Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ υπέρ της αύξησης εισφορών...

Αναδημοσιεύουμε απόσπασμα από τη συνέντευξη του Προέδρου του ΤΕΕ  Γιώργου Στασινού στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, όπου με απόλυτη σαφήνεια τάσσεται υπέρ των αυξήσεων εισφορών σε πλήρη αντίθεση με την εκφρασμένη θέληση του συνόλου των μηχανικών, των φορέων τους, ακόμα και αυτού του  ίδιου του ΤΕΕ. Ακόμα μια απαράδεκτη τοποθέτηση από το νέο Πρόεδρο (μετά το ναι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη). Μόνο στην κομματική του παρέα υπάρχουν μηχανικοί που μπορούν να πληρώσουν εισφορές της τάξης των  4000-6000 € ετησίως. Υπενθυμίζουμε ότι το ψηφισμένο 3ο μνημόνιο προβλέπει ενοποίηση ταμείων (και κλοπή όσων αποθεματικών έχουν απομείνει), νέα μείωση συντάξεων (αλλαγή τρόπου υπολογισμού τους), νέα αυξημένα όρια ηλικίας, κατασχέσεις, αλλά και επανεξέταση της προσωρινής (διετούς) αναστολής των αυξήσεων του Ν. 4331, ώστε αυτές να επανέλθουν άμεσα στο επίπεδο των 6000 ευρώ ετησίως. Αναμενόμενη η έκκληση του να συγκυβερνήσουν όλοι μαζί όσοι τα υπερψήφισαν.

ΕΡ.:
Tο ασφαλιστικό παραμένει ένα από τα βασικότερα προβλήματα για τους μηχανικούς. Τι προτείνετε να γίνει για την επίλυσή του;
ΣΤΑΣιΝόΣ:
Οι μηχανικοί που δεν πληρώνουν τις εισφορές τους και είναι πάνω από το 50% , δεν το κάνουν παρά μόνο γιατί δεν έχουν δουλειά. Επομένως το να αυξάνεις τις εισφορές δεν έχει νόημα γιατί δε θα εισπραχθούν. Επομένως οι εισφορές πρέπει να επανέλθουν στα προ μνημονίου επίπεδα για τα επόμενα δύσκολα χρόνια. Επίσης θα πρέπει κάθε φορά που θα ζητάει ασφαλιστική ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων κάποιος που δεν είναι ενήμερος, αυτή να του δίνεται με την υποχρέωση να πληρώσει ένα ποσοστό από τα χρήματα που θα εισπράξει. Τέλος θα πρέπει για τα επόμενα δύο χρόνια να υπάρχει υγειονομική κάλυψη και για αυτούς που δεν είναι ενήμεροι. Αν υπάρξει ανάπτυξη και δουλειά για όλους, δεν έχουμε αντίρρηση να συζητήσουμε και την αύξηση των εισφορών.
ΕΡ.:
Όσον αφορά τώρα τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, υπάρχουν περιθώρια μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡιΖΑ; Κάντε μου μια πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.
ΣΤΑΣιΝόΣ:
Θα μου επιτρέψετε να πω τι θα ήθελα, αντί να κάνω πρόβλεψη. Θέλω μια κυβέρνηση με μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη, πάνω από 200 βουλευτές, η οποία θα τοποθετήσει στα Υπουργεία τους αντικειμενικά ικανότερους Υπουργούς, είτε είναι βουλευτές είτε όχι, και θα ορίσει Γενικούς Γραμματείς και Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους αυτούς που ονόμασα πριν Εθνική Ελλάδος. Αυτό το απαιτεί όλη η Κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου