Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Αειφόρος ανάπτυξη και περιβάλλον - Η περίπτωση αξιοποίησης του Ελληνικού


Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 27 Ιουνίου και ώρα 17 .00 οργανώνεται Ημερίδα με θέμα: ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

Την Ημερίδα συνδιοργανώνουν: 
το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης ,
το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με τα Εργαστήρια Οικολογίας –Περιβάλλοντος και Ανθοκομίας – Αρχιτεκτονική Τοπίου, το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού (που έκανε την εισήγηση).

Η Ημερίδα αποτελείται από δύο συνεχή πάνελ με τις ενότητες: 

1) Α΄ Πάνελ:Κοινωνικές, οικονομικές, αναπτυξιακές επιπτώσεις από την επικείμενη επένδυση. Συντονιστής η Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ.Μαρ.Καραμανώφ και εισηγητές οι κ.κ. Ελ. Πορτάλιου, καθηγήτρια του Ε.Μ.Πολυτεχνείου ,Σπ.Κίνιας πρ. διπλωματικός – μέλος της Επιτροπής για Μητροπολιτικό Πάρκο και Κων/να Καζά – Παπαγεωργίου, Αρχαιολόγος. 

2) Β΄Πάνελ : ενότητες Αειφόρος ανάπτυξη, Περιβάλλον, Θαλάσσιο μέτωπο Σαρωνικού – Ελληνικού με Συντονιστή τον κ. Γρηγ. Τσάλτα πρ. Πρύτανη Παντείου Παν/μίου και Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής ΄Ερευνας & Κατάρτισης, με εισηγητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο τον Καθηγητή κ.Γερ.Αράπη ,& την επ. Καθηγήτρια κ. Αγγελ. Παρασκευοπούλου, την κ.Γιούλη Καμπούρη Χημικό – Περιβαλλοντολόγο ,επιθεωρήτρια ΥΠΕΧΩΔΕ και τέλος τον Δρ. Χρ. Αναγνώστου Γεωλόγο πρ. Δ/ντή ΕΛΚΕΘΕ .
Η εκδήλωση θα γίνει στις 27 Ιουνίου ώρα 17.00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – αίθουσα Σάκη Καράγιωργα ΙΙ (2) .

Πληροφορίες: 2109839597, 6932547202 και 2108983711,6932905054

Υποσημείωση: Βιώσιμη είναι η κοινωνία που μπορεί να υπάρχει για γενεές και γενεές, που μπορεί να βλέπει αρκετά μακριά, που μπορεί να είναιαρκετά ευέλικτη και σοφή, ώστε να μην υπονομεύει ούτε τα φυσικά,ούτε τα κοινωνικά της υποστηρικτικά συστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου