Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Η ιδιαιτερότητα της LAMDA …

Για να μην ξεχνιόμαστε...
Στην οικογένεια Λάτση χαρίστηκαν 2,5 δις που όφειλε να καταβάλει στην ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank (2014, έτος υπογραφής της σύμβασης επί προηγούμενης κυβέρνησης) 

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ LAMDA … 

Προκλητικό σκάνδαλο αισχίστου είδους διαφαίνεται στον ορίζοντα με επίκεντρο το Ελληνικό.

Η αξιοποίηση του ελληνικού δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή του ελληνικού δημοσίου που βαίνει προς αξιοποίηση και ένα από τα σημαντικότερα φιλέτα της Μεσογείου.

Στον διαγωνισμό αξιοποίησης του Ελληνικού μεταξύ άλλων συμμετέχει και η Lamda Development.

Υπό άλλες συνθήκες κάθε εταιρία ειδικά οι εξειδικευμένες του χώρου έχουν κάθε λόγο και συμφέρον να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο διαγωνισμό.

Όμως η Lamda έχει μια ιδιαιτερότητα.

Ο βασικός της μέτοχος για να αποφύγει να πληρώσει τα 2,5 δισεκ. που του αναλογούσαν στην ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank δραπέτευσε φορτώνοντας το πρόβλημα στο ελληνικό κράτος.

Η οικογένεια Λάτση ήταν η μόνη που δεν πλήρωσε την λάθος στρατηγική της στο banking, όταν Credit Agricole, Societe Generale και Millennium bank πλήρωσαν κοντά 4 δισεκ. ευρώ.

Η οικογένεια Λάτση όχι μόνο δεν πλήρωσε ούτε 1 ευρώ για την Eurobank που είχε να επενδύσει από το 2007 αλλά φόρτωσε την τράπεζα στο κράτος και εν συνεχεία εμφανίστηκε ως βασικός μέτοχος μειοψηφίας στην Εθνική από την περιβόητη ανταλλαγή μετοχών που στο τέλος ακυρώθηκε καθώς το deal Εθνικής - Eurobank ναυάγησε.

Πως είναι δυνατό ένας επιχειρηματίας που φόρτωσε στον έλληνα φορολογούμενο 2.5 δισεκ. εμφανίζεται να διεκδικεί έργα του ελληνικού δημοσίου.

Ως πότε ο έλληνας φορολογούμενος θα πληρώνει τα λάθη των επιχειρηματιών και δη αυτών που βρίσκονταν στο απυρόβλητο αλλά αποδεικνύονται ότι ακολούθησαν τακτικές και στρατηγικές τουλάχιστον προκλητικές για την κοινωνία;

Γιατί να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος τα 2,5 δισεκ. που έπρεπε να καταβάλλει ο Λάτσης στην Eurobank;

Η ΤτΕ όπως υποχρέωσε την Credit Agricole και την Societe Generale θα έπρεπε να είχε υποχρεώσει και τον Λάτση να καταβάλλει 2,5 δισεκ.

Ωστόσο επινόησαν το περίφημο deal.με την Εθνική για να μπορέσει ο Λάτσης να δραπετεύσει από τις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Την ίδια ώρα που το κράτος κυνηγάει τον έλληνα φορολογούμενο ή επιχειρηματίες που χρωστούν 100 χιλιάδες ευρώ στο κράτος, χαρίζει 2,5 δισεκ. και ταυτόχρονα επιτρέπει σε εταιρίες του Λάτση να συμμετέχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς τύπου Ελληνικού.

- από το bankingnews/ του Πετράν.

ως λουμπινιάρης δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 999% με ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ της παρέμβασης του Μανάτη Πετράν.

lobbystas | Φεβρουαρίου 26, 2014 

3 σχόλια: