοπή και των τελευταίων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, στο γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας.
Η απαίτηση των εργαζομένων και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού είναι να μπει οριστικό τέλος στη μνημονιακή βαρβαρότητα. Με ένα παλλαϊκό ΟΧΙ απαιτούμε και από την Κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών, δεν δεχόμαστε καμία συμφωνία με αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα.
Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε! Απαιτούμε την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Όχι στην επιβολή νέων θυσιών που δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα και θα υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών μας για πάντα.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ
Πατώντας στα δικά μας πόδια, τα πόδια της εργαζόμενης πλειοψηφίας και του λαού, που βάδιζαν στις πορείες και συνωστίζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα στις πλατείες.
Λέμε – Ψηφίζουμε όχι -και συνεχίζουμε να παλεύουμε.
Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ

Ψηφίζουμε ΟΧΙ και ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
  • Στο κλείσιμο – ιδιωτικοποίηση σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων
  • Στον κοινωνικό ακρωτηριασμό και την οικονομική ευθανασία της χώρας
  • Στην εξαθλίωση του λαού
  • Στη μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο – αποικία χρέους

Τα Διοικητικά Συμβούλια των
ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Ελλάδας
Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου