Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ενημέρωση από την παρέμβασή στο ΕΤΑΑ, την Τετάρτη 15/06/16

Κατά την παρέμβασή μας ο κ. Πλιάκης μας ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε να δοθεί τρίμηνη παράταση για την είσπραξη των εισφορών του α΄ εξαμήνου 2016.

Τοποθετήθηκε αρχικά ο Γιάννης Πάνου, μέλος της Διοικούσας του ΤΕΕ, ενημερώνοντας σχετικά με τη συνάντηση του ΤΕΕ με τον υφυπουργό κ. Πετρόπουλο, στην οποία τέθηκαν τα θέματα των αναδρομικών, του ΟΑΕΔ, της ειδικής προσαύξησης, των ρυθμίσεων οφειλών, κ.λ.π. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη πρόοδο. Για το θέμα του ΟΑΕΔ υπήρξε η ενημέρωση ότι επεξεργάζονται νομοθετική ρύθμιση, κάτι που ακούμε πολύ καιρό βέβαια, για το θέμα της ειδικής προσαύξησης απαντήθηκε ότι έγινε κατανοητό και θα το κοιτάξουν, δε φάνηκε να το έχουν υπόψιν τους, και θα συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα, εκτός του θέματος των αναδρομικών, που δε φάνηκε να υπάρχει περιθώριο να λυθεί νομοθετικά.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Πάνου παρουσίασε μια προσωπική του πρόταση, που θα εισηγηθεί στη ΔΕ του ΤΕΕ αύριο, για την ανάγκη επεξεργασίας συγκεκριμένης εισήγησης, νομοτεχνικά τεκμηριωμένης, που να προταθεί ομόφωνα από τους φορείς των μηχανικών και να προτείνει μέτρα προστασίας των μηχανικών. Για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργηθεί μια επιτροπή από εκπροσώπους του ΤΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ, του ΕΤΑΑ και πιθανόν και εκπροσώπους των άλλων κλάδων. Στη συνέχεια ζήτησε την άποψη και τη διαθεσιμότητα για συμμετοχή του ΔΣ του ΕΤΑΑ.

Σε αυτή την πρόταση ο κ. Πλιάκης απάντησε με το γνωστό επιχείρημα της περιορισμένης δυνατότητας του ΔΣ να παρέμβει, ως μη συνδικαλιστικός φορέας, επιχείρημα στο οποίο ανταπάντησαν συμμετέχοντες στην ΑΣΜ, αλλά δήλωσε τη διάθεσή του να βοηθήσει με την παροχή στοιχείων και να συζητηθεί το θέμα εφόσον έρθει αντίστοιχη εισήγηση από το ΤΕΕ. Από το υπόλοιπο ΔΣ τοποθετήθηκε μόνο ο κ. Μούζιος, που συμφώνησε με την πρόταση και δήλωσε τη διαθεσιμότητά του για συμμετοχή.

Τοποθετήθηκε και συμμετέχοντας στην ΑΣΜ αναφέροντας, για μία ακόμα φορά, τις απόψεις μας για τα θέματα αυτά και ότι από μόνη της η παράταση δε θεωρούμε ότι είναι λύση στα προβλήματά μας.

Τέλος συζητήσαμε για τις επόμενες μέρες και συμφωνήσαμε ότι θεωρούμε σημαντικό να βρεθούν κάποιοι στη ΔΕ του ΤΕΕ την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 16.30 για να ενημερωθούμε για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό και για τις επόμενες κινήσεις του ΤΕΕ.

https://synelefsimixanikon.espivblogs.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου