Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Εκδίκαση της ρατσιστικής απόλυσης του εργαζομένου με σκλήρυνση κατά πλάκας από την «Παπαστράτος» (12/5)



Σε λίγες ημέρες, στις 12 Μαΐου, εκδικάζεται η αγωγή που έχει καταθέσει κατά της «Παπαστράτος – Philip Morris» ο εργαζόμενος με σκλήρυνση κατά πλάκας, που απολύθηκε λόγω της ασθένειάς του. Η εταιρεία, από τη μια πλευρά, μέσω των Μέσων Ενημέρωσης αλλά και κυβερνητικών στελεχών, συνεχίζει να διαφημίζει το… κοινωνικό της πρόσωπο, την ώρα αρνείται να δεχθεί τα αιτήματα του απολυμένου συνάδελφου και του ΣΜΤ για ανάκληση της απόλυσής του. Και αυτό, παρά το ότι ο εργαζόμενος δικαιώθηκε και στις δύο φάσεις των τριμερών συναντήσεων στην Επιθεώρηση Εργασίας, η εταιρεία αρνείται να ανακαλέσει την απόλυση.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία χρησιμοποίησε project του εργαζόμενου, αφού πληροφορήθηκε την ασθένεια του, μεθόδευσε συστηματικά την απαξίωσή του, με αποτέλεσμα την απόλυσή του «λόγω ανεπιτυχούς δοκιμής».

«Επειδή αυτή η απόλυση του εργαζόμενου με σκλήρυνση κατά πλάκας, εκτός από καταχρηστική -βάσει της σύμβασής του-, είναι και κατάφορα ρατσιστική, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση της απόλυσής του. Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, τις οργανώσεις ΑμεΑ και τους εργαζομένους να στηρίξουν με κάθε μέσον την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου», σχολιάζει σχετικά η συνδικαλιστική παράταξη στο ΕΚΑ, ΡΕΣΑΛΤΟ ΣΤΗ ΓΑΛΕΡΑ.

Σχετικές αναρτήσεις:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου