Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ : Ασφαλιστικές Κρατήσεις σε νεοδιορισμένους Μηχανικούς της ΑΑΔΕ

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 19-3-2018
Αρ. Πρωτ. : 7324

Προς: 1. Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών
κ. Γ. Χουλιαράκη.

Κοιν.: 1. Υφ. Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης
και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
κ. Αν. Πετρόπουλο
2. Δκτη ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή Γ.
3. Πρόεδρο και Δ.Ε. του ΤΕΕ.
4. Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ.

Θέμα : Ασφαλιστικές Κρατήσεις σε νεοδιορισμένους Μηχανικούς της ΑΑΔΕ.

Κυρία Υπουργέ,
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί τους περίπου 8.000 Διπλωματούχους Μηχανικούς του Δημοσίου Τομέα. Απευθυνόμαστε σε εσάς για το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με τις ασφαλιστικές κρατήσεις νεοδιορισμένων Μηχανικών της ΑΑΔΕ.
Μετά από σχετική επικοινωνία με συναδέλφους μηχανικούς που προσλήφθηκαν πρόσφατα στο Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ), ενημερωθήκαμε ότι ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και όχι στο ΤΣΜΕΔΕ, όπως φαίνεται στα εκκαθαριστικά τους σημειώματα.
Σύμφωνα την εγκύκλιο με Αριθ. Πρωτ. Φ.10043 / οικ.14224 / 430 της 31/3/2017, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που επαναλαμβάνεται και στην πρόσφατη εγκύκλιο 11 του ΕΦΚΑ (http://www.efka.gov.gr/_memos/files/EGK_11_2018.pdf) αναφέρεται σαφώς ότι είτε πρόκειται για παλαιούς ασφαλισμένους είτε για νέους, ο φορέας κύριας σύνταξης είναι πλέον ο ΕΦΚΑ με το καθεστώς του πρώην ΤΣΜΕΔΕ και συνεπώς για το φορέα αυτό θα πρέπει να πραγματοποιούνται κρατήσεις, και όχι για το ΙΚΑ.
Ελπίζουμε ότι θα προβείτε σε κατάλληλες ενέργειες ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί σύντομα, καθώς όλοι οι συνάδελφοι είναι ήδη ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ πλέον της δεκαετίας. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς δημιουργείται πρόβλημα και με την ασφάλισή τους στον κλάδο υγείας του ταμείου, καθώς η μη ορθή καταβολή εισφορών στο ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ συνεπάγεται προβλήματα στην ασφαλιστική τους ικανότητα.
Σας καλούμε να αποκαταστήσετε τη δυσλειτουργία αυτή και να αποκατασταθούν οι προβλέψεις ασφάλισης των Διπλωματούχων Μηχανικών για τους συναδέλφους. Με αφορμή τέλος το αίτημα μας αυτό ζητάμε και συνάντηση μας μαζί σας, ώστε να συζητήσουμε συνολικά τα θέματα που αφορούν τους Διπλ. Μηχανικούς του Υπουργείου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου