Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ιερά ακίνητα και.. ανίερες περιουσίες

Αναδημοσίευση από εδώ. Αντί του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας προωθείται η συνεκμετάλλευση με τους καταπατητές (εκκλησία κα)...
Δύο μέτρα και δύο σταθμά για την περιουσία στην Ελλάδα.

Αλέξης Τσίπρας και Αρχιεπίσκοπος συναντώνται και κλείνουν συμφωνίες για αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας χωρίς καθυστερήσεις, αλλά για τα κρατικά ακίνητα απλά… συγκροτούνται επιτροπές.

Χθες έγινε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη με θέμα τη Δημόσια Περιουσία και όλες τις αναγκαίες ενέργειες που απαιτούνται για την πλήρη καταγραφή της, την προστασία της και την αξιοποίησή της.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Νίκος Ματζάκος ενώ παρευρέθησαν και συνεργάτες της Γενικής Γραμματείας.

Αναλύθηκε η κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα και η μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρονίζοντα προβλήματα.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πλήρης καταγραφή της Δημόσιας Περιουσίας, η συγκέντρωση όλης της κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας σε ένα ενιαίο μητρώο, η αναγκαία τακτοποίησή της χωροταξικά, ιδιοκτησιακά, περιβαλλοντικά και κυρίως η διαφύλαξη και προστασία της απαιτεί μεγάλη διοικητική αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και κυρίως των κατά τόπους Κτηματικών Υπηρεσιών. Μετά από αυτές τις ενέργειες μπορεί να γίνει ορθολογική αξιοποίηση της τόσο πολύτιμης Δημόσιας Περιουσίας.

Αποφασίστηκε άμεσα να προετοιμαστούν από τη Γενική Γραμματεία οι αναγκαίες εξειδικευμένες εισηγήσεις που θα τεκμηριώνουν πώς θα υλοποιηθεί η πλήρης καταγραφή με την ολοκλήρωση της δημιουργίας του Ενιαίου Μητρώου, η τακτοποίηση της δημόσιας περιουσίας κ.λπ.

Οποιος γνωρίζει από τέτοιες επιτροπές για τη δημόσια περιουσία ξέρει ότι δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτε.

Την ίδια ώρα η Εκκλησία, λόγω των εξαιρετικών σχέσεων με την κυβέρνηση της αριστεράς, έχει ανοίξει όλη τη βεντάλια των θεμάτων της περιουσίας της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πήρε δεσμεύσεις για την απεμπλοκή του ακινήτου στο Κολωνάκι, στην οδό Σουηδίας και δεν αποκλείεται σύντομα να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κατασκευη ξενοδοχειακής μονάδας. Πιθανό είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης και της έκτασης στη Βουλιαγμένη, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από τον διαγωνισμό για τον Αστέρα.

1 σχόλιο:

  1. η δήλωση-συμφωνία πρωθυπουργού& αρχιεπισκόπου για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αποτελεί μια de facto αποδοχή από τον πρωθυπουργό της φερόμενης ως ιδιοκτήτριας Εκκλησίας , η οποία έχει καταπατήσει δημόσια κτήματα .Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ιεράς Μονής Πεντέλης για μιά τεράστια έκταση για την οποία δεν διέθετε τίτλους και δεν υπέβαλλε τίτλους στη Γραμματεία των Οικονομικών σύμφωνα με το άρθρο 3 του Β.Δ. 17.11/29.11.1836''Περί ιδιωτικών δασών''.Σχετική είναι η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (2ο Τμήμα Δημόσιο)με αρ.2401/2014.
    Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας ακυρώθηκε ή προωθείται και πω΄ς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή