Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Εκλογές στο ΤΕΕ



Πανεργατική απεργία 4/2



Εν όψει των εκλογών του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) στις 20 Νοέμβρη συγκροτήθηκε η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.). Την ιδρυτική διακήρυξη συνυπογράφουν οι παρατάξεις Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών, Τομή, Αριστερή Στροφή και Αριστερή Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζόμενων μηχανικών, ενώ συμμετέχουν και ανένταχτοι μηχανικοί. 

Η Δήμητρα Κυρίλλου μας μίλησε για αυτή την ελπιδοφόρα εξέλιξη: «Ο χώρος των μηχανικών έχει χτυπηθεί από την κρίση, υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι – ουσιαστικά υποαπασχολούμενοι για ένα κομμάτι ψωμί, χαμηλόμισθοι αντιμέτωποι με την απληρωσιά και τα λουκέτα. Αυτοί αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των 100 χιλιάδων μελών του ΤΕΕ. Το ΤΕΕ κινήθηκε σταθερά στο πλευρό των καπιταλιστών, των κυβερνήσεων και της διαχείρισης του συστήματος, γυρίζοντας την πλάτη στην πλειοψηφία των μελών του. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δυνάμεις που βρισκόμαστε διακριτά στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσαμε να κινηθούμε μαζί με αφορμή τις εκλογές στις 20 Νοέμβρη. 

Είμαστε μηχανικοί που ενεργοποιούμαστε χρόνια στην αντικαπιταλιστική αριστερά, που βρεθήκαμε σε διαδικασία κοινής δράσης και συζήτησης με κομμάτια που έσπασαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και την παράταξή του πριν και μετά τα μνημόνια. 

Ανοιχτό κάλεσμα

Η ΣΑΜ με ανοιχτό κάλεσμα ξεκίνησε μια διαδικασία αναζήτησης κοινών θέσεων, αιτημάτων και προγράμματος δράσης για τον κόσμο των τεχνικών που αντιστέκεται. Έτσι καταλήξαμε στη συγκρότηση της Αριστερής Αγωνιστικής Ενωτικής Συσπείρωσης (ΑΡΑΓΕΣ), που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο κομμάτι των δυνάμεων που συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. 

Τόσο η συνεργασία όσο και το πολιτικό πλαίσιο αποτελούν κατάκτηση, ένα βήμα μπροστά για το κίνημα μέσα στους μηχανικούς. Η κοινή διακήρυξη αναφέρεται στους αγώνες που έδωσαν οι μηχανικοί και θα πρέπει να συνεχίσουν να δίνουν. Για την ανεργία, τη λιτότητα, την απληρωσιά, για το ασφαλιστικό μας ταμείο που το ρήμαξε η Τράπεζα Αττικής, αλλά και για αιχμηρά πολιτικά ζητήματα όπως είναι η ανάγκη να φύγουμε από ΕΕ και ευρώ. Κι ότι συνολικά πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή των Μνημονίων μέχρι τέλους. Τα μέλη του ΣΕΚ είμαστε χαρούμενοι για αυτή την επιτυχία. Θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν όλα τα κομμάτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διάλεγαν αυτό το δρόμο, να κατεβαίναμε όλοι μαζί. Θα έδινε μεγαλύτερες δυνατότητες για την αντικαπιταλιστική αριστερά και για το εγχείρημα».

• Mπορείτε να διαβάσετε τη διακήρυξη της ΑΡΑΓΕΣ στο blog της Συσπείρωσης Αριστερών Μηχανικών syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου