Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Επαναφορά της προσωπικής διαφοράς στο σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών που είχε διακοπή.

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 18-9-2017
Αρ. Πρωτ. : 7151
Προς: 1. Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Ολ. Γεροβασίλη

Κοιν.: 1. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη
2. Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών
κ. Γ. Χουλιαράκη
3. Πρόεδρο και Δ.Ε. του ΤΕΕ
4. Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ



Θέμα : Επαναφορά της προσωπικής διαφοράς στο σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών που είχε διακοπεί

Κα Υπουργέ,

Στον πρόσφατο Νόμο 4483/2017 του Υπ. Εσωτερικών και στο άρθρο 99 αυτού, επαναχορηγείται αναδρομικά η προσωπική διαφορά σε κατηγορίες υπαλλήλων, που μετατάχθηκαν με τη διαδικασία της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας του άρθ. 30 του ν. 4223/2013. Με τη ρύθμιση αυτή φαίνεται να οδεύει προς λύση ένα ζήτημα που είχε ταλαιπωρήσει για μεγάλο διάστημα τους υπαλλήλους που είχαν μετακινηθεί από και προς ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού (εξαιρουμένων λίγων περιπτώσεων που αναφέραμε με το από 18/9/2017 έγγραφο μας). 

Επανερχόμαστε όμως γιατί κρίνουμε ότι είναι πλέον επιτακτική η καθολική ρύθμιση του θέματος για το σύνολο των υπαλλήλων που μετακινήθηκαν (πχ από και προς Υπουργεία). Η έλλειψη πρόβλεψης για τις υπόλοιπες περιπτώσεις υπαλλήλων δημιουργεί ανισότητα και απόλυτα δικαιολογημένη αίσθηση αδικίας, μια και παραμένουν οι μοναδικοί μηχανικοί που δε θα τους επαναχορηγηθεί (και αναδρομικά) η προσωπική διαφορά. Επιπρόσθετα το Ι Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την με αριθμό 122/2015 πράξη του, έκρινε ότι είναι παράνομη η περικοπή της υπερβάλλουσας μείωσης στους μεταταχθέντες υπαλλήλους και ότι συνεπώς και το ποσό αυτό αποτελεί μέρος των δικαιούμενων αποδοχών των εν λόγω υπαλλήλων. Η αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης και ισονομίας κατά τις μετακινήσεις προσωπικού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει οποιοδήποτε σύστημα κινητικότητας.

Στα πλαίσια αυτά σας καλούμε να αποκαταστήσετε την αναδρομική επαναφορά της προσωπικής διαφοράς για το σύνολο των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν τα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα από τον τρόπο και το φορέα μετάταξης.

Κύριε Υπουργέ συνεχίζουμε να ζητούμε επίσης συνάντηση μαζί σας το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να αναπτύξουμε αναλυτικότερα τις απόψεις μας σε σχέση συνολικά με τα ζητήματα που απασχολούνε τους Διπλωματούχους Μηχανικούς στη Δημόσια Διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου