Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Παροχή βεβαιώσεων σε εφαρμογή του ΠΔ 69/2016 – Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα για χρήση από τους διπλωματούχους μηχανικούς Δημοσίους Υπαλλήλους

Βρήκε ευκαιρία να εισπράξει το ΤΕΕ...


Σύμφωνα με το Π.Δ. 69/2016 δύνανται οι διπλωματούχοι μηχανικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι να αναγνωρίσουν ως προϋπηρεσία την άσκηση επαγγέλματος εκτός δημοσίου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.31.54/2365/οικ.21426 του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και με δεδομένο ότι η ιδιότητα του Διπλωματούχου Μηχανικού απαιτεί υποχρεωτικά τη κτήση άδειας άσκησης επαγγέλματος και εγγραφή στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, θα χρειαστεί πολλοί συνάδελφοι να αποκτήσουν την αντίστοιχη βεβαίωση μέχρι 31/8/2016 εφόσον ισχύσει αυτό το όριο σύμφωνα με την ανωτέρω αναφερόμενη εγκύκλιο.

Όλες οι υπηρεσίες του ΤΕΕ (Κεντρικά Γραφεία και Περιφερειακά Τμήματα) θα διευκολύνουν τους συναδέλφους στην έκδοση της απαιτούμενης βεβαίωσης έστω και στα στενά διαθέσιμα χρονικά περιθώρια που δίνει η εγκύκλιος του Υπουργείου.

Συνάδελφοι οι οποίοι διαμένουν μακριά από πόλη με παρουσία ΤΕΕ μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση mitroo@central.tee.gr .

Η σχετική αίτηση διατίθεται στην ειδική ιστοσελίδα ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ του ιστοχώρου του ΤΕΕ:


Υπενθυμίζουμε ότι η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΕΕ εκδίδεται σε Μέλη ΤΕΕ και σε Εγγεγραμμένους στο Βιβλίο Τεχνικών Επωνυμιών του ΤΕΕ μέσω των εξής τρόπων:
Ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας MyTEE (http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE) για όσους διαθέτουν κωδικό σε αυτή την ηλεκτρονική υπηρεσία του ΤΕΕ
Στα Κεντρικά Γραφεία του ΤΕΕ και στα Περιφερειακά του Τμήματα
Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση mitroo@central.tee.gr με τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης

Επειδή η παροχή κάθε είδους υπηρεσίας από το ΤΕΕ απαιτεί ενημερότητα στις οφειλόμενες συνδρομές, οι συνάδελφοι Δημόσιοι Υπάλληλοι οι οποίοι οφείλουν συνδρομές στο ΤΕΕ πρέπει είτε να τις εξοφλήσουν (με οποιοδήποτε προσφερόμενο τρόπο) είτε σε περίπτωση αδυναμίας να διευκολυνθούν να ενταχθούν στο ισχύον σύστημα διακανονισμών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:


Συνάδελφοι των οποίων η συνδρομή παρακρατείται από την υπηρεσία τους και αποδίδεται στο ΤΕΕ θεωρούνται ενήμεροι εφόσον έχει καταβληθεί η συνδρομή του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου