Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στο φοιτητή Γ. Καλλινάκη – Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Πειραιά (17/1)



Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, δικάζεται την Τρίτη 17 Ιανουαρίου ο φοιτητής και συνδικαλιστής στο φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών επιστημών, Γιώργος Καλλινάκης, με τις κακουργηματικές κατηγορίες και μάλιστα με την επιβαρυντική συνδρομή του «κουκουλονόμου». Συνελήφθη κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην αντιφασιστική διαδήλωση στις 17-09-2013 με το μπλοκ του Φοιτητικού Συλλόγου του, με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του, όπως όλοι μας, διαδηλώνοντας ενάντια στη δολοφονική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, ενάντια στο φασισμό, στον εθνικισμό, στο ρατσισμό.
Υπενθυμίζεται πως οι κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους επεφύλαξαν απέναντι στους χιλιάδες διαδηλωτές εκείνης της νύχτας ακραία σκληρότητα και επιτέθηκαν σε πολλά σημεία της διαδήλωσης, με δακρυγόνα και κλομπ, επιχειρώντας να τη διαλύσουν και να εκδιώξουν τους χιλιάδες πολίτες που συνέρρεαν στο σημείο της δολοφονίας. Στο πλαίσιο αυτής της καταδρομικής και ωμής επιχείρησης της αστυνομίας, ο Γ. Καλλινάκης συνελήφθη αναίτια, χτυπήθηκε βάναυσα στο σώμα και στο κεφάλι από τους  αστυνομικούς που όρμησαν με. Παραπέμπεται δε στο δικαστήριο με ψευδείς και άδικες κατηγορίες.
Το ΜΕΤΑ συμπαρίσταται στο διωκόμενο, αγωνιστική φοιτητή και καταγγέλλει τις κίβδηλες κατηγορίες που είναι ψευδείς, ανυπόστατες, αναπόδεικτες και άδικες για το νεαρό φοιτητή, ο οποίος μαζί με χιλιάδες από εμάς συμμετείχε στην παλλαϊκή συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο Κερατσίνι μία μέρα μετά τη δολοφονία από τη Χρυσή Αυγή του αγωνιστή Παύλου Φύσσα. Θέλει να υπογραμμίσει, δε, πως το γεγονός αυτό καταδεικνύει την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων ολόκληρου του κινήματος ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντιο στον φασισμό και το ρατσισμό.
Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει επίσης τις συλλήψεις όλων διαδηλωτών εκείνης της ημέρας που άδικα και αναίτια και αφού χτυπήθηκαν άγρια από τους αστυνομικούς, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και τους απαγγέλθηκαν κακουργηματικές κατηγορίες. Απαιτεί την απόσυρση όλων των κατηγοριών, απαιτεί την αθώωση των κατηγορουμένων και του Γιώργου Καλλινάκη, που δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.
Τέλος, καλεί όλους τους εργαζομένους, τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα αντιρατσιστικά – αντιφασιστικά κινήματα να εκδώσουν ψηφίσματα αλληλεγγύης και καταδίκης της κρατικής τρομοκρατίας και καλεί σε μαζική:

Παράσταση Αλληλεγγύης, την Τρίτη 17 Γενάρη
στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά (οδ.Σκουζέ και Φίλωνος)

ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΟ «ΞΕΠΛΥΜΑ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου