Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Ενημέρωση από την παρέμβαση της ΑΣΜ στο Δ.Σ. ΤΣΜΕΔΕ 30/5

Σε συνέχεια των κινήσεων που κάνουμε σχετικά με την μη επιβολή των αναδρομικών του Ν. 3986/2011, παρευρεθήκαμε και σήμερα στο Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ. Σκοπός μας ήταν να ενημερωθούμε σχετικά με τη λήψη απόφασης – εισήγησης του ΤΣΜΕΔΕ προς το ΕΤΑΑ για την πλήρη κατάργηση των αναδρομικών και τη μη είσπραξη τους.

Ταυτόχρονα όμως, είχαμε ενημερωθεί σήμερα από το πρωί ότι εκδόθηκαν και έχουν αναρτηθεί στο site του ΤΣΜΕΔΕ τα ειδοποιητήρια πληρωμής του Α εξαμήνου 2016, τα οποία συμπεριλαμβάνουν τα πρώτα 240 ευρώ (αφορά την κράτηση υπέρ ΟΑΕΔ για το 2011 και 2012) ενώ επαναφέρουν στο ακέραιο τις αυξήσεις του Ν.3896/11 σε όλους τους προ 93 ασφαλισμένους και σε όσους μετά το 93 δεν είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση του Ν.4331/15.

Επισημάναμε στο Δ.Σ. την ανακόλουθη αυτή στάση και ζητήσαμε να ενημερωθούμε πως και γιατί έγινε αυτό.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. μας απάντησε ότι η αποστολή των ειδοποιητηρίων προς το μηχανογραφικό τμήμα του ΕΤΑΑ έγινε αυτοβούλως από υπηρεσιακούς παράγοντες και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Εισφορών, εν’ αγνοία του Δ.Σ. Κλήθηκε μάλιστα η Διευθύντρια του Τμήματος Εισφορών στη συνεδρίαση, για να ενημερώσει το Δ.Σ. σχετικά με αυτή την κίνηση.

1) Η Διευθύντρια του Τμήματος Εισφορών προσήλθε στην αίθουσα, αρνήθηκε να ενημερώσει το Δ.Σ. επικαλούμενη την παρουσία μελών της ΑΣΜ και αποχώρησε από την αίθουσα.

2) Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. θεώρησε τη συνεδρίαση λήξασα μετά από αυτή την εξέλιξη και αρνήθηκε να προχωρήσει προς την συζήτηση – έκδοση απόφασης – εισήγησης σχετικά με το θέμα των αναδρομικών, παρά το γεγονός ότι αφ’ ενός υπήρχε απαρτία και αφ’ ετέρου δύο εκ’ των μελών του Δ.Σ. επέμεναν στη συζήτηση με σκοπό την απόφαση σε σχέση με το παραπάνω θέμα.

Η αιτιολογία που έθεσε σχετικά με τη μη λήψη απόφασης είναι η παρακάτω:

- Η άρνηση ενημέρωσης του Δ.Σ. από τη Διευθύντρια του τμήματος εισφορών αποτελεί λόγο διακοπής της συνεδρίασης και διάλυσης του Δ.Σ.

- Έχει ζητήσει ο ίδιος στοιχεία από τη Διεύθυνση Εισφορών ώστε να μπορέσει να τεκμηριώσει νομοτεχνικά την εισήγηση του σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα και δεν τα έχει λάβει.

3) Η δέσμευση που λάβαμε μέχρι στιγμής από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ είναι ότι θα θέσει ξανά το θέμα στη Δ.Ε. του ΕΤΑΑ την Τετάρτη, ζητώντας να ξανασυζητηθεί το θέμα των αναδρομικών μετά από την εισήγηση του Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ.

4) Οπρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ δεσμεύτηκε ακόμα, ότι θα λάβει τα στοιχεία που έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Εισφορών προκειμένου να τεκμηριώσει την εισήγηση του, δεν δεσμεύτηκε όμως για το χρόνο στον οποίο θα γίνει αυτό.

5) Τέλος εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει να βρεθεί η διαδικασία ώστε τα ειδοποιητήρια να κατέβουν από το site, από τη στιγμή που το θέμα είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση, αλλά για ακόμα μία φορά δεν λάβαμε καμία δέσμευση για το χρόνο κατά τον οποίο θα συμβεί αυτό.

Κατόπιν των παραπάνω εξελίξεων θεωρούμε επιβεβλημένη την φυσική παρουσία των συναδέλφων την Τετάρτη στο ΕΤΑΑ, ώστε να πιέσουμε αφενός για την ανάκληση της απόφασης του ΕΤΑΑ και αφ’ ετέρου να απαιτήσουμε την πλήρη κατάργηση των αναδρομικών αυτών «λεγόμενων» οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου