Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής: Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

 Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ. : 4228

Θέμα: “Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας”
H ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Ο αγώνας αυτός δείχνει το δρόμο σε όλους τους εργαζόμενους. Το δρόμο του αγώνα μέχρι τέλους για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων που στερούν οι πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ.
Τα προγράμματα ΟΑΕΔ ΕΣΠΑ, μπαλώνουν και καλύπτουν με προσωρινό και απαράδεκτο εργασιακά τρόπο σημαντικές ανάγκες και ελλείψεις των δημόσιων οργανισμών σε προσωπικό. Παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τις πολιτικές των προκατόχων τους, αποδεχόμενη τα αντιεργατικά πλαίσια που ορίζουν αυτά τα προγράμματα.
Οι εργαζόμενοι σε αυτά, με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση απαιτούν αυτό που είναι αναγκαίο όχι μόνο για αυτούς, αλλά για όλους τους άνεργους και επισφαλώς εργαζόμενους. Απαιτούν να σταματήσει η ανακύκλωση των ανέργων και να συνεχίσουν να εργάζονται με πλήρη δικαιώματα και κανονικό μισθό.
Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι συνάδελφοι να παραμείνουν στη δουλειά. Η πολιτική της ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας μπορεί και πρέπει να σταματήσει!
Στεκόμαστε στο πλευρό ΟΛΩΝ των εργαζομένων και καλούμε τους συναδέλφους μας να παρέχουν ηθική υποστήριξη τοπικά, στους χώρους εργασίας, αλλά και σε αυτούς που βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 22 που μαζί τους ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ.
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 751,00 ΕΥΡΩ.
  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου