Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Καταπάτηση Ρεματιάς σε περιοχή Νατούρα της Ανάφης.


Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό και την Πρόεδρο του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, Τόνια Κατερίνη από εδώ

Θέμα: Καταπάτηση Ρεματιάς σε περιοχή Νατούρα της Ανάφης.

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Λάβαμε μια σοβαρή καταγγελία από κατοίκους της Νήσου Ανάφης των Κυκλάδων - ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, νέος ιδιοκτήτης οικοπέδου πλησίον της παραλίας "Ρούκουνας", οικόπεδο το οποίο δεν διαθέτει μέτωπο σε δημόσιο δρόμο, και δεν διαθέτει εξ αυτού του λόγου αλλά και λόγω μή αρτιότητας του οικοπέδου, δικαίωμα ανέγερσης τουριστικής επιχείρησης, προκειμένου να διαμορφώσει πρόσβαση στο οικόπεδό του αλλά και πρόσβαση προς την παραλία, προχώρησε στις 11.5.2016 σε παράνομη διάνοιξη οδού με χρήση σκαπτικών μηχανημάτων, στη θέση προστατευόμενου μονοπατιού και σε προέκταση στη συνέχεια σε φυσική ρεματιά χωρίς τις απαιτούμενες άδειες (που δεν μπορεί νομίμως να λάβει λόγω της προστατευόμενης από τη Σύμβαση Νατούρα, περιοχής).
Κάτοικοι που αντελήφθησαν τις παράνομες εργασίες διάνοιξης δρόμου, κατήγγειλαν το γεγονός στον Αστυνομικό Σταθμό Ανάφης καθώς και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζητώντας να ληφθούν τα νόμιμα μέτρα κατά της παράνομης πράξης των οικοπεδούχων.
Κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε ο Αστυνομικός Σταθμός, δεν ανευρέθη παρών κανένας από τους δράστες της παράνομης διάνοιξης, η δε περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κολυσιεργεί ανεξήγητα την εισαγγελική παραγγελία για την ανακριτική διερεύνηση της παράνομης διάνοιξης οδού.
Παρακαλώ τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, συνάδελφο Γιώργο Στασινό, καθώς και την πρόεδρο του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, συνάδελφο Τόνια Κατερίνη να προχωρήσουν άμεσα σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφεριάρχη Κο Γ. Χατζημάρκο ώστε να μας ενημερώσουν για τις ενέργειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σχετικά με τα καταγγελλόμενα.

Γιάννης Πάνου
Αρχιτέκτονας
Μέλος ΔΕ του ΤΕΕ

Υ.Γ. Σας επισυνάπτω τις σχετικές καταγγελίες και τις σχετικές φωτογραφίες που τις τεκμηριώνουν καθώς και απόσπασμα του χάρτη με τα σημεία της παράνομης διάνοιξης της οδού.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή.. Μάθετε την αλήθεια και μετά μιληστε! Παραπληροφόρηση και φημολογίες φουλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή