Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Όλοι στην πορεία ενάντια την ανεργία, την Κυριακή 10/4 στο Σύνταγμα

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4 ΣΤΙΣ 6 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Ως Ενεργοί Άνεργοι χαιρετίζουμε την πορεία των συναδέλφων μας ενάντια στην ανεργία που ξεκίνησε την Κυριακή 3/4 στην Πάτρα. Τα τελευταία έξι χρόνια εφαρμογής των μνημονίων και των αντεργατικών πολιτικών από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις τα ποσοστά της ανεργίας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη με αποτέλεσμα να μιλάμε για πάνω από 1 εκατομμύριο επίσημα εγγεγραμμένους ανέργους στη χώρα. Το τρίτο μνημόνιο και το νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα έρθει να χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για όλους μας. Από τη μία πλευρά, πετσοκόβεται η κρατική χρηματοδότηση προς τον ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα τη μείωση των κονδυλίων που κατευθύνονται στους άνεργους. Από την άλλη, το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα πολλαπλασιάσει τις στρατιές των ανέργων, θα εκτοξεύσει τη μαύρη εργασία και θα καταστήσει τη σύνταξη μακρινό όνειρο για τους ανέργους και τους ελαστικά εργαζόμενους.
Απέναντι σε όλα αυτά, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ οι άνεργοι και άνεργες να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανωθούμε σε επιτροπές ανέργων στις γειτονιές. Επιτροπές ζωντανές, μαζικές και μαχητικές που θα μπορούν να αγκαλιάζουν με τα αιτήματά τους, τους ίδιους τους ανέργους και θα βοηθούν στον αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Επιτροπές οι οποίες θα έχουν ως κατεύθυνση τη δημιουργία ενός μαζικού κινήματος κατά της ανεργίας και γι’ αυτό ακριβώς θα είναι κομμάτι του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, θα το στηρίζουν και θα στηρίζονται από αυτό.
Η πρωτοβουλία των συναδέλφων μας κινείται προς την κατεύθυνση της οργάνωσης των ανέργων και συμβάλλει στον αγώνα για ζωή, δουλειά, αξιοπρέπεια. Καλούμε όλους τους ανέργους να συμμετάσχουν και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Οι δρόμοι της Αθήνας να γεμίσουν με τους πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Να δώσουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και στην τρόικα ότι δε σκύβουμε το κεφάλι! Παλεύουμε για τα δικαιώματα μας και ξέρουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε!
Η εμπειρία μας από τις κινητοποιήσεις για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων– την οποία τελικά και κατακτήσαμε- έδειξαν ότι οι αγώνες μας, αν είναι μαζικοί, ενωτικοί, οργανωμένοι και επίμονοι μπορούν να είναι και νικηφόροι!
Να διαδηλώσουμε, λοιπόν, την Κυριακή, πρώτα και κύρια, για το δικαίωμα μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα! Για τη ριζική μείωση του χρόνου εργασίας για να δημιουργηθούν θέσεις για όλους μας με αξιοπρεπείς συνθήκες. Να απαιτήσουμε την εδώ και τώρα χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις όσο χρόνο διαρκεί η ανεργία, για να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς έως ότου βρούμε δουλειά! Τα χρόνια ανεργίας να μετρούν ως συντάξιμα για να μπορέσουν οι άνεργοι να πάρουν αξιοπρεπή σύνταξη αλλά και να εξασφαλιστεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Πρέπει όμως άμεσα να δοθεί έκτακτο επίδομα για τις γιορτές του Πάσχα για να τις περάσουν με αξιοπρέπεια όλοι οι άνεργοι και άνεργες!
Θεωρούμε θετική λοιπόν αυτή την προσπάθεια για την ανάδειξη του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας και τους αγώνες για να το ανατρέψουμε και γι’ αυτό το λόγο καλούμε κι άλλους δήμους αλλά και όλες τις συλλογικότητες, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις των επομένων ημερών και να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ Η ΛΕΞΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ!

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/4 ΣΤΙΣ 8 μ.μ. ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!


http://somt.gr/node/13056

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879 , 6977806266
Μπλόκο στην ανεργία και την επισφάλεια! Πορεία και συλλαλητήριο, Κυριακή 10/4, στις 18.00, Σύνταγμα
Το σωματείο μισθωτών τεχνικών χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και του δήμαρχου της ενάντια στην ανεργία. Συμμετέχουμε και καλούμε στη μεγάλη πορεία και διαδήλωση την Κυριακή 10 Απρίλη στο Σύνταγμα.
Εργαζόμενοι και άνεργοι νέοι και νέες
Η Ανεργία γέννημα θρέμμα του συστήματος που παραδέρνει και σαπίζει μέσα στη κρίση του έχει λάβει σήμερα εφιαλτικές διαστάσεις και ειδικά στους νέους.
Τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων και συνεχίζονται και σήμερα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, επιδεινώνουν την κατάσταση.
Η διατήρηση της ανεργίας σε ψηλά ποσοστά, η θεσμοθέτηση των διαφόρων μορφών επισφαλούς και εργασίας «λάστιχο», οι απολύσεις, η συρρίκνωση μισθών και μεροκάματων , η συνολική και γενικευμένη επίθεση στις εργατικές καταχτήσεις και εργασιακά δικαιώματα, αποτελούν βασικές πλευρές της αστικής στρατηγικής για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, να μην χάσει και να ωφεληθεί το κεφάλαιο.
Οι απανταχού και πάσης φύσης εργοδότες, μικροί και μεγάλοι , αξιοποιούν συνολικα την ανεργία για να τσακίσουν μισθούς και μεροκάματα να επιβάλουν «απληρωσιά» και καθεστώς γαλέρας .
Οι υποτιθέμενες πολίτικες αντιμετώπισης της ανεργίας που προωθούνται Ευρωπαϊκή Ένωση – Κυβέρνηση όχι απλά δεν περιόρισαν το φαινόμενο, αντίθετα οδήγησαν στη γιγάντωσή του! Γίνονται το όχημα για την ολοκληρωτική άλωση των εργασιακών σχέσεων με τα προγράμματα «σύγχρονης σκλαβιάς» ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ σε όλους τους τομείς.
Οι εργασιακές σχέσεις «κατά παρέκκλιση του εργατικού δικαίου», τα περιορισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι μισθοί πείνας στα όρια του επιδόματος, η απαγόρευση συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης, οι απολύσεις και η απλήρωτη εργασία, δεν αποτελούν μόνο προνόμιο του ιδιωτικού τομέα, αντίθετα προωθούνται και σε όλο το δημόσιο και τους ΟΤΑ μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.
Όλες οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές της χώρας συναίνεσαν όλο το προηγούμενο διάστημα στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο. Αντί να εναντιωθούν και να αμφισβητήσουν την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που έχει εκμηδενίσει την χρηματοδότησή τους και ευθύνεται για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό τις εφαρμόζουν απαρέγκλιτα. Αξιοποιούν παράλληλά με τις κυβερνήσεις την ανεργία για να φτιάχνουν πελατεία «για ένα κομμάτι ψωμί» προωθώντας και εφαρμόζοντας τα προγράμματα ανακύκλωσης ανέργων, 5μηνα, 2μηνα, συμβασιούχους περιορισμένου χρόνου και κάθε μορφής.
Για μη γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα.
Ένας είναι ο δρόμος της μεγάλης πορείας ενάντια και στην ανεργία ο δρόμος του αγώνα.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·                     Την μείωση των ωρών εργασίας (35ωρο 5ημερο-7ωρο)και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
·                     Αυξήσεις στα στους μισθούς και τις συντάξεις. Ανατροπή όλων αντεργατικών νόμων και των περικοπών που επιβλήθηκαν. Υπογραφή αξιοπρεπών Συλλογικών Συμβάσεων
·                     Μαζικές προσλήψεις για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών σε υγειά - παιδεία - πρόνοια - πολιτισμό – περιβάλλον, στα νοσοκομεία και τα σχολεία, στους δήμους και τις περιφέρειες.
-                      Την κατάργηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας, αλλά και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθεί το άθλιο καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών. Κανονικές προσλήψεις με συμβάσεις αόριστου χρόνου.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!
-                      Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό (ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής, μισθό ή μπλοκάκι), χωρίς προϋποθέσεις.
-                      Διαγραφή των χρεών των ανέργων από κράτος και τράπεζες. Απαλλαγή ανέργων από την καταβολή εισφορών. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.
-                      Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια, περίθαλψη για όλους τους πολίτες της χώρας. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.
-                      Να μην περάσει ο νόμος που κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση και τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου. Κατάργηση παλιών και νέων μνημονίων και όλων των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» του κεφαλαίου.
Εργαζόμενοι και άνεργοι νέοι και νέες
Τις επόμενες μέρες θα βρεθούμε μπροστά σε μια νέα σαρωτική καταιγίδα μέτρων ύψους 5.4 δις ευρώ, ένα ακόμη αντιλαϊκό μνημόνιο με τους δυνάστες- δανειστές, που θα φέρει η συμφωνία Κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το ΔΝΤ φέρνει νέο γύρο λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων.
Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατακρεουργεί την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις, την νέα φοροληστεία και φορολεηλασία με το φορολογικό , το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας, την παράδοση των κόκκινων δανείων στα «κοράκια των αγορών». Χιλιάδες πλειστηριασμοί θα ακολουθήσουν ακόμη και πρώτης κατοικίας, χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις και μικροεπαγγελματίες θα κλείσουν εκτοξεύοντας την ανεργία σε νέα ύψη.
Αποφασιστική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων χωρίς άλλες αναστολές !
Με συντονισμένη συλλογική αντίσταση, μαχητική αντεπίθεση, για την ήττα και συνολική ανατροπή της αντεργατικής αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ!
Να δώσουμε την μάχη συνολικα !
Να βροντοφωνάξουμε όχι πια στην πολιτική της εξαθλίωσης, της ανεργίας. Να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.. Έξω από την μέγγενη των μνημονίων, τη φυλακή της Ε.Ε. και τα δεσμά του κεφαλαίου. Όχι άλλη υποταγή στους οικονομικούς δολοφόνους. Παύση πληρωμών διαγραφή του ληστρικού χρέους, ρήξη και την έξοδο από ευρώ και Ε.Ε. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων!
Για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, πέρα από τα όρια και τις ανάγκες του βάρβαρου καπιταλισμού της φτώχειας, των πόλεμων και της προσφυγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου