Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

#FreeHDPnow: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα στις 14:30

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλεί το μεσημέρι του Σαββάτου το Πολιτιστικό Κέντρο ΚουρδιστάνΣτη συγκέντρωση καλεί και η ΛΑΕ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και άλλες οργανώσεις και φορείς. 


Όπως αναφέρει αναλυτικότερα το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν:
Η φασιστική εξουσία του ΑΚΡ συνέλαβε τους συμπρόεδρους του HDP Σελλαχαττίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ και πολλούς βουλευτές. Αυτή η επίθεση είναι ο τελευταίος κρίκος στην εκτέλεση της απόφασης που πάρθηκε στις 30 Οκτώβρη 2014 στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για την καταστολή του Απελευθερωτικού Αγώνα του κουρδικού λαού. Πρόκειται για μια νέα φάση του ολοκληρωτικού πολέμου που άρχισε στις 24 Ιούλη 2015. Αυτές οι συλλήψεις των στελεχών του HDP αποσκοπούν στην καταστολή της βούλησης του κουρδικού λαού. Επίσης, αυτές οι συλλήψεις, ταυτόχρονα, έχουν την έννοια της μη αναγνώρισης της ύπαρξης του κουρδικού λαού. Είναι καταφανής η απόφαση και η γενοκτόνα πολιτική των αποικιοκρατών να εξοντώσουν τους Κούρδους.

Αυτή η απόφαση των συλλήψεων πάρθηκε πριν από πολύ καιρό. Απλά περίμεναν τις συγκυρίες και τον χρόνο για να την εκτελέσουν. Στη συνάντηση του φασίστα σεφ Ταγίπ Ερντογάν με τον φασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί ένα από τα θέματα της συζήτησης ήταν και αυτές οι συλλήψεις. Κατά τη συνάντηση αυτή ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε την πλήρη υποστήριξη από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Πλέον το ΑΚΡ και το ΜΗΡ αποτελούν ένα ενιαίο κόμμα. Ούτως ή άλλως όλες οι πολιτικές που υποστηρίζονται από το ΜΗΡ, σήμερα εφαρμόζονται από το ΑΚΡ.

Αυτές οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά την 14η επέτειο της ανάληψης της εξουσίας του ΑΚΡ. Έτσι τέθηκε σε εφαρμογή η πραγματική ιδεολογία και πολιτική του ΑΚΡ. Με αυτόν τον τρόπο το ΑΚΡ απέδειξε ότι θέλει να εγκαθιδρύσει ένα νέο ηγεμονικό σύστημα εξολοθρεύοντας τους Κούρδους. Ο Ταγίπ Ερντογάν ως ο νέος αρχηγός ιδρυτής και το ΑΚΡ ως το νέο συνιδρυτικό κόμμα, εξολοθρεύοντας τους Κούρδους επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν τον ένα κυρίαρχο θεσμικό φασιστικό σύστημα. Αυτές οι επιθέσεις του ΑΚΡ ενάντια στους Κούρδους και τις δημοκρατικές δυνάμεις είναι επιθέσεις για να αρθούν τα εμπόδια για το σύστημα που θέλουν να εδραιώσουν. Από αυτή την άποψη, αυτές τις επιθέσεις θα τις εντείνουν και θα τις συνεχίσουν. Ο μόνος δρόμος για να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις είναι ο κοινός αγώνας του κουρδικού λαού και των δημοκρατικών δυνάμεων.

Αυτές οι επιθέσεις κατευθύνονται από ένα κέντρο. Αποτέλεσμα αυτού είναι το ότι όλος ο Τύπος, με ένα στόμα, τόνισε ότι η σύλληψη των βουλευτών και «η επιχείρηση κατά του HDP είναι ενάντια στην τρομοκρατία». Και οι τίτλοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά από αυτές τις συλλήψεις βγαίνουν από το ίδιο κέντρο, το οποίο κατευθύνει τον ειδικό πόλεμο ενάντια στο Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα. Από τώρα και στο εξής όλες οι δημοσιεύσεις και οι ανακοινώσεις θα αποσκοπούν στη νομιμοποίηση των συλλήψεων. Η συμμαχία του ΑΚΡ με το ΜΗΡ θα συνεχίσει ακόμη πιο έντονα την πολιτική καταστολής των επαναστατικών δυνάμεων. Τώρα πλέον τα λόγια τελείωσαν. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση όλος ο κουρδικός λαός και οι δημοκρατικές δυνάμεις θα πρέπει να ξεσηκωθούν παντού. Πλέον το να μην αντιστέκεσαι, το να παραδίνεσαι, σημαίνει ότι ανοίγεις το δρόμο στις γενοκτόνα αποικιοκρατία να εξολοθρεύσει ανεμπόδιστα τον κουρδικό λαό.

Η επίθεση της γενοκτόνας αποικιοκρατίας δεν αφορά μόνο το Βόρειο Κουρδιστάν, αλλά είναι επίθεση γενοκτονίας όλων των Κούρδων. Από αυτή την άποψη θα πρέπει να ξεσηκωθούν όλοι οι Κούρδοι, όπου και αν βρίσκονται.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να σταθούν αλληλέγγυοι ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις και συλλήψεις. Κάθε πολιτική δύναμη που θα μείνει σιωπηλή απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις ενάντια στη βούληση του κουρδικού λαού στο βόρειο Κουρδιστάν, ιστορικά, θα είναι συνένοχη.

Η ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου