Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Συνέλευση ΣΜΤ, Παρασκευή 6 /11

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, Παρασκευή 6/11

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ, στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα)
Το Δ.Σ. του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καλεί τα μέλη του, στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοέμβρη, στις 6:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα)
Θέματα:
  • Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ. για την διετία 2013 - 2015
  • Ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών
  • Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την διενέργεια των Εκλογών
  • Συμμετοχή και προετοιμασία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη
  • Προγραμματισμός δράσης του σωματείου για το επόμενο διάστημα

Όλοι στην Απεργία 12 Νοέμβρη

Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου, Παρασκευή 6/11, στις 6:00 μμ, αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος, Σύνταγμα)
Βρισκόμαστε μόλις δύο μήνες μετά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το κυβερνητικό πρόγραμμα εφαρμογής του 3ου Μνημονίου εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, υπό το στενό έλεγχο των «δανειστών» και της ΕΕ. Ήδη με εσπευσμένες διαδικασίες ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης ύψους 2δις ευρώ. Τα ψέματα της κυβέρνησης ότι έχει «παράλληλο πρόγραμμα» καταρρέουν, καθώς το 60% των αντιδραστικών μέτρων έχουν χρονοδιάγραμμα προώθησης μέχρι το τέλος του 2015. Η αποπληρωμή του χρέους και η «σωτηρία της χώρας», για μια ακόμη φορά, προβάλλεται ως νομιμοποιητικό επιχείρημα για την σαρωτικού χαρακτήρα αντεργατική επίθεση που προωθούν από κοινού κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και κεφάλαιο. Οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, η φορολογική λεηλασία στα λαϊκά στρώματα και οι προκλητικές φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες, οι εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας (υποδομές, ενέργεια, γαίες, υπηρεσίες κόκ), οι πληστηριασμοί και οι κατασχέσεις, αποτελούν κάποιες μόνο όψεις των αντιδραστικών αλλαγών. Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα σπρώξουν- ξανά- άλλα 25 δις ευρώ στις συστημικές (ιδιωτικές) τράπεζες, τα οποία παίρνουν από μας!
Ο επερχόμενος νόμος για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με το 3ο μνημόνιο και το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» θα ολοκληρώσουν μια πορεία βαθύτατων αντιδραστικών αλλαγών στην κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια. Τα μέτρα, αυτά εάν περάσουν, θα οδηγήσουν στην πλήρη του ασφαλιστικού συστήματος, το δικαίωμα στην σύνταξη και την περίθαλψη θα είναι άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία των εργαζομένων (ιδιαίτερα των νέων), ενώ η σύνταξη θα είναι ένα πενιχρότατο βοήθημα για τα βαθιά γεράματα. Ήδη η κυβέρνηση ψήφισε την κατάργηση, ακόμα και την δυνατότητα διετούς αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας με προσωρινή καταβολή μειωμένων εισφορών, για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι. Παράλληλα έχει επιβάλλει ακόμα δυσμενέστερους όρους για τη διευθέτηση των χρεών προς τα ταμεία στερώντας από χιλιάδες συναδέλφους την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τα προηγούμενα μέτρα, μαζί με τα νέα, τα 3 μνημόνια και οι νόμοι που τα συνοδεύουν, όλη η αντιλαϊκή επίθεση των τελευταίων χρόνων, αποτελούν μια στρατηγική επίθεση στον κόσμο της εργασίας, με στόχο στην υπέρβαση της κρίσης προς όφελος των κερδών και της «ανάπτυξης» του κεφαλαίου, πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας.
Η κατάσταση στον κλάδο δεν διαφοροποιείται ριζικά. Οι αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές του προηγούμενου διαστήματος αναιρώντας θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις (βλ. κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.ά.) έχουν διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα ασφυκτικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους. Μπορεί τα δημοσιεύματα των εφημερίδων να επευφημούν τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες του κλάδου για τον πολλαπλασιασμό των κερδών τους μέσα στην κρίση, αποσιωπούν όμως τις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα διερευμένα ωράρια, οι μισθοί πείνας αποτελούν καθημερινότητα για πολλούς συναδέλφους μας, ενώ άλλοι - και κυρίαρχα οι νέοι απόφοιτοι- εξαναγκάζονται στη μετανάστευση ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στα υψηλά ποσοστά ανεργίας και στα προγράμματα ανακύκλωσής της που προωθούνται, τόσο από τον ΟΑΕΔ (πχ. Voucher, πεντάμηνα), όσο και από το ΤΕΕ. Τους δυσχερείς όρους εργασίας συμπληρώνουν μια σειρά περιστατικών εργοδοτικού δεσποτισμού και αυθαιρεσίας τα οποία στον απόηχο του δημοψηφίσματος εντάθηκαν με την επιβολή υποχρεωτικών αδειών, εκ περιτροπής εργασίας, αλλά και μιας πληθώρας απολύσεων ή εξαναγκαστικών «παραιτήσεων».
Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση εχθρική για τους εργαζόμενους και το λαό, που σε άμεση συνεργασία με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και το ESM, και την στήριξη των καθεστωτικών κομμάτων, θέλει να επιβάλλει μια σαρωτική αντιλαϊκή επιδρομή.
Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για τους εργαζόμενους: Ο δρόμος του αγώνα και της ρήξης!
Ακόμα και αν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν με το θατσερικής έμπνευσης δόγμα There Is No Alternative, ακόμα και αν επενδύουν στην απογοήτευση, την ιδιώτευση και την απόδοχη της επίθεσης, ακόμα και αν επιδιώκουν την εμπέδωση του «μνημονιακού κατεστημένου», εμείς - οι εργαζόμενοι και η νεολαία- απαντάμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Και είναι ο δρόμος της συλλογικής αντίστασης, της μαχητικής αντεπίθεσης, της σύγκρουσης και πραγματικής ρήξης με την κυβέρνηση και τους εταίρους της. Μακριά από τις αυταπάτες για τάχα «φιλολαϊκή διαχείριση» και «παράλληλα προγράμματα» εντός της φυλακής της ευρωζώνης, της ΕΕ και των μνημονίων. Είναι ο δρόμος του αγώνα με σχέδιο, συντονισμό και κλιμάκωση, για να νικήσουν οι αγώνες μας.
Η απεργία στις 12 Νοέμβρη αποτελεί έναν πρώτο σημαντικό σταθμό της οργάνωσης και της πάλης μας. Ο αγώνας όμως για την κατάργηση των μνημονίων –παλιών και νέων- για την ήττα της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης, προϋποθέτει την ύπαρξη ενός μαχητικού, ταξικά ανασυγκροτημένου, εργατικού κινήματος.
Κανένας μόνος του στην κρίση - οργάνωση - συλλογικότητα- αλληλεγγύη
Σε όλα τα παραπάνω, η ενίσχυση της λειτουργίας και της δράσης του σωματείου, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους εργαζόμενους και ανέργους του κλάδου, τους τυπικά μισθωτούς και τα μπλοκάκια, τους επισφαλώς εργαζόμενους, αλλά και όλους όσους βρίσκονται στο στόχαστρο της επίθεσης. Ο δρόμος της ατομικής επιβίωσης είναι αδιέξοδος και αναποτελεσματικός. Όπλο μας ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη.
Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο τεχνικό και τον καλούμε να γίνει μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, γιατί:
  • αποτελεί ασπίδα απέναντι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, την πολιτική της κυβέρνησης και του κράτους που απαιτούν την πλήρη υποταγή τους σε μισθούς και συνθήκες γαλέρας στην εργασία, υιοθετώντας το δρόμο της συλλογικής και μαχητικής διεκδίκησης. Εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη για κάθε συνάδελφο που βρίσκεται στο στόχαστρο, με μόνο γνώμονα την υπεράσπιση των εργαζομένων και των συμφερόντων τους.
  • προβάλει την ενότητα των εργαζόμενων ανεξάρτητα από το καθεστώς εργασίας τους, συσπειρώνει τους ανέργους και των επισφαλώς εργαζόμενους, και προάγει την ενεργητική συμμετοχή των μελών του ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης.
  • έχει πρωτοστατήσει στη μάχη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων με τους αγώνες για την υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενάντια στην διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, για την κατάργηση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψης για όλους, τη διαγραφή των χρεών των ανέργων.
  • επιδιώκει το συντονισμό και την κοινή δράση με κάθε σωματείο που κινείται σε αγωνιστική κατεύθυνση, κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στη ΓΣΕΕ και στις μεγάλες ομοσπονδίες από τη μία, αλλά και του ΤΕΕ από την άλλη, που συναινούν σε κάθε αντεργατικό μέτρο, συντασσόμενοι με τον ΣΕΒ, τις επιχειρήσεις και με όλους όσους εφαρμόζουν τα βάρβαρα μέτρα.
Δυναμώνουμε το σωματείο μισθωτών τεχνικών
  • γιατί μόνο οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία μπορούν παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους, να ανατρέψουν παλιά και νέα μνημόνια, να τερματίσουν την πρωτοφανή επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Να διαμορφώσουν όρους παλλαϊκής σύγκρουσης και προοπτικές νικηφόρας αναμέτρησης υπερασπιζόμενοι στο σήμερα τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους και διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.
Για να μην περάσουν πάνω από τη ζωή μας:
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το χρέος
  • H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική
Γιατί μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος, αν τολμήσουμε να βρεθούμε στο τιμόνι της ιστορίας!
Όλοι στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες
Όλοι στην Απεργία 12 Νοέμβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου