Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Πανηγυρική Απαλλαγή διωκόμενων του κινήματος ανάντια στα διόδια!

Μετά από 7 χρόνια δικαστικών αγώνων,πανηγυρική ήταν σήμερα η απαλλαγή από το δικαστήριο των 3 συμπολιτών μας. 

Με τη Βιομηχανία μηνύσεων οι μεγαλοεργολάβοι που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς μας δρόμους, σέρνουν στα δικαστήρια όσους πολίτες, αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και με προσχηματικές και ανυπόστατες κατηγορίες τύπου: φθοράς ξένης περιουσίας και παρακώλυση συγκοινωνιών, κρατούν σε ομηρία, ταλαιπωρία και σπατάλη χρόνου και χρήματος, ανθρώπους που αγωνιζόμενοι υποστηρίζουν το δίκιο του τόπου μας. 

Επόμενο ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες στις 9/3 με τη δίωξη 17 συμπολιτών μας! 

Ο Αγώνας μας για ελεύθερους δρόμους ,χωρίς διόδια συνεχίζεται!

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΑΜΑΚ: Ανακοίνωση Συμπαράστασης στο συν. Σαράντο Γέμελα


                      Ανακοίνωση συμπαράστασης στο συνάδελφο  Σαράντο Γέμελα, Μηχανολόγο Μηχανικό, υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου Ηρακλείου, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ, Πρόεδρο της ΕΜΔΥΔΑΣ Ανατολικής Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ.
    
Ο συνάδελφος Σαράντος Γέμελας διώκεται από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης στην οποία υπηρετεί, διότι στα πλαίσια εκτέλεσης των συνδικαλιστικών του καθηκόντων, ως εκλεγμένος Πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ Ανατολικής Κρήτης και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ, απαιτεί το αυτονόητο, δηλαδή χρόνο να ασκεί τα καθήκοντά του αξιοποιώντας τις προβλεπόμενες από το νόμο  συνδικαλιστικές άδειες.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι τα συνδικαλιστικά στελέχη απολογούνται για τη δράση τους στα συνδικαλιστικά τους όργανα δηλ. τα Διοικητικά Συμβούλια, τις Γενικές Συνελεύσεις και τα Συνέδρια, σε καμία όμως περίπτωση δεν προβλέπεται να απολογούνται για τη συνδικαλιστική τους δράση στα όργανα της εργοδοσίας.
Η αβάσιμη, αυθαίρετη και αυταρχική δίωξη του συναδέλφου Σαράντου Γέμελα, μέλους της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ-ΤΑΚ, σηματοδοτεί τους κινδύνους στους οποίους μας οδηγεί  η κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους της Διοίκησης ως απόπειρα εκφοβισμού και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης και επιτάσσει  την επαγρύπνηση όλων μας για τη διαφύλαξη του δικαιώματος στο συνδικαλισμό,  της δημοκρατίας και της νομιμότητας.
Τα δικαιώματα αυτά θα υπερασπιστούμε με συνέπεια, όπως πάντα κάναμε και όπως θα κάνουμε σε κάθε περίπτωση παραβίασής τους.

Σκουπίδια: «Οι φτωχοί θα φάνε τη ρύπανση»

ΧΥΤΑ Φυλής

EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
«Καμπανάκι» για το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική χτυπά ο συντονισμός συλλογικοτήτων Δυτικής Αθήνας και Αττικής «Δυτικό Μέτωπο», με τη σύνοψη των όσων είπαν τα μέλη του σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να καταλήγει στο ότι ο νέος σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ) της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας όχι μόνο «είναι κατά βάση συγκεντρωτικός», αναπαράγοντας τις παθογένειες του υφιστάμενου, αλλά και «δεν αντιμετωπίζει την επερχόμενη κρίση».
Αντιθέτως, «επιταχύνει την έλευση της κρίσης, με την περιφέρεια και τους δήμους παντελώς απροετοίμαστους να την αντιμετωπίσουν».
Βάσει του νέου ΠΕΣΔΑ, εξήγησαν τα μέλη του συντονιστικού, η Δυτική Αττική θα εξακολουθήσει να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος του φορτίου διαχείρισης των αποβλήτων της Περιφέρειας, με τη συνέχιση της λειτουργίας και την επέκταση των δραστηριοτήτων της εγκατάστασης της Φυλής.
Προβλέπεται αύξηση της δυναμικότητας του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ) στη Φυλή, από τους περίπου 140.000 τόνους που επεξεργάστηκε το 2015 στους 350.000 τόνους/έτος, συν 100.000 βιοαπόβλητα (σύνολο 450.000 τόνοι/έτος).

Χώροι ταφής στα χαρτιά

Κινιτοποίηση του «Δυτικού Μετώπου»Από παλαιότερη κινητοποίηση του «Δυτικού Μετώπου» στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής | 

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Στήριξη στους εργαζόμενους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

 Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
                                                                                           Αθήνα, 17-2-2017

Αρ. Πρωτ.: 7056
                                                                   Προς:  1.  Πρόεδρο και Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε.
                                                                               2. Σύλλογο Εργαζομένων ΤΕΕ
                                                                               3. Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ.
                                                                   Κοιν:   Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ.

Θέμα :       Στήριξη στους εργαζόμενους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

   
       Σε απάντηση του από 12/2/2017 εγγράφου σας για  την ένταξη των λειτουργικών δαπανών του ΤΕΕ στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και για την ένταξη του ΤΕΕ στο Μητρώο της Γενικής Κυβέρνησης, σας αναφέρουμε ότι συμφωνούμε και προσυπογράφουμε το αίτημα σας.
        Η λειτουργία και επαρκής στελέχωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος είναι απαραίτητη για την προστασία του επαγγέλματος του μηχανικού.
        Θα σταθούμε στο πλάι σας στο δίκαιο αυτό αίτημα και δηλώνουμε τη διαθεσιμότητα μας για οποιαδήποτε στήριξη κρίνεται εσείς.
         




Οι μηχανικοί αναζητούσαν τον Πετρόπουλο και τους… σέρβιραν υπηρεσιακούς «ανευθυνοϋπεύθυνους»

Πηγή
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 16/2 έξω από το υπουργείο Εργασίας οι μηχανικοί, με αφορμή το φορολογικό – ασφαλιστικό και την εγκύκλιο για τα μπλοκάκια.
Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, που βρίσκουν χρόνο για να συνδιαλεχθούν και να συνεννοηθούν με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών συνδέσμων και των ομίλων, παρά το ότι είχαν ζητήσει εδώ και ημέρες οι μηχανικοί συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, αυτός… έλαμψε διά της απουσίας του και της απαξίωσής του και προς αυτήν την κατηγορία των εργαζομένων. Στη συνάντηση, πήγαν υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες τους και αυτό που ουσιαστικά εισέπραξαν οι εκπρόσωποι των μηχανικών ήταν… τρέλα:
Παρά το ότι, όπως άλλωστε έχει καταγγείλει και το ΣΜΤ, υπάρχουν εργοδότες που εμφανίζουν νέες συμβάσεις και ζητούν ευθαρσώς από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν υπάγονται στη ρύθμιση για τα μπλοκάκια και άλλοι εργοδότες προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να δηλώσουν «ελεύθεροι επαγγελματίες» προκειμένου δήθεν να «ωφεληθούν» από την έκπτωση των εξόδων από το εισόδημά τους, πληρώνοντας λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές και χαμηλότερη φορολογία, εντούτοις, οι… απεσταλμένοι Πετρόπουλου είπαν ότι το υπουργείο δεν είναι αρμόδιο για τη διαπίστωση των εργασιακών σχέσεων (σ.σ.: ενώ το ΣΕΠΕ στο υπουργείο υπάγεται) και διαπιστώνονται στα δικαστήρια κ.λπ. Δεν απάντησαν στο «γιατί δεν παίρνετε τα στοιχεία του ποιος είναι μισθωτός από την εφορία» κ.λπ.
Επιπλέον, είπαν ότι θα εκδώσουν νέα ερμηνευτική εγκύκλιο από εβδομάδα, για το πώς θα δηλώνουν τις ΑΠΔ οι εργοδότες στην (αναμενόμενη) ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους «μπλοκάκηδες» τους οποίους θα αναγγέλλουν. Επίσης, δήλωσαν άγνοια για τα αναδρομικά, ενώ για τις οφειλές στο ΚΕΑΟ είπαν πως δεν το έχουν ως πρώτη προτεραιότητα να αρχίσουν να κυνηγάνε τους μικροοφειλέτες (;;;).
Και αυτό, την ώρα που όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία έχουν πάει στο ΚΕΑΟ. Χιλιάδες μηχανικοί βυθίζονται στα χρέη προς τα Ταμεία και απειλούνται να χάσουν τους διακανονισμούς μέσω των οποίων εξασφαλίζουν υγειονομική περίθαλψη σε αυτούς και τα παιδιά τους. Το ΚΕΑΟ, είναι έτοιμο να κατασχέσει, (ακόμα και από όσους χρωστούν λιγότερο από πέντε χιλιάδες ευρώ) απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τα χρήματα ή να βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι τους.
«Το τι θα γίνει στους χώρους εργασίας περνάει κυρίως από το χέρι μας. Η αλληλοενημέρωση και επικοινωνία, η αντίδραση και ο συντονισμός με τους συναδέλφους είναι ο βασικός τρόπος για να μη φορτωθούμε εμείς όλες τις αλλαγές στο ασφαλιστικό», σημειώνει μιλώντας στο ergasianet.gr το μέλος της ΑΡΑΓΕΣ Γιάννος Γιαννόπουλος.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ελληνικό: προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης της Υπ. ΥΠΠΟΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  15/2/2017
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΠΟΑ ΠΕΡΙ ΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΩΣ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Κατατέθηκε στις 13/2/2017 αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης της κ. Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού να μη χαρακτηρίσει ως διατηρητέα νεώτερα μνημεία πολύ σημαντικά κτήρια στην περιοχή του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, όπως : 
το αρχικό κτήριο του πρώην Δυτικού Αεροσταθμού, ο παλαιός Πύργος Ελέγχου και το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας συγκρότημα πέντε (5) κτηρίων του πρώην Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων των αρχών της δεκαετίας του 1930. 
 Την αίτηση ακύρωσης υπογράφουν κάτοικοι των Δήμων Ελληνικού - Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας (στους οποίους ανήκει το δημόσιο ακίνητο Ελληνικού) - ενεργά μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, η ομότιμη καθηγήτρια Ε.Μ.Π. Ελένη Πορτάλιου, η πρώην βουλευτής Β’ Αθηνών και αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Νάντια-Όλγα Βαλαβάνη, καθώς και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων   Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ).

Όχι στην ακύρωση των αγορών χωρίς μεσάζοντες

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ



ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ


Το σχέδιο νόμου για τις αγορές χωρίς μεσάζοντες που έθεσε η κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση βάλλει ευθέως στην “καρδιά” αυτού του κινήματος, που είναι η αυτοοργάνωσή του από τα κάτω και η λειτουργία του χωρίς ιδιωτικές και κρατικές μεσολαβήσεις και εξαρτήσεις, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να το αποδυναμώσει και να το περιορίσει. Αυτό προωθείται με την ανάθεση στους δήμους του αποκλειστικού δικαιώματος αδειοδότησης των αγορών χωρίς μεσάζοντες και με τον περιορισμό της διοργάνωσής τους μία φορά κάθε δύο μήνες. Επίσης επιχειρείται και η αποπολιτικοποίηση του κινήματος αυτού, μετονομάζοντας τις «αγορές χωρίς μεσάζοντες» σε «αγορές των καταναλωτών».

Η δυναμική παρουσία του κινήματος αυτού τα τελευταία χρόνια που έδωσε διέξοδο σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους με ποιοτικά και φτηνά προϊόντα, και στους άμεσους παραγωγούς τη δυνατότητα παράκαμψης των κυρίαρχων κερδοσκοπικών διόδων της αγοράς και άμεσης επαφής με τους καταναλωτές, έχει ενοχλήσει τα συμφέροντα των κάθε είδους μεσαζόντων και των πελατειακών κυκλωμάτων που λυμαίνονται την αγορά. Αποτελεί δε ένα “επικίνδυνο παράδειγμα” για την καθεστωτική οικονομία και πολιτική γιατί δείχνει στην πράξη ότι μπορούμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, να αυτοδιαχειριστούμε την κάλυψη των αναγκών μας έξω και πέρα από την αγορά και το κράτος.

Έτσι, μετά την ανοιχτή καταστολή που σε πολλές περιπτώσεις αντιμετώπισαν οι αγορές χωρίς μεσάζοντες, τώρα προωθείται ένα θεσμικό πλαίσιο που στο όνομα της “ρύθμισης” και της “νομιμοποίησης” επιχειρεί στην ουσία να τις ακυρώσει.

Συνδικαλιστική δίωξη συν. Σαράντου Γέμελα (μέλος Δ.Σ. ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και Πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ Ανατ. Κρήτης)

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr


Αθήνα, 14-2-2017

Αρ. Πρωτ.: 7055
Προς: 1. Δήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης
κ. Βασίλη Λαμπρινό
  1. Αντιδήμαρχο Τεχν. Έργων-Αυτεπ/σίας-Ευρωπ.Προγραμ. Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
κ. Ιωάννη Αναστασάκη.
Κοιν: 1. Πρόεδρο και Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε.
  1. Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ.
  2. Δ/νση Τεχνικών Έργων και Μελετών Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
  3. Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ.

Θέμα : Συνδικαλιστική δίωξη συν. Σαράντου Γέμελα (μέλος Δ.Σ. ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και Πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ Ανατ. Κρήτης).

Κύριε Δήμαρχε,
Με πρωτοφανή έκπληξη, ενημερωθήκαμε για την συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου μας Μηχανολόγου Μηχανικού κ. Σαράντου Γέμελα που υπηρετεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου.
Ο συνάδελφός μας, είναι Πρόεδρος στην ΕΜΔΥΔΑΣ Ανατ. Κρήτης και ταυτόχρονα εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας ΕΜΔΥΔΑΣ, που ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό Όργανο έχει μέλη 17 Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ και φυσικά μέλη δέκα χιλιάδες Διπλωματούχους Μηχανικούς Πανελλαδικά, που υπηρετούν στο σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης.
Από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο το σχετικό με τις συνδικαλιστικές ελευθερίες προβλέπεται για τα μέλη της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ εννέα (9) ημέρες το μήνα συνδικαλιστική άδεια επιπρόσθετα δε προβλέπονται και τρεις (3) ημέρες συνδικαλιστικής άδειας από την ιδιότητά του ως Προέδρου της ΕΜΔΥΔΑΣ Ανατ. Κρήτης (οι παραπάνω μέρες αποτελούν ελάχιστο νομοθετημένο όριο με πρόβλεψη για αύξησή τους).
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και το γεγονός ότι το μέλος μας με "ευλάβεια" τήρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αποτελεί τουλάχιστον αυταρχική και βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά των οργάνων του Δήμου η κλήση σε απολογία ( και μάλιστα εντός 24 ωρών), πολύ δε περισσότερο το σκεπτικό που αναπτύσσεται σ΄ αυτήν καλώντας τον να απολογηθεί για τη συνδικαλιστική του δραστηριότητα. Επισημαίνουμε ότι τα συνδικαλιστικά στελέχη απολογούνται για τη δράση τους στα συνδικαλιστικά τους όργανα δηλ. Διοικητικά Συμβούλια, Γενικές Συνελεύσεις και στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, σε καμία δε περίπτωση δεν προβλέπεται να απολογηθούν στα όργανα της εργοδοσίας.

Κύριε Δήμαρχε, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η αντιδημοκρατική διαδικασία δεν είναι σε γνώση σας, συνεπώς ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την ανάκληση της ώστε να λήξει ομαλά το ζήτημα και ο συνάδελφος Πρόεδρος να συνεχίσει απρόσκοπτα την άσκηση των συνδικαλιστικών του καθηκόντων.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών συμμετέχει στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 16/02/2017, στις 9.00π.μ. για το ασφαλιστικό και τα “μπλοκάκια

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών συμμετέχει στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 16/02/2017, στις 9.00π.μ. για το ασφαλιστικό και τα “μπλοκάκια”, στην οποία έχουν καλέσει το ΣΜΤ και η ΕΜΔΥΔΑΣ.


Λέμε:

– ΟΧΙ στο ΚΕΑΟ και την εφαρμογή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης μέσω κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων και δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών.
– ΟΧΙ στον μηχανισμό κατασκευής χρεών – ΟΧΙ στα αναδρομικά και τις προσαυξήσεις 
Διαγραφή των οφειλών άνεργων και υποαπασχολούμενων συναδέλφων 
Επιστροφή των εν είδει ‘ασφαλιστικών’ εισφορών αδίκως καταβληθέντων ποσών εκ μέρους συναδέλφων – σε προφανή αναντιστοιχία με το εισόδημά τους και για παροχές που ποτέ δεν έλαβαν
– ΟΧΙ στην ομηρία της “Ασφάλισης ιδιότητας” – ΟΧΙ στην απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος – ΟΧΙ στον εκβιασμό των άνεργων και υποαπασχολούμενων συναδέλφων υπό την απειλή του “ασφαλιστικού” χρέους
– Άρση κάθε περιορισμού άσκησης επαγγέλματος μέσω της κατασκευής αυθαίρετων προϋποθέσεων “πιστοποίησης”.
– ΟΧΙ στην κοροϊδία των νέων ρυθμίσεων για τα ‘μπλοκάκια’- ΟΧΙ στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων – ΟΧΙ στην “δωρεάν εργασία” των νέων μηχανικών
– Επαναφορά των πόρων, που με διάφορους τρόπους (PSI, Τράπεζα Αττικής) έχουν αποσπαστεί από το ΤΣΜΕΔΕ, στον αρχικό τους προορισμό δηλαδή την χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Κάλεσμα της ΑΣΜ σε συγκρότηση ενιαίου μετώπου του κόσμου της Εργασίας

Η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού που έχει μετατρέψει όλες τις πρόσφατες κυβερνήσεις, όπως και την παρούσα, σε “εφαρμοστικές αρχές” των αντικοινωνικών – αντεργατικών κανόνων του, έχει επιφέρει δομικές καταστροφικές αλλαγές στον κόσμο της Εργασίας.


Η μετατροπή της μισθωτής εργασίας σε “ελαστική” μορφή απασχόλησης, που μειώνει την αμοιβή, ενώ καταργεί κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και εργοδοτικές υποχρεώσεις, εξωθεί τον μισθωτό στην κατάσταση του “αυτοαπασχολούμενου”. Ο τελευταίος, ενώ στην πραγματικότητα είναι “περιπλανώμενος εργάτης” υποχρεωμένος να προσφέρει την εργασία του οπουδήποτε μέσα σε ένα καταστραμμένο εργασιακό τοπίο και με οσοδήποτε κακούς όρους, παρουσιάζεται από την συστημική προπαγάνδα ως “επιχειρηματίας”, τίτλος που παραπέμπει δόλια στην εικόνα της κάθε κλαδικής ελίτ, προσφέροντας έτσι την πρόφαση για το υποτιθέμενο δίκαιο κάθε είδους οικονομικής δίωξης σε βάρος της εργατικής βάσης. Βέβαια η ανεργία, φυσική κατάληξη αυτής της διαδρομής, λοιδορείται ως μορφή αποτυχημένης επιχειρηματικότητας ώστε όχι μόνο να στερηθεί την απαιτούμενη κοινωνική προστασία αλλά και να εκτεθεί στην ίδια δίωξη.

Η δίωξη που υφίσταται ολόκληρος ο κόσμος της Εργασίας ανεξάρτητα από την ειδική και πρόσκαιρη ένταξή του σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες υποστηρίζεται από το “βαρύ πυροβολικό” του νεοφιλελευθερισμού: τον μηχανισμό κατασκευής χρέους. Αυτός στήνεται μέσω της φορολόγησης και του μεταλλαγμένου ασφαλιστικού που συνδυαστικά δημιουργούν υποχρεώσεις σχεδιασμένες με τρόπο ώστε είτε να εξανεμίζουν τα εισοδήματα εργασίας, είτε για ευρύτατες κατηγορίες υποαπασχολούμενων και άνεργων να είναι αδύνατο να καλυφθούν. Έτσι μετατρέπονται σε χρέος που πολλαπλασιάζεται με τοκογλυφικά επιτόκια, στοχοποιεί ακόμα και στοιχειώδη μέσα επιβίωσης (πχ κατοικία), απαγορεύει την εργασία ή ακόμη και την παραμονή στο επάγγελμα των εξαθλιωμένων οφειλετών, εξασφαλίζοντας σε μεγάλες επιχειρήσεις πεδίο δράσης ελεύθερο από “μικρούς” ανταγωνιστές, αλλά και απελπισμένο (άρα φτηνό) εργατικό δυναμικό. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι συμβεβλημένες με τον χρηματοπιστωτικό τομέα, υπέρ του οποίου συστηματικά απαλλοτριώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία και οι κρατικοί πόροι που προορίζονταν για την κοινωνική ασφάλιση, γεγονός που άλλωστε αποκαλύπτει το προσχηματικό του δήθεν “ασφαλιστικού” χαρακτήρα των ζητούμενων εισφορών.

Η νεοφιλελεύθερη επίθεση στον κόσμο της εργασίας έχει τέτοια έκταση και βάθος, που δεν επιτρέπει σε κανέναν να ελπίζει ότι θα διασωθεί περιοριζόμενος σε επιμέρους αιτήματα που εστιάζονται στον ειδικό κλαδικό ή εργασιακό προσδιορισμό του. Μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι οφείλουμε να συγκροτήσουμε ενιαίο μέτωπο με στόχο την λήψη άμεσων μέτρων όπως η προστασία της μικρής λαϊκής ιδιοκτησίας από τις αρπακτικές ορέξεις ταμείων, εφορίας, τραπεζών, ΔΕΚΟ κλπ και στην συνέχεια την καθεστωτική αλλαγή που θα επιβάλλει:

ΣΜΤ: Κυβερνητικές ρυθμίσεις για μπλοκάκια ίσον με το «νόμος είναι το δίκαιο του εργοδότη»

Τέρμα πια στην κοροϊδία - Να τελειώνουμε με το «μπλοκάκι»
Τα ειδοποιητήρια που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες με τις εισφορές, για τους 2 πρώτους μήνες του 2017 (Γενάρη – Φλεβάρη) περιλαμβάνουν μόνο την κύρια σύνταξη, την υγεία και την εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ, ενώ δεν υπάρχει καμία χρέωση για επικουρικό και εφάπαξ. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι στους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ, για να καταπιούνε την αντεργατική μεταρρύθμιση και τα νέα χαράτσια της τάξης του 38%! Το επικουρικό και το εφάπαξ, θα σταλούν τον Μάρτη και θα ισχύσουν αναδρομικά από 1/1/2017, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα έρθουν και τα αναδρομικά του ΤΣΜΕΔΕ τα οποία εκκρεμούν.
Δεν ξεχνούμε ότι οι περίφημες εκπτώσεις για τα έτη 2017 έως 2020 που επινόησε η κυβέρνηση για να κατευνάσει τις αντιδράσεις αποτελούν απώλειες από τα μελλοντικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με βάση την ανταποδοτικότητα στην ασφάλιση.
Ενώ με βάση τις δηλώσεις Πετρόπουλου, που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, τα ειδοποιητήρια αυτά ισχύουν και για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», καθώς οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για την πληρωμή των εργοδοτικών εισφορών επί του ΔΠΥ, θα ισχύσουν σε επόμενη φάση.
Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για τα «μπλοκάκια» πετάνε την ευθύνη στον εργαζόμενο, προκειμένου να αποδείξει την εξαρτημένη σχέση εργασίας του. Σε καμία περίπτωση δεν επιλύουν το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι παραμένουν ανυπεράσπιστοι απέναντι στην επιθετικότητα των εργοδοτών που δεν θέλουν να καταβάλλουν το κόστος της ασφάλισης που τους αναλογεί.
Μάλιστα υπάρχουν εργοδότες που εμφανίζουν νέες συμβάσεις και ζητάν ευθαρσώς από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν υπάγονται στη ρύθμιση για τα μπλοκάκια! Άλλοι εργοδότες προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να δηλώσουν «ελεύθεροι επαγγελματίες» προκειμένου δήθεν να «ωφεληθούν» από την έκπτωση των εξόδων από το εισόδημά τους, πληρώνοντας λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές και χαμηλότερη φορολογία. Η εργοδοσία αποσιωπά την βαριά επιβάρυνση που έχει η φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών (πχ παρακράτηση φόρου 100% από το 2017, ανυπαρξία αφορολόγητου κλπ), ενώ αυτό που επιδιώκει είναι οι εργαζόμενοι να απεμπολήσουν τα δικαιώματα που απορρέουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Εισφορές 46,06% για μισθωτούς μηχανικούς - νέα εγκύκλιος ΕΦΚΑ

Στο 46,06% διαμορφώνονται αθροιστικά (για εργαζόμενους και εργοδότες) οι εισφορές που καλούνται να καταβάλουν οι μηχανικοί που εργάζονται με καθεστώς μισθωτού στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που αφορά τους μισθωτούς του πρώην ΤΣΜΕΔΕ. Πιο συγκεκριμένα:
* Για τον κλάδο σύνταξης επιβάλλεται εισφορά 6,67% για τον ασφαλισμένο και 13,33% για τον εργοδότη (σύνολο 20%).
* Για τον κλάδο ασθένειας επιβάλλεται: α) 6,45% (2,15% ο ασφαλισμένος και 4,3% ο εργοδότης) ως παροχές ασθενείας σε είδος. β) 0,65% (0,4% ο ασφαλισμένος και 0,25% ο εργοδότης) για παροχές ασθενίας σε χρήμα. Συνολικά δηλαδή 7,10% (2,55% ο ασφαλισμένος και 4,55% ο εργοδότης).
* Για την επικουρική ασφάλιση επιβάλλεται εισφορά 3,5% για τον ασφαλισμένο και 3,5% για τον εργοδότη (σύνολο 7%) μέχρι 31/5/2019. Εν συνεχεία ο ασφαλισμένος θα πληρώνει 3,25% και ο εργοδότης 3,25% (σύνολο 6,5%)
* Επιπρόσθετα επιβάλλονται εισφορές 3,28% για τον ασφαλισμένο και 3,68% για τον εργοδότη (σύνολο 6,96%) υπέρ ΟΑΕΔ, ΛΑΕΚ ΟΕΚ, ΟΕΕ κ.λπ.
* Επιπλέον εισφορές 4% για εφάπαξ (εργαζόμενος), 1% εισφορά εργοδότη για επαγγελματικό κίνδυνο


ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: Στήριξη στους εργαζόμενους του πρώην ΟΕΚ

 Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr


Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2017
Αρ.Πρωτ: 4404

                       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στηρίζουμε την στάση εργασίας για την Τετάρτη 15-2-2017 από τις 12.00μ.μ. έως τέλος ωραρίου, που έχει προκηρύξει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ-τ. ΟΕΚ –τ. ΟΕΕ.
Πάγια θέση μας είναι ότι, μετά την κατάργηση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, για την οποία είμαστε απολύτως αντίθετοι, πρέπει να συσταθούν εκ νέου οι Δημόσιοι αυτοί Οργανισμοί που είχαν βαθιά κοινωνικό χαρακτήρα και που στις σημερινές συνθήκες ανέχειας, φτώχειας της Ελληνικής κοινωνίας, ο ρόλος τους  είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίος.

Συμφωνώντας στο σύνολο του διεκδικητικού πλαισίου αιτημάτων που θέτει ο Σύλλογος, δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα στην προσπάθεια στήριξης των αιτημάτων τους και αντιπροσωπεία της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας θα είναι παρούσα στην κινητοποίηση και καλούμε τους μηχανικούς εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ-τ. Ο.Ε.Ε.- τ. Ο.Ε.Κ να συμμετέχουν στην κινητοποίηση 

Στάση εργασίας των εργαζομένων του ΤΕΕ


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 10πμ έως 2 μμ.
& ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΕΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Συνάδελφοι – ισσες,
η Γενική Συνέλευση στις 31 Ιανουαρίου αποφάσισε να καλέσει όλους τους εργαζόμενους του ΤΕΕ σε στάση εργασίας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου διεκδικώντας:
Την κάλυψη των οικονομικών του ΤΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό και την ένταξη του ΤΕΕ στο Μητρώο της Γενικής Κυβέρνησης.
Μετά την κατάργηση του κοινωνικού πόρου 2% με το μνημόνιο «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μετρά Εφαρμογής του ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016» το ΤΕΕ εγκαταλείφθηκε στην τύχη του όσον αφορά στα οικονομικά του. Τα μνημόνια που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ οδήγησαν το ΤΕΕ σε οικονομική ασφυξία. Η διαιώνιση αυτής της κατάστασης είναι διαιώνιση της ανασφάλειας των εργαζόμενων στο ΤΕΕ και δημιουργεί και το έδαφος για μια σταδιακή μετατροπή του ΤΕΕ από ΝΠΔΔ σε ένα συρρικνωμένο ΝΠΙΔ.
       Οι εργαζόμενοι του ΤΕΕ, βρίσκονται μπροστά σε ένα τρίστρατο όπου συναντιούνται και συγκρούονται τρεις διαφορετικές μεταξύ τους λογικές:
  • η λογική της υποταγής
  • η λογική του “μικρότερου κακού” 
  •  η λογική της ρήξης
η λογική της υποταγής σε αυτή την κατάσταση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παραπέρα συρρίκνωση του ΤΕΕ και στην ολοκληρωτική μετατροπή του σε «υπεργολάβο» έργων ΕΣΠΑ, πολλές φορές άσχετων και με το αντικείμενό του. Η ευκαιριακή κάλυψη των οικονομικών του με έργα ΕΣΠΑ, χωρίς καμία δημόσια ευθύνη για τον ρόλο του έχει άμεσο αποτέλεσμα να ιδιωτικοποιούνται βαθμιαία οι λειτουργίες του. Είναι η αναπόφευκτη συνέπεια των πολιτικών που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται στο πλαίσιο των μνημονίων και της αντιμετώπισης της κρίσης.
 Η λογική της υποταγής είναι η λογική του εκμηδενισμού του ΤΕΕ και των υπηρεσιών του.
η λογική του “μικρότερου κακού” προσπαθεί να βρει διέξοδο χωρίς ρήξη με αυτή την κατάσταση. Προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους πως δήθεν ακόμη και σε αυτή την κατάσταση, με τα κατάλληλα «κονέ», μπορούν να υπάρξουν οι δίαυλοι ανάμεσα στους εργαζόμενους και την κυβέρνηση, ότι θα αμβλύνουν τις  συνέπειες στους εργαζόμενους και στον Οργανισμό του ΤΕΕ.
Η λογική του λεγόμενου “μικρότερου κακού”, της “αποφυγής των χειρότερων” διαψεύστηκε οικτρά και στο ΤΕΕ το ίδιο όπως και στην κοινωνία. Το αποτέλεσμά της δεν ήταν όπως νομίσανε κάποιοι ένας συμβιβασμός και ένα όριο στην καταστροφή αλλά μια βαθμιαία κατάρρευση και η συνεχής μεταλλαγή προς το χειρότερο.  
η λογική της ρήξης είναι η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους. Η ρήξη με την εφαρμογή των μνημονίων στο ΤΕΕ για την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του από το Δημόσιο, ο αγώνας για την επιστροφή των κουρεμένων αποθεματικών του (περίπου 2.000.000€) από το PSI είναι η μόνη διέξοδος.
Σε αυτή την κατεύθυνση, της ρήξης, καλούμε τους συναδέλφους στο ΤΕΕ να συμμετέχουν μαζικά στην στάση εργασίας και την κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για να απαιτήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών ώστε να πάρει θέση στα αιτήματά μας:
  • Πλήρη κάλυψη των οικονομικών του ΤΕΕ από το Δημόσιο Προϋπολογισμό
  • Ένταξη στο Μητρώο της Γενικής Κυβέρνησης.
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια και να φύγει η τρόικα από τη χώρα.
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΕΕ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Σχεδιαζουν να καταστρεψουν τον Υμηττο




Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΖΩΗΣ. Οφείλουμε να τον προστατεύσουμε 

Να αποσυρθούν οι προτάσεις του Δήμου Βύρωνα γιατί συντάσσονται με όσους θέλουν να καταστρέψουν τον Υμηττό, το περιβάλλον, τη ζωή μας.

Αυτό ήταν το πνεύμα όλων όσων παραβρέθηκαν στη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα. Μοναδική παραφωνία ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αγγέλης Κώστας και ο αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Βύρωνα κ. Καραγιάννης Μιχάλης αφού στις τοποθετήσεις τους υπεραμύνθηκαν των προτάσεων της Δημοτικής αρχής και του εγγράφου που έχει σταλεί στο υπουργείο (Υ.Π.ΕΝ.), με το όποιο ο Δήμος ζητεί μεταξύ άλλων να επιτραπεί να γίνουν στην Α΄ Ζώνη του Υμηττού εγκαταστάσεις για την συγκέντρωση και μεταφορά απορριμμάτων και την στέγαση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου. Επιπρόσθετα στην εισήγηση του προς το δημοτικό συμβούλιο μιλά και για άλλες εγκαταστάσεις, όπως π.χ. εγκαταστάσεις για την φύλαξη αδέσποτων ζώων. Η πρόταση αυτή κατατέθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2016, εν αγνοία του δημοτικού συμβούλιου και έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων που ζητούσαν την προστασία του Υμηττού.
Την πρωτοβουλία για αυτή την συνάντηση (8/2/17) πήραν οι τέσσερεις ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που έχουν αποχωρήσει από την «Στάση Βύρωνα», εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει πλέον ως δημοτική αρχή.


ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ. : 4405

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-2-2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 12.00 Μ.Μ.

Η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής στα πλαίσια των διεκδικήσεών της, λόγω της εφαρμογής του αντιασφαλιστικού Ν.4387/16, προκηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 16/2/2017 από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12.00μ.μ.
Αν θέλουμε να σταματήσουμε αυτό το συνεχή κατήφορο, τη συνεχιζόμενη φτωχοποίησή μας, την απόλυτη υποβάθμιση του ρόλου μας και την παραπέρα αποδόμηση του Δημοσίου, να αποτρέψουμε την διευρυνόμενη υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τον ευτελισμό των συντάξεων, τη συνεχιζόμενη ληστρική φορολογία, ο μόνος δρόμος είναι η αντίστασή μας απέναντι σε αυτές τις καταστροφικές επιλογές.
Συμπαρατασσόμαστε και με τους υπόλοιπους εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς και καλούμε από κοινού σε συγκέντρωση στις 9.00π.μ. στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 22) στις 16/2/2017 και διεκδικούμε:
  • Να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε θέσει σχετικά με τους διπλοασφαλισμένους συναδέλφους και τον υπολογισμό των συντάξεών τους.
  • Να επιστραφούν οι εισφορές της Ειδικής Προσαύξησης στους μετά το ’93 ασφαλισμένους, όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει και το Υπουργείο κωφεύει.
  • Να καταργηθούν οι αναδρομικές αυξήσεις εισφορών του Ν.3986/11 που ειδικά στους μισθωτούς προ και μετά το ’93 φόρτωσαν ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση πρόσθετα βάρη, σε έναν ασφαλιστικό κλάδο που μόλις καταργήθηκε.
  • Όχι στα ιδιωτικοποιημένα επαγγελματικά ταμεία που καταργούν την κοινωνική ασφάλιση.
  • όχι στην παράδοση των οφειλετών στον κατασχετικό μηχανισμό του ΚΕΑΟ, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι οφειλές δημιουργήθηκαν από την επαγγελματική συντριβή του Κλάδου μας.