Τρίτη 17 Μαΐου 2016

«Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο» Τετραήμερο συζητήσεων «Μαρξισμός 2016», 19-22 Μάη


Στις 19-22 Μάη θα διεξαχθεί το τετραήμερο συζητήσεων «Μαρξισμός 2016», που οργανώνεται από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ), και την εφημερίδα εργατική αλληλεγγύη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
Οι μεγάλες κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό με την τέταρτη Γενική Απεργία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, η κρίση στην ΕΕ με το επερχόμενο δημοψήφισμα για το BREXIT στη Μ.Βρετανία, το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες μετά την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και το κλείσιμο των συνόρων, είναι το φόντο των μεγάλων εξελίξεων μέσα στις οποίες πραγματοποιείται φέτος για 29η συνεχόμενη χρονιά το τετραήμερο Μαρξισμός 2016.
Είναι μια ευκαιρία για αγωνιστές και αγωνίστριες από όλους τους χώρους και όλα τα μέτωπα της πάλης, να βρεθούνε μαζί και να αναζητήσουν τις απαντήσεις για το πώς μπορούνε να αλλάξουν τον κόσμο σήμερα. Να καταρρίψουμε το μύθο ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» έξω από τα μνημόνια, την ΕΕ και το καπιταλισμό.
Πρόκειται για ένα πραγματικό πανεπιστήμιο των επαναστατικών ιδεών, αφού οι 10 κύκλοι συζητήσεων, καθώς και οι θεματικές στις οποίες χωρίζονται οι 50 συζητήσεις, ακουμπάνε το σύνολο των αναζητήσεων της αριστεράς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.
Με κύκλους όπως: “Ένας αιώνας εξεγέρσεων και επαναστάσεων”, “Αριστερά και επανάσταση στον 21ο αιώνα”, “Το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα”, “Η πάλη ενάντια στο Φασισμό”, “Καπιταλισμός-Ζόμπι”, “Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο;”, “Καπιταλισμός και καταπίεση”, “Μαρξισμός, θεωρία και πράξη”, “Ιμπεριαλισμός, πόλεμος, εθνικισμός και προσφυγιά”, “Τέχνη, επιστήμη, πολιτισμός”, αναδεικνύεται η επικαιρότητα της μαρξιστικής ανάλυσης.
Πάνω από 90 είναι οι ομιλητές του τετραημέρου, ανάμεσά τους:
η βουλευτής Μπριντ Σμιθ από την Ιρλανδία, ο οικονομολόγος Μάικλ Ρόμπερτς, ο Άλεξ Καλλίνικος που θα μιλήσει και για την ελληνική έκδοση του βιβλίου του «Αποκρυπτογραφώντας το Κεφάλαιο», ο Κέβιν Όβεντεν, συγγραφέας του βιβλίου «ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στον λαβύρινθο»
Πανεπιστημιακοί από πλατύ φάσμα της αριστεράς και των κινημάτων:
Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός στο ΑΠΘ
Νίκος Στραβελάκης, πανεπιστημιακός στη ΝΟΠΕ
Μιχάλης Λυμπεράτος, πανεπιστημιακός στο Πάντειο, συγγραφέας του βιβλίου «μετά τον Εμφύλιο»
Άλκης Ρήγος, πανεπιστημιακός στο Πάντειο
Ελένη Πορτάλιου, πανεπιστημιακός στο ΕΜΠ
Γιάννης Μηλιός, πανεπιστημιακός στο
Χάρης Αθανασιάδης, πανεπιστημιακός στα Γιάννενα
Κώστας Βλασόπουλος, πανεπιστημιακός στο Ρέθυμνο
Δημήτρης Μαριόλης, εκπαιδευτικός και συγγραφέας του βιβλίου «η αδύνατη ταξική ανακωχή»
Συνδικαλιστές, ανάμεσά τους οι
Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Σαράντος Αλεξανδρής μέλος ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Κώστας Καταραχιάς,πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων νοσ. Αγ. Σάββας, Βασίλης Συλαϊδής, ΔΣ σωματείο εργαζομένων INTRACOM και πολλοί άλλοι
Οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ: Κώστας Παπαδάκης, Τάκης Ζώτος, και Θανάσης Καμπαγιάννης.
Η Έφη Λατσούδη από την Αλληλεγγύη Λέσβου, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας,
Δημοσιογράφοι όπως:
ο Δημήτρης Αγγελίδης από την ΕΦΣΥΝ, ο Μωυσής Λίτσης, από την Ναυτεμπορική, ο Νάσος Μπράτσοςαπό την ΕΡΤ, ο Κώστας Σαρρής,
Κάθε μέρα του 4ήμερου κλείνει με μια μεγάλη συζήτηση πάνω στις βασικές μάχες της περιόδου με ομιλητές από την καρδιά των μαχών και των αντιστάσεων.
Η εργατική αντίσταση στα μνημόνια” την Πέμπτη 19/5 με ομιλητές τους: Λένα Βερδέ, Σαράντο Αλεξανδρή, Τάσο Αναστασιάδη, Κώστα Καταραχιά, Στέλιο Μιχαηλίδη.
Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά” την Παρασκευή 20/5 με τους: Δημήτρη Αγγελίδη, Γιώργο Τσιάκαλο, Έφη Λατσούδη, Βασίλη Κουκαλάνι, Πέτρο Κωνσταντίνου.
Διεθνιστικό ΟΧΙ στην ΕΕ” το Σάββατο 21/5 με τους: Άλεξ Καλλίνικος, Νίκο Στραβελάκη, Πάνο Γκαργκάνα και “Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο”, που είναι και το σύνθημα του φετινού Μαρξισμού, την Κυριακή 22/5 με ομιλητές τους: Μπριντ Σμιθ, Μαρία Στύλλου, Θανάση Διαβολάκη, Ζαννέτα Λυσικάτου, απεργούς από τις πρόσφατες μάχες, Σύρους και Αφγανούς πρόσφυγες.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Iστοσελίδα www.sekonline.gr
Εργατική Αλληλεγγύη, 210 5247140
Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, Φειδίου 14, Αθήνα, 210 5247584
Facebookevent: Μαρξισμός 2016 «Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου