Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

«Τρία χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε»: Οι εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις για τον Παύλο Φύσσα

ΑΔΕΔΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έχουν, ήδη, περάσει τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν η κορύφωση μιας σειράς δολοφονιών, όπως του Λουκμάν στα Πετράλωνα και επιθέσεων όπως εναντίον των Αιγύπτιων ψαράδων στο Κερατσίνι. Τρία χρόνια μετά οι εμπλεκόμενοι στις δολοφονικές επιθέσεις χρυσαυγίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι, λόγω της αργοπορίας των μηχανισμών της δικαιοσύνης και μετά την παρέλευση του δεκαοκταμήνου.
Ενθαρρυμένοι από την ατιμωρησία τους, οι νεοναζί προσπαθούν να επανέλθουν στο προσκήνιο οργανώνοντας εκδηλώσεις μίσους και πραγματοποιώντας νέες επιθέσεις. Επιχειρούν να εκμεταλλευθούν την απογοήτευση από τη μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης καθώς και την ξενοφοβική ισλαμοφοβική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που οδηγεί σε εκλογική άνοδο ακροδεξιών κομμάτων. Αξιοποιούν την αντι-προσφυγική πολιτική εγκλωβισμού, απελάσεων και στέρησης στοιχειωδών δικαιωμάτων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που υλοποιεί η Ε.Ε. και η Ελληνική κυβέρνηση και οδηγεί εγκλωβισμένους πρόσφυγες στην απόγνωση στα νησιά και στην ενδοχώρα.
Την απάντηση στις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο και στην ακροδεξιά – φασιστική απειλή μπορούν να δώσουν οι αγώνες του κινήματος αντίστασης. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που κινητοποιούνται για να μην περάσουν τα μνημονιακά προαπαιτούμενα ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα δίκτυα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες των στρατοπέδων σε όλη τη χώρα, το αντιφασιστικό κίνημα που κινητοποιείται και διεκδικεί την απομόνωση και την καταδίκη των νεοναζί,. Μαζί με τους απλούς ανθρώπους σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και στις γειτονιές που ασφυκτιούν από τη λιτότητα, τη φορολεηλασία, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, έχουμε κάθε λόγο να αντισταθούμε από κοινού στα μνημόνια, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή.
Όλοι και όλες που δίνουμε τη μάχη ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, στις περικοπές μισθών και συντάξεων, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και που στηρίζουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι αναγκαίο να συνδέσουμε αυτούς τους αγώνες με την πάλη ενάντια στο φασισμό, για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και των δολοφόνων της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στους σημαντικούς σταθμούς που σηματοδοτούν κινηματικά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα:
  • Στην αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016, στις 6:00μμ, στο Κερατσίνι, στην οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάλη).
  • Στη συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016, στις 8.30πμ. 
Για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων στο Δημόσιο στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει 3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας για τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 8:00πμ μέχρι τις 11:00πμ.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

«Τρία χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε»: Οι εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις για τον Παύλο Φύσσα (16-18/9)

Τριήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του «δικού μας Παύλου» διοργανώνει στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ενώ φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές και αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε αντιφασισιτκές διαδηλώσεις για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής

 

Τριήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του «δικού μας Παύλου» διοργανώνει στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Με αφορμή την επέτειο αυτή και τις εκδηλώσεις ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος με μήνυμά του τονίζει:
«Πέρασαν 3 χρόνια, από εκείνη τη νύχτα που o συμπολίτης μας,  Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε από τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής γιατί πίστευε στα ιδανικά της ελευθερίας, της αλληλεγγύης  και της δημοκρατίας και αντιμαχόταν το φασισμό μέσα από τα τραγούδια του.
Τρία χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε και τιμάμε τη μνήμη του.
Είναι υποχρέωσή όλων μας να διατηρήσουμε το νόημα της θυσίας του.Οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι των παιδιών μας, δεν θα πρέπει να αφήσουν το δηλητήριο του φασισμού να φωλιάσει στις ψυχές των μαθητών. Όπως στην  σύγχρονη ιστορία μας, οι παππούδες μας νίκησαν τον φασισμό, έτσι και σήμερα δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες να βρουν πρόσφορο έδαφος στο νου και στην καρδιά των παιδιών μας.
Είναι υπόθεση όλων μας η υπεράσπιση της κοινωνίας της ελευθερίας και της δημοκρατικής αντίληψης των πολιτών ,χωρίς διακρίσεις , ανεξάρτητα  από φύλο, χρώμα , θρησκεία ή πολιτικές αντιλήψεις .
Η καρδιά του Παύλου χτυπά στις γειτονιές της πόλης μας.
Σας καλούμε στις τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου που διοργανώνονται στις 16-17 και 18 Σεπτέμβρη:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/9 ώρα 9μμ
Προβολή ταινίας «Το μίσος», CINE ΜΕΛΙΝΑ, Σωκράτους 65 Δραπετσώνα
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 ώρα 8μμ
Θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Βύρωνος & Χηλής, Χαραυγή
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 ώρα 7μμ
RAP MONSTER FEST, RAP συναυλία, Καστράκι – Δραπετσώνα (πλησίον ΗΣΑΠ)
Η οικογένεια & φίλοι Παύλου ''Killah P" Φύσσα καλούν «όποιον θέλει να είναι δίπλα μας, στις 17 Σεπτεμβρίου ώρα 22:00 στο σημείο της δολοφονίας (Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι) μόνο με ένα κερί για σιωπηλή συγκέντρωση και στις 18 Σεπτεμβρίου ώρα 19:00 στην έκταση «Καστράκι» (πλησίον ΗΣΑΠ Πειραιά, έναντι πύλης Ε2) όπου θα πραγματοποιηθεί το RAP MONSTERS FESTIVAL, μια διοργάνωση που ξεκίνησε ο Παύλος και συνεχίζουν οι φίλοι του, με σκοπό την συσπείρωση και ενεργοποίηση της νεολαίας για θέματα αλληλεγγύης».

 

Μετονομασία της Οδού Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, σε Οδό Παύλου Φύσσα

 

 

Ακολουθούν τα καλέσματα σε κινητοποιήσεις:

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών-Πρωτοβουλιών-Συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά καλεί τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, τους αντιφασίστες/ριες, τα συνδικάτα, τους κατοίκους του Κερατσινίου να συμμετέχουν στην αντιφασιστική κινητοποίηση για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη,  18:00 μμ στην Παύλου Φύσσα (Πρώην Π. Τσαλδάρη) και Σαλαμίνος στο Κερατσίνι. Στόχος είναι η φετινή επέτειος να αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης επανεκκίνησης του αντιφασιστικού κινήματος το οποίο με ενωτικές μαζικές δράσεις στις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους δεν θα αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβγούν στο δρόμο. 
Κάλεσμα στον Αγ. Παντελεήμονα:
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΩΡΑ 17.00μμ – ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ & ΥΓΕΙΑΣ (ΠΙΣΩ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Α.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ)
Η νεοναζιστική ομάδα Λαική Ελληνική Πατριωτική Ένωση(Λ.Ε.Π.ΕΝ) θέλει να κάνει τα εγκαίνια των κεντρικών της γραφείων στην περιοχή του Α.Παντελεήμονα την Κυριακή 18/9 ημέρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στην ανακοίνωσή τους με τίτλο «αποποινικοποιούμε τον εθνικισμό» αναφέρουν:
«Η επιλογή της ημέρας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς η 18/9 είναι η επέτειος του θανάτου του Παύλου Φύσσα. Ο Φύσσας σκοτώθηκε επειδή ήταν αριστερός και βρέθηκε σε λάθος σημείο, σε λάθος στιγμή. Η υπόθεση του θανάτου βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και περιμένουμε την έκβαση της.».
Δηλαδή ομολογούν ότι σκοτώθηκε επειδή ήταν αριστερός αλλά δεν ξέρουν ούτε ποιος τον δολοφόνησε ούτε σε ποιο κόμμα ανήκε ο δολοφόνος του.
Προσπαθούν να κερδίσουν κόσμο από την Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι: « η ηγεσία της Χρυσής Αυγής με τον θάνατο των δύο μελών της πιστεύει ότι θα "ξεπλύνει" τα λάθη και τις πολιτικές της που οδήγησαν δεκάδες μέλη της στις φυλακές και τα δικαστήρια».
Η ΛΕΠΕΝ αποτελεί διάσπαση της Χρυσής Αυγής καθώς τα ηγετικά της στελέχη (Χ.Ρήγας, Δ.Ζαφειρόπουλος) προέρχονται από αυτήν. Θέλει να αξιοποιήσει την διεθνή άνοδο της ακροδεξιάς και δηλώνει ότι έχει σχέσεις με την Μ.Λεπέν, τον Ν.Φάρατζ κα.
Προσπαθεί να παραστήσει την «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που δεν έχει στις γραμμές της ναζιστές ή φασίστες παρά μόνο έλληνες που αγαπούν την Ελλάδα. Διαθέτει λίγες δεκάδες μέλη και πυρήνες σε Αθήνα, Καβάλα, Πύργο και Λάρισα. Πριν λίγους μήνες με συγκέντρωσή τους στον Πειραιά θέλησαν να κάνουν οργανωμένη επίθεση στους πρόσφυγες που βρίσκονταν στο λιμάνι. Με το άνοιγμα των γραφείων της στον Άγιο Παντελεήμονα προσπαθούν να γίνουν γνωστοί και να συσπειρώσουν κόσμο στις γραμμές τους από μια περιοχή που αποτέλεσε το βασικό ορμητήριο και εκλογική δεξαμενή για την άνοδο της Χρυσής Αυγής την περίοδο 2008-2012.
Πρόκειται για πατενταρισμένους νεοναζί συνδεδεμένους με τον κόσμο της νύκτας. Άλλωστε από αυτόν προέρχεται ο Χ.Ρήγας ο οποίος διατηρούσε για χρόνια μπαρ στην περιοχή.
Αν τους αφήσουμε θα προσπαθήσουν να ξανακάνουν τον Άγιο Παντελεήμονα όπως ήταν. Δηλαδή μια περιοχή όπου καθημερινά είχαμε επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και αντιφασιστών, σπασίματα καταστημάτων, εμπρησμούς σε χώρους προσευχής μουσουλμάνων, γιαουρτώματα πολιτικών της αριστεράς, μέχρι και κλείσιμο της μοναδικής παιδικής χαράς της περιοχής. Μια περιοχή όπου θα κινδυνέψουν άμεσα αντιφασιστικά στέκια και δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες όπως το City Plaza.
Δεν θα το επιτρέψουμε!
Δεν θα αφήσουμε την ημέρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι νεοναζί να ανοίγουν γραφεία στον Άγιο Παντελεήμονα.
Καλούμε πρώτα από όλα τους κατοίκους και τις συλλογικότητες της πολύπαθης περιοχής να μην το επιτρέψουν. Σήμερα ο Άγιος Παντελεήμονας συνεχίζει να έχει προβλήματα αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα από ότι ήταν την εποχή της δράσης των νεοναζί. Άνθρωποι ανεξάρτητα από καταγωγή, όλων των ηλικιών και παιδιά μπορούν να κάνουν βόλτα στην πλατεία ή να παίζουν στην νέα παιδική χαρά.
Καλούμε όλες τις συλλογικότητες της αριστεράς, του αντιφασιστικού και συνδικαλιστικού κινήματος σε κοινή αντιφασιστική συγκέντρωση με στόχο να ματαιώσουμε τα εγκαίνια των γραφείων των νεοναζί.
Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στον καθένα που παλεύει για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό και φασισμό. Το χρωστάμε στον Παύλο Φύσσα!
Καλούν:
ANTINAZI ZONE
Ανασύνθεση - ΟΝΡΑ
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
Αριστερή Ενότητα – ΑΡ.ΕΝ
Ξεκίνημα Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
Μυρμήγκι – Δίκτυο Αλληλεγγύης 6ης Κοινότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου