Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Υπερασπιζόμαστε τον Υμηττό και το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή- Ιλισίων

Διαδημοτική Επιτροπή για την προστασία του Υμηττού, Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Ιλισός", Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Αττικής, ΕΥΔΥΔΑΣ, Σύλλογος Γονέων 7ης Δημοτικής Κοινότητας, Σύλλογος Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (Β ΕΛΜΕ), Α' Σύλλογος Δασκάλων, Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου "Αγ. Σάββας", Περιβαλλοντικό Δίκτυο, Επιτροπή Αγώνα Ζωγράφου, Υμηττός Περιβαλλοντικός Σύλλογος

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
και πορεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ώρα 7.00 μ.μ.
στο Πάρκο Χωροφυλακής (Μεσογείων)

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ-ΙΛΙΣΙΩΝ

Ο Υμηττός βρίσκεται διαρκώς αντιμέτωπος με κινδύνους που απειλούν τον δημόσιο και δασικό χαρακτήρα του: εκτεταμένες καταπατήσεις, αυθαίρετη δόμηση, διαρκής επέκταση του οικιστικού ιστού κλπ.
Η αλλαγή της δασικής νομοθεσίας προς το χειρότερο, η επερχόμενη ακύρωση του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος Προστασίας του Υμηττού (ΠΔ 187/Δ/2011) (με ευθύνη και του Υπουργείου Περιβάλλοντος που καθυστερεί απαράδεκτα την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) δείχνουν ότι ο Υμηττός βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο όσων θέλουν να "αξιοποιήσουν τις εκτάσεις του όχι μόνο με παράνομες αλλά και με "νόμιμες" διαδικασίες και αντιδασικές πολιτικές κατάργησης των όποιων προστατευτικών ρυθμίσεων της νομοθεσίας και του Συντάγματος.
Το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή-Ιλισίων (η τελευταία ευκαιρία για να αποκτήσει η Αθήνα Μητροπολιτικό Πάρκο), που με βάση την κείμενη νομοθεσία (Ν 732/1977, Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Ν 4277/2014, ΠΔ 187/δ/2011), ως αποτέλεσμα των μακρόχρονων αγώνων των κατοίκων, και της συμβολής των επιστημονικών φορέων (ΕΜΠ, Πολεοδόμοι, Αρχιτέκτονες κλπ), έχει χαρακτηριστεί και θεσμοθετηθεί ως ενιαίος χώρος υψηλού πρασίνου, αναψυχής και ήπιων πολιτιστικών δραστηριοτήτων θα καταστραφεί, υποβαθμιστεί, συρρικνωθεί, τσιμεντοποιηθεί με την εξαγγελθείσα από τον Πρωθυπουργό χωροθέτηση στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γηπέδου του Παναθηναϊκού.
Επιπλέον μια τόσο μεγάλη αθλητική μονάδα, με τις συνοδευτικές χρήσεις εμπορίου και αναψυχής, όπως και με τις τεράστιες απαιτήσεις κίνησης και στάθμευσης αυτοκινήτων θα δυσχεράνει τη λειτουργία των τεσσάρων νοσοκομείων της περιμετρικής ζώνης του πάρκου, και θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά τις όμορες περιοχές κατοικίας Παπάγου, Χολαργού και Ζωγράφου.

Απαιτούμε και Αγωνιζόμαστε

1) Καμία οικιστική επέκταση στο βουνό (Υμηττός), πάγωμα όλων των αποφάσεων πολεοδομικής φύσης που δίνουν άδειες οικοδόμησης σε δασικές περιοχές, ή αυτών που παραχωρούν δασικές εκτάσεις και επιτρέπουν αλλαγή χρήσης.
2) Άμεση απομάκρυνση ασύμβατων για το δάσος εγκαταστάσεων (π.χ. βενζινάδικο, στρατόπεδα, σούπερ μαρκετ κλπ).
3) Όχι στη συνταγματική αναθεώρηση των προστατευτικών για το δάσος άρθρων 24 και 17. Νέο πλαίσιο απόλυτης νομοθετικής προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού.
4) Ανάκληση της πρότασης για γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή-Ιλισίων
5) Ολοκλήρωση της υλοποίησης στο σύνολο του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή-Ιλισίων (απομάκρυνση στρατοπέδων, ΕΠΟ, κατεδάφιση Μπαντιμιντον, έγκριση Σχεδίου Γενικής Διάταξης, δημιουργία φορέα διαχείρισης του Πάρκου κλπ)
  • Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Σας διαβιβάζουμε

Σχέδιο Ανακοίνωσης και Αφίσας
Θα οριστικοποιηθούν σε σύσκεψη εκπροσώπων
όλων των φορέων

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/6/2017
Ώρα 8 μ.μ.

Λάκωνος 9
(Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων)
Πάρκο ΚΑΠΑΨ


"Εκεί θα αποφασίσουμε και άλλα οργανωτικά θέματα
σχετικά με την συγκέντρωση και πορεία"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου