Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία των υπαλλήλων στις Περιφέρειες την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015


Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Δυτικής Ελλάδας
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝΣΧΟΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα e-mail: marioskarathanasis@yahoo.gr URL: www.emdydas-de.gr


ΕΠΕΙΓΟΝ
Πάτρα, 8-12-2015
Αρ. Πρωτ. 16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία των υπαλλήλων στις Περιφέρειες την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015. 

Το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ στη συνεδρίαση της 8-12-2015, στα πλαίσια της ενιαίας δράσης με τους Συλλόγους Υπαλλήλων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα κοινά ζητήματα, ιδιαίτερα ασφαλιστικά, μισθολογικά, εκπαιδευτικά, υγεία κ.λ.π., ομόφωνα αποφάσισε να συμμετέχει στην24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί από την Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. - Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας για την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015.

Η εμμονή των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μας χαρακτηρίζουν ως μη κρατικούς υπαλλήλους στο πλαίσιο της δήθεν οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των Περιφερειών, ανοίγει το δρόμο για δυσάρεστες καταστάσεις, για προσπάθεια μετατροπής μας σε μηνιαίους επαίτες του αυτονόητου που είναι το δικαίωμα αμοιβής για την εργασία μας. Οι συνάδελφοί μας που βιώνουν την κατάσταση αυτή στους Δήμους, έχουν έρθει ήδη, αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα.

Κατόπιν αυτού καλούμε τα μέλη μας, που εργάζονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να συμμετέχουν στην απεργία της 11ης Δεκεμβρίου και στην πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, για τη διασφάλιση της μισθοδοσίας μας χωρίς νέους φόρους και χωρίς επιβάρυνση των πολιτών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΑΓΑΘΗ ΝΕΙΛΑ 


Στήριξη της κινητοποίησης των Γεωτεχνικών Δημοσίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.), για 24ωρη απεργία των Γεωτεχνικών του Δημοσίου, την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 με απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υιοθετεί και στηρίζει απόλυτα το δίκαιο αίτημά τους και θεωρεί αυτονόητη την έγκαιρη και εγγυημένη καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η καταβολή της μισθοδοσίας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Περιφερειών, χωρίς τη μεταφορά αντίστοιχων πόρων, είναι προανάκρουσμα για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ. σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σήμερα οι Περιφέρειες, αύριο τα Νοσοκομεία και οι Δήμοι.
Διαρκής αγώνας για την ανατροπή
αυτών των νεοφιλελεύθερων Μνημονιακών πολιτικών.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου