Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Μισθοδοσία υπαλλήλων Περιφερειών

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ)

ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ
Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176 Τηλ.:210-5234189, 210-2124041 FAX: 210-5232240
e-mail:ax2u128@minagric.gr

Αθήνα 1-12-2015
Αρ. Πρωτ.: 906

Προς: Υπουργό Εσωτερικών &
Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Π. Κουρουμπλή.
Κοιν.: 1. ΕΝ.ΠΕ.
2. Πρόεδρο και Δ.Ε. Τεχνικού
Επιμελητηρίου Ελλάδας.
3. Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ
4. Α΄θμια Σωματεία ΠΟΓΕΔΥ
5. ΓΕΩΤΕΕ
Θέμα : Μισθοδοσία υπαλλήλων Περιφερειών.

Κύριε Υπουργέ,

Οι Ομοσπονδίες Γεωτεχνικών Δημοσίων υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) και Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίων υπαλλήλων (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ), προσπαθούν από κοινού να επιλύσουν, το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός μελών μας που υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας, με την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει την μισθοδοσία των εργαζομένων στις Περιφέρειες, από τον κρατικό προϋπολογισμό σ΄ εκείνους των Περιφερειών, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σ΄ αυτή την εξέλιξη που αυταπόδεικτα θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες εργαζομένους, αποτελεί δε ανακολουθία στην προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για μη εφαρμογή του μέτρου αυτού.
Είναι γνωστό ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων αποτελούν τον κορμό του επιστημονικού δυναμικού του Δημοσίου, εμπλέκονται με τη διαχείριση του ΕΣΠ, καθώς και σωρείας άλλων προγραμμάτων της κεντρικής κυβέρνησης, όπως (επιδοτήσεις, έλεγχοι τροφίμων, υγιεινή και ασφάλεια καταναλωτή κ.λ.π.) το σύνολο δε των Γεωτεχνικών και Τεχνικών υποδομών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο καταβάλλουν ομολογουμένως τεράστια προσπάθεια στις ήδη αποψιλωμένες από προσωπικό υπηρεσίες, να ολοκληρώσουν μεγάλο αριθμό έργων και προγραμμάτων ώστε να μην χαθούν κοινοτικοί πόροι.
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τον πραξικοπηματικό τρόπο με τον οποίο πλήθος υπαλλήλων, βρέθηκαν το 2001 εκτός κεντρικής κυβέρνησης αν και ήταν υπάλληλοι των Υπουργείων οι οποίοι μετατάχθηκαν νύχτα στις τότε αιρετές Νομαρχίες. Η υπόσχεση που είχε δοθεί τότε ότι δεν θα θιγούν τα εργασιακά δεδομένα των συναδέλφων δεν μπορεί να ανατραπεί από μια αριστερή κυβέρνηση, οδηγώντας τους όπως εξάλλου και το σύνολο των εργαζομένων σε βασικότατη ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων. Η μεταβολή αυτή κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την λειτουργία του χειμαζόμενου από τα μνημόνια κρατικού μηχανισμού αφού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη αποκοπή Υπουργείων με τις κατ’ ουσίαν περιφερειακές υπηρεσίες.

Κύριε Υπουργέ,
Με την διαμορφωμένη σήμερα κατάσταση επιβάλλεται να :
Προκειμένου να κυλήσει ομαλά το κλείσιμο των κοινοτικών προγραμμάτων περιόδου 2007-2013, να υπάρξει κλίμα ασφάλειας και εργασιακής ειρήνης στους εργαζόμενους των Περιφερειών είναι απαραίτητη η παράταση της μισθοδοσίας από το κράτος για ένα τουλάχιστον εξάμηνο στο διάστημα του οποίου θα γίνει ο απαραίτητος διάλογος για την εξεύρεση βιώσιμης και κοινά αποδεκτής λύσης.
Σε κάθε περίπτωση ζητάμε συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας αναδείξουμε το τεράστιο πρόβλημα. Οφείλουμε δε να σας γνωρίσουμε ότι οι φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων συνολικά για την στήριξη της προσπάθειας ανάταξης της χώρας μας δεν μπορεί να συνεχίζονται αόριστα και η απειλή αποσταθεροποίησης της εργασιακής ειρήνης δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τους εργαζομένους.

Για τα Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Α. ΠΑΝΟΥΣΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου