Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακατατάξεις στην Attica Bank


Ανακατατάξεις στην Attica Bank μετά την εγγυητική επιστολή από την τράπεζα στον κύριο Καλογρίτσα για τη συμμετοχή του στη δημοπρασία των δημοσίων συχνοτήτων...

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Attica Bank ετοιμάζονται να αναλάβουν θέσεις νέου προέδρου ο κ. Γεράσιμος Σαπουντζόγλου και νέου Διευθύνοντος Συμβούλου ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως:


1) Ο κ. Γεράσιμος Σαπουντζόγλου ήταν πρώην πρόεδρος του Ο.Ε.Ε.Κ. (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) και του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος (μαζί με τον γιο του πρώην Υπουργού κ. Αρσένη και άλλα 32 άτομα...) από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το 2012 για το σκάνδαλο στον ΟΕΕΚ.
Για την ακρίβεια ήταν από τους βασικούς εμπλεκόμενους στο συγκεκριμένο σκάνδαλο. 
Όπως αναφέρει σχετικά η zougla.grَ: 
"...μία δεκαετία μετά την αποκάλυψη για την ύπαρξη κυκλώματος επίορκων κρατικών υπαλλήλων οι οποίοι (την περίοδο 1997-2002), σε συνεργασία με γόνους πολιτικών οικογενειών και πρώην γενικούς διευθυντές κομμάτων, «λεηλάτησαν» εκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία και τα κοινοτικά κονδύλια, τα οποία, αντί να καταλήξουν σε πληρωμές για ώρες εκπαιδευτικής διδασκαλίας, κατέληξαν στην τσέπη ιδιωτών για μαθήματα-μαϊμού σε ΙΕΚ και σεμινάρια τα οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν, το Ελεγκτικό Συνέδριο… αδυνατεί να δρομολογήσει την επιστροφή των χρημάτων, αποδίδοντας οικονομικές ευθύνες στους εμπλεκομένους!" 


2) Δεν υπάρχει δημόσια θέση που να μην έχει ανατεθεί στο γνωστό σε όλους μας κύριο Ρουμελιώτη.... 
Ήταν πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ το 2010 με απόφαση του τότε Υπουργού Γιώργου Παπακνωσταντίνου, ενώ υπήρξε πρόσφατα και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", θέση από την οποία παραιτήθηκε 2 μήνες πριν. 
Στο παρελθον έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Συντονισμού (Οκτώβριος-Δεκέμβριος του 1981), Υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο (1981–1982), Υφυπουργός Οικονομικών (1982–1983) και Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (1984–1987) . 
Ένα μήνα μετά την εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο (τοποθετούμενος στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ) το 1989, η ελληνική Βουλή τον παρέπεμψε με 170 ψήφους για δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, σχετικά με το Σκάνδαλο "Κοσκωτά". 
Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους παραπεμφθέντες (Ανδρέα Παπανδρέου, Μένιο Κουτσόγιωργα, Δημήτρη Τσοβόλα και Γιώργο Πέτσο) ο Π. Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε ποτέ αφού το Ευρωπαϊκό Κοινουβούλιο δεν ήρε την ασυλία του, απαραίτητη προϋπόθεση για να βρεθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου. 
Να τονίσουμε πως βασικός μέτοχος στην Attica Bank (56.2%) είναι το ταμείο των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ και να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε στον πρόσφατο διαγωνισμό, εγγυητική επιστολή από την εν λόγω τράπεζα, για τα χρήματα που καλείται να καταβάλλει για την κατοχύρωση της δημόσιας συχνότητας. 
Σημειώνεται ότι η νέα διοίκηση δεν έχει εγκριθεί ακόμα από την Τράπεζα της Ελλάδος και αναμένουμε με ανυπομονησία για το αν θα κρίνει ικανούς τόσο τον κύριο Ρουμελιώτη, όσο και τον κύριο Σαπουντζόγλου για αυτές τις θέσεις. 
Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για το ότι πρέπει να "φεύγει το παλιό" κάπου εδώ, πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων. 
Αυτοί οι άνθρωποι, όχι απλώς είναι το..." παλιό", αλλά αποτελούν το..."παλαιότατο" από κάθε άποψη! Και πολιτική και ηθική... Αμφότεροι οι υποψήφιοι μπλεγμένοι σε μερικά από τα σημαντικότερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου