Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Καλέσματα για την αυριανή κινητοποίηση - ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής - ΠΣΔΑΤΜ

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr
                                                          

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2015

Αρ. Πρωτ. : 4192
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα των δανειστών ενόψει της επόμενης δόσης του νέου δανείου επεκτείνει και στο Δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχει ήδη θεσπίσει για τον Ιδιωτικό Τομέα. Οδηγεί σε νέες συνεχείς μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και του μερίσματος που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) μέχρι πλήρης εξαφάνισης.

Επίσης, η Κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο καταργεί ευνοϊκές για τους μηχανικούς ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νόμο 4331/2015, που ψήφισε η ίδια πριν από τρεις μήνες (30/6/2015). Ρυθμίσεις που το κίνημα των μηχανικών διεκδίκησε και προσέφεραν σημαντική διευκόλυνση σε χιλιάδες συναδέλφους είτε να προχωρήσουν στη συνταξιοδότηση τους, είτε να μειώσουν τις εισφορές τους, γεγονός που είχε σημαντικά θετικές επιπτώσεις και στα έσοδα του Ταμείου.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς.

Οφείλουμε να βάλουμε φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής, να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε την πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και των μνημονίων που επιβάλλουν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν:

-στην κινητοποίηση φορέων μηχανικών την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 στις 10πμ στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29)

-στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), ώρα 7:00μμ, στο Σύνταγμα.


Από τους Τοπογράφους...

Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ 
Τρίτη, Οκτώβριος 13, 2015 10:20

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου «Προαπαιτούμενα Μέτρα Οκτωβρίου», που κατατέθηκε από την κυβέρνηση και θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, δυστυχώς επαναφέρει, μεταξύ άλλων, τις αυξήσεις των εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καταργώντας το άρθρο 39 του Ν.4331/15 (μείωση εισφορών και επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για τα δύο έτη 2015-16) αναδρομικά από 2/7/2015, καθώς και το άρθρο 38, που διευκόλυνε συναδέλφους κοντά στη σύνταξη να συμψηφίσουν οφειλές με τη σύνταξη τους.

Δηλαδή, ακόμα και αυτό το ελάχιστο, που νομοθετήθηκε τον Ιούλιο του 2015, να μην ισχύσουν οι εξωπραγματικές αυξήσεις στις εισφορές των μηχανικών μόνο για τα δύο έτη 2015 και 2016, ενώ ζητούσαμε την κατάργηση των απαράδεκτων αυξήσεων και τον καθορισμό ασφαλιστικών εισφορών ανάλογων με τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, έρχονται σήμερα να το καταργήσουν, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και οξύνοντας ακόμα περισσότερο την πολύ άσχημη
οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελευθέρων
επαγγελματιών μηχανικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική, ενωτική και δυναμική συγκέντρωση, ενάντια στις παραπάνω ενέργειες της κυβέρνησης, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29), την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 10:00 πμ.

Δ.Σ. Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.

και το ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου