Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ψηφίσματα του 17ου Συνεδρίου της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ και ΕΛΙΝΥΑΕ

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

Αθήνα, 15/11/2017

Ψήφισμα 17ου Συνεδρίου ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ

Το 17 ο Συνέδριο της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, στέλνει μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ.
Το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ ΑΕ οδηγήθηκε σε διαδικασία εκκαθάρισης πριν λίγους μήνες όμως οι 8 εργαζόμενοι σε αυτό είναι απλήρωτου 14 μήνες και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και κάλυψη υγείας γιατί δεν έχουν καταβληθεί οι εισφορές τους από τον εργοδότη.
Είναι μεγάλες οι ευθύνες διαχρονικά των Διοικήσεων του ΤΕΕ:
  1. Για την ίδρυση ΑΕ για να προσφέρεται επί πληρωμή (και μάλιστα με μεγάλο κόστος) το έργο της επιμόρφωσης στους Διπλ. Μηχανικούς και όχι δωρεάν από το Επιμελητήριο
  2. Για τον τρόπο λειτουργίας και τη διαχείριση που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση
Ζητάμε:

  1. Την αναγνώριση από το ΤΕΕ των δεδουλευμένων τους με απόφαση των οργάνων του (ΔΕ, Αντιπροσωπεία) και τη δέσμευση άμεσης καταβολής τους.
  2. Την άμεση καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.
  3. Το ΕΦΚΑ να σφραγίσει τα βιβλιάρια υγείας τους για να έχουν υγειονομική περίθαλψη.
  4. Τη συνέχιση της εργασίας τους σε μόνιμες θέσεις εργασίας στο ΤΕΕ. Το ΤΕΕ να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα και να διεκδικήσει την εξασφάλιση των εργαζομένων.
  5. Την αξιοποίηση αυτού του δυναμικού, μαζί με άλλο προσωπικό, από το ΤΕΕ, ώστε να προσφέρει το έργο της επιμόρφωσης των Διπλωματούχων Μηχανικών δωρεάν.
Ψήφισμα 17ου Συνεδρίου ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για το ΕΛΙΝΥΑΕ

Το 17ο Συνέδριο της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) κατά των σχεδιαζόμενων απολύσεων και τη διακοπή λειτουργίας των 5 περιφερειακών παραρτημάτων του Ινστιτούτου (Βόλου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Κομοτηνής, Τρίπολης).

Ζούμε σε μια εποχή που τα εργατικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς. Στα τεχνικά δημόσια έργα αλλά και στις υπηρεσίες των συνεργείων των δημοσίων υπηρεσιών (δήμοι, περιφέρειες κλπ.) έχουν πολλαπλασιαστεί.
Οι συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας γίνονται συνεχώς και πιο επικίνδυνες με την εντατικοποίηση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίες, τη μη εξασφάλιση σε πάρα πολλούς χώρους μέτρων ατομικής προστασίας και κανόνων ασφάλειας.
Οι συνθήκες αυτές βάζουν επιτακτικά την ανάγκη για προστασία της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Η απάντηση της κυβερνητικής πολιτικής σε όλα αυτά είναι: ανεπαρκής χρηματοδότηση, υποβάθμιση των υποδομών, μεθόδευση συρρίκνωσής σε πρώτη φάση του ΕΛΙΝΥΑΕ με σκοπό το κλείσιμο του.
Η κυβερνητική αυτή πολιτική συνεχίζει πιο αποφασιστικά την πολιτική και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ που θυσιάζει την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Οι διπλωματούχοι μηχανικοί ξέρουμε πολύ καλά λόγω της φύσης της δουλειάς μας πόσο σημαντικό θέμα είναι η εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζόμενων του ΕΛΙΝΥΑΕ που συνδέεται άμεσα με τον αγώνα όλων των εργαζομένων για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας.
Διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο ΕΛΙΝΥΑΕ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να πάρει όλα τα μέτρα που απαιτούνται:
  • ώστε να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων από το ΕΛΙΝΥΑΕ,
  • τη διασφάλιση και αναβάθμιση της λειτουργίας όλων των περιφερειακών παραρτημάτων του Ινστιτούτου,
  • την αναβάθμιση της ερευνητικής δραστηριότητας και των σχετικών υποδομών με προτεραιότητα στους κλάδους με τα περισσότερα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και την υψηλότερη βιομηχανική ρύπανση,
  • την αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΛΙΝΥΑΕ από το ΛΑΕΚ και το κράτος,
  • Την αύξηση του επιστημονικού δυναμικού του Ινστιτούτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου