Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Οι δικηγόροι κάνουν ιδιωτική ασφάλιση για να γλυτώσουν τα «χαράτσια» του νόμου Κατρούγκαλου

... και να μπλέξουν με την ιδιωτική ασφάλιση των επαγγελματικών ταμείων. 


Να απαλλάξει τους δικηγόρους από τα υπέρογκα ποσά, για ασφάλιση, επικουρικά κλπ που τους έχει φορτώσει ο νόμος Κατρουγκαλου, προσπαθεί ο δικηγορικός σύλλογος της Αθήνας.

Και αυτό γιατί η πλειοψηφία των δικηγόρων δηλώνει πια αδυναμία πληρωμής αυτών των εισφορών, με αποτέλεσμα να μένει εκτός ασφαλιστικών αλλά και επικουρικών ταμείων.

Τώρα λοιπόν, μετά την συμφωνία για ασφάλιση των δικηγόρων και των οικογενειών τους σε ιδιωτική εταιρεία για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με πολύ οικονομικούς όρους, προχωρά σε μια άλλη παρόμοια κίνηση.

Φαίνεται ότι έχει ήδη συμφωνήσει με το υπουργείο Εργασίας, ώστε να αποσχιστεί ο κλάδος επικουρικής ασφάλισης των δικηγόρων από το ΕΤΕΑΠ.

Μια τέτοια κίνηση θα ανακουφίσει οικονομικά μεγάλο μέρος των δικηγόρων. Και αυτό γιατί σήμερα το ποσοστό για το επικουρικό είναι ένα 7% επί των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Όπως λέει ο σύμβουλος του ΔΣΑ (και μέλος του ΔΣ του ΕΦΚΑ) Δημήτρης Βερβεσός στο newpost.gr “ήδη έχει ολοκληρωθεί από τον ΔΣΑ η προετοιμασία σχετικής διάταξης που προωθήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο όπως φαίνεται θα προχωρήσει σε νομοθέτηση της πρότασης μια και αυτό είναι και μέσα στα πλαίσια συμμόρφωσης με την Οδηγία 2341/16 ΕΕ της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Συμφώνα με πληροφορίες, η ρύθμιση που είναι πιθανόν να περάσει αμέσως μόλις αρχίσουν οι εργασίες της Βουλής, τέλη Αυγούστου, προχωρα στην η απόσχιση του κλάδου επικουρικής ασφάλισης από το ΕΤΕΑΠ και η δημιουργία επαγγελματικού ΤΕΑ με ταυτόχρονη κατάργηση του 7% των εισφορών επικούρησης.

Κάτι τέτοιο θα ανακουφίσει χιλιάδες συναδέλφους, λέει ο κ. Δ Βερβεσός και «πιέζουμε ώστε η ρύθμιση να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα , μια και η κατάσταση είναι πολύ άσχημη οικονομικά για την πλειοψηφία των δικηγόρων»

Προφανως, στον ΔΣΑ, δεν κάνουν διακοπές μια και οι δικηγόροι είναι από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και τα προβλήματα πολλά και κυρίως «εκρηκτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου