Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση – συζήτηση για το ρέμα της Πικροδάφνης


Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, το “Δίκτυο Πολιτών για τη Διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης”, στο οποίο συμμετέχουμε, οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση για το ρέμα της Πικροδάφνης στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι τα σχέδια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Αττικής, για τη “διευθέτηση” της Πικροδάφνης, με έργα καταστροφικά για τον φυσικό πλούτο και το οικοσύστημα του τρίτου μεγαλύτερου ποταμού της Αττικής.

Αφορμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) της μελέτης οριοθέτησης του έργου «Ανάπλαση ρέματος Πικροδάφνης από Λ. Βουλιαγμένης έως εκβολή», από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στις 30 Αυγούστου 2016.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν:
Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών ( ΕΛΚΕΘΕ)
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Ο κ. Μαρτίνος Γκαίτλιχ, Βιολόγος – Περιβαλλοντολόγος

Η εκδήλωση θα γίνει στις 11:00, στο πολιτιστικό κέντρο Αγίας Βαρβάρας, στη Λ. Αγίας Βαρβάρας 21, στο Παλαιό Φάληρο.

Στα σχεδιαζόμενα έργα αντιδρούμε γιατί:
Πιστεύουμε οτι η Πικροδάφνη δεν πρέπει να έχει την “τύχη” του Κηφισού και του Ιλισού…..
Υπάρχει εναλλακτική πρόταση, που μπορεί να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο ποτάμι μας, σε ορισμένα σημεία και από διαφορετικά αίτια και ταυτόχρονα να προστατέψει το πλούσιο οικοσύστημά του, που είναι τόσο απαραίτητο στις τσιμεντουπόλεις μας!
Η αποψίλωση των ποτάμιων συστημάτων και ο εγκιβωτισμός τους, δεν ενισχύει αλλά μειώνει τον αντιπλημμυρικό τους ρόλο και δημιουργεί προυποθέσεις εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων…








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου