Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών: ενημερώσεις και συνέλευση


Στην παρέμβαση της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών στις 17/10/2016, στη ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ τέθηκαν τα εξής:
Ως προς την δυνατότητα επανενεργοποίησης της ρύθμισης σύμφωνα με το νόμο Στρατούλη για επιλογή χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας για τους μετά το ’93 ασφαλισμένους, ενημερωθήκαμε πως έχουν γίνει 107 ατομικές αιτήσεις, οι οποίες θα εξεταστούν από 18/10/2016 και μάλλον θα γίνουν δεκτές. Από τους 19.500 που είχαν κάνει ρύθμιση οι 2500-3000 την έχουν χάσει.
Ως προς τις Πρόσθετες Εισφορές του Ν. 3986/2011, που υπάρχουν στα ειδοποιητήρια του Α΄ εξαμήνου 2016 για τους προ το ’93 ασφαλισμένους, ενημερωθήκαμε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στις 19/10 σε συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με μικρή πιθανότητα για θετικό αποτέλεσμα.
Ως προς την αίτηση που κατατέθηκε από την ΑΣΜ στο πρωτόκολλο (κείμενο συλλογής υπογραφών) μας είπαν ότι θα το εξετάσει η νομική υπηρεσία και θα μας απαντήσει, αλλά ότι στη Δ.Ε. δεν έχει γίνει ακόμα κοινοποίηση.

Επιπλέον μας ενημέρωσαν ότι θα ενεργοποιηθούν ξανά οι διαδικασίες ΚΕΑΟ, κατασχέσεων κ.λ.π. για τους οφειλέτες (περίπου 40.000 αυτοαπασχολούμενοι χρωστάνε πάνω από 7.000), αφού το Ταμείο θα πρέπει να κλείσει τα βιβλία του στο τέλος του χρόνου και να παραδώσει ό,τι υπάρχει από χρέη στον ΕΦΚΑ.

Επίσης την Παρασκευή 21/10, στις 10.00π.μ. μας προτείνουν να μας ενημερώσουν για τη συνάντηση που θα έχουν στις 19/10 στο Υπουργείο.



Σας καλούμε να έρθετε και να συμμετέχετε στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. H παρουσία σας είναι σημαντική για να αποφασίσουμε τη δράση μας για τα κοινά μας προβλήματα. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
Προώθηση εκστρατείας σχετικά με Attica – ΤΣΜΕΔΕ και οργάνωση κινητοποίησης
Επιστροφή Ειδικής Προσαύξησης – οργάνωση κινητοποίησης σχετικά με την εγκύκλιο του Υπουργείου
Ενημέρωση από την παρέμβαση της ΑΣΜ στη Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ σχετικά με το θέμα της Ειδικής Προσαύξησης, καθώς και τη δυνατότητα επανενεργοποίησης της ρύθμισης σύμφωνα με το νόμο Στρατούλη για επιλογή χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας
Ενημέρωση από την παρέμβαση της ΑΣΜ στη Δ.Ε. του ΤΕΕ σχετικά με το αίτημα της δημόσιας Απολογιστικής Συνέλευσης
Ενημέρωση για τις παρεμβάσεις της ΑΣΜ σε Συλλόγους Μηχανικών, σχετικά με το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ
Αν θέλετε κάποιο ακόμα θέμα να συζητηθεί ενημερώστε μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, την Παρασκευή 21/10/2016, στις 8.00μ.μ., στο ΤΕΕ (Νίκης 4), ώστε να αποφασίσουμε συλλογικά τις επόμενες κινήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου