Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Τμήμα Αττικής ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ : Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ 12.11.2015



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ 12.11.2015

Καλούμε τους συναδέλφους αρχιτέκτονες να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις της πανεργατικής απεργίας αύριο 12.11.15, ενάντια στην εφαρμογή των μέτρων του νέου μνημονίου, που στόχο έχουν την κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τη συνέχιση της καταστροφής της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

● Πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις, υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και Πρόνοια για όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως οφειλών.
● Άμεση και αναδρομική ακύρωση όλων των ληστρικών αυξήσεων εισφορών, ριζική μείωσή τους, με αναδρομική ισχύ, διαγραφές χρεών των ανέργων και των συναδέλφων με χαμηλό εισόδημα.
● Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά, πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων των αποθεματικών των ταμείων, έξω το ΤΣΜΕΔΕ από την τράπεζα Αττικής και το Χρηματιστήριο.
● Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και η βεβαίωση των ασφαλιστικών χρεών των εργαζόμενων στην εφορία!
● Κατάργηση της ποινικοποίησης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
● Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
● Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.
● ΟΧΙ στην ανταποδοτικότητα και στην επιχειρηματικότητα στην κοινωνική ασφάλιση. 
● Για τους μισθωτούς, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων για τις ΣΣΕ και τα εργασιακά δικαιώματα. 7ωρο-5νθημερο-35ωρο, υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις για την ικανοποίηση όλων των αναγκών των εργαζομένων.
● Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων / υποαπασχολούμενων.
● Επίδομα ανεργίας για όλους ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής. Άμεση αύξηση του επιδόματος ανεργίας σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης. Επίδομα ανεργίας για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργίας. Αναδρομική διαγραφή των χρεών προς το ταμείο για όλο το διάστημα της ανεργίας.
● Όχι στον κατακερματισμό των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων με συνεργό το ΤΕΕ.
● Να ανοίξει άμεσα το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ για όλους τους συναδέλφους.
● Να καταργηθεί η απαίτηση ασφαλιστικής ενημερότητας ως προϋπόθεση άσκησης του επαγγέλματος.
● Πλήρη σταθερή εργασία για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου