Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας απέναντι στην ΑΕΚ: 4 εμπόδια για το νέο γήπεδο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
6/8/2015
Ο Δήμος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, προκειμένου να εκτιμήσει τις επιπτώσεις από την δημιουργία του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της ΑΕΚ με την επωνυμία «Αγιά Σοφιά», ανέθεσε άνευ αμοιβής σε ομάδα ειδικών επιστημόνων στις 3 Μαρτίου την σύνταξη σχετικής έκθεσης, με έμφαση στη δυνατότητα κατασκευής σταδίου προδιαγραφών UEFA – ELITE χωρίς την αφαίρεση δασικής έκτασης από το άλσος Νέας Φιλαδέλφειας. Η ομάδα αποτελείται από τους:
• Geraint John, Καθηγητή Αρχιτεκτονικής University of Luton, Χρυσό Μετάλλιο 2014 Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής – IOC, πρώην Διευθυντή του τμήματος Αθλητισμού και Αναψυχής της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων-UIA,
• Gar Holohan, Διευθυντή του τμήματος Αθλητισμού και Αναψυχής της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων-UIA,
• Νίκο Φιντικάκη, Μέλους του Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων – UIA και Δ/ντή του Προγράμματος UIA –ARES «Αρχιτεκτονική και Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»,
• Αντώνη Μαούνη, Προέδρου του Δ.Σ του Τμήματος Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ,
• Νίκο Μπελαβίλα, Αναπληρωτή Καθηγητή Πολεοδομίας, Διευθυντή Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Μετά από αίτημα των Ειδικών Επιστημόνων ο Δήμος διοργάνωσε στις 30 Μαρτίου ειδική σύσκεψη – συνάντηση με εκπροσώπους των μελετητών και λοιπών παραγόντων του προτεινομένου σταδίου, με την ευκαιρία της οποίας ετέθησαν στη διάθεση των Ειδικών Επιστημόνων όσα στοιχεία παραδόθηκαν εκ μέρους των μελετητών και των λοιπών παραγόντων του προτεινομένου σταδίου.
Στις 22 Ιουλίου οι ειδικοί Επιστήμονες υπέβαλαν στον Δήμο πόρισμα επί του ερωτήματος που τους ετέθη.
Με το πόρισμα αυτό, το οποίο θεωρούμε ιδιαιτέρως αξιόλογο εγείρονται κρίσιμα ερωτήματα και ζητήματα τα οποία δεν αποτυπώνονται στις υπάρχουσες μελέτες και αναφέρονται σε ζητήματα :
· Αρχιτεκτονικής και Στατικής δομής του σταδίου
· Επιπτώσεων στον Αστικό ιστό
· Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής αειφορίας
· Κυκλοφορίας και ασφάλειας των θεατών και των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας σχετικά με το προτεινόμενο έργο.
Κοινοποιούμε το πόρισμα αυτό των Ειδικών Επιστημόνων με τη βεβαιότητα ότι θα συμβάλει στην αναζήτηση μιας αποδεκτής ισορροπίας μεταξύ των αναγκών της ΑΕΚ και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου