Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΣΜΤ: κινητοποίηση στο Υπ Εργασίας την Πέμπτη 16.02.2017

Όλοι στην κινητοποίηση στο Υπ Εργασίας την Πέμπτη 16.02.2017, στις 9πμ με στάση εργασίας (9.00-12.00) για το ασφαλιστικό και τα «μπλοκάκια»
Το περίφημο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιφυλάσσει νέα σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία αλλά και ένα νέο 4ο Μνημόνιο. Δημοσιονομικός κόφτης παντού, νέα μείωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων απέμειναν, επέκταση της εξαθλίωσης και της φτώχειας, νέες ιδιωτικοποιήσεις. Η κυβέρνηση συζητά ήδη για αιματηρά πλεονάσματα μέχρι το 2027 προκειμένου να διευθετηθεί το χρέος μέχρι το 2060. Μόνοι κερδισμένοι είναι οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τράπεζες και οι δανειστές! Αποκα­λυπτική είναι και η τοποθέτηση του ΣΕΒ: «Χρειαζόμαστε ένα Ελληνικό Μνημόνιο Plus, που θα ξεπερνά το manual των δανειστών»!
Οι αλλαγές στα εργασιακά που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης συμπυκνώνει την αστική στρατηγική για την εργασία. Περιλαμβάνουν νέες μειώσεις μισθών με πολλούς τρόπους, απογειώνοντας παραπέρα τη σχέση μισθών – κερδών προς όφελος του κεφαλαίου. Ο κατώτατος μισθός θα συμπληρωθεί με τον «υποκατώτατο». Συζητιέται η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου από αντιδραστικότερες διατάξεις. Για τις ομαδικές απολύσεις οι εργοδότες θα συναποφασί­ζουν στο πλαίσιο του κοινωνικού εταιρισμού. Όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις, η όλη συζήτηση γίνεται με βάση τις περίφημες «βέλτιστες πρακτικές», δηλαδή την γενίκευση των επιχειρησιακών συμβάσεων (προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα των επιχειρήσεων να διαμορφώνουν με μεγαλύτερη ευελιξία τους μισθούς), και την κατάργηση των κλαδι­κών ΣΣΕ. Πρόκειται, για μια τομή που επιδιώκει να προσαρμόσει τις εργασιακές σχέσεις στις αναγκαιότητες των επιχειρήσεων, της υπερεκμετάλλευσης και της ασυδοσίας των εργοδοτών. Και όλα αυτά σε ένα εργασιακό τοπίο όπου η ελαστική εργασία και η εργασία μέσω ολιγόμηνων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, με την καταβολή μάλιστα των επιδομάτων όχι στους ανέργους, αλλά στους εργοδότες τους, τείνουν να κυριαρχήσουν. Με απολύσεις των υψηλά αμειβόμενων των 700-800€ και αντικατάστασή τους από νεολαιίστικο πάμφθηνο εργατικό δυναμικό. Με ποινολόγιο για τους ανέργους. Με πτωχεύσεις και κλεισίματα επιχειρήσεων και με ένα πτωχευτικό κώδικα σε βάρος των εργαζόμενων. Με την απλήρωτη εργασία και τις καθυστερήσεις αμοιβής των εργαζομένων να παίρνουν τραγικά χαρακτηριστικά.
Παράλληλα η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων (ενέργεια, νερό μεταφορές, λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσια γη, κ.ά.) καθώς και την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της εκπαίδευσης, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης της πρόνοιας.
Η κατρακύλα της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πάτο, ιδιαίτερα στα ζητήματα των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, της αντιμετώπισης των νεοναζί της ΧΑ, των προσφύγων και μεταναστών. Δεκάδες δίκες αγωνιστών είναι σε εξέλιξη. Οι δηλώσεις και ενέργειες κυβερνητικών παραγόντων με στόχο το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής ενισχύουν τις εθνικιστικές και φασιστικές εφεδρείες του συστήματος.
Η εικόνα του ΕΚΑ, με τις πρωτοφανείς δικαστικές παρεμβάσεις του κράτους, δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα οργανωμένο και ενιαίο σχέδιο ολοκληρωτικού εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. Το μήνυμα κυβέρνησης, κράτους και εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Προλειαίνουν έτσι το έδαφος για το νέο μοντέλο χειραγώγησης των εργαζομένων, που μεθοδεύουν τρόικα και κυβέρνηση με το συνδικαλιστικό νόμο που θέλουν να παρουσιάσουν.
Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την έκρηξή της η δομική, ιστορικού χαρακτήρα κρίση του συστήματος συνεχίζει να δείχνει απειλητικά τα δόντια της και προκαλεί την παραπέρα όξυνση του κοινωνικού κανιβαλισμού, των πολεμικών συγκρούσεων, των προσφυγικών κυμάτων. Η όποια «ανάπτυξη» που υπόσχονται όταν και αν έρθει προϋποθέτει τη δραστική μείωση του κόστους της εργατικής δύναμης, την διάλυση των σταθερών εργασιακών σχέσεων, την περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Από την Ελλάδα ως την Γαλλία, από την Ισπανία ως την Πορτογαλία, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες, αποκαλύπτεται ο ιμπεριαλιστικός και αντεργατικός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι μια “ένωση εταίρων” αλλά ένας συνασπισμός πολυεθνικών επιχειρήσεων και ισχυρών κρατών που απομυζά τους λαούς, καταπνίγει τις ελευθερίες, εγγυάται τα πανευρωπαϊκά συμφέροντα του κεφαλαίου.

Διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης

Με τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και μπήκε σε εφαρμογή από 1/1/2017, τα ταμεία κύριας σύνταξης καταργήθηκαν και ξεκίνησε η λειτουργία του νέου υπερταμείου, του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με έλλειμμα 1,049 δισ. Ευρώ.
Οι νέες συντάξεις θα υποστούν ακόμα μεγαλύτερες περικοπές, ενώ θα απαρτίζονται από δύο μέρη: Την ανταποδοτική σύνταξη, που προέρχεται από τις εισφορές, και τη λεγόμενη «εθνική σύνταξη», η οποία κυμαίνεται από 345 ευρώ (στη 15ετία) έως 384 ευρώ (στην 20ετία). Στην περίπτωση των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ- ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ οι μειώσεις των συντάξεων κυμαίνονται από 30 έως 50%. Το κράτος παύει να είναι εγγυητής του συνόλου των συντάξεων και θα εγγυάται μόνο την εθνική σύνταξη.
Για τους αυτοαπασχολούμενους θεσπίζονται αναλογικές εισφορές έως και 37,95% επί του φορολογητέου εισοδήματος. Έτσι ασφαλιστικές εισφορές και φορολογία θα ξεπερνούν το 60%. Κοροϊδία είναι και οι δήθεν εκπτώσεις για τους νέους ασφαλισμένους, που αποτελούν οφειλές που πρέπει να αποδοθούν μετά την συμπλήρωση 15 ετών ασφάλισης. Ακόμα και οι άνεργοι συνάδελφοι θα πρέπει να πληρώνουν έως και 2800 € τον χρόνο για να έχουν υγειονομική κάλυψη
Χιλιάδες συνάδελφοι να βυθίζονται στα χρέη προς τα ταμεία και απειλούνται να χάσουν τους διακανονισμούς μέσω των οποίων εξασφαλίζουν υγειονομική περίθαλψη σε αυτούς και τα παιδιά τους. Στη γωνία παραμονεύει το ΚΕΑΟ, για να κατασχέσει, ακόμα και από όσους χρωστούν λιγότερο από πέντε χιλιάδες ευρώ, απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τα χρήματα ή να βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι τους.

Για τα «μπλοκάκια»

Μετά το σάλο που προκάλεσε η επαίσχυντη εγκύκλιος για τα μπλοκάκια το Υπουργείο Εργασίας έφερε νέα «διορθωτική» εγκύκλιο προκειμένου να εκτονώσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, χωρίς όμως να αλλάζει σε τίποτα τις προηγούμενες ρυθμίσεις.
Το βασικό χαρακτηριστικό των εγκυκλίων που εκδίδει κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας είναι ότι πετάει την ευθύνη στον εργαζόμενο, προκειμένου να αποδείξει την σχέση εργασίας που έχει με τον εργοδότη του. Σε καμία περίπτωση δεν επιλύεται το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι παραμένουν ανυπεράσπιστοι απέναντι στην επιθετικότητα των εργοδοτών που δεν θέλουν να καταβάλλουν το κόστος της ασφάλισης που τους αναλογεί.
Από τις 20/01 που εκδόθηκε η πρώτη εγκύκλιος για τα μπλοκάκια, οι εργοδοτικές οργανώσεις και οι εκπρόσωποι των κατασκευαστικών ομίλων ξημεροβραδιάζονται στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να αποφύγουν το κόστος της ασφάλισης. Παράλληλα η κυβέρνηση αρνείται να δει τους εκπροσώπους του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών που έχουν επανειλημμένα ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Αν. Πετρόπουλο. Στους χώρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι είτε πληρώνονται με έναντι, είτε τους ανακοινώνονται μειώσεις μισθών. Σε αρκετές περιπτώσεις ασκούνται πιέσεις από την εργοδοσία προκειμένου να μην δηλώσουν οι εργαζόμενοι την εξαρτημένη σχέση εργασία στον ΕΦΚΑ. Υπάρχουν μάλιστα εργοδότες που καλούν τους εργαζόμενους να μην υπαχθούν στην ρύθμιση προκειμένου να μπορούν να «φοροδιαφύγουν». Παράλληλα σε αρκετά μελετητικά γραφεία η εργοδοσία πριμοδοτεί την μαύρη και αδήλωτη εργασία.
Η κυβέρνηση από την μία αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι «η καλυμμένη παροχή εξαρτημένης εργασίας από έναν εργαζόμενο που εμφανίζεται ως αυτοαπασχολούμενος συνιστά παράνομη πρακτική», από την άλλη όμως δεν καταργεί το μπλοκάκι στην εξαρτημένη σχέση εργασίας. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση μέσω της εγκυκλίου νομιμοποιεί και διαιωνίζει την αμοιβή με «δελτίο παροχής υπηρεσιών», που υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης μισθωτής εργασίας.

Προς ιδιωτικό επαγγελματικό ταμείο

Η ίδρυση του ΤΜΕΔΕ, δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση τα δικαιώματα των εργαζόμενων και άνεργων μηχανικών. Το μόνο που εξασφαλίζει είναι η εγγυοδοσία και η πρόσβαση του εργολαβικού κεφαλαίου στον εύκολο και φτηνό δανεισμό και στην Τράπεζα Αττικής. Το ΤΕΕ διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση για το μερίδιο απ’ τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ που θα έχει το νέο ταμείο και παράλληλα διεκδικεί την μετατροπή του ΤΜΕΔΕ σε ιδιωτικό επαγγελματικό ταμείο.

Να τελειώνουμε με το «μπλοκάκι»

Έχει τεράστια σημασία το πώς θα λειτουργήσουμε από δω και πέρα. Σε κάθε εταιρεία, σε κάθε εργοτάξιο ή γραφείο, πρέπει να δράσουμε συλλογικά μέσα από συνελεύσεις των εργαζομένων. Για να διεκδικήσουμε από την εργοδοσία, μαζί με το σωματείο, κανονικές προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς καμία μείωση των αποδοχών τους! Να πληρώσει επιτέλους η εργοδοσία το κόστος για την ασφάλιση. Να καταγγείλουμε χωρίς καθυστέρηση στο σωματείο κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, κάθε απόπειρα μείωσης των μισθών.

Όχι στην “σκουριά” του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού

Σήμερα είναι όσο ποτέ καθαρό, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα του «κοινωνικού εταιρισμού», των «εθνικών μετώπων» με την κυβέρνηση και τους εργοδοτικούς φορείς, ο «συνδικαλισμός» των δυνάμεων του ταξικού συμβιβασμού και της υποταγής βρίσκεται σε βαθιά κρίση και εκφυλισμό.
Γι’ αυτό ο αγώνας των εργαζόμενων και του λαού ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα έρχεται αντικειμενικά και σε σύγκρουση με τον υποταγμένο συνδικαλισμόΧρειάζονται επείγουσες πρωτοβουλίες για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για τον μάχιμο ταξικό προσανατολισμό τους. Με κοινή δράση και συντονισμό όλων των συνδικάτων που παλεύουν για την ανατροπή της επίθεσης των επιτροπών αγώνα, που να μπορεί να οργανώνει τους αγώνες, να συντονίζει τις μάχες, να αποφασίζει με τη δημοκρατία της βάσης των εργαζόμενων. Για να αναπτυχθούν νικηφόροι αγώνες, με χαρακτηριστικά κλιμάκωσης και σύγκρουσης. Για να δοθεί μια αδιάλλακτη μάχη ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και να ηττηθεί η κυβέρνηση και όλο το μαύρο μπλοκ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΛΕΒΕΝΤΗΣ, μαζί κι η ΧΑ. Για να συνενωθούν οι διάσπαρτοι αγώνες σε συνειδητό οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή του μεσαίωνα που έχει επιβληθεί.
Να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στα μέτρα της 2ης αξιολόγησης. Να οργανώσουμε την κόντρα μας στους διακαής πόθους του κεφαλαίου, του ΣΕΒ και όλων των αφεντικών να βάλουν στο χέρι το δικαίωμα στην απεργία, τη διαδήλωση, το συνδικαλισμό. Χρειάζεται λοιπόν μια πλατιά, μαζική και αποφασιστική πρωτοβουλία για μαζικά ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία στα χέρια των εργαζομένων, που θα είναι συλλογικότητες πάλης και σύγκρουσης με εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ και ΔΝΤ, όχι μηχανισμοί υποταγής και εκφυλισμού.

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά

Σε ρήξη με τους νόμους του κέρδους και της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας
  • Αυξήσεις μισθών-αποδοχών για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με κατοχύρωση και άμεση επαναφορά όλων όσων μας έκλεψαν. Μείωση των ωρών εργασίας 35ωρο 5ήμερο 7ωρο.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι της ελαστικής εργασίας. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης, να κλείσουν οι εταιρείες προσωρινής απασχόλησης. Κανονικές προσλήψεις, να καταργηθεί η αμοιβή με δελτίο παροχής υπηρεσιών στην εξαρτημένη σχέση εργασίας με αναγνώριση των δικαιωμάτων που απορρέουν. Απαγόρευση των απολύσεων.
  • Άμεσα μέτρα κατά της ανεργίας τώρα! Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής (μισθός – ΔΠΥ). Πρόσβαση των ανέργων στην υγεία, τις συγκοινωνίες, και σε όλες τις κοινωφελείς υπηρεσίες. Απαλλαγή των ανέργων τεχνικών από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών. Διαγραφή των χρεών τους, προς τις τράπεζες, τα ταμεία και το κράτος. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα χρόνια.
  • Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Ριζική μείωση των εισφορών. Όχι στις αναδρομικές αυξήσεις. Έξω το ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής. Πλήρη αποκατάσταση των απωλειών των αποθεματικών.
  • Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία και στην εμπορευματοποίηση! Δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Δημόσια, δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Να ακυρωθούν όλοι οι νόμοι περί αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ. Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, τράπεζες, κ.λπ. Καμία λαϊκή κατοικία στα χέρια κράτους-τραπεζών.
  • Άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων. Να σταματήσει το πολιτικό και νομικό πλέγμα προστασίας των εταιρειών. Δέσμευση των κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων (προσωπικών ή άλλων εταιριών) του ιδιοκτήτη της εταιρίας που πτωχεύει ή οφείλει δεδουλευμένα για να καλυφθούν οι αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα των απολυμένων.
  • Κατάργηση του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς αποζημίωση και εκείνων που εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους και λειτουργία τους με εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
  • Δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, καμία σκέψη για περιστολή του δικαιώματος της απεργίας. Καμιά κρατική – εργοδοτική και δικαστική παρέμβαση στα συνδικάτα. Να στείλουμε τους φασίστες στα πιο σκοτεινά χρονοντούλαπα της ιστορίας
  • ΟΧΙ στην «απελευθέρωση των επαγγελμάτων», στην αντιδραστική πολιτική της Μπολώνια, στην «πιστοποίηση» και στην εξατομίκευση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό, μοναδική προϋπόθεση για δουλειά. Κατάργηση κάθε μορφής εξετάσεων και πιστοποιήσεων.
  • Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από ΕΕ και κυβέρνηση. Να ανοίξουν τα σύνορα για την απρόσκοπτη διέλευση των προσφύγων. Άσυλο, ανθρώπινες συνθήκες και ελεύθερες συνθήκες για την διαβίωση τους με πλήρη δικαιώματα. Έξοδος από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων. Κατάργηση του Δουβλίνου Ι και ΙΙ, του Ευρωστρατού, της Frontex, και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης.
Οι διεκδικήσεις μας, τα αιτήματα και οι αγώνες μας δεν χωρούν στο μονόδρομο των μνημονίων, του χρέους, της ανταγωνιστικότητας στους εκβιασμούς των δανειστών-δυναστών. Γι αυτό παλεύουμε για την απελευθέρωση από το διαρκές Ευρωμνημόνιο. Όχι στα μνημονιακά μέτρα παλιά και νέα. Όχι στο νέο μνημόνιο. Σύγκρουση και έξοδο από την φυλακή της ευρωζώνης και ΕΕ και των δημοσιονομικών ευρωσυμφώνων, τη διαγραφή του χρέους, την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ- ΔΝΤ- κυβέρνησης – κεφαλαίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίζουμε:

  • Κινητοποίηση στο Υπ Εργασίας την Πέμπτη 16.02.2017, στις 9πμ με στάση εργασίας για ασφαλιστικό – μπλοκάκια. Δουλεύουμε τη συγκέντρωση με τη μορφή καμπάνιας, με αφίσα, προκήρυξη κλπ
  • Συμβάλουμε στον αγωνιστικό συντονισμό των σωματείων. Συμμετέχουμε στη Συνέλευση Αγώνα στις 10/02.
  • Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για το συντονισμό με σωματεία και επιτροπές εργαζομένων με μπλοκάκια. Καλούμε σε σύσκεψη με προτεινόμενη ημερομηνία στις 17.02.2017
  • Προτείνουμε απεργιακή απάντηση απέναντι στα νέα βάρβαρα μέτρα, καθώς και συγκέντρωση – διαδήλωση στις αρχές Μάρτη με στίγμα: Δεν θέλουμε την αξιολόγησή σας, θέλουμε τη ζωή μας.
  • Συγκροτούμε επιτροπή αγώνα για την υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης με πρώτη συνεδρίαση Δευτέρα 13.02.2017 στα γραφεία του ΣΜΤ ώρα 7μμ. Περιοδείες σε χώρους εργασίας, έκδοση ενημερωτικού υλικού, αφίσας για την ενημέρωση των συναδέλφων για τις αποφάσεις μας.
  • Το σχεδιασμό, την συνεχή γενίκευση και την ενίσχυση των κινηματικών διαδικασιών σε κάθε χώρο εργασίας με ειδικότερο σχεδιασμό που θα εκπονήσει το σωματείο.
  • Συμμετοχή σε κινητοποιήσεις απέναντι σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας Επαγγελματικού ταμείου.
  • Την προώθηση της διεκδίκησης της ΣΣΕ στον κλάδο, σύμφωνα και με τις αποφάσεις προηγούμενων συνελεύσεων και με απευθείας κινητοποιήσεις απέναντι στην εργοδοσία. Συντονισμός με τα σωματεία του κλάδου των κατασκευών, τα σωματεία τηλεπικοινωνιών και τον συντονισμό τους, αλλά και κάθε σωματείο που παλεύει για υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων.
  • Την στήριξη του σωματείου σε πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των κατασχέσεων της λαϊκής κατοικίας στους πλειστηριασμούς.
  • Έκδοση ενημερωτικού δελτίου του σωματείου τόσο για το νέο ασφαλιστικό όσο και για επερχόμενες κινητοποιήσεις και τις δράσεις του σωματείου.
  • Στην συνέλευση ψηφίστηκε ψήφισμα αλληλεγγύης στις αγροτικές κινητοποιήσεις και κάλεσμα συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 14 Φλεβάρη στις 13.30 στην Πλατεία Βάθης, που καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου