Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Να δοθεί 3μηνη παράταση στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΜΕΔΕ Β’ Εξαμήνου

Με επιστολή του προς τις διοικήσεις των ΕΤΑΑ, ΤΣΜΕΔΕ και ΤΕΕ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων αιτείται 3μηνη παράταση στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΜΕΔΕ Β’ Εξαμήνου.


Αναλυτικά, στην επιστολή του ο ΠΣΔΜ-Η αναφέρει:


"Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι,

Εχθές, αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών Β' Εξαμήνου 2015 του ΤΣΜΕΔΕ, με καταληκτική ημερομηνία εξόφλησής τους την 22 Δεκεμβρίου 2015! 

Τα τελευταία χρόνια, η εξόφληση των εισφορών του ταμείου μας έχει γίνει δυσβάστακτη για τους συναδέλφους μηχανικούς, ιδιαίτερα για τους νέους ασφαλισμένους, λόγω και των μεγάλων ποσών που καλούνται να πληρώσουν αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία με τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε τόσο στο κλάδο μας όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία.

Με δεδομένα τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι για όσους συναδέλφους κατάφεραν να εξοφλήσουν τις εισφορές του Α' εξαμήνου του 2015 μόλις πριν από ένα μήνα, με τις καλώς δοθέντες παρατάσεις, θα είναι πολύ δύσκολη έως και αδύνατη η εξόφληση των νέων εισφορών μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Η απόφαση αυτή θα επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στους συναδέλφους αλλά και στο ταμείο μας.

Εκπροσωπώντας τον πολυπληθέστερο κλάδο μηχανικών της χώρας, των Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, αλλά και εκφράζοντας μεγάλο μέρος του συνόλου των Μηχανικών θα θέλαμε πιο συγκεκριμένα να σας επισημάνουμε τα εξής:
Έχουν παρέλθει λιγότερο από 2 μήνες από την εξόφληση των εισφορών του Α' Εξαμήνου 2015, γεγονός που σημαίνει ότι καλούνται οι συνάδελφοι Μηχανικοί να πληρώσουν στο ταμείο, σε διάστημα μικρότερο των 2 μηνών, ποσά που φτάνουν και τις 5.000€. Κατανοούμε ότι τα ειδοποιητήρια Α' Εξαμήνου αναρτήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης της χώρας (capital controls, εκλογές κλπ) αλλά η επιβάρυνση είναι υπερβολική για τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Πολύ περισσότερο δε, αφού η πληρωμή πρέπει να γίνει μέσα στο μήνα Δεκέμβριο, ο οποίος είναι ούτως ή άλλως ένας "φορτωμένος" από οικονομικές υποχρεώσεις μήνας (τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, φόροι κλπ).
Η επιλογή του ταμείου να αναρτήσει τώρα τα ειδοποιητήρια Β' Εξαμήνου 2015 και να δώσει προθεσμία μόλις 12 ημερών για την εξόφλησή τους, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει πλήθος συναδέλφων να καταστούν εκπρόθεσμοι. Πολλοί μάλιστα από αυτούς, οι οποίοι είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση των οφειλών τους, θα την απωλέσουν αν δεν καταφέρουν να πληρώσουν το τρέχον εξάμηνο.

Ύστερα από τις παραπάνω επισημάνσεις μας, σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να δώσετε τουλάχιστον τρίμηνη παράταση εξόφλησης των εισφορών του Β' Εξαμήνου 2015 ώστε να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση των συναδέλφων αλλά και να μην απωλέσει το ταμείο σημαντικά έσοδα από τις ρυθμίσεις και από τις εισφορές.

Ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση και παραμένουμε στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Δ.Μ-Η

Ο Προεδρεύων
Ευσταθίου Αναστάσιος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου