Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 7/4

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα, 1-4-2016
Αρ. Πρωτ. : 6919
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Συνάδελφοι,

Με το σ/ν για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση, ολοκληρώνει το καταστροφικό έργο που επί μια 20ετία έχουν ξεκινήσει διαδοχικές κυβερνήσεις, στο όνομα τάχα της διάσωσης της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή την ολοκληρωτική διάλυσή της.
  • Αυξήσεις ηλικιακών ορίων που προσδιορίζουν σύνταξη στα βαθιά γεράματα.
  • Μειώσεις συντάξεων που τις καθιστούν προνοιακά επιδόματα.
  • Αυξήσεις εισφορών για όλους, ιδιαίτερα σκληρές για ΕΕ και αυτοαπασχολούμενους που τους οδηγούν εκτός ασφάλισης, εκτός επαγγέλματος και τα Ταμεία σε νέα αφαίμαξη πόρων.
  • Βίαιη ενοποίηση όλων των ΦΚΑ σε έναν, χωρίς μελέτη, διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, μεταβατικές διατάξεις και τον απαραίτητο χρόνο ωρίμανσης μιας τόσο μεγάλης ενοποίησης, που θα σημάνει διοικητικό και λειτουργικό χάος και απίστευτη ταλαιπωρία για εκατομμύρια ασφαλισμένων, ειδικότερα δε για το ΤΣΜΕΔΕ οριστική κλοπή των αποθεματικών του.
Η ψήφιση αυτού του σ/ν έκτρωμα, αφού φυσικά πάρει και την έγκριση των δυνάμεων κατοχής της χώρας (Σόϊμπλε-ΕΕ, ΔΝΤ), θα ολοκληρώσει την εξαθλίωση της Ελληνικής Κοινωνίας, με συντάξιμες παροχές που θα αρκούν για να φυτοζωεί, καθώς και με ουρές στα διαλυμένα Νοσοκομεία και σε Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία για υποτυπώδη περίθαλψη.
Αυτός ο μονόδρομος που μας έχουν επιβάλλει επί 6 συνεχόμενα χρόνια είναι πια καθαρό ότι δεν θα τελειώσει ποτέ, η χώρα και ο λαός μας βρίσκεται σε συνεχή πορεία εξαθλίωσης, μέχρι πότε θα το αποδεχόμαστε ;;;.
Η αντίσταση στην ψήφιση αυτού του ασφαλιστικού μπορεί να αποτελέσει την αρχή επιβολής του δικού μας μονόδρομου με στόχο :
  • Την κατάργηση των μνημονίων και της μόνιμης δουλείας που επιβάλλουν στη χώρα.
  • Τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που δεν μας ανήκει και δεν το αναγνωρίζουμε.
  • Την εθνικοποίηση και τον κοινωνικό έλεγχο των Τραπεζών.
  • Την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων από αυτούς που πλούτισαν από την διαχρονική καταλήστευση των αποθεματικών τους.
  • Την εφαρμογή απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος με βάση την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και στόχο επιτέλους να πληρώσουν οι κάτοχοι του πλούτου που μόνιμα φοροδιαφεύγουν.
  • Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων (ξεπούλημα Δημόσιου πλούτου), στήριξη και αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα, ανάκτηση στρατηγικών Κλάδων της οικονομίας, γενναία αύξηση του ΠΔΕ για να αποτελέσουν τα ουσιαστικά εργαλεία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και ανάταξης της Ελληνικής οικονομίας υπέρ του λαού και των κοινωνικών αναγκών.

Για να βαδίσουμε με επιτυχία το δικό μας μονόδρομο, καλούμε όλους τους Μηχανικούς μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αγρότες, ΕΕ και αυτοαπασχολούμενους σ΄ ένα κοινό μέτωπο αγώνα.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Για τους Μηχανικούς της Αττικής

στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου